Şimdi Ara

Apple cihazlarla bağlanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi şöyleki evdeki modemimiz android cihazlarla sorunsuz çalışıyor. Fakat Apple cihazlarda 5 dakika bağlı kaldıktan sonra internet bağlantınız yok sorunu veriyor. Cihaz üzerinden wifi aç kapa yapıp yeniden bağlanınca geliyor ve 5 dk sonra yeniden gidiyor. Dorun cihazlarda değil çünkü başka ağlarda herhangi bir sorun yaşamıyorum. Modemi fırlatıp atıcam az kaldı... Lütfen bir çözüm önerisi

• Çift bant modem kullanıyorsanız ağları birbirinden ayırıp kullanmayı deneyin. Wifi adları ve şifreleri farklı olsun. İsimlerde Türkçe karakter ve boşluk kullanmayalım. Belki faydası olur.

• tcebeci1 kullanıcısına yanıt
    Çift bant değil. Aslında alt kattaki ana modemden bağlantıyı tekrarlayan repeater modem bu sıkıntı yaşadığım. Bağlantısını ayarlarken de yanlış bişey yapmadım. Zaten uzun bir süre ilk ayarladığım haliyle düzgün bir şekilde çalıştı. Bir aydır durduk yere böyle bir sorun yaşamaya başladım.
  • Çözüm yolu Sumucak kimse yok muhtemelen ama yine de şunu da ekliyim. Eğer VPN’le bağlanırsam bu sorun ortadan kalkıyor. Normal IP me dönünce sorun tekrar başlıyor.
  • İos da belirli bir versiyondan sonra güvenlik amaçlı değişken mac adresi ile çalışmaya başladı. Bunu ayarlardan kapatabiliyorsunuz. Bir deneyin
  • alibaba A kullanıcısına yanıt
    Apple cihazlarla bağlanma sorunu

Evet hocam sıkıntı bu sebeple olabilir.

İnternetten araştırdığım kadarıyla diğer olası çözüm yöntemleri;

1. Cihaz DNS ayarını manuel yapıp 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 olarak girmek
    2. Modem güvenlik ayarını WPA 2 seçmek
    3. Eski modemin yazılımını güncellemek
    4. Hiç biri olmadıysa eski modemi değiştirmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 8 Ağustos 2021; 8:53:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.