Şimdi Ara

Apple’dan yeni kur zammı: Türkiye'de fiyatların artması bekleniyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ihone 12 den beri almıyorum her almadığım senede keşke alsaydım diyorum almayınca birşey değişmiyor karar değiştirip alınca çok pişman oluyorsun
  • Diğer telefonların fiyatı çıktığı günden itibaren ya yerinde sayıyor ya da ucuzluyor. Bunlar yıllanmış iP12'ye periyodik zam yapıyor ve fanları da cansiperane savunuyor. Apple ticaret yapıyor da diğerleri hayır kurumu mu? Sonra diyorlar ki iPhone değer kaybetmiyor. Kaybetmez tabi sıfırına zam dayayıp durursan. Akıllı telefon yatırım aracı değil tüketim malıdır, anlatamadık gitti.
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Mart 2024 ve Aralık 2023 de zam yapmıştı.
    Reel kura göre zam yapıyor, Merkez bankası rakamlarına göre değil.
    2023 yılında 7 kez zam yapmış.
    Doları yüksek hesaplıyor apple. Piyasa 34 ise apple 35 36 TL den çakıyor.

İphone 15 Pro Max 256 GB kendi sitesinde 90.000 TL. 2.635 dolar yapıyor.
    Amerika kendi sitesinde 1.199 dolar.
    Aradaki 1.436 dolar nerede.
  • Neyin kur zammı ulan dolar 6 aydır sabit. Bunlar ülke ile dalga geçiyor.
  • seyhmus21 kullanıcısına yanıt

Yaklasamazsın iste telefon seni kıyıdan köseden bile yaklastırmaz o hayatlara.. Hatta aksine böyle snob markaları antipatik bile gösterir.. Insanlar bu tarz markaları kullanan fakat gercekten zengin olmayan insanlara tahtırevanla gidiyor falan derler.. Sahip olmaman gereken bir seye sahipmissin algısı yaratır.. Hatta toplumda genel algı bu yöndedir.. Cünkü birinin zengin olup olmadıgını anlamak cok kolay.. Önce oturdugun muhit sonrasında bindigin araba ve cevren kabak gibi belli eder..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Eylül 2024; 10:41:16 >
  • Apple genel olarak pahalıya satıyor olabilir, ona hiç şaşırmam açıkçası. Ama düz hesap son zamdaki kurla şimdiki kuru oranlayınca %10 civarı bir zam tutarlı görünüyor demek istedim.

Diğer taraftan kur sürekli artış eğiliminde olduğu için pariteyi yüksek alması da normal, anlık kur güncellemiyorlar sonuçta. Kur hızla yükseldikçe yıl içerisindeki zam sayısı da artıyor haliyle. Diğer zam zamanına kadar güvenli tarafta kalmak için de güncel kurun üzerinde fiyatlıyorlar. Bunu çoğu şirket yapıyor bu arada.

1199 dolar meselesine gelince, Amerika zaten iPhone'un en ucuz olduğu yer. Aradaki 1436 dolar farkın en büyük nedeni bildiğiniz üzere yaklaşık %50 uygulanan vergi. Ürün nereden geliyor bilmiyorum ama son dönemdeki vergi düzenlemelerinden de ekstra etkilenmiş olabilir. Bunu fiyatı savunduğumdan değil durumu anlamlandırmaya çalıştığımdan söylüyorum bu arada. Yoksa hep söylerim, Apple ürünlerinin fiyatını şişirme konusunda uzman. En basitinden temizlik bezi, kablo, kılıf vs ederinin çok üzerinde satılan ürünler. iPhone'un vergisiz halini düşünsek bile Türkiye'de daha pahalıdır bence.

• netflix gibi sürekli zam geliyor

• Almadigimiz icin problem yok
  • icloud’lara bindirdiler zaten. Ayarlar’a tıklayınca bildirim geliyor. Tamam diyorsun soğuk su içip işine gücüne bakıyorsun.
  • Apple’dan yeni kur zammı: Türkiye'de fiyatların artması bekleniyor
  • JourneyToTheWest kullanıcısına yanıt

yapabilirler o kadar da ucuk fikir degil.. ekrani soketli yapar telefon baska, ekran baska canim der, sonra diger koyun firmalar da onu takip eder Apple’dan yeni kur zammı: Türkiye'de fiyatların artması bekleniyor 

hatta satin alanlarin cogu, ne guzel, ekran cikarilip takilabiliyor, ekrani kirinca telefoncuya kaziklanmiyoruz diye savunur da..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Eylül 2024; 12:58:40 >
  • 1000 dolarlık ürüne saçma anlamlar yüklersen inek sağma hikayesi gibi sağmaya devam ederler  . Apple’a değil her sene telefon için ölenlere kızın. 10 yıldır söylüyoruz sorun markada değil kullanıcısında.

• quote:

Orijinalden alıntı: MambaVino

1000 dolarlık ürüne saçma anlamlar yüklersen inek sağma hikayesi gibi sağmaya devam ederler  . Apple’a değil her sene telefon için ölenlere kızın. 10 yıldır söylüyoruz sorun markada değil kullanıcısında.

alana neden kizalim ki? benden o telefonlara kurus calismadigi icin bana gore bir sey yok.. alsinlar kendi paralari gidiyor.. Apple’dan yeni kur zammı: Türkiye'de fiyatların artması bekleniyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Eylül 2024; 13:3:33 >
  • seyhmus21 kullanıcısına yanıt
    Problemde o zaten hocam. 100k para verip hızlı şarj adaptörü bile vermiyor adamlar. Kaldı ki verdikleri de 15-20w anca, mate 20 pro telefonumda kablosuz şarjım 15w düşünün. 2019 yılındaki telefonumda bile 45w hızlı şarj vardı. 3k fiyata kılıf , 45k fiyata akıllı saat vs satmak resmen insanları sağmaktır. Kalite vs tartışmıyorum ama ciddi anlamda Türkiye'de verginin vergisi bile olsa fiyatlar çok uçuk düzeyde. Kaldı ki Statü belirle amacı ile kimseye bakmadım. İnsanlarımız kendilerini kandırıyorlar.
  • hala epıl alıyolla yeaaa ehi ehi ehi
  • Samsung varken İphone a yönelmek gereksiz boşuna para harcamak gibi geliyor bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6F372EC04

Mart 2024 ve Aralık 2023 de zam yapmıştı.
    Reel kura göre zam yapıyor, Merkez bankası rakamlarına göre değil.
    2023 yılında 7 kez zam yapmış.
    Doları yüksek hesaplıyor apple. Piyasa 34 ise apple 35 36 TL den çakıyor.

İphone 15 Pro Max 256 GB kendi sitesinde 90.000 TL. 2.635 dolar yapıyor.
    Aradaki 1.436 dolar nerede.

Acaba nerede?

Apple’dan yeni kur zammı: Türkiye'de fiyatların artması bekleniyor

• yorumlar haklı ama biraz yönünü kaybetmiş, ürün pahalı değil biz fakiriz ve kötü yönetiliyoruz.

yukarıda idrisin dediği gibi İphone 15 Pro Max 256 GB kendi sitesinde 90.000 TL. 2.635 dolar yapıyor.

15-16 yaşındaki ameirkalı çocuk yaz tatilinde part time çalıştığı işte biriktirdiği para ile bu telefonu alabiliyor konu bu aslında,ne kullanıcı ne fiyatı, biz fakiriz, fakfakiriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: korozyon

yorumlar haklı ama biraz yönünü kaybetmiş, ürün pahalı değil biz fakiriz ve kötü yönetiliyoruz.

yukarıda idrisin dediği gibi İphone 15 Pro Max 256 GB kendi sitesinde 90.000 TL. 2.635 dolar yapıyor.

15-16 yaşındaki ameirkalı çocuk yaz tatilinde part time çalıştığı işte biriktirdiği para ile bu telefonu alabiliyor konu bu aslında,ne kullanıcı ne fiyatı, biz fakiriz, fakfakiriz.

Türkiye de Hindistan’da ki gibi bir kast sistemi var zengin aşırı zengin fakir aşırı fakir ve zenginler vergi vermeyip kollanırken fakirden 4-5 katı vergi alınıyor ABD Avrupa da bir maaş bilemediniz bir buçuk Türkiye’de 8 maaş ile alınabiliyor o da aç kalırsan harcamazsan sokak röportajlarında zamları Allah yaptı diyen halkımız var yazık bitmişiz resmen İphone eskiden de pahalıydı İPhone 6 kuyruklarını hatırlıyorum Tim Cook Türkiye’ye gelmişti o zaman Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’dü bazı özelliklerin Türkiye de aktif olması için uğraşan bir CB vardı.Türkiye’nin alım gücü o zamanlar meğer ne kadar yüksekmiş farkında değilmişiz son iki senedir su almış teknede ilerliyoruz ve batmamız çok yakın

• Efe E kullanıcısına yanıt

İktidar üretmediği üründen üretici Apple’dan fazla kazanıyor Apple’dan yeni kur zammı: Türkiye'de fiyatların artması bekleniyor . Bizim koyunlar da hala alacağız diye heyecana kapılıyor. İnsanın azıcık kendisine saygısı olmalı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.