Şimdi Ara

Apple TV [ANA KONU] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.022
Cevap
358
Favori
879.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ocean72

Ayar netflix de değil. Apple tv genel video ayarlarında. Ama 11.2 yazılımında olmanız gerekli. Bu versiyonda itibaren auto frame rate ve auto dynamic selection seçenek özelliği geliyor.

Bunu açtığınızda, hem apple movies kısmında hem de netflix deki içerikler için çalışmaya başlıyor...

Bu bahsettiğiniz ayarları neden açmamız gerektiğini de anlatırmısınız.
    Yani açmak mı iyi yoksa açmamak mı,
    Gerçekten bilmediğim için soruyorum.
  • Burak73 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

Auto frame rate özelliği akıcı video izlemek için olmazsa olmaz zaten.

4. Nesilde dahi yoktu bu özellik. 4K model ile ve 11.2 yazılımı ile geldi.

İzlediğiniz yapımlar ağırlıklı olarak 23.976 (24 fps). Fakat apple tv default olarak 60 ile çalışıyor ve ana menüde olsun, infuse deki film posterinden, film posterine geçişte olsun yumuşak ve pürüzsüz geçiş sağlıyor bu sayede.

Bu 60 ile ama netflix te, ama infuse kanalıyla stream ettiğiniz filmler içerisinde 24 fps lik bir film izlediğinizde görüntü yumuşak ve pürüzsüz akmaz. Gözle seçeceğiniz anlık kesintiler olur. Bu da seyir zevkini düşürür.

Apple TV yi 24 e alsanız, ana menüde ve her yerdeki geçişlerde görüntü kırılması yaşarsınız bu sefer.

Bu ana 2 değer için ondan ona habire elle geçiş te zahmetli olduğundan sıkıntı yaratır.

Bu sebeple auto frame rate i açık yaparsanız, cihaz bu gerekli ayarlamayı arka planda kendisi otomatik yapar. Siz tv de görüntü gelmeden çok kısa bir siyah ekranda bekleme görürsünüz sadece.

Kısaca böyle...

Diğeri de SDR ve HDR görüntü arasındaki geçiş. HDR özellikli bir tv niz varsa bunu da açık yapın. Apple tv ana menüsü, uygulamalat vb yerler HDR değil çünkü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Rica ederim.

Auto frame rate özelliği akıcı video izlemek için olmazsa olmaz zaten.

4. Nesilde dahi yoktu bu özellik. 4K model ile ve 11.2 yazılımı ile geldi.

İzlediğiniz yapımlar ağırlıklı olarak 23.976 (24 fps). Fakat apple tv default olarak 60 ile çalışıyor ve ana menüde olsun, infuse deki film posterinden, film posterine geçişte olsun yumuşak ve pürüzsüz geçiş sağlıyor bu sayede.

Bu 60 ile ama netflix te, ama infuse kanalıyla stream ettiğiniz filmler içerisinde 24 fps lik bir film izlediğinizde görüntü yumuşak ve pürüzsüz akmaz. Gözle seçeceğiniz anlık kesintiler olur. Bu da seyir zevkini düşürür.

Apple TV yi 24 e alsanız, ana menüde ve her yerdeki geçişlerde görüntü kırılması yaşarsınız bu sefer.

Bu ana 2 değer için ondan ona habire elle geçiş te zahmetli olduğundan sıkıntı yaratır.

Bu sebeple auto frame rate i açık yaparsanız, cihaz bu gerekli ayarlamayı arka planda kendisi otomatik yapar. Siz tv de görüntü gelmeden çok kısa bir siyah ekranda bekleme görürsünüz sadece.

Kısaca böyle...

Diğeri de SDR ve HDR görüntü arasındaki geçiş. HDR özellikli bir tv niz varsa bunu da açık yapın. Apple tv ana menüsü, uygulamalat vb yerler HDR değil çünkü.

Anladım,bu ayrıntılı açıklamanız için teşekkür ederim.
    Sizi yakalamışken bir soru daha sorayım size;
    Bu kullanmakta olduğunuz infuse app ile alakalı sormak istediğim.
    Bu programı satın aldığım zaman,şu an elimde hdd'de mevcut olan gerek mkv gerekse m2ts veya iso formatındaki dosyaları apple tv'ye nasıl göstereceğim.
    Apple bilgisayar kullanmıyorum.
    Windows 10 olan bir bilgisayarım var evde.
    Bu bilgisayara filmlerin olduğu Hdd'yi bağlayıp mı yapacağım.
    Yoksa apple'in wireless tower şeklindeki harddisklerini mi kullanmam gerekiyor.
    Teşekkürler cevaplarınız için.

• Mac vb gerekmiyor.

Gerekli olan evdeki ortak internet ağzınıza bağlı olan bir kaynak hdd, nas vb.

Pc ye bağlarsanız harici hdd nizi yada pc nin dahili hdd lerini, içeriklere infuse ile ulaşırsınız. Yazdığınız tüm formatları açıyor infuse...

Yanlız pc, seyretmek isteğiniz süreçte açık kalmalı tabi ki infuse oraya ulaşabilsin diye...

Daha kolay olan evdeki modeminizin USB girişine ( çoğu modemde var artık) harici hdd nizi bağlamak.

Infuse ayarlar kısmından, ekle (+) dediğinizde, aynı ağa bağlı tüm kaynakları gösterir. "SMB" bağlantı tipli olanı seçerseniz, infuse içerisinde daha esnek olursunuz.
    Basitçe poster, artwork değişimi gibi hususlarda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean72 -- 15 Kasım 2017; 17:11:19 >
  • quote:

Mac vb gerekmiyor.

Gerekli olan evdeki ortak internet ağzınıza bağlı olan bir kaynak hdd, nas vb.

Pc ye bağlarsanız harici hdd nizi yada pc nin dahili hdd lerini, içeriklere infuse ile ulaşırsınız. Yazdığınız tüm formatları açıyor infuse...

Yanlız pc, seyretmek isteğiniz süreçte açık kalmalı tabi ki infuse oraya ulaşabilsin diye...

Daha kolay olan evdeki modeminizin USB girişine ( çoğu modemde var artık) harici hdd nizi bağlamak.

Infuse ayarlar kısmından, ekle (+) dediğinizde, aynı ağa bağlı tüm kaynakları gösterir. "SMB" bağlantı tipli olanı seçerseniz, infuse içerisinde daha esnek olursunuz.
    Basitçe poster, artwork değişimi gibi hususlarda...

Anladım,çok teşekkürler cevaplarınız ve ilginiz için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hdd’yi Modeme bağladıktan sonra infuse ayarları nasıl yapılıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, Apple TV 4K ile Tivibu ve BluTv sorunsuzca izlenebiliyor mu?
  • bu autoframe özelliği 4. nesil gelicek mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fliusit kullanıcısına yanıt
    Blu tv ve Turkcell TV+ uygulamaları var orjinal olarak. Bunlarla izleyebilirsiniz.

TVbu ve digiturk & bein uygulaması yok. Başka Apple cihazınız varsa, ipad yada iPhone gibi air view özelliği ile ekran yansıtarak izleyebilirsiniz sanırım...

• hozes H kullanıcısına yanıt
    Hayır gelmeyecek.

İlgili ekranda Ekle (+) deyince paylaşıma açık & müsait kaynakları kendisi otomatik buluyor zaten.

Siz sadece seçeceksiniz. Smb seçmeniz tavsiye ederim demiştim.

Duruma göre gelecek ekranda, opsiyonel olarak bağlantı kurulacak cihaza bir ad yazacaksınız, ve zorunlu olarak ta kullanıcı adı ve şifre gireceksiniz.

Sonra o kaynak içerisine girdiğinizde arzu ettiğiniz klasörleri favori olarak da seçip ana ekrana kolayca ulaşmak için taşıtıyorsunuz...

Böyle uzunca yazdığıma bakmayın, ekranda biraz kurcalayın kolayca yaparsınız.

• quote:

İlgili ekranda Ekle (+) deyince paylaşıma açık & müsait kaynakları kendisi otomatik buluyor zaten.

Siz sadece seçeceksiniz. Smb seçmeniz tavsiye ederim demiştim.

Duruma göre gelecek ekranda, opsiyonel olarak bağlantı kurulacak cihaza bir ad yazacaksınız, ve zorunlu olarak ta kullanıcı adı ve şifre gireceksiniz.

Sonra o kaynak içerisine girdiğinizde arzu ettiğiniz klasörleri favori olarak da seçip ana ekrana kolayca ulaşmak için taşıtıyorsunuz...

Böyle uzunca yazdığıma bakmayın, ekranda biraz kurcalayın kolayca yaparsınız.

Teşekkürler yine yardımlarınız için.Akşama eve gittiğimde deneyeceğim yine.
    Daha önce Hdd'yi modeme usb'den bağladımda olmadı,bu akşam tekrar uğraşacağım.
    Sağolun.
    Modeme bağlandığınız hdd yi de, modem ayarlarınızdan paylaşıma açmayı unutmayın tabi...

• quote:

Modeme bağlandığınız hdd yi de, modem ayarlarınızdan paylaşıma açmayı unutmayın tabi...

Evet ona bakmamıştım,
    Sizi haberdar ederim son durumdan.
    Teşekkürler bilgi için,çok yardımlarınız oldu.
  • Ve sonunda infuse ye auto refresh rate ve auto hdr sdr desteği geldi. Süper oldu...

• quote:

Ve sonunda infuse ye auto refresh rate ve auto hdr sdr desteği geldi. Süper oldu...

Bu infuse hakkında bir soru sorabilirmiyim?

Yılbaşında Apple Tv alıcam, şimdiden denemek için iphone 7 plus telefonuma infuse yükledim 1 aylık deneme pro üyeliğini başlattım.
    500gb lık harici bir hdd vardı, bunun içinde karışık klasörlerde eğitim videoları ve bir kaç film ve dizi vardı, bazıları mp4,bazıları mkv uzantılı.
    Ben infuse diye bir klasör açtım bunun içine de film,dizi ve eğitim videoları diye klasörler açıp, hdd nin içinde karışık olarak bulunan videoları, filmleri film klasürüne, diziler dizi klasörüne attım.

Bu hdd yide superonline ın hg253 fiber modemin usb girişine taktım. Infuseden Homegateaway şeklinde görülüyor, burdan tüm videolar şeklinde baktığımda videoların bir kısmı gözüküyor, mesela infuse klasöründe film klasörüne yeni attığım videoları göremiyorum, dosyalar(Folders9 diye seçtiğimde ise 4 tane klasör gözüküyor, en son oluşturduğum infuse klasörünü göremiyorum. Modemi kapatıp açtım, usb yi modem den çıkarıp taktım ama ne yaptıysam yeni oluşturduğum infuse klasörü ve bu klasöre en son eklediğim videoları iphone 7 den göremiyorum.

50mbit superonline fiber kullanıyorum, Huawei Hg253 modem kullanıyorum. Modem arayüzüne girip dlna ayarlarına baktığımda hdd deki tüm klasörler gözüküyor.

Acaba atladığım bir şey mi var programın ayarlarında yada modem ayarlarında.

• iPhone ve iPad için bilgim yok.

Çözüm bulamaz iseniz sitesine yazın. Çok hızlı şekilde cevaplarlar.

• Ocean72;
    yardımlarınız için teşekkürler,
    tüm ayarlamaları yaptım,kusursuz ve mükemmel.
  • quote:

iPhone ve iPad için bilgim yok.

Çözüm bulamaz iseniz sitesine yazın. Çok hızlı şekilde cevaplarlar.

Teşekkürler sitesi İngilizce olduğu İçin orada anlaşmam zor,

, İnfuse ayarları hakkında yardımcı olabilirmisiniz?

iPhone 7 Plus a İnfuse yükledim, bir Harici HDD ye film dizi yükleyip superonline fiber hg253 modemin usb girişine bağladım, modem ayarlarından dlna yı açtım.

İnfuse bağlantı yı otomatik buldu, ekledim. Ama hdd de ki bazı filmler İnfuse da göremiyordum, bu sefer ftp olarak ekleme yaptım, hdd deki bütün dosyaları gördü, ama bazı videoları açmadı, akşam baktım bu sefer ftp den bağlanmıyor.

Bir türlü ayarları tutturamadım.

Yılbaşında Apple TV 4 alıcam, siz Apple TV de Harici hdd deki videoları izlemek için nasıl yöntemler kullanıyorsunuz. Ben nerede hata yapıyorum?

Ne önerirsiniz?

• Tüm hd sesleri sorunsuz aktarıyor mu acaba yukarda bir arkadaş aktarmıyor filan yazmışta
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.