Şimdi Ara

Apple, yapay zeka yarışında rakiplerinin 2 yıl gerisinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple, yapay zeka yarışında rakiplerinin 2 yıl gerisinde
    Apple, Haziran ayında düzenlediği WWDC etkinliğinde yapay zeka özelliklerini tanıtmıştı. Şirketin tanıttığı bu özellikler her ne kadar dikkat çekici olsa da, Apple’ın sektördeki dev rakipleriyle mücadele edebilmesi için yapması gereken çok şey olduğu belirtiliyor. Özellikle Google ve Samsung gibi şirketlerin yapay zeka teknolojilerini daha önce cihazlarına entegre ettiği düşünülürse. Bu sebeple, Apple’ın yapay zeka gelişiminde rakiplerinden iki yıl geride olduğunu ve bu açığı kapatmak için ChatGPT gibi üçüncü parti yapay zeka platformlarına yöneleceğini öne sürülüyor.

Tek çare ChatGPT

Apple, yapay zeka alanında adımlarını attı fakat henüz bu teknolojiyi genel kullanıma sunmadı. Şirketin, iOS 18.1 sürümünü önümüzdeki hafta piyasaya sürmesi bekleniyor ancak bu güncelleme, WWDC’de sergilenen tüm yapay zeka özelliklerini içermeyecek. Bunun yerine Apple, özellikleri bölerek gelecek güncellemelerle kademeli olarak kullanıcılara sunmayı planlıyor. Şirketin, Siri’ye ChatGPT entegrasyonu üzerinde çalıştığı ve bu özelliğin bu yılın sonuna doğru kullanıma sunulacağı da son gelen bilgiler arasında. Apple, aradaki farkı üçüncü taraf işbirlikleri ile kapatmaya çalışıyor olabilir.

Apple, yapay zeka yarışında rakiplerinin 2 yıl gerisinde
    Bloomberg'den Mark Gurman ise bazı Apple çalışanlarının, şirketin yapay zeka gelişiminde rakiplerinden iki yıl geride olduğunu düşündüğünü belirtiyor. Aktarılanlara göre Apple'ın dahili çalışma sonuçları, ChatGPT'nin Siri'den yüzde 25 daha doğru ve soruları yanıtlamada yüzde 30 daha iyi olduğunu gösteriyor. Bu durum da geride kalındığı fikrini güçlendiriyor. Google, Microsoft ve diğer büyük oyuncuların daha erken adım atması nedeniyle bu zaman farkı anlaşılır görünüyor zira yapay zekada birkaç aylık fark bile büyük sonuçlar doğurabiliyor. Ancak Gurman, Apple’ın teknoloji konusunda genellikle istikrarlı adımlar attığını ve Apple Intelligence ile bu farkı kapatabileceğini vurguluyor.

Ayrıca Bkz.iOS 18.1 geliyor: İşte yapay zeka dışında iPhone'lara gelecek yeni özellikler

Gurman’a göre, Apple önümüzdeki iki yıl içinde ekranlı tüm cihazlarında Apple Intelligence adını verdiği yapay zeka özelliklerini sunmayı hedefliyor. Şirket, yakın zamanda tanıttığı iPad mini 7 modelinde 8 GB RAM ve A17 Pro çip gibi yapay zeka özelliklerini destekleyen donanımlar kullanarak bu hedefe yönelik ilk adımlarını attı. Giriş seviyesi iPad modelinin de gelecek yıl aynı yapay zeka özellikleriyle güncelleneceği öngörülüyor.

Kaynak:https://wccftech.com/apple-ai-development-behind-competition/

• Fold5’de varda işe yarar birşey değil.Samsung buna aylık ücret isterse değme gitsin.

• Onun için bazılarının çaresizlik ve zayıflık olarak yorumladığı şekilde OpenAI ile ortaklık kurdular ve ChatGPT'nin Apple'ın cihazlarına entegre edileceği taahhüt edildi. Apple ayrıca "esas dehayı" yansıtır şekilde Google'ın Gemini'si gibi başka yapay zeka modellerinin entegrasyonuna da açıkmış:

https://news.northeastern.edu/2024/06/12/apple-openai-partnership/

Bu gayri resmi bir "neo-Siri/yeni-Siri" başlığı altında kombin veya karma yapay zeka ekosistemi anlamına gelebilir ve potansiyel olarak Apple'ı yapay zeka hizmeti sahasında rakiplerinin ilerisine fırlatabilir. En azından rakiplerini de böylesi birleşmelere veya entegrasyonlara zorlayabilir - ki Android tarafı buna çok alışık.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Apple artık, geride kalınca çözümü parayla halledeceğini sanan zengin bebeleri gibi. "Stay hungry, stay foolish" sözü elmanın çekirdeğinde saklı kaldı.

• android tarafı çok agresif bir şekilde gelişirken apple teknolojik anlamda çok geride kaldı yıllardır yapay zeka trendi bağıra bağıra gelirken ne yaptınız armut mu topladınız. yumurta göte dayanınca chatgpt ile anlaşıp paçayı kurtarmaya çalışıyorlar ki o bile hiçbir yerde kullanıma hazır değil. sırf cihazları yazılımı diğerlerinden daha kaliteli kamera video hoparlör kalitesi uygulama optimizasyonları falan daha iyi diye iPhone kullanıyorum yalnız aradaki fark büyük oranda kapandı 17 serisinde de adam akıllı birşey gelmezse benim gibi en apple fanboy bile gemiyi terkeder :))

• Valla Android'in hiç hazır olmadığı çok açık. Gemisi birçok açıdan Google Asistan'ın bile gerisinde. Hele iş yapay genel zeka ile ilgili sohbet kısmına gelince, Gemini tam bir gerizekalı. Apple'ın en büyük güvencesi Google'ın beceriksizliği.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hayloft H kullanıcısına yanıt

Bende aynı şekilde düşünüyorum eğer 17 serisi beklenen yenilikleri veremezse android ve windows tarafına geçmeyi düşünüyorum açıkçası.

• Macuser1994 kullanıcısına yanıt

eğer 17 serisinde de “işlemciyi % bilmem kaç attırdık, telefoto kamerayı 48 mp yaptık, rami arttırdık vs” diye gelirlerse bir daha hayatta iPhone ile işim olmaz.

videolarda gördüğüm kadarıyla samsung’da yapay zeka iyi çalışıyor, S-pen kalemle birlikte harikalar yaratıyor çok hoşuma gitti valla. ama gel gör ki kameraları rakiplerinden fersah fersah geride. zoom konusunda çok iyi ama asıl önemli olan ana kamera kalitesi hala rakiplerinden kötü ve dengesiz. dünya devi firma beceremiyorsan işin ehli firmalarla iş birliği yap canon nikon gibi markalara teklif götür. hepsinin bir kusuru var herşeyi de tam sunan bir ürün yok birini seçince birşeylerden mahrum kalıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayloft -- 21 Ekim 2024; 12:26:25 >
  • hayloft H kullanıcısına yanıt

Kamera benim için 2. hatta 3. planda hocam.2 gün önce 100k para verip 16 pm aldım arkadaşımla markete gittik ondan 10k civarında bir andorid telefon var direk telefonu ile temassız ödeme yapıp geçti ben bu kadar para verdiğim cihazda hala kartla ödedim.Bu tarz ufak ama önemli detaylar bence önemli.Bu aralar elimde 15 pm ve apple watchı satıp s24 ultra ve güzel bir 4080 laptop alma fikrim var.Onlara alışabilirsem yılbaşından sonra apple ekosisteminden çıkacağım.Bu arada sitede sana bazen apple fanboy diyorlar ama ben senden daha fazla fanboy diyebilirim kendime ve buna rağmen böyle düşünüyorum.

• Diğer rakipleri apple markasını geride bırakalı çok oldu.Teknolojik anlamda bir sürü yeni marka Apple'ın önüne geçti.Ben iPhone kullanıyorum ve bu çıkan yeni teknoloji markalarını görünce Apple'ı bırakasım geliyor.

• Apple her konuda geride zaten marka algısı sattırıyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.