Şimdi Ara

apple store dan alışveriş yapan var mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bak işte kendiniz yazmışsınız bize ters diye vergi ödemenin neresi ters kitabımızda bile olan şey size ters (hangi dine mensup olduğunuzu bilemem müslüman olduğunuzu varsayıyorum gerçi diğer dinlerdede vergi kutsaldır ateistseniz bilemem) siz,o,bu,şu vergisini hakkı ile ödemez kaçırırsa böyle abuk sabuk vergilerlede hayatın her alanında her zaman muhattap olursunuz sorarım size telefonlardan alınan bu vergi neden konuldu bir düşünün ben,sen,o,bu vergisini ödemez kaçırırsa ne olur bu ülkenin hali .
    Azıcık canınız yanınca bir sıkıntınız oluncada çıkar bas bas bağırırsınız nerede bu devlet diye ben,sen,o,bu,şu vergisini hakkı ile ödeyecekki bu tarz abuk sabuk vergilerle muhattap olmayacak devlette ona göre işini yapacak halkını mutlu edecek rahat yaşatacak sen vergi ödeme kaçır ondan sonra gel hizmet bekle.

Ohhhhh nerede o yoğurdun bolluğu.

Gidin bakın bakalım iphonelerin ve diğer şeylerin ucuz satıldığı ülkelere vergi diyin bakalım halkı ne diyecek size onlar adam gibi hakkı ile vergisini ödüyor ona görede hizmet görüyor.

Bahsettiğiniz milyar doları olupta kaçıranlar allahın huzurunda hesabını verir verecektir siz kendinize bakın her koyun kendi bacağından asılır.
    Bir başkası vergi kaçırdı diye bende kaçırırım diyorsunuz peki bir başkası kendini 30. Kattan atsa sizdemi gidip atlayacaksınız ?

Ama zihniyet belli.

Ben dh forum ahalisinin sizin gibi düşünmediğini düşünüyorum.

Atalarımız boşuna dememiş iğneyi başkasına çuvaldızı kendine batır diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @ ibrahimhd

Verginin inanç - dinle alakası yok. öyle olsaydı herkes kazancının belli kısmını camii / hayır kurumuna verirdi. maaş / harcamaların zaten vergisi ödeniyor. hatta zaruri ihtiyaç kalemlerinden HAKSIZ vergiler alınıyor.

Ben gümrük memurları rüşvet yiyor diyormuyum ? yada yemeyen yok diyebilirmisiniz ? bundan yönetim + idarenin haberi yok diyebilirmisiniz ?

Bende atalardan bir laf ileteyim " balık baştan kokar ! " gümrükte dönen oyunlar sanırım başka bir ülkenin farklı bir organında dönmüyordur !! , ben DH nin % 90 ının özellikle elektronik ürün vergi sistemi ve bu cep telefon vergi - pasaport olayı için " çözüm olmasına karşın " diretilmesine karşı olduğunu biliyorum.

Sonuçta TR a giren ve vergisini verdiğimiz cihaz için bile , haksız işlem yapan firma / teknik servisleride bilmiyorum - görmedim demezsiniz !! diyemezsiniz.

Benim devletle hiç işim olmadı , adaleti de tabele ile yazılı yerlerde ( polis karakolunda dayak yiyenler - sokakta ölen kadınlara anlatırsın ! ) aramam. Sen belli kısımları okumuş cevap yazmışsın ama GÜMRÜK deyince rüşvet - parasız işinizin olmadığı - adamınız varsa olmayacakların olduğu bir kurum aklıma geliyor.

Topkapı da PTT müdürlüğünde , hiç el sürülmeden ayrılan koliler olmadığıda sanırım haksızlığın haklılığı olabilir. MAAŞ yetmiyor vb....

• quote:

Orijinalden alıntı: Bukalemun

@ ibrahimhd

Verginin inanç - dinle alakası yok. öyle olsaydı herkes kazancının belli kısmını camii / hayır kurumuna verirdi. maaş / harcamaların zaten vergisi ödeniyor. hatta zaruri ihtiyaç kalemlerinden HAKSIZ vergiler alınıyor.

Ben gümrük memurları rüşvet yiyor diyormuyum ? yada yemeyen yok diyebilirmisiniz ? bundan yönetim + idarenin haberi yok diyebilirmisiniz ?

Bende atalardan bir laf ileteyim " balık baştan kokar ! " gümrükte dönen oyunlar sanırım başka bir ülkenin farklı bir organında dönmüyordur !! , ben DH nin % 90 ının özellikle elektronik ürün vergi sistemi ve bu cep telefon vergi - pasaport olayı için " çözüm olmasına karşın " diretilmesine karşı olduğunu biliyorum.

Sonuçta TR a giren ve vergisini verdiğimiz cihaz için bile , haksız işlem yapan firma / teknik servisleride bilmiyorum - görmedim demezsiniz !! diyemezsiniz.

Benim devletle hiç işim olmadı , adaleti de tabele ile yazılı yerlerde ( polis karakolunda dayak yiyenler - sokakta ölen kadınlara anlatırsın ! ) aramam. Sen belli kısımları okumuş cevap yazmışsın ama GÜMRÜK deyince rüşvet - parasız işinizin olmadığı - adamınız varsa olmayacakların olduğu bir kurum aklıma geliyor.

Topkapı da PTT müdürlüğünde , hiç el sürülmeden ayrılan koliler olmadığıda sanırım haksızlığın haklılığı olabilir. MAAŞ yetmiyor vb....

Yazdıklarımı hala anlamamışsın kendi yazınla beni doğruluyorsun ben diyorumki başkası hırsız üçkağıtçı,kaçakçı vs vs oldu sende olma onlar,yapıyor bende yapayım deme zaten ülke olarak sorunumuzda bu değilmi herkes birbirine itelemeye çalışyor sen kendine bak gerisi seni bağlamasın kimse ölümsüz değil bir gün ölceğiz allahın huzuruna gidince kendi yaptıklarının hesabını vereceksin ahmetin yada mehmetin yaptıklarının değil.

Bi arada yakınındaki bir camiye git imamına sor bakalım vergi kutsalmı değilmi kur-anı kerimde yazyıyormu yazmıyormu yada bir büyüğüne sor oda yetmedi en basiti diyanetin sitesine gir bak oda olmadı gavur icadı google'a sor o bile sana söyler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimhd

quote:

Orijinalden alıntı: Bukalemun

@ ibrahimhd

Yazdıklarımı hala anlamamışsın kendi yazınla beni doğruluyorsun ben diyorumki başkası hırsız üçkağıtçı,kaçakçı vs vs oldu sende olma onlar,yapıyor bende yapayım deme zaten ülke olarak sorunumuzda bu değilmi herkes birbirine itelemeye çalışyor sen kendine bak gerisi seni bağlamasın kimse ölümsüz değil bir gün ölceğiz allahın huzuruna gidince kendi yaptıklarının hesabını vereceksin ahmetin yada mehmetin yaptıklarının değil.

Bi arada yakınındaki bir camiye git imamına sor bakalım vergi kutsalmı değilmi kur-anı kerimde yazyıyormu yazmıyormu yada bir büyüğüne sor oda yetmedi en basiti diyanetin sitesine gir bak oda olmadı gavur icadı google'a sor o bile sana söyler.

Dünya görüşümüz farklı büyüğüm , benden ötesi ve anlamamak gibi bir lüksümde maalesef yok.

Bilgimi paylaşsam , sizin dünya görüşünüz değişecek kadar da alt yapım sağlam , ancak sizin burdaki 1 telefonun GÜMRÜK VERGİSİ ile konuyu buralara taşımanız % 1 i bile etkilemiyor ( ki zaten mümkün değil )

neleri nelerle karıştırıp , sunmaya gayret ediyorsunuz şaştım kaldım , camii - kuran - büyükler - din adamları - yok artık referanduma vb gidelim isterseniz !!!

Benim söylediğime kanaat geitrmediğiniz halde ( hatta sizi haklı çıkardığımı söylüyorsunuz ! ) başkalarının oynattığı kurum / kuruluş / inançların benim fikrimi üzerinde etkisi olacağını ( google için hayal gücünüz süper ) düşünmeniz sanırım inanç boşluğundan kaynaklanıyor.

Millet maaş alsın bergi versin , sonra harcarken vergi versin , ev - zaruri ihtiyaç için vergi versin halen öteki taraftan bahsediyorsunuz !! ha gidipte dönen varsa haklısınız siz kazandınız!

yok böyle bir şey için imkan sunamıyorsanız 50 - 60 milyon TR nüfusunu katlettiğiniz bir cümlede Ülkede ve insanlarda sorun yok problem VERGİ sisteminde,

" google " ye sor bakalım , vergi cenneti ülkeler - dünya devi şirketlerin ofisleri - kaçak işçi vb gibi konuları bakalım cevap verecek mi!? :))))

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimhd

Mcks kendide sitesinde belirttiği gibi oradaki sonuç kesin değildir ve gümrüklerde hiç bir geçerliliği yoktur.
    Kaynak olarak verdiğiniz sitenin bilgileri hatalıdır.
    Yurtdışında cihazmı unuttunuz çözümü unutmayacaksınız unutursanız orada kalır.

Çamaşır makinesi ile neler sokuluyormuş buyrun gelin sokunda görelim.

İnsanlar eskiden kanunsuzluk yaptımı sokağa bile çıkamazdı şimdi devir değişti insanlar yaptığı kanunsuzluğu ballandıra ballandıra anlatır ve bide bunu savunur oldu yazık nediyeyim.
    Şunuda unutmayın vergi kutsaldır siz insanları bu şekilde yönlendirerek vergi kaçırmaya ve günah işlemeye teşvik ediyor bununlada yetinmeyip birde savunuyorsunuz ne diyeyim günahı boynunuza.

http://www.gumrukticaret.gov.tr/icerik/82/179/posta-hizli-kargo-esyasi-muafiyeti.html bu işlerden sorumlu koskoca T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı resmi sitesinden yayınladığı bilgi yanlış yani öyle mi?

Herhangi bir nedenle yurtdışında kalan/unutulan cep telefonu posta/hızlı kargo yoluyla geri gönderilmesi halinde teslimi mümkün müdür?

Evet, yurt dışına giden yolcuların IMEI numarası halihazırda kayıtlı olan cep telefonlarının çeşitli nedenlerle yurt dışında kalması ve bu telefonların posta/hızlı kargo yoluyla geri gönderilmesi durumunda, söz konusu telefonların IMEI numaralarının kayıtlı olduğunun http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php adresinden yapılacak sorgulama sonucu teyit edilmesi halinde teslim edilmesi mümkündür.

Gayet açık ve net burada ki bilgiler.

ve dediğiniz gibi gümrüklerimiz çok iyi çalışıyor. İstanbul Gümrük ve Muhafaza Müdürü Ekinci'nin de gözaltına alındığı operasyonda, malların gümrükte 10'da 9'u oranında düşük gösterildiği ortaya çıktı. 200 milyonluk rüşvetin rütbeye göre dağıtıldığı belirlendi. http://www.sabah.com.tr/Gundem/2011/01/09/gumrukte_200_milyon_liralik_muthis_vurgun

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.