Şimdi Ara

Araba alayım derken 250 liramdan oldum. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
14.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aklıma gelmişken şunu da yazayım.Bu tarz durumlarda boşa para ödememek için eğer dediğin gibi çıkarsa ben karşılarım yok fazladan bir şeyler çıkarsa sen ödersin demek en güzeli gibi duruyor.Yalan söylemiyorsa kabul edecektir bir seferlik alacağın araç için 250 tl sorun değil ama yalan söylüyorsa burun kıvırır boşu boşuna para ödememiş olursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dış kapının iç mandalı

4567853. Sahibi olsa ne fark eder? Sonuç itibariyle bir ürün satıyor ve ürün söylediği gibi değil.

Ne farkı var mantık olarak?

Satıcıya ahlaksız derken, eksperi ödemediği için söyledim. Yoksa arabada bilemediği bir kusur olabilir, bu başka bir şeydir.

Alıcının hatası ne burada? Ya da alıcının günahı ne neden 250 lira bayılıyor?

Satıcıya "fazla boyalı aracı çakmaya çalışıyor." demiyorum, kendinin de haberi olmadığı bir durum olabilir. Ama etik olanı eksperi ödemektir. Siz de iyi biliyorsunuz.
    Size bilemediğiniz şeyin parasını öder misiniz? Misal sıfır araba aldınız 5- sene surdunuz Ufak tefek şeyler var yazdiniz ilana biri geldi ekspertiz istedi götürdünuz dediler ki arka kapı değişim olmuş
    Nasıl olur sıfır alındı. Ama taşıma da hasar almış sizin de bilginiz yok
    Peki ekspertizi öder misiniz?

• Bu millette ki boya manyaklıgını anlamıyorum cidden noluyor boyalı olunca ? Benim aldıgım araçtada 2 parça boyalı yazmıstı 5 parça boyalı çıktı , sormadım bile aracın mekaniğinde hiçbir sıkıntı yoktu aldım , boya manyagı olanlar gitsin sıfır alsın.
  • 2016 model astra k aracim var 1.4t mt olan versiyon.
    Aracima ben ne kadar titiz baksam da hatta icinde cift pas pas kullansam da motoruna yuruyerine cok dikkat etsem de. Yok arakadas park ettigim yerde ciziyorlar araci yani her tarafinda ufak da olsa cizik var bazi yerlerine buyuk cizik. Simdi ben bu arabayi kople temizlik olsun diye boyatsam, boyle hasta adamlarin gozunde benim aracim pert!
    Kimse yuruyenine motor performansina konsoluna dosemelerine bakmiyor, illede kaporta !

Disarida kaliyor arkadas bu arac

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakkan034 -- 25 Temmuz 2019; 14:43:45 >
  • Bana ne falan demesi hoş olmamış. Ama dolandırma amacında olsa experi kabul etmezdi zaten. Motorda falan problem yoksa boya mazur görülebilir. Bence dolandırıcıya değil de kaba bir adama denk gelmişsin. Dolandırıcılar bu kadar basit şeylerle uğraşmaz

• Üstad adamla anlaşacaksın baştan, farklı birşey bile çıkarsa ekspertiz senin diyeceksin, zaten baştan ağlamaya başlarsa anla ki o araçtan hayır gelmez. Biraz tuzlu bir ders olmuş ama olsun bunda kesin hayır vardır emin ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: edirneli86

Size bilemediğiniz şeyin parasını öder misiniz? Misal sıfır araba aldınız 5- sene surdunuz Ufak tefek şeyler var yazdiniz ilana biri geldi ekspertiz istedi götürdünuz dediler ki arka kapı değişim olmuş
    Nasıl olur sıfır alındı. Ama taşıma da hasar almış sizin de bilginiz yok
    Peki ekspertizi öder misiniz?

Alıntıları Göster
    Samimi söylüyorum, böyle bir durumda öderdim.
    Kendi sattığım araçta da alıcıya aynı şeyi söyledim. Kaportada boya değişim sök tak varsa eksperi öderim dedim.

• Herhalde aracı satarken 15 yaşında bir aracın sıfır hatalı ve hiç boya yapılmadığına alıcıyı inandırmakta güçlük çekeceğim.

• ne varki bunda alsaydın diyenlere kulak asma, kendileri 50-100Bin TL verecek olsalar arabaya, vidasına kadar incelerler.
    Adam açık net ilanda yazmış, şusu var busu var diye.Üstüne başka bir derdi yok demiş.
    Avuçiçi kadar lokal boya ile boydan boya bir tarafın boyanması farklı şeydir.Üstelik çamurluk ne varki diyorsunuz,
    çamurluk tekerin darbe almış ve yürüyen aksamın sorunlu olabileceğine dair dalalettir.
    Aslolan neyin nasıl boyanmış olması değil, müşteriye söylenen sözün aldatıcı olmasıdır.
    Satıcı bu kadar güveniyorsa kendine, gider alır ekspertiz raporunu, bu raporla birlikte satılığa çıkartır.

Benim arabanında sağ ve sol çamurluğunun köşelerinde sokakta park halindeyken sürtmelerden dolayı avuçiçi kadar alanlarda deformasyon var,bilerek yaptırmıyorum.Satmaya niyetim yok ama satacak olursam, kendi gözleri ile görsün aracı, sonra isterse kendi yaptırır.
    Zira b işler hassastır, piyasada çakallar pert aracı , fabrikadan çıkmış temizlikte diye kakalamaya çalıştıkça , milletin hassas davranması normaldir..

• realgs kullanıcısına yanıt
    Ne güzel yazmışsın hocam eline sağlık ben de imzamı atıyorum
  • Araçlar boyacıya gittiğinde genellikle bilginiz haricinde ,renk tutması için yanındaki parça ile birlikte boyanır ve araç sahibine bilgi verilmez tepki çekmemek için. Araç sahibi bu konuyu bilmiyor olabilir.

Lokal boyanın anlamı tamamen boyanmadığıdır. avuç içi- 10 cm şu bu hiç detaya girmeye gerek yok. Boya takıntınız varsa bence hiç ikinci el araç bakmayın.

Sıfır EGEA alın 1.4 ( sıfır teslim alırken de ekspertiz yaptırmanızı öneririm )
  • Yolda seken taşlar, park yaparken tampona veya kapı açıp kaparken ufak tefek rötuşlar için ne kadar para kırıyor insanlar?

3 sene içinde 3 araba sattık ana hepsi bir, iki yaşında tertemiz idi 15 yılda elbette bu gibi kusurlar kaçınılmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: dış kapının iç mandalı

Samimi söylüyorum, böyle bir durumda öderdim.
    Kendi sattığım araçta da alıcıya aynı şeyi söyledim. Kaportada boya değişim sök tak varsa eksperi öderim dedim.

Alıntıları Göster
    Eyvallah Konuda geçen kişi belki motor aksamı falan çıkarsa demek istemiş olabilir. Bir parça boya çıkması hemen kişiyi kötü niyetli yapmaz bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edirneli86 -- 25 Temmuz 2019; 17:39:22 >

• Ülkedeki boya manyaklığı yüzünden, tavanı ve kaputu güneş yanıklarıyla dolu arabamı boyatamadan gezmiştim, satarkende öyle sattım harbiden garip milletiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Expertizlere verilen paraya aciyorum. O aracin ustasina gidin 100 lira verin her sey cikar cunku kronik sorunlari bilecektir. 50 lira da kaportaciya atin bitti.
    Anlamayan ''usta'' çok, bir araç için kaporta ustasına gittik, aracın ön şasede her iki tarafta da düzeltme yapılmış, adam ''Taş gibi araba, hiçbir problemi yok'' dedi gönderdi. Google'dan araştırmanızı yapıp arabayı ''iyi'' bir ekspere gösterin, 250 TL ise bir nedeni var, 100 lira cepte kalacak diye paranızla rezil olmaya gerek yok.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.