Şimdi Ara

App Store fiyatlarına büyük zam! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
0
Favori
7.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adamlar sosyal deney yapıyor beyler çaktırmadan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok değil 2 hafta sonra, Tim Cookies bir açıklama yapar,Tr ve Hindistan Appstore satın almalar düştü diye ,%10 indirim yapar.Apple daha ne yapsın canım dimi ama.

Alılştık artık, TR fiyatları artık her kalem de ,Mehter Bandosu gibi, üç ileri bir sağa ,üç ileri bir sola.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 5 Kasım 2018; 22:55:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ne ya saçmaladı bu Apple artık

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadas ne bilgisiz insanimiz var bizim ya. Apple'in kafasina gore rastgele bir fiyat belirledigini sanan 'macromarketing'den bihaber millet.

Bazi sirketler fiyat belirlerken margini dusuk tutarak surumden kazanmak ister, bazisi ise direk marginden kazanmak ister. Buyuk sirketler bu ikisini pazardan pazara, ulkeden ulkeye dengelerler.

Apple'in gecen hafta acikladigi Q3 Earnings Report'da satis miktarlarinin gecen seneyle benzer duzeyde kaldigi gozlemlendi. Ayrica guidance dusurulerek gelecekte yavaslama on goruldu. Apple kardaki artisi surdumek icin buna karsilik bilerek fiyatlari artirma politikasi izliyor. Gecen sene satilan ortalama iPhone fiyatiyla bu seneki arasinda neredeyse $200 fark var. Bundan sonra Apple'in politikasi satislarin dusmesini minimum tutarak margini artirmak olacak.
  • Dolar bu haldeyken apple'ın suçu ne diyenler şimdi de dolar 7 lira olacak o yüzden bu zamlar diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: MysticDesign

5 senedir ios kullanıyorum bi kere bile uygulama ve uygulama içi satın almadım jb sağolsun
    para ile satılan bir ürünü çalmak günah.
  • Zamdan 1 gün önce şans eseri Final Cut Pro X aldım 1400TL ye ertesi gün 2000TL oldu.... Böyle bir zam olur mu?

• Apple Türkiye'deki ev kullanıcılarının yazılım, müzik, filmlerini legal yollardan elde etmelerinden rahatsız olmuş geçmişteki gibi korsana yönelmelerini istiyor galiba. Bence rakip firmalar büyük resmi görüp Apple'ın bu oyununu bozup dolar kurunu 2 TL olarak baz alsınlar :)

• Konusu hazır açılmışken, Purism 'in Librem 5 telefonunu tanıtayım:

App Store fiyatlarına büyük zam!

Bu telefonda ücretli uygulama diye birşey yok cunku işletim sistemi bir GNU / Linux sürümü olan PureOS, yani 100% özgür işletim sistemi. Telefonda firmware dahil tüm yazılım kodları halka açık yani hiç kimse kafasına göre bu telefonda ücretli uygulama satamaz. Satar, ama kullanıcının belirlediği şartlara göre.

Bu telefonda ayrıca GSM operatörüne bağlanan çip / baseband processor ile CPU birbirinden ayrı yani bir çeşit masaüstü / laptop gibi düşünebilirsiniz. Diger telefonlarda baseband processor ve CPU aynı çipte.

Telefonun satış fiyatı amerika'da $599 ve önümüzdeki Nisanda piyasaya çıkacak. Telefonu geliştiren ve üreten firma Purism Apple Inc, Amazon LLC gibi anonim / limited şirket de değil, social purposes corporation / SPC yani firma bu işi para ve kar için değil, sosyal amaçlar için yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: böceksavar

Bu firma ne yapsa haklıdır çünkü müşterileri çok cömert ve geniş.

keriz diyemiyoruz , haliyle geniş oluyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomiseverim X kullanıcısına yanıt
    Bunu okudum kafamı kaldırdım adam tv de konuşuyor

• Ne bekliyorsunuz ki 10 bin TL lik telefona 1 tllik uygulama almayi mi !!!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İtibardan tasarruf olmaz beyllleerrrr!!!

O yüzden pamuk eller cebe, 15 bin Yeni ve Güçlü Türkiye Lirası APPLE' A VERIN
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

quote:

Orijinalden alıntı: böceksavar

Bu firma ne yapsa haklıdır çünkü müşterileri çok cömert ve geniş.

keriz diyemiyoruz , haliyle geniş oluyor

Alıntıları Göster
    Keriz daha iyi oturuyor aslında

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Konusu hazır açılmışken, Purism 'in Librem 5 telefonunu tanıtayım:

Bu telefonda ücretli uygulama diye birşey yok cunku işletim sistemi bir GNU / Linux sürümü olan PureOS, yani 100% özgür işletim sistemi. Telefonda firmware dahil tüm yazılım kodları halka açık yani hiç kimse kafasına göre bu telefonda ücretli uygulama satamaz. Satar, ama kullanıcının belirlediği şartlara göre.

Bu telefonda ayrıca GSM operatörüne bağlanan çip / baseband processor ile CPU birbirinden ayrı yani bir çeşit masaüstü / laptop gibi düşünebilirsiniz. Diger telefonlarda baseband processor ve CPU aynı çipte.

Telefonun satış fiyatı amerika'da $599 ve önümüzdeki Nisanda piyasaya çıkacak. Telefonu geliştiren ve üreten firma Purism Apple Inc, Amazon LLC gibi anonim / limited şirket de değil, social purposes corporation / SPC yani firma bu işi para ve kar için değil, sosyal amaçlar için yapıyor.
    1-) Ilk cümleniz gnu/linux kullanıcılarının herşeyin bedavasını ve/veya korsanını kullandığı stereotipine destek olmuş, bu tip cümleler topluluğa yarar değir zarar getirir.

2-) Librem5 için 2019 Nisan hedefi ilk proje açıklandığındaki orijinal hedef, ve en son development reportlarına bakılırsa bir değil birkaç kez ertelemek zorunda kalacaklar gibi duruyor. Adamlar daha iMX dev kitleri ile uğraşıyorlar telefonun prototipi bile yok ortada. Bundan öncekilerde de bahsettiğiniz cpudan ayrı baseband processoru üretecek firma arıyorlardı o bile belli değil.

3-) Aldıkları okadar fazla fundingle KDE Plasma Mobile gibi temeli atılmış ancak büyük firmalar tarafından destek görmeyen projeleri desteklemek yerine RedHat destekli Gnome'u seçtiler DE olarak. Gnomeunda mobil bir arayüzü yok, şimdi onu 0dan yazıyorlar. 2019 Nisandı dimi? Bu karar üzerine karşılaştıkları negatif tepki üzerine KDE işıni communitye bıraktık diye yarı pişmiş birşeyler yapıyorlar göstermelik.

• Informed I kullanıcısına yanıt
    GNU/Linux kullanan ve firmware'i ve donanımına kadar 100% özgür bir telefonu tasarlayıp üretmeyi kolay birşey mi sanmıştınız? Samsung Sony LG vs gibi milyar dolarlık ar-ge bütçesi ve emirlerinde dev üretim tesisleri bulunan bir firma değil, 1Milyon dolar crowdfunding toplamayı hedefleyip 2.7 Milyon dolar toplamış GNU/Linux sistemli bir telefon üreterek bir ideali gerçekleştirmek isteyen 28 kişilik bir firma, tabi ki deadline tam olarak tutmayacaktır nitekim bu telefonu almak isteyen kişiler telefonun ödemesini önceden yapıp tasarım üretim ve deneme safhalarını ilgiyle takip ediyor, şu şu zamanda muhakkak çıkacak demiyor. Üretime geçişin gecikmesinin sebebi de zaten Purism firmasının kendisinden cok NXP Semiconductors firmasının tedarik ettiği çipte rastlanan 2 bug ın giderilmesi. Debugging yapmamış veya yazılımcı olmayan veya bu tür yazılım ve donanım işlerini tam bilmeyen 1 tek bug'ın giderilmesinin aylarca neden sürdüğünü de bilmez. Ha ben tam zamanında telefon almak istiyorum diyorsanız, Apple'dan General Mobile 'a kadar geniş yelpazede iBullshit ve Dandroid modelleri sizi bekler.

Ve, bu telefonda her uygulamanın bedavasını veya korsanını kullanırız gibi birşey demedim, sadece kullanıcının mahremiyet ve özgürlüğüne vurgu yapmak üzere bu telefonda ücretli uygulama olayı yok dedim. Kaldı ki örneğin Whatsapp ücretsiz uygulama fakat mahremiyetiniz ayaklar altında, 2 ayda bir uygulama güncellemek zorundasınız, kontrol sizde değil. Linux'ta kontrol sizde.

• Arkadaşlar kusura bakmayın ama çok cahilsiniz

Apple inovatif ve geleceğe dönük bir firmadır. Bu yüzden elbetteki bugünün değil 1 yıl sonrasının dolar kuruna göre fiyat belirliyor.

• Almayın. Ben olsam telefona o parayı vermem.
    Bu ülkede garantili cihaz bile alınmaz. Gittim ucuzundan xiaomi aldım. 3 senedir de asus kullanıyorum öyle herbirşeyi yüklemezsen birşey olduğu yok.
  • Almayın,zenginleşen firmalar azıyor!,bu da böyle biline.

• Yükseltin onu da yükseltin hepsini yükseltin :)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.