Şimdi Ara

Apple, 'Project Titan' için çalışan alımını durdurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Apple, 'Project Titan' için çalışan alımını durdurdu

Uzun süredir tamamen elektrikli kendi otomobil modeli üzerinde çalıştığı yönünde bilgiler gelen Apple, "AppleInsider" internet sitesinin son haberine göre bu alandaki çalışan alımını şimdilik durdurdu.

Şimdilik "Project Titan" olarak adlandırılan tamamen elektrikli otomobil modeli için Tesla, Ford ve GM gibi önemli otomobil firmalarından birçok tecrübeli mühendisi bünyesine katan Apple, son verilere göre kendi otomobil için hem içerde hem de dışarıda 1000 kadar kişiyle çalışıyor ve görünüşe göre bu durum kontrolden çıkmaya başlıyor. Project Titan için çalışan alımına son verdiği yönünde bilgiler gelen şirketin, bu adımı tasarım şefi Jony Ive'nin otomobili geliştiren ekibin ilerleyişi hakkındaki "hoşnutsuzluğunu" dile getirmesi sonrası attığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde "kişisel" nedenler göstererek Project Titan'ın başında bulunan 16 yıllık Apple çalışanı Steve Zadesky'nin şirketten ayrılma kararı alması ve ardından gelen işi alımını durdurma haberleri, akıllara Apple'ın bu alanda zorlanmaya başladığını getiriyor. Bu olumsuz gidişat devam ederse de Apple'ın 2020 yılına kadar çalışmalarını tamamlayarak pazara girme hedefini tutturamayacağı yönünde tahminler yapılıyor.

Bu noktada Elon Musk'ın 9 Ekim tarihli açıklaması konuyu özetliyor: "Otomobil üretmek akıllı telefon ya da saatlere oranla oldukça karmaşık bir süreçtir. Foxconn'a (Apple'ın bir numaralı tedarikçisi) gidip bana bir otomobil yap diyemezisiniz."

Apple'ın yaşadığı üretim sıkıntılarını çözmek adında dünyaca ünlü otomobil üreticisi BMW ile ortaklık yapma gibi bir planı da bulunuyor. 

Not: Görsel temsilidir. 

• Apple efendi tasıma suyla degirmen donmeyecegini anladin degil mi??

Bu isler toplama telefon yapmaya benzemez..

Simdi git Samsung un elini öp ve önünde diz çök...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple'a kusura bakmayın ama hiç bir şey olmaz. Bende Samsung ürünlerini kullanıyorum, android'i tercih ediyorum. Ama apple ın öyle körü körüne marka fanları var ki, taşın üstüne apple logosu koysa, 50 dolara yine satar. Biliyorsunuz Amerika'nın ünlü jimmy kimmel programında bile bu deney yapıldı. Amerika sokaklarında eski casio saate apple logosu koyup, bu apple ın yeni saati nasıl buldunuz dediler. Millet oo apple ise alırım her türlü, oo alarmıda varmış çok gelişmiş, bak sen saati bile gösteriyormuş dediler :D. Böyle bir fan kesimi oldukça ister kendini geliştirsin, ister geliştirmesin, ne satsa alırlar :D

• Bence Teslayi satin alip öyle devam edecek gibi duruyor apple yola

• Altından kalkamayacaklar demiştim a dostlar

• otomotiv apple icin cok karli bir sektor olamyacaktir , kasada ki parayi robotik icin harcasa cok daha faydali ve karli olur kendi acisindan.2020 ye kadar araba yapacagina 2025e kadar insan gibi hareket edebilen yardimci robotlar yapsa cok daha guzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErTuFx

Bence Teslayi satin alip öyle devam edecek gibi duruyor apple yola

Tesla'nın öyle bir niyeti yok ki.
  • apple kullanıyorum, fanboy filanda değilim ama
    daha düne kadar çekmediği telefon için tutmayı bilmiyorsunuz diyen bir firma arabanın airbagleri açılmadığı zaman ""çarpmayı bilmiyorsunuz"" derse şaşırmam...
    Araç işi çok farklı bir unsur. İşin içince insan canı var. Şarjdan telefon patlamasına benzemez.
    Apple araba yapamaz gibi birşey demiyorum ancak çok zorlu bir süreç...

• açıkca ve net söylüyorum araba yapmak telefon yapmaya benzemez apple telefonlarda androidlere göre daha karlı fiyatdan satabilir ama iş arabaya gelince o karı kazanmazlar

• quote:

Orijinalden alıntı: engurlu

Apple efendi tasıma suyla degirmen donmeyecegini anladin degil mi??

Bu isler toplama telefon yapmaya benzemez..

Simdi git Samsung un elini öp ve önünde diz çök...

Apple'ınki toplama ise Samsung'un durumu daha kötü. Kendi işletim sistemini yapmaktan aciz. Elin Amerikalısının işletim sistemini kullanarak telefon satıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

quote:

Orijinalden alıntı: engurlu Apple efendi tasıma suyla degirmen donmeyecegini anladin degil mi?? Bu isler toplama telefon yapmaya benzemez.. Simdi git Samsung un elini öp ve önünde diz çök...
    Appleınki toplama ise Samsungun durumu daha kötü. Kendi işletim sistemini yapmaktan aciz. Elin Amerikalısının işletim sistemini kullanarak telefon satıyor.

TizenOS'u hesaba katmıyorsunuz heralde. Ayrıca Samsung'un kullandığı Android derlemesi, aşırı modifiye edilmiş bir derleme. Bir işletim sistemi yapmak kadar kompleks olmasa da ondan çok da aşağıda kalır tarafı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: FaTaL21Tr

quote:

Apple efendi tasıma suyla degirmen donmeyecegini anladin degil mi?? Bu isler toplama telefon yapmaya benzemez.. Simdi git Samsung un elini öp ve önünde diz çök...

Apple toplama telefon yapsa ne olur yapmasa ne olur adamların ios işletim sistemine rakip olabilecek bir işletim sistemi yok

Dünya gezeninde Android var rakip olarak. Kullanım oranı da yaklaşık olarak iOS'un dört katı. Siz nereden yazıyorsunuz?
  • apple bmw ile ortak araba yapinca,fiyati bmw nin 2.5 kati olacak zaten 😃 ama çok zor bir süreç .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: simbolmina

quote:

Orijinalden alıntı: FaTaL21Tr

quote:

Apple efendi tasıma suyla degirmen donmeyecegini anladin degil mi?? Bu isler toplama telefon yapmaya benzemez.. Simdi git Samsung un elini öp ve önünde diz çök...

Apple toplama telefon yapsa ne olur yapmasa ne olur adamların ios işletim sistemine rakip olabilecek bir işletim sistemi yok

Dünya gezeninde Android var rakip olarak. Kullanım oranı da yaklaşık olarak iOS'un dört katı. Siz nereden yazıyorsunuz?

iOS kullanan tüm cihazları 10dk içerisinde öğrenip yazabilirsin. Peki Android neden 4 katı kullanıma sahip bunu hiç düşündün mü?:)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ben Apple Yerinde Olsam Vazgeçerim.Tesla Bu İşte Usta Yürüdü Gitti...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.