Şimdi Ara

Apple Neden Flash'ı İstemiyor -> Hürriyet internet sitesinden haber (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
3.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yunti kardeşim, yazında birkaç kinaye ve laf çarpma var(o kadar olsun) ama en azından samimi. Haklı olduğun çok fazla nokta var da, senin MacBook'un diğer programlarda performansı nasıl? Sadece Flash oynatması sırasındamı bu ısınma problemini yaşıyor? Yoksa genel bir performans sorunu mevcutmu? Eğer sadece Flash oynatırken CPU yüklenmesi ve aşırı ısınma oluyorsa o makinayı servise değil bir psikoloğa götürmek lazım :)

İşin şakası, hikayesi bir yana; Flash teknolojisinin sorunlu olduğunu(platform bağımsız), Adobe'nin bu sorunun tam ortasında durduğunu düşünüyorum. Ve evet, Apple işin kolayına kaçmıştır bu teknolojiyi kullanmamıştır. Olan yine bize olmuştur. Biraz uzatmışım mevzuyu kusuruma bakmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZZ RAT

quote:

Orijinalden alıntı: panelci

İ phone kullanıp Flashı yok diyen görmedim ama i phone kullanmayıp Flashı yok diyen yüzlerce kişi gördüm..

Mantıklı değil mi,
    flashı önemsemeyenler alıyor,
    önemseyenler almıyor.

Şu dönemde Flash arayan yada aramayan değil iPhone bulabilen alıyor:)stok sorunu var 3aydir..Flash yok diye telefondan soguyan yada bunu eksiklik gibi gören duymadım ama dediğim gibi kullanmayan herkesin dilinde;yaman çelişki dogrusu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: broodofqueen

Yunti kardeşim, yazında birkaç kinaye ve laf çarpma var(o kadar olsun) ama en azından samimi. Haklı olduğun çok fazla nokta var da, senin MacBook'un diğer programlarda performansı nasıl? Sadece Flash oynatması sırasındamı bu ısınma problemini yaşıyor? Yoksa genel bir performans sorunu mevcutmu? Eğer sadece Flash oynatırken CPU yüklenmesi ve aşırı ısınma oluyorsa o makinayı servise değil bir psikoloğa götürmek lazım :)

İşin şakası, hikayesi bir yana; Flash teknolojisinin sorunlu olduğunu(platform bağımsız), Adobe'nin bu sorunun tam ortasında durduğunu düşünüyorum. Ve evet, Apple işin kolayına kaçmıştır bu teknolojiyi kullanmamıştır. Olan yine bize olmuştur. Biraz uzatmışım mevzuyu kusuruma bakmayın.

Lutfen soylediklerimi ustunuze alinmayin, genel olarak konustum. Eger yanlis konustugum bir yer varsa kusura bakmayin.

Benim macbook genel kullanimda (download, film, office uygulamalari, ufak oyunlar, chat ...) gibi kullanimlarda 1800rpm 60 derecelerde geziyor, normal olsa gerek. PS, flashi fazla barindiran bir site yada cok yuklu miktarda program calistirinca asiri isinma sorunu oluyor, takilmalar yasanabiliyor.

Flash kusursuz bir programdir demiyorum ama gelistirilebilir diye tahmin ediyorum.

Birde diger arkadaslar flashi sorun etmiyorlar. Dogrudur olsa da olur olmasada olur, ama olsaydi daha iyi olurdu diye tahmin ediyorum. Ilk nesil Iphone kullandigim zamanlari bilirim, toplu mesaj atma, video cekme, mesajlari tek tek silme, mesaji alinti yapma, genis klavye, hatta kopyala yapistir bile yoktu, bunlar olmasa yinede bir sekilde kullaniyorduk, ancak olsaydi daha rahat kullanirdik degil mi?

Zaten smartphone almamizin sebebi budur, her isimizi gorsun rahat rahat kullanalim diye. Yoksa 3310 da telefon edip mesaj atabiliyoruz.

• flash ta olsa harbiden tadından yenmez heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

flash ta olsa harbiden tadından yenmez heralde
    konu HORTTT
  • apple firması apple storedan dünya kadar gelir elde ediyor, apple store, apple için önemli bir gelir kaynağıdır,
    flash'ın olup olmaması neden büyütüyorlar anlamış değilim, hiç bir apple kullanıcısının lanet olsun neden flash yok diye bağırdığını duymadım
    apple ürünlerinin elbetteki eleştirilebilir yanları vardır ama flashın olmamasının bir eksiklik olduğunu sanmıyorum
    bir de apple cloud isimli bir proje üzerinde çalışıyor. her apple kullanıcısına internette 5 gb alan verilecek ve veri transferi çok rahat bir biçimde yapılacak
    düşünsenize flash disk taşımanız bile gerekmeden internet olan her yerden veri transferi yapılabilecek
    mesela bu haber biraz eski ama pek ilgi çekmedi gibi geldi bana
  • her şeyi anlarımda , şunları anlamam

bir cihaz üreticisi neden kullanıcısını bu kadar emri altındaki askermişçesine kısıtlar ?

flash ? yassah
    batarya değiştirme ? yassah
    bluetooth ? yassah
    harici bellek ( hafıza kartı ) ? yassah
    bilgisayara usb'den bağlayıp kopyala/yapıştır ile dosya transferi ? zinhar yassah
    itunes denen ucube uygulama ? serbess

bana 1990 öncesinin özel radyo , televizyon yasaklarını hatırlatıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: koyyim

her şeyi anlarımda , şunları anlamam

bir cihaz üreticisi neden kullanıcısını bu kadar emri altındaki askermişçesine kısıtlar ?

flash ? yassah
    bluetooth ? yassah
    bilgisayara usb'den bağlayıp kopyala/yapıştır ile dosya transferi ? zinhar yassah

Valla hepsinin mantıklı açıklamaları var. Cogu kullanıcıya da uyuyor. Tarz meselesi. O kadar sıkıntı yaratsaydı dünyada 1 numara olmazdı :) şimdi mobilden yazıyorum bilgisayara geçince daha detaylı yazarım.

EDIT: Yazıyorum.
    1) Flash olsa da olur olmasa da olur. Çok nadiren Flash gerektiği oluyor ama olsa da çoğunlukla reklamlar yüzünden kapalı olacak zaten :) Apple'ın açıklaması da, Flash'ın mobil cihazlar için olgun bir teknoloji olmadığı, gereksiz yere sistem kaynaklarını kullanması, dokunmatik cihazlara göre optimize edilmemiş olması vb. Bunun yerine daha açık bir standart olan HTML5'i seçti ve bence iyi yaptı. Adobe Flash'ı bırakıp HTML5 geliştirme kiti çıkarsa Flashboy'ların hepsi HTML5boy olur. Sonuç: Sırf fandroidleri falan susturmak için Flash koysa açma kapama olanağı sunsa iyi olur yoksa çokta gerekli değil. Neredeyse her sitenin iOS ile uyumlu versiyonu karşınıza çıkıyor zaten gezerken. Youtube zaten aynı, Facebook videoları da izleniyor. Dailymotion'da tamam..

2) Batarya değişiminin imkanı olmaması çok iyi bir şey. Ne kadar az hareketsiz parça, o kadar az gıcırtı, soyulma vb. Artı Apple cihazlarda Lithium-Ion Polymer batarya kullanılıyor. Çok hafif, ince ve hafıza efekti olmamasından dolayı çok kullanışlı olan bu bataryalar aynı zamanda delindiğinde dışarı çıkacak kimyasallar bir o kadar yanıcı. Ciddi anlamda insana zarar verebilir. Sizi düşündüğü için böyle yani.. O çok sevilen Apple rakibi cihazların kaçı Li-ION Polymer batarya kullanıyor? Hem istendiğinde de bataryayı ücretsiz değiştiriyor daha ne istiyorsunuz?? Başka kim yapıyor bunu. Adamların Mac'leri için de, iPod'lar, iPhone'lar, iPad'ler hepsi için geçerli.

3) Bluetooth.. Müziklerin Copyright davaları yüzünden izin vermiyor çünkü iTunes Music Store'dan müzik satmalı ve korsana engel olmalı. Tüm müziklerimi orjinal CD olarak alan biri olarak buna sonuna kadar katılıyorum AMMMAAAA benim arkadaşıma atacağım resme karışmamalı ben mail atarak çözüyorum bu işi o da sıkıntı değil. Photos uygulamasından bluetooth ile dosya gönderimine ve alımına izin vermeli bence de. Ama bunu Celeste ile zaten JB yapınca mümkün kılabiliyorsun mp3 falan da atıyor.

4) Harici bellek neden yok? Dağınıklığı önlemek için. iOS arka planda bir o kadar güçlü ama kullanıcıyı dosya sistemine boğmayan bir işletim sistemi. Neden mis gibi 16/32GB hafıza varken ekstra şeylerle insanların kafasını bulandırsın? Eminim ki bir sonraki iPhone'da 32/64GB olacak.

5) iPhone bu flash bellek değil? Zaten herkes yanında flash belleğini taşımıyor mu? Neden cihazımın içini çöplüğe çevireyim? Ha istersen bunu da yapabiliyorsun JB ile. Yani yine demokraside çare tükenmez.

6) iTunes dediğin ucube uygulama kadar güçlü bir Library yazılımı gösterebilir misin bana? Tüm uygulamalarım derli toplu, tüm müziklerim derli toplu ve yeni bir CD aldığımda AAC olarak sıkıştırmasız ripleyip arşivime kolayca katabiliyorum ve tek tuşla tüm Library'mi cihazlarıma eşleştirirken; kişi listemi Google Contacts ile eşleştiriyor ve telefonun tüm kişisel ayarlarını ve resimleri vb yedek alıyor. Bir sürükle bırak yapmaktan çok daha fazlası değil mi? iTunes gibi bir nimeti insanlar kullanmayı bilmediği için ucube sanıyor. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp açın kurcalayın biraz.

Bir şehir efsanesi vardır cihazınızı evdekinden başka iTunes'a takarsanız telefonu sıfırlar diye. Yok öyle şey. Ben hiç alakam olmayan tanıdıklarımın cihazlarındaki uygulamalarla birlikte (Apple ID ve şifresini bilmek kaydıyla) kendi makinemde yeni library açarak sıfırdan yedekleyip yeni yazılım atarak eski haline getirebiliyorum. Yalnızca müzikleri kendi orjinal library'sinde kalıyor. E ne oldu şimdi? Ben mucize mi yarattım yoksa iTunes'u kullanmayı mı biliyorum? Her bilgisayardan müzik atılamaz diyorlar. YANLIŞ! iPhone'u sync etmeden "Manage Music Manually" seçerseniz üzerinde iTunes yüklü bütün bilgisayarlardan sürükle bırak yaparak istediğiniz şarkıyı cihaza atarsınız.. Hele birden fazla iOS cihazınız varsa o zaman bulunmaz hint kumaşı halini alıyor Bir de ben library'mi harici diske yedeklerim hep bir yere gideceğim zaman yanımda olur (2.5" küçük diskten bahsediyorum).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 19 Temmuz 2011; 10:16:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

apple firması apple storedan dünya kadar gelir elde ediyor, apple store, apple için önemli bir gelir kaynağıdır,
    flash'ın olup olmaması neden büyütüyorlar anlamış değilim, hiç bir apple kullanıcısının lanet olsun neden flash yok diye bağırdığını duymadım
    apple ürünlerinin elbetteki eleştirilebilir yanları vardır ama flashın olmamasının bir eksiklik olduğunu sanmıyorum
    bir de apple cloud isimli bir proje üzerinde çalışıyor. her apple kullanıcısına internette 5 gb alan verilecek ve veri transferi çok rahat bir biçimde yapılacak
    düşünsenize flash disk taşımanız bile gerekmeden internet olan her yerden veri transferi yapılabilecek

lanet olsun neden flash yok? (sen bunu büyük harf say)

• quote:

Orijinalden alıntı: QoS

quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

apple firması apple storedan dünya kadar gelir elde ediyor, apple store, apple için önemli bir gelir kaynağıdır,

lanet olsun neden flash yok? (sen bunu büyük harf say)

Kolay kolay flash olmaz benden söylemesi, Apple birşey yapıyorsa bir bildiği vardır ama olsa fena olmazdı

• Yazımı güncelledim
  • Flashı ben de istemiyorum.
    Neden?

i7 li 8 gb ramlı vs canavar gibi dizüstümde firefox da flash açıkken, sayfaları açtıkça bilgisayarımın 286 bilgisayardan farkı kalmıyor. İşlemci ve fan tam ferformansa giriyor.
    Derhal flashı kapatıyorum düzeliyor.

Keza masa üstü de aynı.

%90 flash eklentim kapalı..
    Performans bazında ciddi anlamda iyileştirmeler gerekiyor flash için.
  • ben haber diye buna derim
  • Flash appstorede uygulamaları gölgedemi bırakır. ?

Bu haberi yapan arkadaş derhal işten kovulmalı yazık ki hürriyet bir maaşı çöpe atıyor haybiye.
  • apple firmasının beğenmediğim uygulamalarını da yazayım da tam olsun
    örneğin ipad2 alıyorsun, bir ton para veriyorsun, kutudan bir tek şarj aleti çıkıyor, ne var kutuya hdmi bağlantı kablosunu da koysa, iflas mı edecek
    apple'ın kendi kablosunu almak durumunda kalıyorsun o da bence pahalı
    ya da smart coverı hediye et, veya usb bağlantı aparatını kutuya koy
    hadi bunlarıda yapmadım bari words, pages veya benzeri ofis uygulamalarını hediye et
    yani ne var biraz promosyon ürün versen
    ayrıca veri aktarımında itunes uygulamasını beğenmiyorum
    korsana karşıymış, iyide apple firma olarak korsana karşı olabilir ama ben değilim
    şarkıcılar gayet de para kazanıyor, yalnızca eskisi gibi aşırı kazanmıyor, napayım yani ben de eskisi kadar kazanmıyorum ona bakarsan
    harici belleği taksan direk görse bence çok iyi olurdu
    tatile giderken atarsın filmleri harici belleğe sonra istediğini izlersin
    apple tüketiciyi jb yapmaya mecbur bırakıyor, bu da beğendiğim bir olay değil

• Flash desteği cihazın sistem kaynaklarını kullanması ve pil ömrünü düşürmesi kullanıcıya kalmış, 10 saat cihazı kullanacağıma 5 saat kullanırım, bu kullanıcının bileceği iş, sen desteği ver isteyen kullanır, istemeyen kullanmaz.herşeyi kendi tekelinde tutuyorlar. ios5 çıkacak halen wi-fi kolayca açıp kapayacak kısa yol yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***

quote:

flash ? yassah
    bluetooth ? yassah

Valla hepsinin mantıklı açıklamaları var. Cogu kullanıcıya da uyuyor. Tarz meselesi. O kadar sıkıntı yaratsaydı dünyada 1 numara olmazdı :) şimdi mobilden yazıyorum bilgisayara geçince daha detaylı yazarım.

1) Flash olsa da olur olmasa da olur. Çok nadiren Flash gerektiği oluyor ama olsa da çoğunlukla reklamlar yüzünden kapalı olacak zaten :) Apple'ın açıklaması da, Flash'ın mobil cihazlar için olgun bir teknoloji olmadığı, gereksiz yere sistem kaynaklarını kullanması, dokunmatik cihazlara göre optimize edilmemiş olması vb. Bunun yerine daha açık bir standart olan HTML5'i seçti ve bence iyi yaptı. Adobe Flash'ı bırakıp HTML5 geliştirme kiti çıkarsa Flashboy'ların hepsi HTML5boy olur. Sonuç: Sırf fandroidleri falan susturmak için Flash koysa açma kapama olanağı sunsa iyi olur yoksa çokta gerekli değil. Neredeyse her sitenin iOS ile uyumlu versiyonu karşınıza çıkıyor zaten gezerken. Youtube zaten aynı, Facebook videoları da izleniyor. Dailymotion'da tamam..

2) Batarya değişiminin imkanı olmaması çok iyi bir şey. Ne kadar az hareketsiz parça, o kadar az gıcırtı, soyulma vb. Artı Apple cihazlarda Lithium-Ion Polymer batarya kullanılıyor. Çok hafif, ince ve hafıza efekti olmamasından dolayı çok kullanışlı olan bu bataryalar aynı zamanda delindiğinde dışarı çıkacak kimyasallar bir o kadar yanıcı. Ciddi anlamda insana zarar verebilir. Sizi düşündüğü için böyle yani.. O çok sevilen Apple rakibi cihazların kaçı Li-ION Polymer batarya kullanıyor? Hem istendiğinde de bataryayı ücretsiz değiştiriyor daha ne istiyorsunuz?? Başka kim yapıyor bunu. Adamların Mac'leri için de, iPod'lar, iPhone'lar, iPad'ler hepsi için geçerli.

3) Bluetooth.. Müziklerin Copyright davaları yüzünden izin vermiyor çünkü iTunes Music Store'dan müzik satmalı ve korsana engel olmalı. Tüm müziklerimi orjinal CD olarak alan biri olarak buna sonuna kadar katılıyorum AMMMAAAA benim arkadaşıma atacağım resme karışmamalı ben mail atarak çözüyorum bu işi o da sıkıntı değil. Photos uygulamasından bluetooth ile dosya gönderimine ve alımına izin vermeli bence de. Ama bunu Celeste ile zaten JB yapınca mümkün kılabiliyorsun mp3 falan da atıyor.

4) Harici bellek neden yok? Dağınıklığı önlemek için. iOS arka planda bir o kadar güçlü ama kullanıcıyı dosya sistemine boğmayan bir işletim sistemi. Neden mis gibi 16/32GB hafıza varken ekstra şeylerle insanların kafasını bulandırsın? Eminim ki bir sonraki iPhone'da 32/64GB olacak.

5) iPhone bu flash bellek değil? Zaten herkes yanında flash belleğini taşımıyor mu? Neden cihazımın içini çöplüğe çevireyim? Ha istersen bunu da yapabiliyorsun JB ile. Yani yine demokraside çare tükenmez.

6) iTunes dediğin ucube uygulama kadar güçlü bir Library yazılımı gösterebilir misin bana? Tüm uygulamalarım derli toplu, tüm müziklerim derli toplu ve yeni bir CD aldığımda AAC olarak sıkıştırmasız ripleyip arşivime kolayca katabiliyorum ve tek tuşla tüm Library'mi cihazlarıma eşleştirirken; kişi listemi Google Contacts ile eşleştiriyor ve telefonun tüm kişisel ayarlarını ve resimleri vb yedek alıyor. Bir sürükle bırak yapmaktan çok daha fazlası değil mi? iTunes gibi bir nimeti insanlar kullanmayı bilmediği için ucube sanıyor. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp açın kurcalayın biraz.

Bir şehir efsanesi vardır cihazınızı evdekinden başka iTunes'a takarsanız telefonu sıfırlar diye. Yok öyle şey. Ben hiç alakam olmayan tanıdıklarımın cihazlarındaki uygulamalarla birlikte (Apple ID ve şifresini bilmek kaydıyla) kendi makinemde yeni library açarak sıfırdan yedekleyip yeni yazılım atarak eski haline getirebiliyorum. Yalnızca müzikleri kendi orjinal library'sinde kalıyor. E ne oldu şimdi? Ben mucize mi yarattım yoksa iTunes'u kullanmayı mı biliyorum? Her bilgisayardan müzik atılamaz diyorlar. YANLIŞ! iPhone'u sync etmeden "Manage Music Manually" seçerseniz üzerinde iTunes yüklü bütün bilgisayarlardan sürükle bırak yaparak istediğiniz şarkıyı cihaza atarsınız.. Hele birden fazla iOS cihazınız varsa o zaman bulunmaz hint kumaşı halini alıyor Bir de ben library'mi harici diske yedeklerim hep bir yere gideceğim zaman yanımda olur (2.5" küçük diskten bahsediyorum).

cevaplar için teşekkürler

tv izleyeceksin rtük her b.kuna karışır , internete gireceksin bi ton site yasak , v.s.
    hep bizim iyiliğimiz için , hep bizi sevdikleri için sözde
    devlet yada apple benim ebeveynim olmadığı için "senin için en iyisini biz düşündük" anlayışını kabul etmiyorum
    benim bu müdaheleci tavırdan anladığım şu: "siz embesilleri başıboş bıraksak ne kötü filmler izler , ne kötü sitelere girersiniz"
    bana ters gelen konu apple'ın insanlara fazla üstten bakması , onları çocuğu gibi görüp onlar adına sözde tedbirler alması

1- evet olmaması dünyanın sonu değil. ama olması da dünyanın sonu değil. bırakmak lazın insanlar kendi kararlarını versinler. istemeyen yine kullanmaz
    pil çabuk biter , işlemciye yüklenir vb. mantıklı geliyor mu ? kapatılabilen bir özellik sonuçta.

2 - günümüzdeki diğer cihazların bataryaları da pek farklı değil.

3- apple resmen "iphone ile pc arasında bluetooth bağlantısı olursa korsan müzik kopyalar bu hırsızlar" diyor
    e o zaman kablosuz bağlantı ve şebeke üzerinden bağlantı da koyma cihaza. ya birisi sakıncalı site açarda otzbir çekerse

4- yine bu tercih kullanıcıya kalsa ? isteyen harici bellek takar , istemeyen takmaz yine

5- herhangi bir bilgisayardan yazılım/sürücü yüklemeden kolayca cihazıma veri aktarabilmek iyi bir şey değil mi ?
    veya bunun kısıtlanması kötü değil mi ? flash bellek ayrı. ben telefonda kullanacağım dosyalardan bahsediyorum

6 - sorun yukarıdaki maddelerde zaten. diğer kısıtlamalar olmasa kaç kişi kullanır "library yazılımı" ?
    tek amacı dosya aktarmak olan birinin itunes ve quicktime ( bu da ucubedir ) kullanmaya mecbur bırakılması kötü değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koyyim -- 19 Temmuz 2011; 14:06:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***

quote:

flash ? yassah
    bluetooth ? yassah

Batarya konusu dışında hiçbir maddeye katılmıyorum, sanki steve jobs yazmış gibi yazıyı Ancak sizin için böyledir saygı duyarım, herkesin ihtiyacı farklı sonuçta. Batarya konusuna ise şöyle bir ekleme yapmak istiyorum. Açıkta bulunan lityum polimer bataryalar gerçekten çok ciddi bir tehlike gerçektende. Herhangi bir sızıntı yapmıyorlar ancak ufak bir darbe alırlarsa içindeki kimyasallar tepkimeye geçip alev alıyor. Aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

http://www.youtube.com/watch?v=4OsBc8RqSKU

• benim duyduğum bir şey var; (ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmem ancak çok mantıklı geliyor) mcdonalts ve burger king aynı isimsiz patrona aitmiş (bizim bildiğimiz patronlarının da üzerinde bir kişiye yani).. bunun sebebi de birinde aradığını bulamayan müşterinin diğerine gitmesi için alternatif yaratmakmış.. bana çok mantıklı geliyor..

herşey para ve ticarettir, bugün bluetooth ile şarkı haklarını ihlal edip kopyalamak ürün yapımcısının değil kopyalayıcının suçudur.. bluetooth harici bir markadır, onu bütün özellikleri ile cihazına dahil eden kişi de, bluetooth un kendisi de son kullanıcının işlediği suçtan sorumlu tutulamaz.. her türlü teknoloji ürünü yanlış kişilerin elinde kolayca suç aletine dönüşebilir.. o yüzden apple ın derdinin şarkıların ya da başka içeriğin haksız kopyalanmasına engel olmak olduğunu sanmıyorum.. ancak ben olsaydım ben de öyle derdim, "bütün kopya haklarını savunuyoruz, yasadışı kopyalama bizim cihazlarımızda yok" derdim, sonra da yine kendi elimle bir kaç başarılı-ımtrak hacker a jailbreak kodlarını verirdim.. jailbreak benim istediğim gibi gelişip, benim gösterdiğim açıklardan girince cihaz kontrolü bende olurdu.. mantıklı değil mi? ya bluetooth üzerinde ya da flash üzerinde bir açıktan (pdf açığını hatırlayınız) girseydi ve benim kontrol edemediğim bir yere gitseydi işin boyutu? üstelik flash için bugünlerde mobil cihazlar işlemcilerine harici kütüphaneler veya sanal makineler koyuyorlar.. Ghz veya Mhz olayı olmaktan ziyade üzerinde uğraşılması gereken bir konu flash, dolayısıyla 600 mhz lik iphone 3gs oynatmıyor, 680 mhz lik nokia n8 oynatıyor, 800 mhz lik samsung galaxy ace oynatmıyor, vs... bu liste gider.. çünkü işlemcinin yapısı da flash gibi sanal makineli içeriklerin oynartılmasını kolaylaşırabiliyor ya da zorlaştırabiliyor.. iCihazlarda hazır bir çipset olarak gelen java makinesi web sayfalarında bütük kolaylık sağlıyor mesela.. öte yandan java yı "sanal makine" (işlemci ve hafıza gibi kaynakların belirli bir kısmını sadece javayı çalıştırmak için atadığınızda) ile çalıştırdığınızda android in bütün işletim sistemini baştan sona değiştirebiliyorsunuz.. bu da aradaki fark..

yani iCihazlar herkese çalışmaktadır bence.. olduğu gibi kullanmak, kafasını rahat tutmak isteyene jailbreaksiz ipad, "flash oynatmıyor " diyene de kapak gibi jailbreakli iphone.. herkese cihaz işte :) bu sadece flashta böyle değil tabi, bence bütün güvenlik önlemleri cihazın bazı ana özelliklerinin değişmemesi üzerine alınmış, ana menünün belirli bir fps değeri var örneğin, steve jobs sırf bu yüzden iphone 3g ye menü arka planı koymamıştı.. ancak kafasına göre cihazı kırıp içeriğini değiştirirsen menü geçişlerin akıcılığını yitirir.. yine de buna izin verdiler çünkü iphone 3g sahipleri isyan etti:) bana sorarsanız daha bir sürü örnek verebilirim, bütün bu marketleri, jailbreak leri, hepsi apple ın elinde.. ve her biri ayrı koldan ürün satıyorlar :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.