|
Apple, 12 inç MacBook'u eski ürünler listesine ekledi
-
-
cöpbook sonuçta elma logosu olmasa kimsenin almayacağı bir olay. ben bu yeni m1'lerin satış oranlarını merak ediyorum. apple arttı falan diyordu galiba en son ama Windows yüklenemiyor exeler çalışmıyor diye bir sürü keko almaz bence en azından türkiyede..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 1 Temmuz 2021; 17:33:42 > -
.d
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Alan arkadaşlarım var hatta birinin Pro modeli yarın eline ulaşacak genel olarak çok memnunlar kasti şekilde m1li modelleri beklediler hatta
-
quote:
Orijinalden alıntı: VS18
Alan arkadaşlarım var hatta birinin Pro modeli yarın eline ulaşacak genel olarak çok memnunlar kasti şekilde m1li modelleri beklediler hattaSizin cevrenizle anlaşılmaz o. Şöyle güzel bir istatistik olsa özellikle Türkiye istatistiği güzel olurdu. Malum bizim ülkede, çok miktarda keko, sırf Elma logolu bir şeyle starbucksda oturmak icin alıyor. Windows yüklenemiyor, x86 kodu çalıştırılamıyor olması bunları ürkütür bence.. Tamam gösterişli ama Windows çalışmıyor lo diyebilirler belki diye düşünüyorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 1 Temmuz 2021; 18:53:2 > -
Muzik produktörleri , video edit yapanlar ve grafik ile ugrasan bir cok arkadasim ve ben macbook pro kullaniyoruz yillardir. Biz cöpbook oldugunu bilmiyorduk. Bizi o guzel beyninle aydinlattigin icin sagol. Alternatif olarak ne kullanabilliriz ? ( bu arada logic pro x programinda 100 kanal ustu efektli ses dosyalarini isleyebilecegim bir bilgisayar lazim ve windowsta bunu malesef basaramiyoruz …
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drummerrrr -- 1 Temmuz 2021; 18:54:33 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Drummerrrr
Muzik produktörleri , video edit yapanlar ve grafik ile ugrasan bir cok arkadasim ve ben macbook pro kullaniyoruz yillardir. Biz cöpbook oldugunu bilmiyorduk. Bizi o guzel beyninle aydinlattigin icin sagol. Alternatif olarak ne kullanabilliriz ? ( bu arada logic pro x programinda 100 kanal ustu efektli ses dosyalarini isleyebilecegim bir bilgisayar lazim ve windowsta bunu malesef basaramiyoruz …100 kanal üstü efektli ses dosyalarını windowsda islemeyi neden başaramıyorsunuz peki? sebep nedir öğrenmek isterim? bu benim alanım değil sonucta. müzik prodiksüyonundan anlamam ama siz biraz bahsedin yinede neden olmuyormus bir anlamaya calısalım..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 1 Temmuz 2021; 19:2:3 > -
1. Ses kartimiz windows ile uyumsuz ve bircok profosyonel ses karti Windows surumleri olmaz.
2. Windows ile birak 100 kanal acmayi baska programlar ile 30 kanal ustunde program sapitmaya basliyor ve pc de donmalar basliyor.
Simdi özetlemek gerekiyorsa örnek oyun oynayan birisinin mac kullanmasi tabiki sacmalik ama muzik ve video edit ile ugrasan birisinin mac te aldigi performans ve pratikligi tabiki Windows ta yakalayamaz.
Yani bizim icin gercek anlamda el ayak olan ve isimizi kolaylastiran bu isletim sistemine cöp demek sizce mantik cercevesindemi?
Isteyen istedigi seyi kullanir ve insanlari tercihlerinden kaynakli bir sinifa koymak ne derece saglikli? . Bizim göremedigimiz ve sizin görudugunuz sey nedir?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
1. Ses kartimiz windows ile uyumsuz ve bircok profosyonel ses karti Windows surumleri olmaz.
2. Windows ile birak 100 kanal acmayi baska programlar ile 30 kanal ustunde program sapitmaya basliyor ve pc de donmalar basliyor.
Simdi özetlemek gerekiyorsa örnek oyun oynayan birisinin mac kullanmasi tabiki sacmalik ama muzik ve video edit ile ugrasan birisinin mac te aldigi performans ve pratikligi tabiki Windows ta yakalayamaz.
Yani bizim icin gercek anlamda el ayak olan ve isimizi kolaylastiran bu isletim sistemine cöp demek sizce mantik cercevesindemi?
Isteyen istedigi seyi kullanir ve insanlari tercihlerinden kaynakli bir sinifa koymak ne derece saglikli? . Bizim göremedigimiz ve sizin görudugunuz sey nedir?1 ve 2. maddeler Windows'dan kaynaklanan sorunlar değil demek ki. Donanım ve Yazılım üreticilerinin, Windows platformuna bunları doğru düzgün uyarlamamasıdır.
Ben söylediğim gibi müzik olayından anlamam o yüzden Windows'da şöyle böyle kaliteli programlar var isinizi görür diyemem fakat 1 ve 2'yi okuyunca problemin bu olduğu kabataslak belli oluyor.
Alıntı
metni:Yani bizim icin gercek anlamda el ayak olan ve isimizi kolaylastiran bu isletim sistemine cöp demek sizce mantik cercevesindemi? Şimdi çöp olayı kişiden kişiye değişen bir şey benim için Mac platformu çöptür çünkü, benim windows'da yapıp da, Mac'de yapamadıgım bir şey yok.. Dev araçlarının hepsini ve bence en kalitelilerini Windows'da zaten bulabiliyorum. Diğer günlük işler için de Windows gayet güzel ve fiyat performans oranı da muhteşem. MacOS ve IOS'a yazılım gelistirmekle zaten ilgilenmiyorum elimde mac de var ama ilgilenmiyorum
Ha diyorsunuz 100 kanal programlar sapıtıyor pc donuyor o zaman kullanın ben zaten Mac kullanan herkes kekodur dedim mi? hayır.. çok sayıda keko starbucks'a takılmak için alıyor dedim bu Apple kullananların hepsi kekodur anlamına gelmez.
Ben Maclerde gördüğüm dezavantajları yazayım. Kendim de mac sahibiyim bu arada laptop olarak macbook'um var eski bir model ama cıktıgı sene sıfır satın almıstım. Yani uzun süredir mac de kullanıyorum.
Belli başlı eksileri:
Fiyat performans
Upgrade edilemiyor
Finder pratik ve kullanıslı değil
Dock pratik ve kullanıslı değil
Windows arabirimi bence daha kullanıslı daha sezgisel bigsur + sürümlerden iyi görünüyor
Geriye uyumluluk yok. 1999'da yazılmıs Windows 9X programını windows 10'da muhtemelen çalıştırırım ama MacOS?
Windows yazılımları daha yaygın
Windows donanım desteği daha genis
Windows'da daha çok freeware yazılım bulunabilir Mac'de çoğu program ücretlidir crack etik değildir
Söylediğiniz gibi, ben oynamam ama oyun desteği yok
M1 cihazlar su an icin standart dışı ve bootcamp imkanı yok. Windows ve x86 kullanmak isteyen birinin bir de PC cihazı olması gerekir bu da M1'in x86 Maclere göre dezavantajıydı..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 1 Temmuz 2021; 19:43:15 >
-
-
quote:
Sen windows kafasiyla mac i yorumliyorsun allah askina tercihini mac ten yana kullanan birisi neden windows kullansin? . Bu arada ulkemizin ekonomik sebeplerinden kaynakli mecburiyetten crack yapanlara lafimiz yok ama biz profosyonel isler yapiyoruz ve crack li programlar bile bilgisayarin ön bellegini doldurmaya yetiyor vede tercih etmiyoruz. Ben de tam tersi mac te buldugum programlari windowsta bulamiyorumve arti olarak 4k retina full kalibre edilmis referans seviyesinde bir ekran ve stabiliteden ödun vermeyen bir isletim sistemi ile isteyipte yapamadigim hicbirsey yok ha bu arada elimde windows masa ustude mevcut ama yanlizca oyun oynuyorum. Özetle profosyonel isleroe ugrasan bircok kisi (özellikle muzik sektöru) mac ten yana tercihini kullanmasi sans degildir
Sen müzik prodüksiyoncusu olarak mac kullananların %5'i 10'usun belki.. Kalanlar starbucksçu.. Grafik tasarım için PC ve Adobe PS'nin mac'den aşağı kalır yanı olmadıgını biliyorum zaten.. Video prodüksiyon için de öyle.. Düşük donanımda daha hızlı render alıyoruz falan sallıyorlar..
Senin yaptıgın özel is geneli ilgilendirmez. Ben müzik yapımcısıyım Mac daha iyi demen bir anlam ifade etmiyor. Herkes senin yaptıgın isi yapmıyor.. Kaldı ki benim alanım olmadıgı için sana Windows'da da iyi programlar var ve çökmez işini görür diyemiyorum ama içimden bir ses bu konuda yalan söylediğini söylüyor.. Fakat anlamadıgım bir olay oldugu için iddialaşmak istemiyorum.
Mac cihazların hiçbir şekilde hiçbir konuda Windows ve PC'lere üstün oldugunu düşünmüyorum. Windows platformunda mutlaka işini görecek ses kartları ve müzik yapım programları vardır ama sen zahmet edip araştırıp kullanmıyorsundur yani sezgilerim bunu söylüyor..
Fakat bir an icin doğru söyledigini düsünelim.. Mac müzik yapımı icin daha iyi olsun bu yine de geneli bağlamaz kalan konularda bir üstünlüğü yok mac cihazların aksine bir sürü eksisi var saydıgım gibi..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 1 Temmuz 2021; 20:0:59 >
-
Aslında macbook değilde mac os un bazı avantajları var, yok değil. Mac OS Unix based bi os. Yani micro kernel yapılı bir işletim sistemi. Monolitik kernel yapısına sahip windowstan daha hızlı çalışma potansiyeline sahip. Daha da önemlisi daha az güç tüketme eğiliminde olan bi kernel yapısı. Bide bunu risc mimarili bir işlemci ile çalıştırınca pil ömrü neredeyse 2 ye katlanabilen potansiyeli var.
Eğer risc desteği risc v ile daha çok yaynıblaşırsa monolit windowsta ki pil ömrü gelişmelerini çok merak ediyorum.winfoes tarafındantelin project athenası ile bi macbook a savaş açtılar fakat donanımlar ne kadar mükemmel olursa olsun f/p ne kadar iyi olursa olsun windows işletim sistemi kernel yapısı itibariyle Unix kadar atik değil. Bu atiklik pil ömrünü Dr önemli ölçüde etkileyen bir olay. Zaten piyasada thinkpad, latitude, hp iş serisi gibi markalar dışında sektörde lider olan çok bi firma yok. Önlerindeki tek engel windows. Kasa ve genel komponent kaliteleri çok çok üst seviye cihazlar bu saydıklarım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: kaand12@
Aslında macbook değilde mac os un bazı avantajları var, yok değil. Mac OS Unix based bi os. Yani micro kernel yapılı bir işletim sistemi. Monolitik kernel yapısına sahip windowstan daha hızlı çalışma potansiyeline sahip. Daha da önemlisi daha az güç tüketme eğiliminde olan bi kernel yapısı. Bide bunu risc mimarili bir işlemci ile çalıştırınca pil ömrü neredeyse 2 ye katlanabilen potansiyeli var.
Eğer risc desteği risc v ile daha çok yaynıblaşırsa monolit windowsta ki pil ömrü gelişmelerini çok merak ediyorum.winfoes tarafındantelin project athenası ile bi macbook a savaş açtılar fakat donanımlar ne kadar mükemmel olursa olsun f/p ne kadar iyi olursa olsun windows işletim sistemi kernel yapısı itibariyle Unix kadar atik değil. Bu atiklik pil ömrünü Dr önemli ölçüde etkileyen bir olay. Zaten piyasada thinkpad, latitude, hp iş serisi gibi markalar dışında sektörde lider olan çok bi firma yok. Önlerindeki tek engel windows. Kasa ve genel komponent kaliteleri çok çok üst seviye cihazlar bu saydıklarım.Sen Kernelleri ters yazmışsın hoca. Unix Micro kernel değil, Monolitik kernel, Windows = Micro Kerneldir.
Monolitik kernel, Micro kernel'dan daha iyi değildir. iptaidir kötüdür. MacOS çekirdeği hibrit kernel. Hem Monolitik hem Micro kernel..
Fakat MacoS'un x86 makinelerde Windows'dan hızlı çalıştığı efsanesi komik. Çünkü orjinal x86 mac cihazlarda, Windows 10'un macos'dan daha hızlı çalıstıgına dair bir sürü iddia vardı bunu ben kendim de deneyimledim ve katılıyorum. denk güçte x86 makinelerde apple ve pc makineler, windows 10 osx'den hızlı çalısıyor. macos boot time bile windows'dan uzun.. ayrıca osx arabirimde onu sluggish yapan bir seyler var grafik arabirim windows 10'dan yavas calisiyor.. bunun direkt hizla alakasi yok ama arabirim windows gibi akıcı degil..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 1 Temmuz 2021; 20:12:24 >
-
Anlamadigin birkonuda anliyormus gibi yapip birde ustune fikir veriyorsun.. Grcenlerde 4k kamera ile cekilmis bir göruntuyu arkadasin rtx2070 i7 li msi laptopunda windows media playerde takila takila izledik kaldiki bendeki radeon pro 5500 ekran kartli macbook pro ile takilmadan izleyip ve edit yapabiliyorken. Adobe premier hem benim windows masa ustu hem mac te yuklu (windows i7 9. Nesil rtx 2080 32 gb ram) fakat gelgelelim prgramda ön izleme modunda Windows ta gercekten ne yaptigini anliyamayacak kadar takila takila duzenleme yaparken , mac te gecikmesiz ve stabil bir sekilde montaj yapabiliyorum Guzel kardesim o sezgilerini bir kenara birak. %5 lik kisim bile olsak biz bilgisayarin canini cikartarak kullaniyoruz. Sizin gibi gunluk internet gezintileri icin kulanmiyoruz. Senin yaptigin islerle zaten performans i tahlil etmen imkansiz, tabiki senin icin windows daha mantikli. Tekrar söyluyorum kullandigim program sadece macte calisiyor. (LogicProX) ve ses kartimin malesef windows driveri yok!!! Mac kullanan insanlara karsi bu sacma sapan tavirlar sadece bizim memlekete özgu bu arada!!!!
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Geçmişine şöyle bi baktım, ya microsoftta çalışıyorsun, yada ağır microsoft fan boyusun yada çok başka bişiy sin bilmiyorum artık... Xfce neden windowstan daha kötüdür diye insanlara açıklama ihtiyacı hissediyorsun. Tema tamamen kişiseldir dostum. Neyse bana daha yazmazsan sevinirim. Tartışmayı bilmiyorsun çünkü. Dediğim dedik birisin.
Verelim arkadaşa ilgisini arkadaşlar. Hadi bakalım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: kaand12@Geçmişine şöyle bi baktım, ya microsoftta çalışıyorsun, yada ağır microsoft fan boyusun yada çok başka bişiy sin bilmiyorum artık... Xfce neden windowstan daha kötüdür diye insanlara açıklama ihtiyacı hissediyorsun. Tema tamamen kişiseldir dostum. Neyse bana daha yazmazsan sevinirim. Tartışmayı bilmiyorsun çünkü. Dediğim dedik birisin.
Verelim arkadaşa ilgisini arkadaşlar. Hadi bakalım.
Sen daha hangi OS, hangi tip kernel kullanıyor bilmedigin halde, tartışmaya müdahil oluyorsun.. Microsoft dünyanın en büyük yazılım firması olarak, milyonlarca zeki mühendis çalıştırıyor ve piyasanın %85'ine hakim. Microsoft, Linux için rubbish dediğinde, Linux boylar çıldırmıştı fakat MS gerçeği söyledi.. Kesinlikle katılıyorum. Linux büyük bir çöp ve çöplüktür. Koskoca Microsoft düşün ki, o seviyeye iniyor ve Linux dağıtımlarına çekirdeğine ve herşeyine çöp diyor.. Bunda şüphesiz bir ibret var değil mi? Ondan sonraki en büyük çöp ise MacOS'dur.
MacOS'u sattıran tek şey süslü arayüzü ve apple cihazların tasarımıdır. Tasarım ve süs püsle de ancak %10 piyasa oranı yakalanabiliyor ki, bunun %10 olma sebebi de, x86 platformuydu.. şimdi o da gittigine göre, piyasa oranı düşecektir.. %5 seviyelerini bekliyorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 1 Temmuz 2021; 20:28:14 >
-
Apple böyle devam etsin bakalım gelecekte nasıl müşteri bulacak.
-
macOS 13.0 seneye çıktığında Apple'ın işlemcileri haricinde, yani ARM haricinde Intel işlemcilere çıkarmayacak. Microsoft'un Windows 11 için yaptığının daha beteri diyebiliriz. Fakat bu Apple. Apple kullanıcıları yine de onu sever.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Programming GuruSizin cevrenizle anlaşılmaz o. Şöyle güzel bir istatistik olsa özellikle Türkiye istatistiği güzel olurdu. Malum bizim ülkede, çok miktarda keko, sırf Elma logolu bir şeyle starbucksda oturmak icin alıyor. Windows yüklenemiyor, x86 kodu çalıştırılamıyor olması bunları ürkütür bence.. Tamam gösterişli ama Windows çalışmıyor lo diyebilirler belki diye düşünüyorum..
Alıntıları GösterKesinlikle haklısınız, Türkiye üzerinde bilmiyorum ama Reddit'de satışların globalde iyi olduğuna dair bir iki haber görmüştüm
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X