5.25" kart okuyucu ve usb kart almıstım kartın guc kablosunu bılgısayar acıkken takmaya kalkıstım power dan gelen kablo ıle kartın guc kablosunu takmaya calısırken ters takıyormusum o anda kıvılcım oldu parladı bı elektrıklenme oldu sonra ekran sıyah oldu goruntu gıttı bılgısayardan normal dısı ses gelmeye basladı bazı fanlar anormal calıstı sanırım bırazda yanma kokusu geldı sanırım ama cok az
hemen fısı cektım aradan 30 dk gectı bılgısayarı actım gene anormal calıstı cok gurultu yarattı goruntu gene yok ve bılgısayarı acma kapama tusu calısmıyor fısı taktıgımda hemen acılıyor bılgısayar anakartımın markası gigabyte benım sorum ıse tamırı olurmu bu bozuklugun?
psu yu değiştieip denemen lazım ama yüksek ihtimal psu yanmıştır başka parçaya zarar verirmi dersen onu bilemezsin çünkü psu hatasında tüm sistemde yanabilir sadece kendini yakıp sistemide kurtarabilir
quote:
Orjinalden alıntı: zeki1981
psu yu değiştieip denemen lazım ama yüksek ihtimal psu yanmıştır başka parçaya zarar verirmi dersen onu bilemezsin çünkü psu hatasında tüm sistemde yanabilir sadece kendini yakıp sistemide kurtarabilir
fakat suan bılgısayar acılıyor psu yanı guc kaynagı yansa bılgısayarın hıc acılmaması gerekmezmı mantıken
sen drek açıyor demişsin peki psu nun drek açması normal mi sence anakarttan komut alıp açması lazım değilmi hem psu arızalarının bazılarında sistam e voltaj verip sistemi açmayan çok arıza gördüm bide psu yu tek çalıştırmanı tavsiye ederim
quote:
Orjinalden alıntı: zeki1981
sen drek açıyor demişsin peki psu nun drek açması normal mi sence anakarttan komut alıp açması lazım değilmi hem psu arızalarının bazılarında sistam e voltaj verip sistemi açmayan çok arıza gördüm bide psu yu tek çalıştırmanı tavsiye ederim
tesekkurler lgılendıgın ıcın psu yu tek calıstırmayı beceremem sanırım baska aksılık cıkmasın da ınş hasar sadece psu dadır
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme