Şimdi Ara

Apple, Spotify’ın şikayeti sonrası 539 milyon dolar ceza ile karşı karşıya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple, Spotify’ın şikayeti sonrası 539 milyon dolar ceza ile karşı karşıya
    AB, yürürlüğe alınan DMA yasaları kapsamında oldukça sert rekabet kuralları getirdi. Apple dahil olmak üzere diğer dev teknoloji şirketleri ise geçtiğimiz haftalarda bu kurallara uymak için hizmetlerinde önemli değişiklikler yaptı. Yeni gelen bir habere göre ise Apple, Spotify’ın rekabet gücünü engellediği için 500 milyon avroluk (539 milyon dolar) ceza ile karşı karşıya.

Apple’a AB’den dev ceza

Avrupa Komisyonu, 2019 yılında Spotify tarafından yapılan bir şikayetten bu yana Apple'ın App Store mağazasını ve bu platform üzerindeki hakimiyetini inceliyor. Bu incelemeler neticesinde ise teknoloji devinin Apple Music özelinde rekabete aykırı davrandığı ve alternatifleri bastırdığı söyleniyor. Şimdilik resmi bir açıklama olmasa da Financial Times kaynaklı haber, güvenilir isimlere dayandırılıyor.

Ayrıca Bkz.iPhone 16 Pro’nun ilginç kamera tasarımı ortaya çıktı

Avrupa’nın Spotify şikayeti sonrası başlayan soruşturması ise Apple’ın App Store’daki yüzde 30’luk gizli vergilendirmesine dayanıyor. Bu ücret nedeniyle Apple Music alternatifleri daha ucuz hizmet vermekte zorlanıyordu. Üstelik kendi ödeme yöntemlerini de sunamıyorlardı. Apple daha sonra bu kısıtlamaları gevşetmişti. Aktarılanlara göre AB Komisyonu, Apple'ın DMA yasalarını ihlal ettiğini ve App Store'un rakipleri için adil olmayan ticaret koşulları oluşturduğuna karar verecek. Kısa süre içerisinde detayların resmi olarak açıklanması bekleniyor.

Kaynak:https://www.theverge.com/2024/2/18/24076526/apple-music-antitrust-fine-brussels-eu-spotify

• Apple savunmak maksatlı yazmıyorum ancak Spoty ibiş bir ses kalitesi ile stream yapmaya çalışan bir firma. Apple Music İTunes ile neredeyse 20 yıldır Stream yapmakta. Muhtemelen Bu işin yaratıcısı İPod'lar ile birlikte. İlginçtir para koparma çabaları var bu tarz popüler firmaların... ilgilenenler olursa söyle not düşeyim kaliteli stream platformlarının bazılarını:

Ses kalitesi en iyi olandan asagiya doğru 👍🏼
    Qubuz
    Apple Music
    TIDAL (ülkemizden çıktılar)
    Deezer

Qubuz ciddi anlamda stream'ler arasında zirvedir (Ses kalitesi) anlamında, Arşiv ve ortalamanın üstü ses kalitesi için de Apple Music derim. TIDAL'in ses üzerinde manipülasyon yaptığınıda yıllar sonra tescillediler. Uzun süre kullanmama rağmen anormal tespitlerim oldu. Apple Music ve Qubuz candır :) herkese iyi günler ahali.
    Hayır Apple'ı savunmak için yazmışsın haberdeki olay zaten içerik vs değil. Podcast ile müzik aynı değil o yolu açan spotfy. Filmi bile var izleyip öğrenebilirsin neleri aşıp bu seviyeye geldiklerini görmek için. Apple a kalsa 10 lira verip şarkı indiriyordun hala ituneş'un korkunç arayüzünden.
    Apple olmasa hala rezil 320 kb/sn ile müzik dinliyordunuz. Ki Spotify’da hala durum bu. Hala kayıpsız yok. 320 kb/sn 16 bit müzikler için ayda 60 TL gidip ödeyin. Üstelik bu Apple komisyonu olmayan ücret. %50 daha pahalı ve kalitesizliği de cabası. Apple 40 lira ve 24 bit/192 kHz veriyor. Android kullandığım halde Apple Music kullanıyorum. Hem daha ucuz hem de maksimum kalite.
  • Bence hakediyor.
    Hiç bir fimanın platformdan bağımsız satın almanın önüne geçme hakkı olmamalı...

• Apple savunmak maksatlı yazmıyorum ancak Spoty ibiş bir ses kalitesi ile stream yapmaya çalışan bir firma. Apple Music İTunes ile neredeyse 20 yıldır Stream yapmakta. Muhtemelen Bu işin yaratıcısı İPod'lar ile birlikte. İlginçtir para koparma çabaları var bu tarz popüler firmaların... ilgilenenler olursa söyle not düşeyim kaliteli stream platformlarının bazılarını:

Ses kalitesi en iyi olandan asagiya doğru 👍🏼
    Qubuz
    Apple Music
    TIDAL (ülkemizden çıktılar)
    Deezer

Qubuz ciddi anlamda stream'ler arasında zirvedir (Ses kalitesi) anlamında, Arşiv ve ortalamanın üstü ses kalitesi için de Apple Music derim. TIDAL'in ses üzerinde manipülasyon yaptığınıda yıllar sonra tescillediler. Uzun süre kullanmama rağmen anormal tespitlerim oldu. Apple Music ve Qubuz candır :) herkese iyi günler ahali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonatTürkoğlu QUHSD -- 19 Şubat 2024; 11:41:3 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Apple virüs gibi şirket

• SonatTürkoğlu QUHSD S kullanıcısına yanıt
    Hayır Apple'ı savunmak için yazmışsın haberdeki olay zaten içerik vs değil. Podcast ile müzik aynı değil o yolu açan spotfy. Filmi bile var izleyip öğrenebilirsin neleri aşıp bu seviyeye geldiklerini görmek için. Apple a kalsa 10 lira verip şarkı indiriyordun hala ituneş'un korkunç arayüzünden.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bunlar para değil Apple'a

Qobuz ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Apple olmasa hala rezil 320 kb/sn ile müzik dinliyordunuz. Ki Spotify’da hala durum bu. Hala kayıpsız yok. 320 kb/sn 16 bit müzikler için ayda 60 TL gidip ödeyin. Üstelik bu Apple komisyonu olmayan ücret. %50 daha pahalı ve kalitesizliği de cabası. Apple 40 lira ve 24 bit/192 kHz veriyor. Android kullandığım halde Apple Music kullanıyorum. Hem daha ucuz hem de maksimum kalite.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Tidal yok da Qobuz var sanki...

• Symbianist S kullanıcısına yanıt

Sanki bana üzerindeki dac ne mobil cihazların, ses teknolojilerinin üzerine düşen firma bile kalmadı + kablosuz kulaklık kullanıyor %99.9 insan, kayıpsız diyor :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Qoubuz var evet 👍🏼

• Xtrud kullanıcısına yanıt
    Spoty neyi asmış :) yapma dostum. Şimdi savunma kısmına gelmeyeyim dedim ancak getirdin. Rezalet bir ses kalitesi 25 yıl öncesinden kalma. Sürekli rap müzik vs saçma sapan algoritması ile zıvanadan çıkartması (TIDAL'da) böyleydi.

Filmini izlemedim bu arada merak ettim. Ben başka bir pencere açmak isterim. Apple'ın profesyonel dünyaya kattığı verimlilik hem ürün hem içerik hemde donanım artı yazılımları hesaba katmak lazım. Bu adamlar her daim müziğin içinde ve temelinde yer alıyorlar evvelden beri.

Sporty'yi sevmem için bana bir neden söyle? Konuyu aslında bu dava içeriğinden ziyade stream performansı ve Spoty'nin ne kadar yetersiz olduğuna çekmekti amacım.

Evet niye spoty'yi eleştirmeyelim ? Gerçekten hangi streamler ile kıyasladın mesela ya da duyduğun farklar vs varsa bunları konuşmak isterim.

• Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    Haklısın 👍🏼 ben Mobilde kullanmanın dışında Mix/Master stüdyomda PC üzerinden stream için kullanıyorum. Bt kulaklıklar ile maalesef mutsuzum. Pratikligi dışında ses kalitesi en baba kulaklığı bile alsan Patatesten hallice.

En güzeli aslında kaliteli Bir DAP alıp kablolu iyi bir kulaklık ile keyif yapmak.

help.qobuz.com
    Where is Qobuz available? | Qobuz Help Center
    https://help.qobuz.com/en/articles/10128-where-is-qobuz-available

Türkiye'de yok gözüküyor. Kullanılıyor demek ki olmasa bile.

• meraktan soruyorum. kulaklığınızın modeli nedir?

• esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Evet yabancı bir hesap açıp kullanılabiliyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.