< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme) (164. sayfa)
-
-
Android kullanan bir arkadasımı aile üyeliğime aldım geçen gün isyan etti hatta ohoo ben kullanamıyorum felan diye baya güzel oldu yalnız Apple Music suanda türkçe sarkılarada en kısa zamanda bekliyoruz dolby ve kayıpsız sesi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ugrcan1Arkadaşlar birşey dikkatimi çekti şarkıyı indirmeden dinleyince dolby cok iyi çalışıyor fakat şarkıyı indirdikten sonra normal geliyor sesi sizde de oldumu deneyen varmı şarkıyı indirmeden dinleyince sorun yok ama indirince dolby calısmıyor .
arkadaşlar deneyen oldumu bilen biri varsa aydınlatabilirmi?
-
Arkadaşlar birşey soracağım.
Kayıpsız müzik airpods ile dinlenmiyor bu tamam. Evde vsx-931 avr mevcut. Ben airplay ile iphone üzerinden müzik aktarıp dinliyordum. Şimdi kayıpsız müziği bu şekilde dinleyebilir miyim? Yoksa yine müzik kalitesi kayba uğrar mı? Tabiki airplay wireless ile aktarılıyor 5ghz olarak.
-
Hocam her türlü kablosuzda kayıp oluyor illaki diye biliyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sedat Peker Reis gibi hepsini yüzlerine vur gardaşım😎😎
Bende şarkılarda sadece dolby atmos yazıyor. Yüksek çözünürlük bilgisi yok. Ama ayarlarda yüksek çözünürlük açık.
Şimdi aslında telefon yüksek çözünürlük verisi kullanıyor da kulaklığım yüzünden mi dinleyemiyorum, yoksa yüksek çözünürlük hiç çalmıyor mu? Bir de boşu boşuna internet paketini bitirmeyelim. 😄
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi switel -- 9 Haziran 2021; 21:40:51 >
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyhmus21 -- 9 Haziran 2021; 22:27:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bende mesela tylor swift - cardigan şarkısını açtığımda dolby atmos yazıyor. Kayıpsız yazmıyor. Ben de airpods pro kullanıyorum.
Müzik ayarlarından dolby atmos hep açık yapın öyle deneyin kayıpsız ayarlarını hepsini açın dolby atmos ve spatial audio sadece AirPods pro destekliyor olabilir emin değilim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyhmus21 -- 9 Haziran 2021; 23:15:13 >
Airpods Pro bluetooth ile bağlandığı için mevcut yapısıyla kayıpsız sesi desteklemiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: switel
Bende şarkılarda sadece dolby atmos seçeneği çıkıyor. Yüksek çözünürlük yazmıyor hiçbir yerinde.Merhaba, şu an için tüm parçalarda yok. Ancak popüler yabancı sanatçıların önemli veya güncel albümlerinin çoğunda mevcut.
Burada dikkat etmeniz gereken nokta, daha önce indirdiğiniz bir müziği açtığınızda kayıpsız veya Dolby Atmos çalmaz. İndirdiğiniz albümü / şarkıyı silmeniz gerekir. Sorun bundan kaynaklanıyor olabilir kuvvetle muhtemel.
Ve ayarlardan kayıpsızı açtığınızdan emin olmalısınız. Uygulamadaki ikonlar albümün desteklediği özellikleri gösterir, aktif olan ayarı değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 10 Haziran 2021; 0:15:46 > -
quote:
Orijinalden alıntı: ugrcan1Arkadaşlar birşey dikkatimi çekti şarkıyı indirmeden dinleyince dolby cok iyi çalışıyor fakat şarkıyı indirdikten sonra normal geliyor sesi sizde de oldumu deneyen varmı şarkıyı indirmeden dinleyince sorun yok ama indirince dolby calısmıyor .
Ayarlarınızı kontrol edin. Her şeyin farklı bir ayarı var, hem indirme hem oynatma, hem Dolby, hem kayıpsız için farklı ayarlar var. Ben bir sorun yaşamıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 10 Haziran 2021; 0:6:36 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Translasyonsorun demiyim ancak bende de aynı şekilde. spotify ile apple music arasında gidip geliyorum(airpods pro ve beats studio 3 kullandığım cihazlar) ancak bazı şarkılarda spotify'ın ses kalitesinin halen iyi olduğunu görüyorum.belki de benim kulaklarım sağırdır :D yine de apple musicteki dolby atmos ile uzamsal ses etkin iken sesin cilalanmış gibi geldiğini hissediyorum ve rahatsız etmemesi de güzel birşey. yine de ahım şahım hiçbir fark yok kaçırdığım birşey var ise bilgilendirirseniz sevinirim...
Sırf müzik dinleme isteğini yok eden arayüzü için bile Spotify kullanmam. Spotify arşivindeki parçaların %40'ı 320 kbps bile değil. Kaldı ki Losless hi-fi desteği geldikten sonra zaten Spotify'ın esamesi bile okunmaz bu saatten sonra. İlk sayfada daha detaylı bilgi mevcut. Dolby ATMOS ise zevk işi. Ben şahsen tercih etmiyorum. Benim için tüm olay kayıpsız sesti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 10 Haziran 2021; 0:6:17 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: MavericKFiveArkadaşlar birşey soracağım.
Kayıpsız müzik airpods ile dinlenmiyor bu tamam. Evde vsx-931 avr mevcut. Ben airplay ile iphone üzerinden müzik aktarıp dinliyordum. Şimdi kayıpsız müziği bu şekilde dinleyebilir miyim? Yoksa yine müzik kalitesi kayba uğrar mı? Tabiki airplay wireless ile aktarılıyor 5ghz olarak.
Günümüz teknolojisinde hiçbir markada, hiçbir üründe hiçbir kablosuz cihaz kayıpsız sesin eksiksiz aktarımını sağlayamıyor. Kablolu bağlantı ve DAC şart.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 10 Haziran 2021; 0:5:38 > -
quote:
Orijinalden alıntı: switel
Bende şarkılarda sadece dolby atmos yazıyor. Yüksek çözünürlük bilgisi yok. Ama ayarlarda yüksek çözünürlük açık.
Şimdi aslında telefon yüksek çözünürlük verisi kullanıyor da kulaklığım yüzünden mi dinleyemiyorum, yoksa yüksek çözünürlük hiç çalmıyor mu? Bir de boşu boşuna internet paketini bitirmeyelim. 😄Şu an tüm arşivde kayıpsız ses yok. Hızlı hızlı güncelliyorlar. Her girdiğimde bir albüme daha kayıpsız ses geliyor. Albüme girdiğinizde Losless yazmıyorsa henüz gelmemiştir. Bağlandığınız kulaklıkla ilgisi yok. Uygulamadaki ibare albümün desteklediği teknolojileri gösterir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 10 Haziran 2021; 0:5:8 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: seyhmus21Müzik ayarlarından dolby atmos hep açık yapın öyle deneyin kayıpsız ayarlarını hepsini açın dolby atmos ve spatial audio sadece AirPods pro destekliyor olabilir emin değilim
Dolby ATMOS donanımsal değil yazılımsal bir teknolojidir. Destekleyen tüm kulaklık ve hoparlörlerde çalışır. Apple ürünlerine özel olan olay sadece Dolby ATMOS'u otomatik açması.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 10 Haziran 2021; 0:5:21 > -
quote:
Orijinalden alıntı: freedom77
Airpods Pro bluetooth ile bağlandığı için mevcut yapısıyla kayıpsız sesi desteklemiyor.Albüme girdiğinizde Losless yazmıyorsa henüz gelmemiştir. Bağlandığınız kulaklıkla veya cihazla ilgisi yok. Uygulamadaki ikonlar albümün desteklediği teknolojileri gösterir. Bağlandığınız cihaza göre ikonlar değişiklik göstermez. Veya ayarlarda kayıpsızı açıp açmamanızla alakalı olarak ikonlar değişiklik göstermez, sabit kalır. Ayarlardan kayıpsızı açmazsanız ikonun var olması kayıpsız dinlediğiniz anlamına gelmez.
Bunun haricinde günümüz teknolojisinde hiçbir markada, hiçbir üründe hiçbir kablosuz cihaz kayıpsız sesin eksiksiz aktarımını sağlayamıyor. Kablolu bağlantı ve DAC şart.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 10 Haziran 2021; 0:17:0 >
-
Günlerdir bu sayfayı işgal eden, milletin kafasını bulandıran, yalan yanlış bilgiler veren, 40 yaşında olup 20 yıldır bu işi yaptığını iddia eden @QRocKfire nickli medyum arkadaşımızın her dediği yanlış çıktı. Yönetimle yaptığım konuşmalar sonucu sağolsunlar durumu fark edip arkadaşı konudan banladılar, sonra bir de utanmadan fake hesap açıp yazmaya devam etti. Süresiz uzaklaştırdılar. Ama onun okuduğunu biliyorum. Keşke banlı olmasa da defalarca kez yazdığı her mesajı ayrı ayrı alıntılayıp ayrı ayrı rezil etsem. Kendimi 15 yaşında sidik yarışı yapmak isteyen bir ergen gibi hissediyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: anatolianwarrior
NomadCRY hocam tabiki terimleri biliyorum. Eski bir gitaristim müzik kulağım fena sayılmıcak seviyede. Kullandığım kulaklık airpods pro. Apple bu kulaklığa dolby atmos desteğini vereceğini kendi belirtti zaten. Kayıpsız sesi bluetooth la dinlenemeyeceğinide biliyorum. Ama uzamsal ses açık kapalı denedim bariz şekilde ses kısılıyor fakat detayda kayboluyor. Acaba airpods prom güncelleyemedimi kendini ondan mı.Doğrudur hocam direkt kendinize yönelik algılamayın, ben diğer arkadaşımızı da katarak biraz genele bilgi verme amaçlı yazdım zaten o mesajı.
Bugün açıkçası pahalı ve kaliteli diyebileceğim kulaklığımla detaylı bir Dolby ATMOS denemesi yaptım. Önceki mesajımda da dediğim gibi seste bir gariplik yaratıyor. Kaliteli bir kulaklıkla bu durumu minimal seviyede yaşayacağınızı söylemiş olsam da, yine de yaşatıyor. Ama bunun sebebi tamamen dediğim nedenlerden dolayı. Ve tamamen normal. Dolby ATMOS zaten sesi dağıttığı için asıl enstrümental detayı mecburen kaybettirecek, yüksekliği de kısmış hissiyatı verecek.
Eğer oyuna düşkün biriyseniz stereo kulaklıktan 7.1 kulaklığa ilk geçtiğiniz dönemi hatırlayın. 7.1 kullanan çoğu kullanıcı ilk zamanlarda bu ne biçim kulaklık diye feryat figan eder. Bunun sebebi beyinin alıştığı ses konumlandırmasının dışında bir şeyle karşılaşması ve bocalaması. Kulak insan yaşından bağımsız olarak sonsuza kadar öğrenebilen bir organdır. Belli bir zaman sonra uyum gösterir. Ben ilk 7.1 oyuncu kulaklığı deneyimimde 2 hafta boyunca kanser olmuştum. Sonrasında ancak alışabilmiştim. Aynı mantık.
Ben şahsen müzik dinlemek istediğimde Dolby ATMOS'u açmam. Dolby ATMOS biraz zevk işi. Farklı şeyleri arada bir tatmak için güzel. Evet bambaşka bir hissiyat yaratıyor bu doğru. Özellikle pek tarzım olmasa da The Weeknd gibi sanatçıların popüler şarkılarında Dolby ATMOS'u açtığımda şaka gibi dedirten bir efekt yaratıyor. Ama yok işte, bana gelmiyor. Ses neredeyse ona yakın kanala dağıtıldığı için yüksekliği kısılmış hissiyatı veriyor. Detay konusuna gelirsek zaten o detayın o kadar farklı kanalda verilebilmesi imkansız. Oyuncu kulaklıklarının müzik dinlerken çok kötü bir performans vermesinin başlıca sebebi de 7.1 olayı zaten.
Dolby ATMOS deneyimini, destekleyen sağlam hoparlörlerden daha iyi bir şekilde alırsınız. Hoparlör zaten direkt olarak kulağınıza ulaşan bir ses kaynağı olmadığı için, Dolby ATMOS açtığınızda size ses kısıklığı veya detay kaybını bir nevi daha az hissettirir. Dolby ATMOS esasında televizyon soundbar'ları için üretilmiş bir teknolojidir zaten.
İşin özü şu ki, Dolby ATMOS'un hakkını verecek bir parçayı açarken arada bir zevkine açarım, ancak onun haricinde kaparım. Zaten benim asıl beklediğim şey Losless desteğiydi. O bana yeter.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X