Şimdi Ara

Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.665
Cevap
86
Favori
132.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada Apple.com/tr üzerinde ''çok yakında'' yazıyor. Bakalım. Yakın ne kadar yakın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple para tuzağı için amma heyecan yaptınız be...
  • quote:

Orijinalden alıntı: snncbc

Gercek muzik dinleyici kitlesi isi bilenler spotifyi birakmaz gibime geliyor. Gorunen o ki spotify ile yarisamayacak sarki kalitesi hususunda 256 kbps ile yayin yapacaklarmis spotify 320 kbps.

Kardeşim çok iddialı konuşmuşsun da maalesef sandığın gibi ses kalitesi sadece bitrate ile ölçülmez. Spotify 320 kbps constant ogg vorbis formatini kullaniyor. Apple ise 256 kbps variable aac formatini kullaniyor. Iki format birbirinden cok farkli ve sirf bit rate'e bakarak kalite karsilastirmasi yapilamaz. ve iTunes sabit 256 kbit değil. Şarkıdan şarkıya değişkenlik gösteriyor. Deezer, Spotify gibi uygulamalar size 320 kbps kalitesinde müzik dinletmeyi taahhüt ediyor ancak işin içine streaming girdiği zaman bağlantınız buna müsaade ediyor mu sorusu gündeme geliyor. Bu 2 uygulama bağlantının gücüne göre 96 kbps'den stream'e başlar... Haliyle aşina olduğunuz müziğin kalitesinden eser kalmaz. Teneke çalıoyrmuş gibi gelir size, tizler tıslar, baslar boğar... Bağlantınızın kalitesi arttıkça müzik kalitesi de artar. Bağlantınız müsaitse bu 2 uygulama 320 kbps garantisi veriyorlar.

Ayrıca Spotify arşivinin yüzde 60'ı 320 kbit. Geri kalanı ise yıllardır 320 kbit yapılmadı.Kaldı ki 320 olduğu iddia edilen çoğu şarkının 320 kalitesini yansıtmadığı da bir gerçek. iTunes arşivi de 256 kbps variable aac formatındayken bunu dert etmeniz yersiz yani.

Kısacası ses kalitesi olarak Apple Music, Spotify'dan daha kaliteli.

quote:

Orijinalden alıntı: veysel_lowe

Hocam sırf muzik icin cok kalite kulaklık kullanıyorum hani kalitede azalma olursa üzülürüm gercekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 30 Haziran 2015; 20:27:40 >

• Bu arada böyle bir olay daha var. Hani ülkemiz adına çok sevindirici. Yalnız değiliz çünkü.

@MetinUzelli: .@tokyoph0ne Üzülmeyelim, yalnız değiliz, Çin, Brunei, Tayvan, Katar ve Mozambik'te de kapalı

• Yakında aktif olur diye düşünüyorum, beklemedeyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Spotify varken Apple Music kimin hayatına ne katacaktı ki? Apple baktı ki çevrimiçi müzik olayında sağlam para dönüyor, iTunes sonrası buraya da el atmaya çalışıyor.

Kimin hayatına ne mi katacak? 30 milyon tane şarkı içeren eksiksiz müzik arşivi. Özellikle Türkçe şarkılarda Spotify'a sağladığı deli üstünlük. Harika tasarımı ve kullanımı, 7/24 kesintisiz yayın yapan ayrıntılı Beats 1 radyo. Sanatçılarla etkileşime geçebilme şansı. (Kendi içinde bir sosyal ağa sahip ve sanatçılar oradan iletişime geçebiliyor.) Çok daha profesyonel kuruluşlarla hazırlanan müzik listeleri. (Gerçi çıkmadan karar verilemez hangi program listeleri daha iyi yapıyor ama Rolling Stones, Pitchfork ve bunun gibi firmaların hepsi Apple ile anlaştı bile.) Video klipler. iphone, Siri gibi Apple hizmetleri ile tam uyumlu olması. Ve pek çok fonksiyon içermesi. Zaten en önemli şeyi de bu, en başta Apple'ın uygulaması olacağı için her şey de ona göre dizayn edilecek. Pek çok şeyle etkileşimli ve uyumlu çalışacak.

En önemli farkı müzik arşivi. iTunes sonuçta bu. Ne olduğunu kanıtlamış bir şey zaten. Ses kalitesine gelirsek Spotify 320 kbps constant ogg vorbis formatini kullaniyor. Apple ise 256 kbps variable aac formatini kullaniyor. Iki format birbirinden cok farkli ve sirf bit rate'e bakarak kalite karsilastirmasi yapilamaz. ve iTunes sabit 256 kbit değil. Şarkıdan şarkıya değişkenlik gösteriyor. Deezer, Spotify gibi uygulamalar size 320 kbps kalitesinde müzik dinletmeyi taahhüt ediyor ancak işin içine streaming girdiği zaman bağlantınız buna müsaade ediyor mu sorusu gündeme geliyor. Bu 2 uygulama bağlantının gücüne göre 96 kbps'den stream'e başlar... Haliyle aşina olduğunuz müziğin kalitesinden eser kalmaz. Teneke çalıyormuş gibi gelir size, tizler tıslar, baslar boğar... Bağlantınızın kalitesi arttıkça müzik kalitesi de artar. Bağlantınız müsaitse bu 2 uygulama 320 kbps Garantisi veriyorlar.

Ayrıca Spotify arşivinin yüzde 60'ı 320 kbit. Geri kalanı ise yıllardır 320 kbit yapılmadı.Kaldı ki 320 olduğu iddia edilen çoğu şarkının 320 Kalitesini yansıtmadığı da bir gerçek. iTunes arşivi de 256 kbps variable aac formatındayken bunu dert etmeniz yersiz yani.

Ha ben Spotify'ı aylardır kullanıyorum ve tek bir kez olsun neden para veriyorum demedim, benim için mükemmel bir programdır. Ancak Apple Music çok bariz bir biçimde Spotify'ı yiyip bitirecek Apple tarafında. Fiyat zaten apayrı bir şey. Hele o aile üyeliği efsanevi. Spotify üyeliğim bittiği gibi geçeceğim Apple Music'e. Zaten ilk 3 ay herkese ücretsiz.

Kısacası bir konuda ayrıntılı bilgi sahibi olmadan direkt konuşmasanız daha iyi olur.

• İsterse olmasın aktif meraktan bakayım dedim geçmeye zaten niyetim yoktu sabahtan beri sinir etti arayüz zaten kötü pratik değil spotify varken k.bakmasın ama apple a para kaptırmam.bu sefer olmamış apple.elini attığın herşey tutcak diye birşey yok bu sefer olmamış...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • NomadCRY kullanıcısına yanıt
    Sizin yazınızı okumuşum demek ki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • NomadCRY kullanıcısına yanıt
    Beats 1 Radio Türkiye'de olmayacağı söyleniyor. Bakalım daha ne eksikler çıkacak?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şey iyi hoş da bu kadar olay olan bi konu eser sahipleri falan başlık açıp konuşuyorsa neden apple.com/tr/ da beats 1 ve music reklamı var? Sonuçta koskoca firma anlaşmadan reklam yapmazdı benim fikrime göre. Ya bunu konuşan insanlar bilgiden habersiz ya da apple türkiye sayfasında büyük bir hata yapıyor.

Edit: Amerika hesabımla girip deneyeyim dedim ve müziği açar açmaz her şey türkçe olarak geldi ? Yeni-radyo-müzik gibi. Ama beats1 dinleyemedim diğer tüm radyolar takır takır çalışıyordu. Üyelik kısmı da 9.99 dolar şeklinde aktifleştirilmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygt96 -- 30 Haziran 2015; 20:37:21 >
  • sorun sadece türkiye'de değil..dünya çapında apple music'e bağlanamayan kullanıcılar var..yoğunluktan sıkıntı oldu herhalde..biraz daha bekleyin derim ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

quote:

Spotify varken Apple Music kimin hayatına ne katacaktı ki? Apple baktı ki çevrimiçi müzik olayında sağlam para dönüyor, iTunes sonrası buraya da el atmaya çalışıyor.

Kimin hayatına ne mi katacak? 30 milyon tane şarkı içeren eksiksiz müzik arşivi. Özellikle Türkçe şarkılarda Spotify'a sağladığı deli üstünlük. Harika tasarımı ve kullanımı, 7/24 kesintisiz yayın yapan ayrıntılı Beats 1 radyo. Sanatçılarla etkileşime geçebilme şansı. (Kendi içinde bir sosyal ağa sahip ve sanatçılar oradan iletişime geçebiliyor.) Çok daha profesyonel kuruluşlarla hazırlanan müzik listeleri. (Gerçi çıkmadan karar verilemez hangi program listeleri daha iyi yapıyor ama Rolling Stones, Pitchfork ve bunun gibi firmaların hepsi Apple ile anlaştı bile.) Video klipler. iphone, Siri gibi Apple hizmetleri ile tam uyumlu olması. Ve pek çok fonksiyon içermesi. Zaten en önemli şeyi de bu, en başta Apple'ın uygulaması olacağı için her şey de ona göre dizayn edilecek. Pek çok şeyle etkileşimli ve uyumlu çalışacak.

En önemli farkı müzik arşivi. iTunes sonuçta bu. Ne olduğunu kanıtlamış bir şey zaten. Ses kalitesine gelirsek Spotify 320 kbps constant ogg vorbis formatini kullaniyor. Apple ise 256 kbps variable aac formatini kullaniyor. Iki format birbirinden cok farkli ve sirf bit rate'e bakarak kalite karsilastirmasi yapilamaz. ve iTunes sabit 256 kbit değil. Şarkıdan şarkıya değişkenlik gösteriyor. Deezer, Spotify gibi uygulamalar size 320 kbps kalitesinde müzik dinletmeyi taahhüt ediyor ancak işin içine streaming girdiği zaman bağlantınız buna müsaade ediyor mu sorusu gündeme geliyor. Bu 2 uygulama bağlantının gücüne göre 96 kbps'den stream'e başlar... Haliyle aşina olduğunuz müziğin kalitesinden eser kalmaz. Teneke çalıyormuş gibi gelir size, tizler tıslar, baslar boğar... Bağlantınızın kalitesi arttıkça müzik kalitesi de artar. Bağlantınız müsaitse bu 2 uygulama 320 kbps Garantisi veriyorlar.

Ayrıca Spotify arşivinin yüzde 60'ı 320 kbit. Geri kalanı ise yıllardır 320 kbit yapılmadı.Kaldı ki 320 olduğu iddia edilen çoğu şarkının 320 Kalitesini yansıtmadığı da bir gerçek. iTunes arşivi de 256 kbps variable aac formatındayken bunu dert etmeniz yersiz yani.

Ha ben Spotify'ı aylardır kullanıyorum ve tek bir kez olsun neden para veriyorum demedim, benim için mükemmel bir programdır. Ancak Apple Music çok bariz bir biçimde Spotify'ı yiyip bitirecek Apple tarafında. Fiyat zaten apayrı bir şey. Hele o aile üyeliği efsanevi. Spotify üyeliğim bittiği gibi geçeceğim Apple Music'e. Zaten ilk 3 ay herkese ücretsiz.

Kısacası bir konuda ayrıntılı bilgi sahibi olmadan direkt konuşmasanız daha iyi olur.

Apple reklam a para vermesin bence direk bunu kopyalasın parayla yapsa bu kadar olamazdı herhalde.spotfy i bitirecek demişsin k.bakma ama bu kullanışsızlıkla zor biraz...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Makale_Helvetia

sorun sadece türkiye'de değil..dünya çapında apple music'e bağlanamayan kullanıcılar var..yoğunluktan sıkıntı oldu herhalde..biraz daha bekleyin derim ben

yok öyle bişey

tr hesap ile çalışmıyor

us hesapla çatır çatır dinliyorum şu anda

• defected kullanıcısına yanıt
    valla benim gördüğüm de yabancılar da şikayetçi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: defected

quote:

Orijinalden alıntı: Makale_Helvetia

sorun sadece türkiye'de değil..dünya çapında apple music'e bağlanamayan kullanıcılar var..yoğunluktan sıkıntı oldu herhalde..biraz daha bekleyin derim ben

yok öyle bişey

tr hesap ile çalışmıyor

us hesapla çatır çatır dinliyorum şu anda

Us hesapta çalışıyor olabilir fakat twitter vb yerlerde apple music'e bağlanamayan çok kullanıcı gördüm ben. Tipik ilk çıktığındaki yoğunluk dolayısıyla bir aksama olduğunu düşünüyorum onlar için. Türkiye için aynı şeyi söyleyemiyorum maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

quote:

sürekli ayni Yazıyı farklı insanlara kopyala yapıştır yaparak bilgilendirici OLDUĞUNU mu düşünüyorsun? senin Yaptığın doğmamış çocuğa don biçmek ,bir de dereyi görmeden paçayı sivama var :) aldinmi apple müziği dinliyormusun?

• Ne zaman açılacak

• US hesabımla girdim herşey açık sorunsuz. Sadece beats1 açılmıyor hata veriyor diğer radyolarda sorun yok.
  • biz de biliriz US hesapla giriş yapmayı.. Diyorum ki yoğunluk var.. bütün dünya aynı anda 8.4 indiriyor artı Apple Music'e bağlanmaya çalışıyor..Server'lardaki yoğunluğu tahmin edersin herhalde..

Az biraz daha bekleyin derim ben :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makale_Helvetia -- 30 Haziran 2015; 20:46:10 >
  • arkadaşlar bana app Store girince böyle bir SÖZLEŞME geldi galiba music servisi icin

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.