Şimdi Ara

Apple AirTag'in beklenen kayıp eşya özelliği tanıtıldı: THY de destekleyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
2.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple AirTag'in beklenen kayıp eşya özelliği tanıtıldı: THY de destekleyecek
    Apple tarafından kullanıcıların eşyalarını takip etmelerine yardımcı olma fikriyle piyasaya sürülen AirTag, yeni yetenekler kazanmaya devam ediyor. Şimdi de iOS 18.2 Beta sürümünde fark edilen AirTag Konum Paylaşım Özelliği, Apple tarafından resmi olarak duyuruldu ve detayları paylaşıldı. Yeni özellik, Türk Hava Yolları'nın da bulunduğu birden fazla hava yolu şirketi ile birlikte çalışacak. 

THY dahil 15’ten fazla hava yoluna geliyor

Apple’a göre AirTag Konum Paylaşım Özelliği, kullanıcıların AirTag'in konumunu başka bir güvenilir kişi ve hava yolu şirketleri ile paylaşmasını sağlıyor. Bu süreçte her hava yolunun müşteri hizmetleri sürecine entegre edilecek özellik, yanlış yönlendirilmiş veya gecikmiş bagajları bulmayı kolaylaştıracak.

Apple AirTag'in beklenen kayıp eşya özelliği tanıtıldı: THY de destekleyecek
    Peki yeni özellik nasıl çalışıyor? OS 18.2 veya macOS Sequoia 15.2 çalıştıran iPhone, iPad ve Mac kullanıcıları "Bul" uygulamasında bir "Nesne Konumunu Paylaş" bağlantısı oluşturabilecek. Bağlantının paylaşıldığı kişilere ise, daha sonra haritada ürünün konumunu gösteren bir web sitesi sunulacak. Bu Web sitesi de nesnenin bilinen son konumuyla otomatik olarak güncellenecek.

Apple, 15'ten fazla hava yolunun "önümüzdeki aylarda" bu işlevi sunacağını söylüyor, bu da yakın gelecekte ek havayollarına da genişletileceği anlamına geliyor. Yeni özellik, Türk Hava Yolları’nın yanı sıra, dünya genelinde SWISS, Iberia, Eurowings, Brussels Airlines, Aer Lingus, Austrian Airlines, Air New Zealand, Singapore Airlines, Qantas, Lufthansa, KLM, Virgin Atlantic, British Airways, Air Canada, United ve Delta gibi birçok hava yolu şirketi tarafından desteklenecek. 

Ayrıca Bkz.iOS 18.1'in yeni özelliği güvenlik güçlerinin iPhone'a erişmesini zorlaştırıyor

Ayrıca Apple, özelliğin gizlilik ve güvenlik endişeleri konusunda hava yolu şirketleri ile ortak çalıştığını belirtiyor. Ek olarak her bağlantıya erişim yalnızca bir avuç insan tarafından sağlanacak ve alıcıların bağlantıyı görüntülemek için kimlik doğrulaması yapması gerekecek. Bir nesnenin paylaşılan konumu ise 7 gün sonra otomatik olarak sona erecek. Yeni özelliğin dahil olacağı iOS 18.2, iPadOS 18.2 ve macOS 15.2'nin önümüzdeki Aralık ayında yayınlanması bekleniyor. 

Kaynak:https://wccftech.com/apple-airtage-location-sharing-with-airlines/

• Önce dandik airtaglarini ve yazılımlarını düzeltsinler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yazılım güncellemesi gelsinde bi net veriler sağlasınlar önce

• smarttag 2 kullanıyorum, airtag kullanan arkadaşların konum güncelleme ve doğruluklarına bakıyorum. iphone'a fakirlikten geçemediğimi hatırlıyorum.

• Bundan 2 yıl önceydi Airtag sayesinde Starbucks’ta unuttuğum, çantamı, çantanın içindeki iPad’imi, parfümümü ve anahtarımı olaydan 4 saat sonra bile bulabilmiştim. Ne boş iş diyip almamış olsam, herhalde bir 4 saatte nerede unuttum acaba diye diğer yerler gidip soruşturmakla ve belki de bulamamakla sonuçlanacaktı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motorsikletim için düşünüyorum. Daha stabil hale gelecek inşallah.

• arabadan indik ve anahtarı bıraktım. Bi baktım airtag benimle yürümüş gözüküyor.

bir gün ise araba içinde bıraktım yine ve konumu farklı gösteriyor.

önce düzgün iş yapsın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilaall34 B kullanıcısına yanıt

boş yapma kardeşim

• fad32 kullanıcısına yanıt

adam haklı hocam çok fazla bug’u var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Bu mesaj silindi.
    Smarttagtaki konum geçmişi özelliği de eklenirse valizi kim nereye indirmiş güvenlik kameraları yardımıyla bu husus da çözüme kavuşturulabilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.