Şimdi Ara

Apple'ın başı bu çocukla fena belada! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • JB nin asıl güzelliği parayla alamayacağın bir sürü güzel uygulamayıda kullanabilmen.

JB yapmayan yapmıyodur kimse birşey diyemez kişisel tercihtir, ama yapmayıp yapanlara sinir yaparsan büyük bir yanlışa düşmüş olursun. Güzel telefonunuda yapacaklarının çooook kısıtlı imkanlarıyla kullanmış olursun.
  • Arkadaşlar bazen düşününce JB ilerde baş ağrıta bilir. Yani düşünün gittikçe yayılan bir sistem. Gün gelecek app geliştiriciler para kazanamadığı için ne o yüzlerce dolarlık GPS programları, ne oyunlar, ne gerekli app ler hiç biri geliştirilmeyecek. Kendi sonumuzu kendimiz hazırlıyoruz belkide.

Küçük bir not eklemek gerekirsede; açıkcası dev-team'in apple ile ortak çalıştığını düşünüyorum. Yani bu cocuğu durdurmak veya susturmak o kadarda zor değil koskoca apple firması için, açıkcası parayı basar ve cocuğu satın alır gel benimle çalış dercesine =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: haQQo

"JB olmasa İphone satmazdı." diyen arkadaşlara gülüyorum. Dünyada kaç kişi acaba JB yapabilme ihtimaline binaen İphone alıyor ki?

JB olsada olmasada İphone çok özel bir telefon. Kullanıcıların bi,rçoğuda hala JB bilmiyor aple store den uygulamada indirmiyor. (paralı) Ama yine de İphonesini çok seviyor.

2-3 forum okuyupta, iphone'nin kırıldığını öğrenip (?) (gerçi onuda tam öğrendikleri söylenemez ya) "İphone de JB olmasa ben İphone almazdım." demek sadece 3-5 tineyci kapsıyor.

dünya sadece kendimizden ibaret değil. İphonesinde sadece bir ekrandaki uygulamalarıyla çook mutlu olanlar var.

bence bilgisayarla içli dışlı olan herkesin az da olsa bilgisi vardır jb hakkında.Ya da belki tr de kullanıcıların çoku jb li olduğu için bana öyle geliyordur. "Ayrıca jb olmazsa satmaz, ben almam" demiyorum!!!! iphone un meihur uygulama desteği çok sınırlanır!!!!

• jb yaparsanız uygulamaları yazanlar para kazanamaz yazmaktan vazgecer gibi bişey ztn söz konusu olamaz eğer böyle bişey olursa apple ztn iphone satamaz ve satılan cihazlarıda insanlar yavaş yavaş ellerinden çıkartırlar kaldıki jb olayı sadece iphone içinde geçerli değil ipod touchta aynı sistemi kullanıyor uygulama geliştirilmezse kullanıcı toucha para verecegine gider nano alır en basitinden yada başka bi mp3 player kullanır ses kalitesi applela yarısabilecek seviyede olan başka cihazlarda var piyasada ayrıca PDA lardada tonla app var ama çoğuda ücretsiz iphone appleri için neden para ödensinki saçma bence sonuçta siz para verip app almasanızda app geliştirenler geliştirmekten vazgeçip bu işe bulaşmasada apple bi şekilde bunu halletmek durumundadır gerekirse kendi app üretir ama yinede bu sirkülasyonu durdurmaz...

ha bu arada uygulama satın alıpta kullananlar üstlerine alınmasınlar o kendi vicdani durumlarıdır parası varsa almak istiosa alır kullanır ama uygulamalara tomarla para dökemeyecek derecede olan insanlar var iphone2g ipod touch fiyatları gün geçtilçe düşüyor özellikle 2. ele geçtiği zaman fiyatlar iyice taban yapıyor artık eskisi gibi deil orta gelirli bi insanda iphone vs alıp kullanabiliyor ama günümüz türkiyesinde applere tomarla para veripte alacak kapasiteye sahip olan az insan var(yüzdeye vurursak) ona harcayacagı paraya gider baska bişeyler alır...
    mesela ipod touch bnm için vazgeçilmez bişey son zamanlarda gelişen okadar güzel oyunlar varki bilgisayarı bırakıyorum alıyorum elime onunla oynuyorum sıkıldıkça ve genelde günde 1 oyun bitiriyorum ve siliyorum bidahada oynamıyorum keyif vermiyor eğer ben 1 gün kullanacagım 1 şey için hergün 5-6$ vermeye kalkarsam (kaliteli oyunlardan bahsediorum o 1$lık olan oyunlardan deil) ayda 180$ yani yaklaşık 250 tl para ödemiş olurum ben ögrenci halimle bunu nasıl karşılıım ztn ayda aldıım para 750 tl onunda 3te 1ini oyuna verceksem ne anladım ben bu işten ben ne yerim ne içerim

• O zaman biz yazarız. Rahat ol sen
  • Maliyeti zaten 199 usd değilmi? Kazandığını zaten kazanıyor.
  • Buda Extra olarak forumda yayınlanan bi haber Okumayanlar için bir bölümü!!!!

Apple.com'dan basın açıklaması yoluyla açıklanan finansal verilere göre Apple'ın geliri 9.87 milyar dolara yükselirken, bu çeyrekteki net gelir 1.67 milyar dolar yada diğer bir deyişle hisse başına gelir 1.82 dolara yükseldi. 1 sene önceki son çeyrekte Apple'ın geliri 7.9 milyar dolarken, son çeyrekteki geliri ise 1.14 milyar dolar- hisse başına 1.26 dolardı. Yani Apple geçen seneye oranla son çeyrekte %50'e yakın daha fazla kar yaparak 2009 mali yılını kapatmış oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkirtay

Maliyeti zaten 199 usd değilmi? Kazandığını zaten kazanıyor.

misal sen iphoneu app yükleyemicek olsan alırmısın şahsen ben almam burdanda app geliştirmeyi bırakırlarsa iphoneun normal bi telefondan hiç bi farkı kalmaz ve satılmaz sonucunu çıkartıyorum ben bu sebepten dolayı apple ürünlerini satmak için bu applerin devamılılığını sağlamak zorunda ama kendi app geliştirir ama geiştirenlere daha cok yüzde veriri para verir imkan sağlar vs vs...
  • ben de apple ın jailbreak sayesinde daha çok sattığına inanıyorum, sonuçta tek üretici kendisi, bence yine bir apple strateji harikası olabilir.
  • tabi ki de apple bi parmagi vardir burda yoksa arkadaslarin dedigi gibi apple o kadar cok satmazdi!!
    ben iphone umu amerikadan aldim ve turkiye calistirabiliyorum. bu cocugun ve apple in sayesinde
    tesekkurler george hotz

=========================================

telefonlarin piri iphone
  • ++1

apple bu işi bilerek taptırmış olabilir
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.