Şimdi Ara

APU Sistem avantaj mı dezavantaj mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kısıtlı bir bütçem var ancak PC'mi yenilemek durumundayım.
    İhtiyaclarım:
    - Photoshop, Lightroom gibi programları hızlı bir sekilde, kasma vs olmadan calıstırmak.
    - Arada bir Dota 2 tarzı oyunları oynayabilmek.

Bütcem 2200 tl. Forumda daha once de konu actım ancak sadece kafam karıstı :) kimi apu sistem al diyor, ki ne oldugunu bilmiyorum, kimi de o butceyle apu alınmaz ihtihar olur diyor. Acıkcası ne yapacagımı bilemiyorum. Monitör ihtiyacım yok, powerım da yeni zalman 500 w.
    Yukarıdaki bilgiler dogrultusunda beni dogru sisteme yonlendirirseniz sevinirim.
    Tşk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aydnz A kullanıcısına yanıt
    2200 tl bütceye apu toplamak delilik olur.İntel sistem kurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sigmund_Freud -- 14 Temmuz 2016; 11:07:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YsN1422

2200 tl bütceye apu toplamak delilik olur.İntel sistem kurun.

Aynı cevabı veren bir kac kişi daha olmustu. APU'dan vaz geciyorum.
    Peki asagıda kendimce topladıgım sistemi nasıl revize edebilirim ya da sizin tavsiyeniz var mı ?

- INTEL Core i5-6600 up to 3.90 GHz LGA1151 İşlemci (6. Nesil Skylake)
    - MSI Z170i Gaming Pro AC Intel Z170 LGA1151 DDR4-3200 MHzOC) M.2 USB 3.1 Anakart
    - KINGSTON HyperX Fury 16GB(2x8GB) DDR4-2666MHz CL15 Bellek - HX426C15FBK2/16
    - SANDISK Ultra II (SDSSDHII-240G-G25) 2.5'' 240GB SATA SSD
    - WD Purple WD10PURX 3.5" 1 TB IntelliPower SATA Hard Disk Drive
  • Intel Core i5 6500 işlemci
    msi H110M Pro-VD anakart
    Kingston HyperX 16GB 2133 Mhz DDR4 ram
    Sapphire RX 470 4GB ekran kartı (ağustosta gelecek)
    240 GB SSD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 860K -- 14 Temmuz 2016; 11:13:03 >
  • Apu mantıklı misal 1200 tl ye monitör + kasa toplamış oluyorsunuz kalan parayı da ekran kartı alırsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2200 tlye 6. nesil toplamanız çok daha sağlıklı sizin için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hawk-Claw

Apu mantıklı misal 1200 tl ye monitör + kasa toplamış oluyorsunuz kalan parayı da ekran kartı alırsınız.

Genel kanı bu fiyata apu toplamamam yönünde ancak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydnz

Peki asagıda kendimce topladıgım sistemi nasıl revize edebilirim ya da sizin tavsiyeniz var mı ?

- INTEL Core i5-6600 up to 3.90 GHz LGA1151 İşlemci (6. Nesil Skylake)
    - MSI Z170i Gaming Pro AC Intel Z170 LGA1151 DDR4-3200 MHzOC) M.2 USB 3.1 Anakart
    - KINGSTON HyperX Fury 16GB(2x8GB) DDR4-2666MHz CL15 Bellek - HX426C15FBK2/16
    - SANDISK Ultra II (SDSSDHII-240G-G25) 2.5'' 240GB SATA SSD
    - WD Purple WD10PURX 3.5" 1 TB IntelliPower SATA Hard Disk Drive

İşlemci: Intel i5 6500 3.2 GHz Soket 1151 (Ücretsiz Kargo)

http://www.incehesap.com/intel-skylake-i5-6500-islemci-fiyati-28875/

Anakart: ASUS B150M Pro Gaming DDR4 Soket 1151 (Ücretsiz Kargo - DOOM Oyun Keyi)

http://www.incehesap.com/asus-b150m-pro-gaming-fiyati-29849/

SSD: Samsung 750 EVO 250 GB SATA 3.0 (540 MB O. / 520 MB Y.) (Ücretsiz Kargo)

http://www.incehesap.com/samsung-750-evo-250gb-ssd-mz-750250bw-fiyati-29435/

Hard Disk: WD Blue 3.5" 1 TB SATA 3.0 64 MB 7200 Rpm (Ücretsiz Kargo)

http://www.incehesap.com/western-sata3-harddisk-wd10ezex-fiyati-21092/

Kasa: Deep Cool Kendomen RD USB 3.0 MidT ATX Siyah (5 Fanlı + Fan Kontrolcü)

http://www.ebrarbilgisayar.com/deep-cool-kendomen-mid-tower-kirmizi-kasa-psu-yok-pmu347985

Ekran Kartı: Sapphire R7 265 Dual-X OC 2 GB GDDR5 256 Bit DX 11.2

https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-sapphire-radeon-r7-265-319735384/detay

TOPLAM: 2035 lira..www.incehesap.com

• 2200 Tl'ye APU topla diyen kişilerden koşarak uzaklaşın.
  • Apunun işlem gücü düşük. Yeni ekran kartı alırım deyip işlemcinin içindeki gpu ile xfire yaparım dersen zaten ekstra bir performans kazancı yaşayamazsın. İşlemci her türlü iyi bir ekran kartına darboğaz olur. Apuyu sadece düşük bütçeli sistem toplayıp, upgrade yapmayanlara tavsiye ederiz. Yani kesinlikle apudan uzak dur.
  • Arkadaşlar yapmayın o bütçeye apu toplanır mı yazıktır

Angelmax arkadaşın topladığı sistem gayet ideal , ekran kartı hariç

Ekran kartını biraz beklet , fiyatlara revize gelecektir.Onun dışında diğer donanımlar gayet ideal ve stabil çalışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: General Darknes

Arkadaşlar yapmayın o bütçeye apu toplanır mı yazıktır

Angelmax arkadaşın topladığı sistem gayet ideal , ekran kartı hariç

Ekran kartını biraz beklet , fiyatlara revize gelecektir.Onun dışında diğer donanımlar gayet ideal ve stabil çalışır.

Öncelikle tesekkurler.
    Bu anakart digerine gore daha mı iyi ? Ekran kartını bir tık yukseltebilirim ?
    Bekleme sansım yok 1-2 gun icinde sistemi satın almam gerek :)

• quote:

Öncelikle tesekkurler.
    Bu anakart digerine gore daha mı iyi ? Ekran kartını bir tık yukseltebilirim ?
    Bekleme sansım yok 1-2 gun icinde sistemi satın almam gerek :)

Model olarak daha iyi olmayabilir ancak kalite olarak daha iyidir.. Ayrıca ASUS anakartlar 3 yıl, MSI anakartlar ise 2 yıl garantilidir.. :Bonus olarak önerdiğim siteden alırsan ücretsiz kargo ve DOOM 2016 oyun keyi hediyesi gibi güzellikleri de var.. bütün bunlar ilgini çekmiyor, anakarta çok para verebilirim diyorsan sen bilirsin kardeşim..

Ekran kartını yükseltebiliyorsan R9 380 ya da GTX 960 4 GB alabilirsin.. ancak fiyat farkı epey var R7 265 ile..

• benim bütçem 900 lira aşağıdaki APUyu yaptım 2200 lira APUya verirlirmi

Sandisk 120GB Plus SATA 3.0 SSD (Okuma 520MB / Yazma 180MB)
    A88XM-E35 V2 Soket FM2+/FM2 DDR3 2133MHz(O.C) VGA&DVI&HDMI Anakart
    AMD A8 7600 Soket FM2+ 3.8GHz 4MB Önbellek 65W 28nm İşlemci + R7 GPU
    Kingston 8GB Hyperx Savage RED DDR3 1600MHz CL9 PC Ram
    250w gücünde kasa (200de olabilir)
  • Apuyu misal olarak ifade ettim. Angelmax in sistemini dusunebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.200 TL ye apu sistem almak bildiğin çılgın atmak olur hocam. Anladığım kadarıyla fotoğraf işleriyle uğraşıyorsun ve hızlı olsun istiyorsun. Naçizane tavsiyem mümkün olduğunca AMD işlemci almayın.Ofiste video montajında ve fotoğraf işleme için kullandığımız bilgisayarlardan biri AMD sistem ve gerçekten pişman oldum aldırdığıma. Fotoğrafları işlemek için herhangi bir sıkıntı yok ama video montajına gelince oldukça yavaş ve verimsiz kalıyor.
    Skylake bir i5 işlemci rahat rahat işinizi görecektir, ve uzun süre de değiştirme ihtiyacı hissetmesiniz. Fotoğraf işleri ile uğraştığınızı düşündüğüm için ekran kartı bu işlemlerde neredeyse hiç kullanılmıyor(yaptığınız işe göre değişir). Online oyunlarınızı kaldıracak güçte uygun bütçeli ekran kartı da işinizi epey görecektir.
    Angelmax'ın topladığı sistem oldukça hoş olmuş. Tek nokta ekran kartı ama o da dediğim gibi kişisel ihtiyaca kalmış onun dışında iş görür bir kart(gerçi 350 TL fiyatı çok cezbedici ). Tüm oyunları oynarım dersen güçlü bir ekran kartı şart.
    Tam emin değilim ama işlemci içinde gömülü gelen grafik birimi, istediğiniz ekran kartını alana kadar sizi idare edebilir diye düşünüyorum. 2. el bölümünde güzel kartları uygun fiyatlara alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 14 Temmuz 2016; 14:49:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: YordleKing

2.200 TL ye apu sistem almak bildiğin çılgın atmak olur hocam. Anladığım kadarıyla fotoğraf işleriyle uğraşıyorsun ve hızlı olsun istiyorsun. Naçizane tavsiyem mümkün olduğunca AMD işlemci almayın.Ofiste video montajında ve fotoğraf işleme için kullandığımız bilgisayarlardan biri AMD sistem ve gerçekten pişman oldum aldırdığıma. Fotoğrafları işlemek için herhangi bir sıkıntı yok ama video montajına gelince oldukça yavaş ve verimsiz kalıyor.
    Skylake bir i5 işlemci rahat rahat işinizi görecektir, ve uzun süre de değiştirme ihtiyacı hissetmesiniz. Fotoğraf işleri ile uğraştığınızı düşündüğüm için ekran kartı bu işlemlerde neredeyse hiç kullanılmıyor(yaptığınız işe göre değişir). Online oyunlarınızı kaldıracak güçte uygun bütçeli ekran kartı da işinizi epey görecektir.
    Angelmax'ın topladığı sistem oldukça hoş olmuş. Tek nokta ekran kartı ama o da dediğim gibi kişisel ihtiyaca kalmış onun dışında iş görür bir kart(gerçi 350 TL fiyatı çok cezbedici ). Tüm oyunları oynarım dersen güçlü bir ekran kartı şart.
    Tam emin değilim ama işlemci içinde gömülü gelen grafik birimi, istediğiniz ekran kartını alana kadar sizi idare edebilir diye düşünüyorum. 2. el bölümünde güzel kartları uygun fiyatlara alabilirsiniz.

Herkese cok cok tesekkurler. Cok buyuk ihtimalle Angelmax in sistemini alacagım.
    Bu arada evet fotograf işiyle ugrasıyorum ve sizim tavsileriniz de cok önemli.

Son bir sorum olacak. Bu sistemi aldıgım taktirde ileride upgrade edebilir miyim ? Ormegin 3 yıl gecti ve pc de kasılmalar basladı ve yenilemem gerekiyor. Kısacası sistem upgradable mı ? @Angelmax

• quote:

Son bir sorum olacak. Bu sistemi aldıgım taktirde ileride upgrade edebilir miyim ? Ormegin 3 yıl gecti ve pc de kasılmalar basladı ve yenilemem gerekiyor. Kısacası sistem upgradable mı ? @Angelmax

Evet, kardeşim.. önerdiğim anakart 3 yıl garantili zaten.. işlemci de öyle.. i5 6500, 3 yıl sonra kasmaya başlayacak bir işlemci değil.. RAM de 16 GB alacağına göre, senin bu şekilde bir şikayetin en erken 4 sene sonra başlar diye tahmin ediyorum ben.. :) yine de soruna cevap olarak, işlemciyi i7 6700K modeline, RAM Miktarını da 64 GB'a kadar artırman mümkün.. ayrıca anakartta M2 SSD yuvası da bulunduğu için, ileride aldığın SSD'yi dahili ve çok daha performanslı bir modelle değiştirmen de mümkündür.. ekran kartını RX 480, hatta GTX 1070 bile yapsan, i5 6500 işlemciyi yenilemene gerek kalmaz..

• Herkese ve özellikle Angelmax e cok tesekkurler. Gercekten cok yardımcı oldunuz.

• quote:

Herkese ve özellikle Angelmax e cok tesekkurler. Gercekten cok yardımcı oldunuz.

Rica ederiz kardeşim.. yardımcı olabildiğimize sevindim.. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.