Şimdi Ara

Apple, oturma odalarımıza girmek için mühendis arıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
109
Cevap
3
Favori
3.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bilirer

quote:

Orijinalden alıntı: omer_Faruk.

apple tv çıkarsa türkiyede 10.000 tl aşağısına satılmaz

kesinlikle telefondan sonra tvlerinde başına bela olucak gibi

Türkiye'de o televizyonun 10.000 liraya satılmasını bırak en ucuz en alt limiti Avrupa'da 10.000 TL olursa çok ucuz olur yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vatov

quote:

quote:

Türkiye'de o televizyonun 10.000 liraya satılmasını bırak en ucuz en alt limiti Avrupa'da 10.000 TL olursa çok ucuz olur yani

öyle bir fiyat kotcaklarını sanmam

• "Apple, 137 milyar dolarlık nakit varlığının da getirdiği güç ile TV konusunda bir çözümü satışa sunmadan önce Alman devi Loewe'yi satın alabileceği konuşulurken, Apple'ın son yıllarda özelikle panel konusunda etkin bir isim olan Japon elektronik devi Sharp ile sıkı ilişkiler kurması da iTV iddialarını büyük ölçüde güçlendiriyor."

bunun mantığı nedir biri bana anlatsın ?. madem bu kadar zenginsin üretsene bütün bileşenlerini. hem piyasada rekabet artsın hem sıkıntıya girme. Apple batarsa ürünlerini satamadığı için değil tedarik zinciri yüzünden batıcak ahada buraya yazdım...

• quote:

quote:

quote:

quote:

4000 Eurodan başlar en az bana göre. Şuan zaten Loewe'nin en ucuz televiyonları o fiyatlarda sanırım.

Edit : Kafa başka yerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatov -- 16 Şubat 2013; 17:30:26 >

• "Apple" >> "okumuş çocuklar" arıyor ama bu panel işi(TV den bahsediyorum) diğer Apple işlerine veya Display işlerine hiç mi hiç benzemez!

Öyle ekipler Japonya da çok var,başka yerlerde de var,örneklerini verip konuyu dağıtmadan anlatırsam,bu işin bir Mühendislik yanı varsa
    birde Satış ve o paneli satma durumu vardır!

Bir zamanlar X üreticisi vardı bu alemde tekti,hem kalite hem de resim performansı v.s dahil en iyisi idi,"hala" da ondan iyisi yok ama onların da
    süper bir Mühendis Takımı vardı ama sonun da Dükkanı kapattılar

Mühendisler bir başka Takıma Transfer oldular komle! ama o Takım hala yatıyor bir türlü sahaya çıkamadılar!

Panel işin de iş sadece sistemi bulmakla yetmiyor! ayrıca elde bir Tescilli ürün varsa,Mühendisler onu da Transfer edemiyorlar copy işi filan olamıyor!
    zaten "caponlar" o işi yapmaz "alamanlar" hiç yapmaz

Mühendis den daha da önemlisi o malı "satacak" adam veya adamlar bulmak,ucuz ürünü herkes satar ama pahalı ürünü satacak adam zor bulunur

Ayrıca işin içinde "Sharp" varsa;TFT-LCD nin Anası da Babası da ve Mutfağı da Sharp tır
    Modül üretiminde ise dünyadaki düm üretim tekniklerinin gerek Patent gerekse de Lisans sihibi yine Sharp tır!

Ayruca ortaya süper bir panel çıkarılacaksa bu işin de mutfağı Sharp tır bakınız>>"Sharp-ELITE"(her ne kadar USA/Canada/China exclusive* panel
    olsada bugün dünyadaki en iyi tek panel de budur>>"ELITE"!! bunu yapan adam,bu konuda isterse herşeyi yapar! ayrıca işin içinde Sharp varsa
    hemen kenarında Pio vardır ve işin içinde "Loewe" gibi birisi varsa,çıkacak panel de en az bir ELITE kadar olur/olacaktır hatta Pio bu işe
    "ENGINE" kısmında girerse;ne Mühendis aramaya ne malı satacak adam aramaya hiç mi hiç gerek yoktur!

Engine kısmında,Pio nun elinde 2 tane Patentli ürün vardır(birisi henüz hiç çıkmadı bile ama diğeri bile yeter bu işe fazlasıyla!)

Modül kısmında ise belliki Sharp a muhtaçlar! zaten Sharp da olayın içinde olduğuna göre onlara "özel" Matrix+Filtering üretir!

Ayrıca "Apple" TV işine girecek derken bu nasıl bir profildir,örneğin "Butik" panel ürünlerinin üretimi ve satışımı yoksa şu bildiğimiz piyasa işi
    LCD panellermi(PDP işinde olmadıkları belli!)???

Olay Butik ise bu mal çok güzel satar,şayet işin içinde Sharp varsa çok daha güzel satar(fiyatı önemli değildir bunlar çok rahat satar!)
    Kıyıdan Pio da işin içine örneğin bir Exclusive vererek girerse acaip satar gibi durumlar vardır ama benim şuanda bilmediğim nasıl bir panel
    tipinin üretileceğidir,KORE ile uyanıklar bu pazarda rakipsiz(kalite de dökülüyor olsa da herifler satışta açık ara Liderler) ve bu şekilde
    bir panel çıkarsa Samy ve LGE bunları çok kötü tokatlar yaw,kimse Loewe veya Sharp diye o panelleri almaz,panelin bir "özelliği" olmalı çünkü!

O panelleri özel/güzel yapan da Butik ve Kaliteli olmasıdır!
    2002 de değiliz veya 2005 veya 1999 da,2013 de her şey ciddi manada değişti çünkü!

Bu panel işi artık ne üretirsme satarım pazarından çoktan çıkmıştır! kısaca Apple X bir üründe satar veya rakipsiz olur ama panel işin böyle değil!

Not;"yeni nesil" panellerden bahsedildiğini de duymadım ayrıca onun için yukarıda nasıl bir diye sormuştum!
    Kaldıki günümüzde artık klasik "TFT-LCD" paneller öldü!! üretilenler ise "maçın uzatmalarıdır"

Ve Loewe,yaw bu herifler "Alaman" bunlar iş çok çok zordur,adam geçmişine bakacak ve haklı olarak acaip gururlanacak ama devir
    değişti desek de bu herifler bunu anlayacakmıdır??

Bu ortalıkta örneğin Loewe-Sharp-Apple nasıl bir karar verme pozisyonunda olacaktır! bu da işin bir başka çok önemli faktörü veya iş sadece
    TV ise bunlar arasında kim etkin olacaktır! ve en önemlisi nasıl bir panel üretilecektir??

Loewe bu işe girdiyse belliki öncelikle Sharp ın bu işte olmasıdır!Apple da kendi konumunda ap-ayrı bir dünya! izleyip görürüz yakında!

Not;her ortaklık(özellikle panel işinde)her zaman o anlaşmanın yürüyeceği ve ürünlerin çıkacağı anlamına gelmez/gelemiyor!

Ben size bir dolu "capon" anlaşmarı yazabilirim ki bunların çoğu da halen geçerlidir ve bir ortaklık var ama iş yürümüyor

Sharp-Phil(Modül işi)
    Sharp-Pio(Modül+panel üretimi ve ortaklığı)
    Sony-Pio(FED panel üretimi)
    Tosh-Canon(SED Lisans ortaklığı-her ne kadar bitti ise de üretici olarak durum aynı)
    Tosh-Canon-Hitachi(SED panel üretimi)
    Pany-Hitachi(Modül işi)
    Tosh-Sony(PS4 için Tosh Chipset üretimi+IBM ile birlikte çeşitli teknolojik çalışmalar)
    Sharp-Tosh(Modül+teknoloji transferi)

v.s v.s (bazıları bir şekilde yürüyor ama çoğu boşta durmaktadır!)

++

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

4000 Eurodan başlar en az bana göre. Şuan zaten Loewe'nin en ucuz televiyonları o fiyatlarda sanırım.

bu fiyatlara sana bana satamazlar onlar burada gidecek fiyat aralıklarını daha gelmeden belirlemişlerdir

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bu fiyatlara sana bana satamazlar onlar burada gidecek fiyat aralıklarını daha gelmeden belirlemişlerdir

Zaten amaçları sana bana satmaları değil. Biraz bakındım 4000 Euro fiyatlarda falan gördüm 40-42(40 mıydı 42 miydi tam hatırlamıyorum) inç civarı modelleri. Hani zaten hitap edeceği kesim belli olur Avrupa ve Amerika'da satış olarak bu fiyatlar pek etkilemez Ama Türkiye için kolay satılacak fiyatlar değil anca aşırı zenginlerin evinde olur. Ki birde işin içine Apple girince fiyatların artması bile muhtemel. Bu civarlardan başlar uçar gider fiyatları. Gerçi şuan için 2000-3000 liralık TVler gayet iyi benim gözümde en fazla tek artısı iTunes ve Apple cihazları ile kusursuz olan uyumu olur. Onun içinde Apple TV var zaten. Ha tabi görüntü kalitesi olarakda Loewe farkı olacaktır elbet o konuda hakkını yememek lazım. Ama sırf bunlar için o fiyatlar çok fazla hani şuankilerde görüntü tatmin edici olmasa anlarım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Zaten amaçları sana bana satmaları değil. Biraz bakındım 4000 Euro fiyatlarda falan gördüm 40-42(40 mıydı 42 miydi tam hatırlamıyorum) inç civarı modelleri. Hani zaten hitap edeceği kesim belli olur Avrupa ve Amerika'da satış olarak bu fiyatlar pek etkilemez Ama Türkiye için kolay satılacak fiyatlar değil anca aşırı zenginlerin evinde olur. Ki birde işin içine Apple girince fiyatların artması bile muhtemel. Bu civarlardan başlar uçar gider fiyatları. Gerçi şuan için 2000-3000 liralık TVler gayet iyi benim gözümde en fazla tek artısı iTunes ve Apple cihazları ile kusursuz olan uyumu olur. Onun içinde Apple TV var zaten. Ha tabi görüntü kalitesi olarakda Loewe farkı olacaktır elbet o konuda hakkını yememek lazım. Ama sırf bunlar için o fiyatlar çok fazla hani şuankilerde görüntü tatmin edici olmasa anlarım.

çok doğru katılıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: murdocklawless

değil oturma odama, evimin hiç bir yerine apple ürünü giremez.

Ama sen apple forumlarina girmissin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başvurdum saol

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

aynen....tv piyasasi hapi yuttu onu ben buldum bunu ben buldumlar-patent davalari burada baslar bu sefer....

• quote:

Orijinalden alıntı: nick varmi nick?

quote:

quote:

aynen....tv piyasasi hapi yuttu onu ben buldum bunu ben buldumlar-patent davalari burada baslar bu sefer....

buda biz tüketicilere yarar sağlar iyi oldu böyle devam

• gayet inovatif olur kaliteli icerik izleriz ve piyasadaki saçmaliklardan kurtulur.Bu nitelikte mühendisleri bulmasi zor olamaz herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnr.kh

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: cnr.kh

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: furky86

quote:

Orijinalden alıntı: engurlu

Madem loewe ü alacak loewe ün muhendisleri yetmemismi ...

MacOs ve iOS'dan istedikleri düzeyde anlıyorlarsa onlar da başvursun... Haberi okumadan yorum yapmışsın

tipik engurlu iste
  • "Apple, kendi sayfası üzerinden açtığı pozisyon ile..."

ne demek bu? pozisyon yerine başka bişey mi demek istiyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

"Apple, kendi sayfası üzerinden açtığı pozisyon ile..."

ne demek bu? pozisyon yerine başka bişey mi demek istiyorsunuz?

• Güzel piyasa kızışsın biraz
  • Adamlarin ilani bile bir baska.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.