Şimdi Ara

Apple iPad 2 16GB Wi-Fi + 3G tabletinin model farklılıklarının önemi nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu hafta ipad 2 almayı düşünüyorum. 16gb 3G Wifi özellikli bir ipad alacağım. Rengininde siyah olmasını istiyorum.
    Buna uyan iki model ülkemizde mevcut :
    1) Apple iPad 2 16GB Wi-Fi + 3G Model: MC769ZP-A GENPA garantili
    2) Apple iPad 2 16GB Wi-Fi + 3G Model: MC773TU/A BİLCOM garantili

769 modeli ülkemizde yaklaşık 100 TL daha ucuz, Amazonda ise yaklaşık 100 $ daha ucuz...
    Bu iki model arasındaki farkların ne olduğu hakkında bilgisi olanlara ihtiyacım var.
    Yardımlarınız ricasıyla...

• biri siyah biri beyaz olmasin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: schaco

Bu hafta ipad 2 almayı düşünüyorum. 16gb 3G Wifi özellikli bir ipad alacağım. Rengininde siyah olmasını istiyorum.
    Buna uyan iki model ülkemizde mevcut :
    1) Apple iPad 2 16GB Wi-Fi + 3G Model: MC769ZP-A GENPA garantili
    2) Apple iPad 2 16GB Wi-Fi + 3G Model: MC773TU/A BİLCOM garantili

769 modeli ülkemizde yaklaşık 100 TL daha ucuz, Amazonda ise yaklaşık 100 $ daha ucuz...
    Bu iki model arasındaki farkların ne olduğu hakkında bilgisi olanlara ihtiyacım var.
    Yardımlarınız ricasıyla...

769 ve 773 numaraları o ülkenin modellerindeki donanım ayrımı örn: 16-32-64gb ve 3g, ZP/A Honkong ulke kodu TU/A Türkiye ülke kodudur. Genpa honkong ülkesinden kendi imkanları ile getirip TU kod'lu modellerden daha ucuza satıp (zaten en ucuz satılan ülkelerden biri'de honkong) pastayı diğer firmalara kaptırmak istemiyor anlaşılan...

Not: Eğer ürünü genpadan alırda ilerde sorun yaşarsan ve genpa ile işlerin olumsuz giderse, Apple ile irtibata geçtiğinde cevap: Genpa? ZP/A? olur gibi geliyor.
    Fakat ürünü bilkomdan alırda ilerde sorun yaşarsan ve bilkom ile işler olumsuz giderse, Apple ile irtibata geçtiğinde cevap: 10-30 dakika sonra bilkom yetkilisinden telefon gelir sorununuz her ne ise çözülmüştür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 19 Şubat 2012; 23:00:20 >

• Genpa'da farklı ülke ürünü getiriyorsa pes diyorum.Bu durumda Turkcell'in kontratlı sattığı iPad 2 3G'ler Honkonk mu yoksa Türkiye için üretilen ürünler mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: step-team

Genpa'da farklı ülke ürünü getiriyorsa pes diyorum.Bu durumda Turkcell'in kontratlı sattığı iPad 2 3G'ler Honkonk mu yoksa Türkiye için üretilen ürünler mi ?

Burda ne yazarsak yazalım Apple ürünlerini alan kişilerin kaçı forum takip ediyor? kaçı bu kodlar numaralar nedir diye google ile arayıp araştırıyor?
    Millet tutturmuş Genpa ise gözün kapalı al mantığı, bende şaşırdım Genpa honkong'tan ürün alıp burda sattığını ama burası türkiye çok normal...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pocemonmutlu
    769 ve 773 numaraları o ülkenin modellerindeki donanım ayrımı örn: 16-32-64gb ve 3g, ZP/A Honkong ulke kodu TU/A Türkiye ülke kodudur. Genpa honkong ülkesinden kendi imkanları ile getirip TU kod'lu modellerden daha ucuza satıp (zaten en ucuz satılan ülkelerden biri'de honkong) pastayı diğer firmalara kaptırmak istemiyor anlaşılan...

Not: Eğer ürünü genpadan alırda ilerde sorun yaşarsan ve genpa ile işlerin olumsuz giderse, Apple ile irtibata geçtiğinde cevap: Genpa? ZP/A? olur gibi geliyor.
    Fakat ürünü bilkomdan alırda ilerde sorun yaşarsan ve bilkom ile işler olumsuz giderse, Apple ile irtibata geçtiğinde cevap: 10-30 dakika sonra bilkom yetkilisinden telefon gelir sorununuz her ne ise çözülmüştür...

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim, fakat istediğim yanıtları hala alabilmiş değilim. 769 modelide 773 modelide 16 GB hafızaya sahip, yani fark harddisk boyutuyla ilişkili değil. Dediğiniz gibi ZP/A ve TU/A ülke koduyla ilişkili olabilir, benim takıldığım bu kısım değilde 769 ve 773 ayırımının neye göre yapıldığı. Acaba işletim sisteminde bir farklılık mı var? Fiyat farkının getirilen ülkelerle ilişkisini açıklamak zor, çünkü iki ürün arasında amazonda da 100 $ fark var, yani bu ürünü amazondan aldığınızda (16GB wi-fi ve 3G'li özellikleri aynı olan) iki ürün arasında 200 TL fark olacaktır.
    Galiba en iyi cevabı herhalde genpa ve bilkomdan öğreneceğiz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schaco -- 20 Şubat 2012; 19:24:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: schaco

quote:

Orijinalden alıntı: pocemonmutlu

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim, fakat istediğim yanıtları hala alabilmiş değilim. 769 modelide 773 modelide 16 GB hafızaya sahip, yani fark harddisk boyutuyla ilişkili değil. Dediğiniz gibi ZP/A ve TU/A ülke koduyla ilişkili olabilir, benim takıldığım bu kısım değilde 769 ve 773 ayırımının neye göre yapıldığı. Acaba işletim sisteminde bir farklılık mı var? Fiyat farkının getirilen ülkelerle ilişkisini açıklamak zor, çünkü iki ürün arasında amazonda da 100 $ fark var, yani bu ürünü amazondan aldığınızda (16GB wi-fi ve 3G'li özellikleri aynı olan) iki ürün arasında 200 TL fark olacaktır.
    Galiba en iyi cevabı herhalde genpa ve bilkomdan öğreneceğiz...

sana cevap yeterince verilmis zaten son cevapta budur dahasini alamazsin, kodlarin farki ithalat edilen ulkeye farkidir ucuz olani apple hongkong icin uretmistir digerini ise turkiye icin.. apple acisindan bir fiyat farki yoktur belki shipping farki olabilir, fakat en onemli etken vergilerdir.. bilkomun yaptigi daha temiz istir ama 100 tl kadar pahali ise ben olsam bilkom alirdim bu durumda cunku genpa eminonundeki zenci saatci gorevini goruyor.. bana kalsa hic turkiyeden almam ya o ayri direk kendim getirtirim garantisi varmis yokmus apple kendi storeunu acmadikca genpa bilkom yalan is

• Benim de şöyle bir sorum var:

Bimeks ve Darty'deki ürünün kodu MC982TU/A

(Bkz:http://www.darty.com.tr/e_commerce/TABLET-PC/APPLE/iPAD2-16GB-WI-FI-/-MC982TU/A-3G-BEYAZ-p-54088-c-24.htm
    http://www.bimeks.com.tr/urun/117973/apple-ipad2-16gb-wi-fi--3g--beyaz-mc982tu-a-.aspx)

Vatan'daki ürünün kodu: MC773TU/A

(Bkz:http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/apple-mc773tua-ipad-2-16gb-wi-fi+3g-siyah-97led-bluetooth-10-saate-kadar-pil-omru-cam-613-gr/productdetails.aspx?I_ID=54148)

Bunlardan sadece Vatan'da sordum hangi firmanın garantisi diye, BİLKOM dedi. Yalnız forumlarda birisi Bimeks çıkışlı ürünü Bilkom garantili diye satıyordu.

Şimdi bunların hepsi BİLKOM garantiliyse en mantıklısı Darty tabii ki; ama model numarası farklılığının sebebi ne bu durumda? Yani hepsinin Bilkom ürünü olup olmadığını mağazaya gitmeden ayırt edebilmenin bir yöntemi var mı?

• Hepsiburada ne garantisi satiyor peki
  • quote:

Orijinalden alıntı: golemcan

Benim de şöyle bir sorum var:

Bimeks ve Darty'deki ürünün kodu MC982TU/A

(Bkz:http://www.darty.com.tr/e_commerce/TABLET-PC/APPLE/iPAD2-16GB-WI-FI-/-MC982TU/A-3G-BEYAZ-p-54088-c-24.htm
    http://www.bimeks.com.tr/urun/117973/apple-ipad2-16gb-wi-fi--3g--beyaz-mc982tu-a-.aspx)

Vatan'daki ürünün kodu: MC773TU/A

(Bkz:http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/apple-mc773tua-ipad-2-16gb-wi-fi+3g-siyah-97led-bluetooth-10-saate-kadar-pil-omru-cam-613-gr/productdetails.aspx?I_ID=54148)

Bunlardan sadece Vatan'da sordum hangi firmanın garantisi diye, BİLKOM dedi. Yalnız forumlarda birisi Bimeks çıkışlı ürünü Bilkom garantili diye satıyordu.

Şimdi bunların hepsi BİLKOM garantiliyse en mantıklısı Darty tabii ki; ama model numarası farklılığının sebebi ne bu durumda? Yani hepsinin Bilkom ürünü olup olmadığını mağazaya gitmeden ayırt edebilmenin bir yöntemi var mı?

Model numaraları, rengine hafıza kapasitesine 3g'li ve 3g'siz olarak sınıflandırılır. Bilkomu model numaralarında değil, sonundaki "XX/A" yazan yerde arayacaksın, eğer "TU/A" ise kim satıyorsa satsın bilkom çıkışlıdır çünkü iPad'in distribütör'ü Bilkom'dur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.