Şimdi Ara

Apple; Epic Games’den tazminat istiyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Fenomenon

hocam iyi de oyunu yapan epic games.

apple zaten ürettiği maldan para kazanıyor. beleşe mi dağıtıyor telefonu?

oyunlar ve uygulamalar zaten telefon satılmasını sağlıyor.

kimse içindeki çipsete, depolamaya, ram'e para vermiyor.

aslında apple mağazadaki uygulamalar sayesinde telefonunu satıyor.

burada apple oyundan hiç para almasa (ki almaması lazım) yine karlı çıkan apple. win-win durumu var.

%30 komisyon tamamen saçmalık.

şöyle düşün sen toyota marka araba aldın. arabana lastik almak istiyorsun.

toyota kapını çalıp kardeşim sen benim ürettiğim arabaya bana para vermeden lastik alamazsın diyor mu?

veya ev aldın. evin içine eşya alırken müteahhit senden para istiyor mu?

sen apple'a parayı verdin ve telefonu aldın. bitti.

telefon artık benim olan bir ürün.

uygulama için geliştiriciye para veririm. bu bu kadar basit.

Apple'ın durumunu sizin verdiğiniz müteahhit örneğine uygulayalım: Müteahhidimiz konutlarının satışından elde ettiği karla bir de X markasıyla anlaşıp onun mobilya mağazasını açıyor. Daha önce ev sattığı aile müteahhidi tanıyıp ondan eksik eşyalarını alıyor. Peki sence müteahhit sattığı eşyaların ücretlerini tamamen X markasına mı verir? Elbette hayır. Mağaza satış olgusu devreye girer ve mağaza sahibi olan müteahhidimiz komisyonunu alıp kalan parayı markaya verir. OTOMOBİL SHOWROOMLARI'nda da aynı durum vardır, gıda-cafe francheis'larında keeza öyle. Arada bir mutabakat var ancak antlaşmaya aykırı davranan hatta bunu anlaşmanın diğer tarafına zarar verecek yollarla ihanet eden Epic savunulacak bir tarafa sahip değildir.

%30 oranı büyük bir kesinti olduğunu düşünen kullanıcılar bunu karşı harekete geçmelidir. Ancak sözleşmeye imza atmış bir şirketin buna aykırı hareket etmesi ve bunu önceden planlayıp küçük yaştakileri ileri sürmesinin savunulacak bir tarafı yoktur.

• apple donanim ve telefon alinmaz. uce mal edip, bese satiyorlar. ustelik kullaniciyi tirtiklamak icin seytanin aklina gelmeyecek seyler yapiyorlar. tamamen marka algisi, statu algisi odakli, gereksiz bir sirket ve gereksiz urunler..

simdi derler amerika da pahali degil.. yalan orada da ayni. orada da 300 dolara satilan donanim apple olunca 1900 dolar oluyor.. almayin aldirmayin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 11 Eylül 2020; 20:46:14 >
  • White Water kullanıcısına yanıt
    Zaten burada başlayınca bir furya gibi tüm platformlarda aynı şeyler olacak. Ama ne demişler biyerden başlaması gerek. Bu fitili ateşleyen de epic oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: Fenomenon

Bu mesaj silindi.

Yazdığın cevaptan sonra seninle tartışmaya bile girmeme gerek yok :) Yazdığım halde böyle bir cevap gelmesi üzücü. Apple savunuyorsun diyorsun bide :D

• Fenomenon kullanıcısına yanıt

Sondaki yazıyı kaçırmışım, sen ne komik çocuksun öyle :D Şaka gibisiniz gerçekten, yazık diyorum başka bir şey demiyorum. "Ne olursa olsun Apple haksızdır" diyerek ben değil sen fanboy, hater oluyorsun. Bunu göremeyecek kadar elitsindir ama sen :D Epic Games'in politikalarından bile bahsettim, Apple savunmuyorum, Epic eleştiriyorum çok zeki arkadaşım. En yakın zamanda bir okuma kursuna git, fanboyluğu ve haterliği bırak, FARKLI KONULARA FARKLI DÜŞÜNCELERE SAHİP OL. Anladın mı? Apple sevmiyorsun veya Epic seviyorsun diye kanına kadar nefret etmene veya sevmene gerek yok. Her olay dışardan incelenmeli, umarım anlamışsındır. iSheep demiş bide, Yazık.

• Fenomenon kullanıcısına yanıt

Apple savunduğumu ve %30'u normal gördüğümü sanan kerizler, pardon iHater'lar sizi :) 2. Cümleyi oku, utan ve sil yorumu rica ediyorum :D

• Bırak epiğimizin peşini.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne bitmek bitmeyen kavgaya dönüştü bu mesele. Sonunu merakla bekliyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple her konuda oldugu gibi. Bu konuda da cok antipatik...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple sırf kazandığı tazminatlarla ayrı bir ülke kurar
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.