Şimdi Ara

Apple'ın 2014'deki yol haritası: iPhone 6, iWatch, iPad Air 2, 12' MacBook Pro & Uygun fiyatlı iMac (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
2.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam cıkan soylentileri toplamıs düzenlemis cok sallamadan mantıklı acıklamalarda bulunmus :)

• saatte esnek ekran ve safir cam demişler safir esneyebiliyo mu

• Iphone cihazları rakiplerin göre işlem gücü olarak birazcık zayıf, ancak preminum malzeme kalitesi olarak %300 önde.

Pazar 4.ince 5.ince 6 ya kayarken bunlar 3.5 4''. Üstelik tutturmuşlar, 'Ele en uyumlu ıphone diyorlar'.

Bakalım 5', 6 inç çıktığında nasıl tanıtacaklar buda merak konusu.

İnş aplle görseldeki gibi bir telefon lanse ederde. Herkesin elinde bulunan plastik'lerden kurtuluruz..

• quote:

Orijinalden alıntı: PsychicPower

quote:

Orijinalden alıntı: InViSiBLePLaYeR

Bence 16:9 bilindik çözünürlüklerde bir ekranı olsa çok güzel olacak 1600x900,1920x1080 gibi ekranları olması lazım iPhone 5S ekranı belki retina olabilir ama HD çözünürlükte bile değil.Bunun dışında bataryayı da büyütmeleri gerekiyor LG G2 kasasına 3000 mAH batarya sokabiliyorsa 4.7' model içinde en az 2600 mAH 5.5' için ise 3500 mAH batarya gerek kalınlığı boşverip 5S'den kalın ama bataryası çok telefon yapsınlar.

Batarya konusunda 5S' ten sırf bu yüzden kalın telefon pek mümkün değil. Ben Apple'a yaraşır şekilde ince, hafif ama bir o kadar güçlü bir pil bekliyorum.
    Ama şu konuda size hiçbir şekilde katılmıyorum; bilirkişi gibi konuşup saçmalamışsınız. 1080p veya 720p gibi bir çözünürlük belki sizi ilk aşamada memnun edebilir ancak binlerce developerdan küfürler yağmur gibi yağar Apple'a. Ekosistem Android'e benzer, şuanki tüm uygulamalar çöp edilmiş olur. Anca bu çözünürlüğün 4'e katlanmışı veya yine uyumlu bir çözünürlük beklerim ben kısaca, ama şuan için o da mevcut işlem gücüyle 4'e katlama pek mümkün gözükmüyor. Biraz olaya geniş açıdan baksanız görebilirsiniz HD, FHD yada QHD gibi bir çözünürlüğün gerçekten saçma bir hamle olacağını.

Zaten benim isteiğim bu yoksa bende biliyorum uygulamarın hepsinin elden geçmesi gerekir bu yüzden büyük ihtimalle hali hazırda ellerinde bulunan 2048x1536 çözünürlüğünde iPad ile aynı ekran kullanacaklar.Batarya konusunda 5.5' olan modelde zaten bir sıkıntı olmaz ama öneml olan 4.7' olanı büyük ihtimalle 1900-2000 mAH seviyesinde bir batarya kullanıcaklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: matmuhendisi

O degilde artık 1 gb ram le gelmesin iphone lar ..

Kimse yok ram yetiyor bu android degil falan demesin ne olur sanki 2 gerekli artik ..

iphone lar neysede ipadlerin gelmemesi lazım asıl
  • Gorunen herzamanki gibi husran ama milyonlarca satis.Ozellikle 4.7" olan telefonun tam olarak HD destegi bile yok bari 1366x768 olsaymis HD ekran olurdu onu bile cok gormusler.Kisacasi DVD cozunurlugunden otesi yok.HD ve FHD video izlemenin anlami yok.En az 3000mah pil mutlaka olmali ama bunlarin olacagini hic sanmiyorum.Daha once defalarca soyledigim cakma 64bit yazilim sistem belleginin 1gb ram olmasindan yine anlasiliyor.

Peki 4.7" ip nasil olmaliydi.3.5" eski telefonlarinda kullanilan 960x640 in en az iki kati cozunurluge yani 1920x1280 490ppi olmaliydi ki bu sayede FHD ve HD videolarda izlenebilirdi.Tabi cok daha keskin bir ekranada sahip olurdu.Ozellikle 4.7" lik HD ekranlarla FHD ekranlari karsilastirma ve yanyana gorme sansiniz olursa farki cok daha net gorebilirsiniz.Lakin bu soylenenler dogruya 4.7" ekrani ile yeni ip HD ekran bile olmayacak.

ip 4.7" olmasi gereken ozellikler;

x64 oldugunu dusunursek ki gercek x64 degil ama olaki gercek x64 olacaksa quad core ve dual 4gb ddr3 ram koymalari sart.Ama suanki x64 gorunumlu gercekte 32bit olan isletim sistemiyle devam edeceklerse Dual Core ve dual 2gb ddr3 ram fazlasiyla yeterli olacaktir.

NFC ve Radyo
    Wifi AC ve BT 4.1
    CGG 3 veya daha iyi ekran korumasi , suya , toza ve darbelere dayanikli olmasi cok daha iyi olur.
    Dahili hafiza secenekleri ise 32gb , 64gb , 96gb ve 128gb seklinde olmali.
    Arka kamera kaliteli bir lense sahip en az 13mp ve FHD 60fps video kaydi yapabilmeli.Kaliteli bir flash , mumkunse cift flash
    On kamera ise en az FHD olmali ve 30fps video cekebilmeli.
    Herturlu sesli ve goruntulu gerek sebeke uzerinden gerekse internetten 3G ve ustu tam olarak desteklenmeli.
    Yine her ne kadar farkli sekillerde ulasilsada bugun hala cok yaygin olarak kullanilan Flash ve Java tam olarak desteklenmeli.
    HDMI 2.0 ve MHL 2.0 desteklenirse buyuk avantaj saglar.
    Son olarak minimum 3000mah ve ustu bir Battery sart.

• Apple bu sene her alanda buyuk fark atacak rakiplerine.Son 1 yildir ozellikle urun tasarimlari konusunda,farkli firmalaradan buyuk transferler yapti Apple.Burberry'nin CEO'sunun Apple'a transferi bile basli basina bir olaydi aslinda ama kimsenin ilgisini cekmedi.Yine 10 numara mobil cihazlar gelecektir elbette ama ben asil iWatch'u merak ediyorum.Hem tasarim hem performans hem de islevsellik konusunda ust duzey bir cihaz geliyor.

Piyasadaki rakiplerini cigneyip tukurecek bu cihaz.Uzun lafin kisasi,2014 ve 2015 Apple'in seneleri olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PsychicPower

quote:

Bence 16:9 bilindik çözünürlüklerde bir ekranı olsa çok güzel olacak 1600x900,1920x1080 gibi ekranları olması lazım iPhone 5S ekranı belki retina olabilir ama HD çözünürlükte bile değil.Bunun dışında bataryayı da büyütmeleri gerekiyor LG G2 kasasına 3000 mAH batarya sokabiliyorsa 4.7' model içinde en az 2600 mAH 5.5' için ise 3500 mAH batarya gerek kalınlığı boşverip 5S'den kalın ama bataryası çok telefon yapsınlar.

Batarya konusunda 5S' ten sırf bu yüzden kalın telefon pek mümkün değil. Ben Apple'a yaraşır şekilde ince, hafif ama bir o kadar güçlü bir pil bekliyorum.
    Ama şu konuda size hiçbir şekilde katılmıyorum; bilirkişi gibi konuşup saçmalamışsınız. 1080p veya 720p gibi bir çözünürlük belki sizi ilk aşamada memnun edebilir ancak binlerce developerdan küfürler yağmur gibi yağar Apple'a. Ekosistem Android'e benzer, şuanki tüm uygulamalar çöp edilmiş olur. Anca bu çözünürlüğün 4'e katlanmışı veya yine uyumlu bir çözünürlük beklerim ben kısaca, ama şuan için o da mevcut işlem gücüyle 4'e katlama pek mümkün gözükmüyor. Biraz olaya geniş açıdan baksanız görebilirsiniz HD, FHD yada QHD gibi bir çözünürlüğün gerçekten saçma bir hamle olacağını.

Zaten benim isteiğim bu yoksa bende biliyorum uygulamarın hepsinin elden geçmesi gerekir bu yüzden büyük ihtimalle hali hazırda ellerinde bulunan 2048x1536 çözünürlüğünde iPad ile aynı ekran kullanacaklar.Batarya konusunda 5.5' olan modelde zaten bir sıkıntı olmaz ama öneml olan 4.7' olanı büyük ihtimalle 1900-2000 mAH seviyesinde bir batarya kullanıcaklar.

iPad ile aynı ekranı da kullanmak akıl karı değil, çok da farklı bir yere çıkmıyor. Anca aynı oranda kalıp büyüyen ekrana şuanki çözünürlüğü 4'e katlayarak entegre ederler derim. Büyüyen kasayla daha fazla pil ve ısıyı yayacak daha fazla alan sayesinde grafik birimi iPad'in çalışma frekansına yaklaştırılarak+TSMC'nin 20nm'ye geçişiyle gelecek aynı tüketimle daha kuvvetli işlem birimleriyle yeni ekranın ihtiyaçları karşılanabilir.

• 4.7" olani FullHd, 5.5" olani ise QHd olacaktir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cccaaannn C kullanıcısına yanıt
    Esnek olan Amoled ekran sabit olacak, yani bileğe uyumulu olarak eğilmiş olacak Amoled, üstünde de safir cam olacak.
    Normal lcd ekranlar öyle eğimli dizayn edilemiyor.

Şunun gibi yani:

Apple'ın 2014'deki yol haritası: iPhone 6, iWatch, iPad Air 2, 12' MacBook Pro & Uygun fiyatlı iMac
  • Herkes ne takmış HD, FullHD diye ya, ufak ekranda HD çözünürlüğü kim ne yapsın? Samsung'un eklediği saçma özellliklerden (bkz: bebek alarmı) farkını göremiyorum telefonda HD ekran olmasının
  • ''Apple, ayrıca Touch ID’yi safir ekranların altına entegre edebilme konusunda çalışmalar yapıyor. Bu orta vadede home tuşunun iPhone’lara veda edeceği anlamına geliyor.''

Apple böyle bir hataya düşmez umarım fiziksel bir tuş mutlaka olmalı bence telefonda

• pili buyutmezse istedigi kadar yenilik yapsin hikaye
  • iphone 6 fiyatı artar mı
    apple store 5s 2149 tl. bu yeni model çıkınca da değişmeyecek mi

• Uygun fiyatlı imac biraz hayal ama bekleyip görelim.
  • Uygun fiyatlı imac biraz hayal ama bekleyip görelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shady

iPhone, geçmiş yıllarda olduğu gibi 3.çeyrek içerisinde lanse edilecek; 5.5 inçlik model ise tatil döneminden kısa bir süre önce (ekim sonu gibi) tanıtılacak

tatil döneminden kısa bir süre sonra olmasın.
  • Ekranı büyüyor diye olay oluyor hey Allahım yaa...

• yine her zamanki gibi çok şık ve görece düşük donanımla maksimum performans veren cihazlar yolda anlaşılan.

adamlar iwatch için isviçreli saat üreticileriyle bile görüşmelere başlamış, hangi işe el atacak olsalar ya o işin uzmanlarıyla işbirliğine gidiyorlar yada alanında dünyanın en iyi olan isimlerini transfer ediyorlar.

çözünürlük ve donanım delisi olan arkadaşlara hitap etmiyor belli ki etmesine de gerek yok zaten.

apple yazılımlarının batarya verimliliğini belirtmek için de bi örnek vereyim; macbook pro'da macosx kullanırken 6 saat civarı giden full şarj, windows'a geçince 3-4 saati anca buluyor.

yani sandığınız gibi 1400 mah batarya sizin 3000 mah bataryalarınızdan yarı yarıya az gitmiyor.

yine de iphone için batarya konusunda gelişime hala ihtiyaç var. ipad ve macler bu konuda canavar gibi.
  • christmas tatilinden bahsediliyor, yaz tatilinden değil.

yılbaşı abd'de gün olarak değil hafta olarak kutlanır, black friday ile birlikte satışların patlama yaptığı dönemlerden biridir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.