Ben android için bir proje üzerinde düşünüyorum. Yani henüz fikir aşamasındayım.
Takıldığım nokta ise; java ile yazdığım uygulamayı android cihazda - telefon, tablet - toplamak için nasıl bir yol takip etmek gerekir. Bunu yapabilen uygulamalar var galiba ama benim istediğim şu şu şu dosyalardan .apk yap diyebileceğim bir uygulama yapmak.
Hangi dil ile yapılacağı önemli değil, hepsini de diğerleri kadar bildiğim için 😉
Ayrıca bilmem gerektiğini düşündüğünüz başka bir şey varsa öğrenmek isterim.
Selâmetle.
Hocam sen IDE yapmak istiyorsun.Android üzerinde. Play Store'da AIDE ve N-IDE programları var. Onlara bak istersen ama IDE yapmak baya meşakkatli bir işe benziyor.
kreat
kullanıcısına yanıt
Evet "nasıl olur" diye kurcaladıkça meşakkatin büyüklüğünü kavrıyorum.
Markette çok basit uygulamalar var java ile yazılmış kaynağı derleyebilen. Zaten onları kendi ihtiyaçlarım için kullanıyorum, ama benim düşündüğüm projenin temelinde "kaynak kodları düzenlenmiş uygulama dosyalarını derleyebilmek" var. Düzenleme, değiştirme, evirme çevirme yok sadece dosyaları toplasın yeter.
Tekrar evet zorluğunun farkındayım ama şunu söyleyeyim; bu daha ilk adım
Buraya konu açıp "uygulama yaptırmak" gibi bir amacım da yok ha. Sadece nereden başlamak gerek onu öğrenmek istiyorum.
sertreisS
kullanıcısına yanıt
Hocam anladığım kadarıyla, mesela github üzerinde yayınlanmış projeleri, tutorial vb. kodları derlemek istiyorsun. Android üzerinde bunu sadece AIDE isimli ide ile yapabilirsin. Git linkini aide içerinden çağırıyorsun, aide dosyaları çekiyor ve sana programı inceleyip derleyip apk olarak yüklemek kalıyor. Ama gerekli kütüphanelerin gradle ile çekilip eklenmesi.Sonra varsa - ki genellikle olur- gerekli sınıfların casting(import) edilmesi lazım. Küçük çaplı projelerde bi kaç dk da halloluyor ama büyük proje dosyalarını Android Studio ile derlemek daha rahat.Telefon ekranında bi yerden sonra eziyet haline geliyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme