Şimdi Ara

apple store k.kartı komisyonları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple store'den yaptığım alışverişte 1090 TL telefonun ücretinin üstüne ilaveten 42 TL'lik bir fark daha eklenmiş.

Yaptığınız apple store alışverişlerinizde kredi kartınız ile komisyon bedeli oluyor mu?

• döviz çevirme işleminin ücreti olabilir o.. Dolar olarak ödüyorsunuz ücreti, kredi kartı TL ise çeviri ücreti kesilmiş olabilir. Kredi kartını bilmiyorum ancak paypal üzerinden alışverişlerimde böyle durumlarla karşılaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuffkiLLe -- 5 Ocak 2012; 1:20:45 >
  • Müşteri hizmetlerini aradım ön provizyonda mı yoksa çekildi mi diye.Ödemenizi karşı taraf onaylamıştır ve 1090 tl dedi ve daha sonra bakıyorum 1132 tl.

Neden baştan söylemedi bunu anlamıyorum.
  • apple store dediğiniz için yurtdışından aldığınızı varsayıyorum, eğer abd'den aldınız ise eyaletten eyalete değişen tax ücreti olabilir
  • yukarıda arkadaşın belirttiği gibi durum. yabancı para cinsinden alışveriş yaparsanız ekstrenize yansıtılırken miktar tl ye çevrilir ve arada bir miktar fark olur. bu durumdan apple store sorumlu değil. bankanızı ararsanız nedenini söylerler.
  • Bankayı aradım ve şikayette bulundum.USA Houston dan aldım ve tax ile birlikte 594.5 USD tl olarak 1090 tl çekildiğini söyledi banka ama ekstremde daha artmış.

Yurtdışı harcamalarında %1 komisyon alınıyor dedi ama yine de baştan neden yansıtılmıyor sonradan rakam değişmiş oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnRiQuE34

Bankayı aradım ve şikayette bulundum.USA Houston dan aldım ve tax ile birlikte 594.5 USD tl olarak 1090 tl çekildiğini söyledi banka ama ekstremde daha artmış.

Yurtdışı harcamalarında %1 komisyon alınıyor dedi ama yine de baştan neden yansıtılmıyor sonradan rakam değişmiş oluyor.

kullandığınız kartın özelliklerine göre işlemler değişebilir. iş bankasından şöyle bir yazı buldum:

quote:

Yurt Dışı işlemler
    Yurt dışında gerçekleştirilen harcamalar VISA Premier kredi kartlarımız için $ veya Euro olarak, VISA Klasik Yurt İçi-Yurt Dışı ve MasterCard kredi kartlarımız için ise işlemin karta borç kaydedildiği günden bir gün önce saat 23:59'da geçerli olan interaktif bankacılık döviz satış kurundan TL'ye çevrilerek hesabınıza borç kaydedilmektedir. Diğer taraftan, kredi kartınızla yurt dışında gerçekleştirmiş olduğunuz işlemler, VISA /MasterCard kuruluşları tarafından Bankamıza $ cinsinden gönderilmektedir. $ dışındaki döviz cinsinden harcamalar için VISA kuruluşu tarafından kur dönüşümü yapıldığından, kredi kartınıza ayrıca %1 oranında kur dönüşüm ücreti yansıtılmaktadır.

sizin yazınıza göre banka ek olarak kendi %1 komisyon eklemiş olabilir mi bilmiyorum ama belki de döviz hesabı yaparken siz yanlış hesaplıyor da olabilirsiniz, yani sizin baz aldığınız birimden hesaplanmamış da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phibes -- 5 Ocak 2012; 10:27:14 >

• bilginiz olsun, benim bir arkadaşım zamanında amerikadan bir alışveirş yaptı, yaptığı dönemde dolar düşüktü, buraya gelip ekstre kesilene kadar kriz oldu ve dolar fırladı. bankara ekstreyi keserken doları yüksek olan değerinden kesti (alışveriş günündeki kuru yerine..)

bankayı aradığında birşey yapamayacaklarını, bu durumun böyle olduğu söylendi, bunun üzerine BDDK'ya mail atan arakadaşıma banka 1 hafta içerisinde geri döndü ve aldığı dönemki dolar değerinden ödeme yapacağını söylediler.

türkiyede bankaların böyle rezil bir tavrı var, yerseniz fiyatı geçiriyorlar, yemezseniz düzeltiyorlar. örnek vermek gerekirse 4 senedir 3 kredi kartımında aidatını ödemiyorum, her sene başında bankaları tek tek arayıp aidatımı iptal etmezlerse kartımı kapatacağımı söylüyorum ve her seferinde ikiletmeden aidatı iptal ediyorlar

• Arkadaşlar ilginizden dolayı teşekkür ederim.

Evet bankaya bir şikayet maili attım ama biraz arıştırdığımda %1'lik bir komisyon olayı var ama ben işlemden sonra aradığımda eklenmemiş daha sonra eklemişler.

Bu biraz beni kaygılandırdı ama en azından işlem zamanı hemen toplam tutar yansıtsalardı ya da bilgi verselerdi keşke..

Bankacılık sisteminde hakkını aramazsan keriz misali ayıklıyorlar insanları.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.