Şimdi Ara

AppStore'da Türkiye'den alışverişlere vergi zammı! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Xagdas

Başka ülke hesabı açsak yine etkilenir miyiz?
    Başka ülke hesabı açmak çok kolay.
    Bilen birisi cevap versin lütfen.

Aç dene.
    Cevap ver lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: code-ShaRK

Bu ayfonboylara %18 azzzz

Bu ne zeka yoksunu bir yorumdur arkadaş? Sanki devlet sadece Apple'dan vergi alacak. Google'dan, Amazond'an vs internetten yaptığın her alışverişten vergi alacak adamlar. Devlet sadece Apple ürünlerine mi vergi uygulayacak sanıyorsun nedir? Yok yaaa. Bir insan bu kadar saf olamaz.
  • "Ben hep 50 tl lik alıyom"

• quote:

Orijinalden alıntı: imperiOsus

Şu vergi ve zam haberlerini gördükçe rahmetli Kemal sunalın zama da zam, zam zam da zam zam... deyip deyip cinnet geçirmesi geliyor aklıma. Hakikaten şaka gibi. Bildiğin kara mizah bir hayatımız var gerçekten. Sabır ya sabır.

Aklıma hep Ecevit'in konuşması geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Xagdas

Başka ülke hesabı açsak yine etkilenir miyiz?
    Başka ülke hesabı açmak çok kolay.
    Bilen birisi cevap versin lütfen.

hesaba ekleyecegin kredi kartinin o ulkenin kredi karti olmasi gerekiyor diye hatirliyorum... misal amerika hesabin varsa amerikan bankalarinin birinden bir kredi kartin olmasi gerek... ama belki itunes kartlariyla falan bir sekilde yapiliyordur, onu denemedim...
  • İmaknı olan kaçsın hayatını kurtarsın, köleden farkımız yok.

• Zaten uyalamaların ve uygulama içi satın alımların pahalı olduğundan doğru dürüst bir şey alamıyorduk şimdi artık hiç alamayız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google Play için de güzellikler düşünüyorlardır tabi döngünün en sonunda ihale her zamanki gibi bizde kalacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmclskn -- 25 Ocak 2018; 17:22:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jon SNOW 37

şu özürlüler gelse de vergi zammını savunsa

nasıl savunacaklarını merak ediyorum

Merhaba ben size nasıl savunacaklarını söyleyeyim "ama yol yaptı" diyecekler çünkü başka bir şey yok diyebilecekleri...

• Bir tarafına don almayıp iPhone alan kerizlere müstehak. Daha çok zam gelsin ban bakalım iki hafta sonra başlarını öne eğip 1000TL altı telefonlar başlıklarında nasıl geziniyorlar :D

• Çoluk çocuk yorum yapmış. Apple tr de ödeyeceği vergiyi müşterisine yansıtmış. Olan bu benim anladığım. Yani tr de vergiye tabi olmadan program satan apple, bundan sonra tr ye vergi vereceğim bunu da size yüklüyorum demiş. Funboy luk yapacağımıza apple dan bunu bize yansıtmamasını beklemek istemek daha doğru olur bence. Yoksa vergi vermeden sırtımızdan para kazanması daha mı doğru ? Ayrıca listede birçok ülke var sadece bize özel değil. Vergisiz memleket yok üzgünüm çocuklar.

• Şaşırdım mı hayır!

• Uygulama içi satın alımlar zaten uçuk daha da uçacak her şey, para verilen her uygulama da parasını hakediyor diye bir şey de yok. Yine yükleniyorlar bize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz_sea

quote:

Merhaba ben size nasıl savunacaklarını söyleyeyim "ama yol yaptı" diyecekler çünkü başka bir şey yok diyebilecekleri...

Ya bırakın daha bırakın beyler vergi konusunda söyledikleri cümle şu şekilde "Devletimize vergi vermek mi zorunuza gidiyor? Zorunuza gidiyorsa çekin gidin ülkeden. " gibisinden saçma cümleler kurarak savunacaktir halen öğrenememişsiniz.

• ardicli2000 kullanıcısına yanıt
    Xagdas kullanıcısına yanıt
    Ben en baştan beri amerikan hesap kullanıyorum. Kart tanıtmaya gerek yok, uygulama alacağım zaman us iTunes gift card yükleyip onunla alıyorum. Gittigidiyorda vs var bu kartlardan az fiyat farkı ile. Türk hesabımda var ayrı ama herşeyi diğer hesaba yükledim. Genelde türk storeda 1-2 tl daha ucuz oluyordu ama şimdi daha pahalı oldu. Tek kötü yanı apple music çok pahalı oluyor 10 dolar. Onada başlatmadım zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -tayfun- -- 26 Ocak 2018; 4:35:17 >
  • eorenc kullanıcısına yanıt
    Öncelikle, funboy değil o fanboydur. Eleştiri yapacaksan önce eleştirdiğin şeyin ismini doğru yaz bari...

Neyse, bu ülkede hemen hemen her gün yeni bir vergi ortaya çıkarken, başka bir vergiye zam gelirken, her gün yönetimimizin ne kadar lüks ve israf içinde yaşadığını izlerken bu senin yorumun da bir hayli komik olmuş.

Bu vergi, eğer ki insanların rahat yaşadığı düzgün bir dönemde gelse idi kimse aldırmazdı. Ama üstüste her gün böyle haberler görünce öfkelenmemek elde değil.

Vergiyi ve zamları savunanı falan çok gördük artık da, tepki gösterenlere Apple fanboyu diyeni ilk defa görüyorum. Tebrik ederim yepyeni bir seviyeye geçmişsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: jerry smith

quote:

Orijinalden alıntı: deniz_sea

quote:

Ya bırakın daha bırakın beyler vergi konusunda söyledikleri cümle şu şekilde "Devletimize vergi vermek mi zorunuza gidiyor? Zorunuza gidiyorsa çekin gidin ülkeden. " gibisinden saçma cümleler kurarak savunacaktir halen öğrenememişsiniz.

O ikinci aşama...

• Türkiye'de vatandaşlardan alınan vergilerin miktarının fazla olup olmaması veya bu alınan vergilerin doğru yerlere harcanıp harcanmaması farklı konular. Ben bu uygulamayı doğru buluyorum. Şöyle ki siz mükelleflerinizden KDV alıyorsunuz. Fakat mobil uygulama satan veya alan mükellefleriniz bundan muaf oluyor. Sizce bu adil bir uygulama olur mu? Diğer mükelleflere haksızlık olmaz mı? Üstelik KDV sadece bizim ülkemizde ödenen bir vergi değil. Pek çok OECD ülkesinde alınan bir vergi. Apple'ın duyurusunda belirttiği "value added tax(VAT)" aslında KDV vergisi. Apple da burada suçlu değil. Çünkü zaten satın aldığınız diğer ürünlerde de aldığınız faturaya bakarsanız KDV'nin de satış bedeline eklendiğini görürsünüz. Sizden aldığı KDV'yi satan kişi devlete vergi olarak öder.

• quote:

Orijinalden alıntı: -tayfun-

Ben en baştan beri amerikan hesap kullanıyorum. Kart tanıtmaya gerek yok, uygulama alacağım zaman us iTunes gift card yükleyip onunla alıyorum. Gittigidiyorda vs var bu kartlardan az fiyat farkı ile. Türk hesabımda var ayrı ama herşeyi diğer hesaba yükledim. Genelde türk storeda 1-2 tl daha ucuz oluyordu ama şimdi daha pahalı oldu. Tek kötü yanı apple music çok pahalı oluyor 10 dolar. Onada başlatmadım zaten.

Bilgi için teşekkürler. Muhakkak faydalananlar olacaktır. Ben Apple kullanmıyorum. Arkadaşın mesajına tepki olarak yazmıştırm.
    Neymiş "biri hemen denesin cevap versin". Yaw senin neyin ekesik, millet neden senin deneme tahtan oluyor. Bu mantığı anlayamıyorum.
    Ona tepki olarak yazdıydım.
  • ardicli2000 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Anladım. Evet mesajı görünce yazdım sonradan farkettim alıntıladım zaten.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.