Şimdi Ara

Apollo projesi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apollo projesi kapsamında ilk insanlı uzay yolculuğu 1967 yapılmıştır. Sonuncusu ise 1972 de... Yaklaşık 5,5 sene içerisinde 12 fırlatma gerçekleştirilmiş. Yani 5 buçuk sene boyunca, senede ortalama 2 fırlatma yapmışlar.

Bunlardan Apollo 11, 12, 14, 15, 16 ve 17 ayın yüzeyine iniş yapmış. Yani 6 defa aya gidilmiş.

O senelerde böyle büyük ve pahalı bir projenin altından kalkabilecek kadar bütçeye sahip olması abd'nin şaşırtıcı. Olabilir ancak yinede bu kadar kısa zamanda, bu kadar kontrolsüzce, sadece gitmiş olmak için gidilmiş gibi görünen bir projeye bu kadar yatırım yapılmış olması ilginç.

Evet, bugün uzay araştırmaları için önemli kapılar açmış bir proje diyebiliriz.
    Gitmek ve inmek için çözüm bulunmuş olabilir. Peki ya aydan tekrar havalanıp, yerçekiminden kurtulmak için nasıl bir teknoloji kullanmışlar? Platform yok, o günkü teknoji de malum...

Bu bir seneryo olabilir mi?

İnternette dolaşan ay yolculuğunu (sözde) senaryo olduğunu ispat eden fotoğrafları biliyorum. Fakat benim için pek birşey ifade etmiyor. Daha teknik olarak bunun mümkün olup olmayacağını açıklayabilecek arkadaşlar var mı? Mümkünse nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Previous Tune -- 24 Ağustos 2011; 22:40:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sosyal-Sol

Şüphelerin Hakkında Haklı Olabilirsin..
    Birşey İlave Etmek İsterim..
    Zamanında ABD Gibi SSCB'de Uzay Çalışmalarına Önem Veriyordu..
    quote:

Sovyetler Birliği, Vostok serisi uzayaraçları ile uzaya ilk insanı göndermeyi başardı. Yuri Gagarin 12 Nisan 1961'de Vostok 1 aracıyla yaptığı uçuşla Dünya yörüngesine başarıyla ulaşan ilk insan olmuştur.

quote:

Uzay Yarışı, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) arasında 1957'den 1975'e kadar süren, resmî olmayan rekabet. Uzaya uydu ve sonda yollayarak keşfetmek, insan göndermek, Ay'a insan indirmek gibi çabalar içerir. Uzay Yarışı, Soğuk Savaş'ın bir parçasıdır.

Belkide Amerika Sadece Yarıştan Kopmamaya Çalışıyordu..

Evet, konuyu açarken işin Sovyetler kısmı benimde aklımdan geçiyordu.
    Bir rekabet uğruna, en azıdan "aya iniş" kısmı senaryo olabilir mi acaba?
    Gerçi biliyorum bu konular çok tartışıldı ama hep karşı tez olarak internet ortamında dolaşan mağlum fotoğraflar sunuldu.
    Benim merak ettiğim kısım teknik detaylar.

Ayrıca şüphe duymamı sağlayan diğer bir durum ise, O dönemden sonra tekrar neden Ay'a daha kapsamlı bir araştırma için insanlı uzay aracı gönderilemedi? Malum, 1970 lerde zaten üretilmiş olan bir teknolojinin çok da uzun sürmeyecek bir zaman içerisinde geliştirilmesi pek zor olmasa gerek... Buna karşılık, Ay'da keşfedilecek hiç birşey olmadığını gördüler vb. fikirleri biliyorum. Fakat madem durum bu, o zaman neden NASA "Ay Üssü projesi" adında bir proje üzerinde çalışsın ki. Yani Nasa'nın Ay'da üs kurma projesi ile çelişiyor bu fikir.

• Bu kadar uzay calışmasının nedeni "sıcak savaşı bitirip soguk savaş" yani medyatik(propaganda) savaşa gecmek olabilir mi ?
    2.dünya savaşında "basın ve medya" unsurunu ne kadar önemli oldugunu gördük.
  • Olabilir, neden olamasın da...
    Nasıl kopardılar aydın çekiminden o mekiği onu öğrenmek istiyorum ben
    Aradan 40 sene geçmiş ve hala "ay üssü projesi" üzerinde çalışıyorlar, hala gidemiyorlar.
  • O tarihlerde uzaya çıktıklarından şüphem yok ama şahsen ben de 69 yılında aya indiklerini düşünmüyorum.

Aydan havalanmak için hava olmayan bir ortamda nasıl bir teknoloji kullandıklarını söylediklerini araştırmadım, bilmiyorum, ama aklıma takılan sorulardan birisi de bu.

Ama sonuçta olay şu: 69 yılında aya gittiler yada gitmediler, adamlar o yıllarda hemen herkese yedirdiler. Soğuk savaş sebebiyle böyle bir şeye ihtiyaçları vardı, şimdi çıkıp yalan söyledik deseler bile çok tepki alacaklarını sanmıyorum Bu konu zaten biraz magazine döndü artık.

(Bu konuyu araştırmayı pek gerekli görmedim, gitmiş de olabilirler, benim için çok önemli değil. Önemli olan şu anda adamların uzay teknolojisi aldı yürüdü, bizden birkaç yıl ilerdeler Bugün aya gidebileceklerinden de şüphem yok...

• http://imageshack.us/photo/my-images/571/58695aa0935d44c7868b6b8.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yussuff -- 25 Ağustos 2011; 1:53:58 >
  • @Sosyal-Sol

Detaylarını hatırlamıyorum ama askeri bir proje değil.

@asderty

Uzaya çıkıldığından şüphe yok ama Ay'a iniş işi pek sakat geldi bana da.
    Dünyadan çıkmak için kullandıkları roket motorları araştırdım, minik ay örümceğinin motorları oyuncak gibi kalıyor yanında.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Previous Tune

@Sosyal-Sol

Detaylarını hatırlamıyorum ama askeri bir proje değil.

@asderty

Uzaya çıkıldığından şüphe yok ama Ay'a iniş işi pek sakat geldi bana da.
    Dünyadan çıkmak için kullandıkları roket motorları araştırdım, minik ay örümceğinin motorları oyuncak gibi kalıyor yanında.

Ayın çekim kuvveti ile dünyanın ki aynı değil. Yani dünyada havalanmak için Yerçekimine daha fazla direnç göstermen gerekiyor. Ayda durum aynı değil veya uzayda.

Birde yörüngeye girme veya belirli bir şekilde gezegenin belirli bir uzağında sabit akalabilme durumu var. Yörüngeden çıkıldıktan sonra uzayda yol alamk daha az güç gerektiren bir şey.

Zaten yakıtın çok büyük kısmı atmosferden, sürtünme kuvvetinin minimize edecek şekilde ve hızda gerçekleştirmesi için harcanıyor. Yani atmosferden ayrılana kadar hızın sabit ve düşmeden seyretmesi lazım.

Dönüş için uzay boşluğunda dünyaya doğru ivme kazandıktan sonra sanırım çok fazla güç harcama gerek kalmayacaktır. Zaten yerçekimi belirli bir hızda cismi yer kabuğuna doğru kendiliğinden çekecektir.

Tabiki bunların matematiksel olarak hesaplanması ve mekikte kalan yakıtın ( gerçekten gidildiğini düşünerek ) geriye dönmek için yeterli olup olmadığı görülmesi gerekir. O kadar bilgi sahibi değilim.

Genelde ay veya uzay çalışmalarının büyük kısmı artık robotlar sayesinde hallediliyor. İnsan göndermek hem risk içeriyor hem de pahalı.

Gerçekten gidilmişmidir, gidilmemişmidir derseniz, bilmiyorum, bana daha çok gidilmiştir gibime geliyor ama bende emin değilim...

• quote:

Orijinalden alıntı: X Files
    Ayın çekim kuvveti ile dünyanın ki aynı değil. Yani dünyada havalanmak için Yerçekimine daha fazla direnç göstermen gerekiyor. Ayda durum aynı değil veya uzayda.

Birde yörüngeye girme veya belirli bir şekilde gezegenin belirli bir uzağında sabit akalabilme durumu var. Yörüngeden çıkıldıktan sonra uzayda yol alamk daha az güç gerektiren bir şey.

Zaten yakıtın çok büyük kısmı atmosferden, sürtünme kuvvetinin minimize edecek şekilde ve hızda gerçekleştirmesi için harcanıyor. Yani atmosferden ayrılana kadar hızın sabit ve düşmeden seyretmesi lazım.

Dönüş için uzay boşluğunda dünyaya doğru ivme kazandıktan sonra sanırım çok fazla güç harcama gerek kalmayacaktır. Zaten yerçekimi belirli bir hızda cismi yer kabuğuna doğru kendiliğinden çekecektir.

Tabiki bunların matematiksel olarak hesaplanması ve mekikte kalan yakıtın ( gerçekten gidildiğini düşünerek ) geriye dönmek için yeterli olup olmadığı görülmesi gerekir. O kadar bilgi sahibi değilim.

Genelde ay veya uzay çalışmalarının büyük kısmı artık robotlar sayesinde hallediliyor. İnsan göndermek hem risk içeriyor hem de pahalı.

Gerçekten gidilmişmidir, gidilmemişmidir derseniz, bilmiyorum, bana daha çok gidilmiştir gibime geliyor ama bende emin değilim...

Yani, Apollo11 Ay'ın yörüngesine oturdu. Ay Örümceği Apollo'dan ayrıldı ve Ay'a iniş yaptı. Daha sonra Ay yüzeyinden kalkış yaparak Apollo'ya kenetlendi ve Dünya'ya yolculuk başladı? Doğru mudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: Previous Tune

quote:

Orijinalden alıntı: X Files

Yani, Apollo11 Ay'ın yörüngesine oturdu. Ay Örümceği Apollo'dan ayrıldı ve Ay'a iniş yaptı. Daha sonra Ay yüzeyinden kalkış yaparak Apollo'ya kenetlendi ve Dünya'ya yolculuk başladı? Doğru mudur?

Merhaba,

Çok çok net bilgim yok ancak genelde hep bu şekilde olur. Aksi bir durum söz konusu var - yok, bilemiyorum...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.