Şimdi Ara

araba sigorta 15 amper yerine 20 amper takmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
68.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: farukakgun

Bugün ic aydinlatma için 7.5 amper sigorta bulamayip 10 amper taktım bi sıkıntı olmaz herhalde o kadar da hassas dengede olacağını sanmıyorum zaten mevcut iç lambalari led ile değiştirdim.

Hocam en kısa zamanda 7,5'a geçin. Bir şey olmaz diyorsunuz ama, olası bir kaçakta filan sigorta geç atar veya atmayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Bugün ic aydinlatma için 7.5 amper sigorta bulamayip 10 amper taktım bi sıkıntı olmaz herhalde o kadar da hassas dengede olacağını sanmıyorum zaten mevcut iç lambalari led ile değiştirdim.

Hocam en kısa zamanda 7,5'a geçin. Bir şey olmaz diyorsunuz ama, olası bir kaçakta filan sigorta geç atar veya atmayabilir.

Aklımda hocam bu c.tesi sanayide soracağım, ufak sigorta olduğu için zor buldum, 10 luk yedek olur, 7,5 takan japonun bi bildiği vardır haklısınız.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Aklımda hocam bu c.tesi sanayide soracağım, ufak sigorta olduğu için zor buldum, 10 luk yedek olur, 7,5 takan japonun bi bildiği vardır haklısınız.

Aynen hocam aynen, 7,5 gibi ara bir değer takılıyorsa vardır bir sebebi.

• 15 amper yerine 20 yada daha buyuk amperde sigorta takarsan 12 volt luk koblolar yanar onun icin sigorta atmasi arava icin saglikli olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzzY®

öncelikle volt ve amper kavramlarını karıştırmışsınız. Volt araçta (genellikle sabittir) 12Vtur değişmez. Amper ise bağlı olan cihaza göre değişir, örneğin telefon şarj eden adaptör 0.5 amper çeker, elektrik süpürgesi atıyorum 10 amper çeker.

Sigorta devreyi koruyan parçadır, bağlı olan devreden geçmesi izin verilen en büyük değerdeki ampere göre üretici tarafından belirlenir. Belirlenenden fazla takmak risklidir, örneğin 5 amper olması gereken bir sigorta yerine 20 amper takrsanız ve o devredeki kablolar 7 amper taşıyacak kapasitedeyse siz 10 amper çekerseniz sigorta atmaz ancak kablolar yanar, yangına kadar gider.

Çok büyük ihtimalle 15 yerine 20 takmanız bir sorun yaratmaz ancak, orjinal değeri kullanmanız tavsiye edilir. Anlamadığınız bir yer varsa daha açık yazmaya çalışırım.

BEn bu gün megane 2 aracımın motor kaputundaki sigorta panosunu söktüm, sebebi ise ön tarafta (göstergeler, camlar, vites, start stop vesaire) çalışmaması idi. 5 adet sigortaya ulaştım 50-60-70-70-60 şeklinde bu 70 liklerden birisinin bir ayağı erimis ve takılı olduğu sokette erimişti. Sigorta ise hala atmamıştı. Neyse tamirciye gidip sigorta aradım ve aksilik adamın elinde 60 ve 100 lük vardı. Usta hiç bir şey olmaz diyerek 100 lüğü tak dedi ve bende taktım. Ne gibi sorun oabilir? Az çok anlıyorum tesisat yanabilir fakat bu panoda neden bu kadar yüksek sigortalar koymuşlarki? kablolar da kalın kalın.

100 lüğü taktım herhangi bir sorun yok fakat kafama takıldı sizce ilerde 70 e mi dönmeliyim?

araba sigorta 15 amper yerine 20 amper takmak

sigorta işte bunllar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyamoto Musashi -- 20 Kasım 2014; 13:09:45 >

• 70'liğe dönmeniz doğru olur. Arkadaki kablolar 70 ampere kadar dayanıyorsa 100 amperde sağı solu eritir yakarsınız.

15 AMPER'le sigortası atan arkadaşa da bir sözüm var. 15 amper dediğiniz zaman 180-190 watt elektrikten bahsediyoruz. Ciddi bir tüketim değeri bu. Ufak tefek elektronik aletler 1-2 değil 10 tane de olsa bu değerde tüketim yapamaz. Sizin tesisatda bir kısa devre var gibi.
  • Otomobilin el kitabında veya sigorta panelinin kapağında bir yerlerde orjinal değerleri yazılı olması gerekir. Sigorta amperleri yüksek olanları orjinal değerleriyle değiştirmenizi tavsiye ederim. 40-50-60-70A gibi yüksek değerli sigortaların panoyu eritmemesi şaşırtıcı olur.

30A sigortaya yüksek derdim ama sizinkileri görünce sözümü aldım.
  • Miyamoto Musashi kullanıcısına yanıt
    Eridiğine göre o sigorta orjinal değildir. Öncelikle kullanım klavuzundan orjinal değeri kontrol edin. Gerçekten 70 amperse, değiştirin. Muhtemelen sorun olmaz ama garantiye almakta fayda var. Neyin sigortası ise onuda bir kontrol edin, erimesi atmayıp ısınmasından kaynaklı yani sistemde sorun olabilir.
  • quote:

Eridiğine göre o sigorta orjinal değildir. Öncelikle kullanım klavuzundan orjinal değeri kontrol edin. Gerçekten 70 amperse, değiştirin. Muhtemelen sorun olmaz ama garantiye almakta fayda var. Neyin sigortası ise onuda bir kontrol edin, erimesi atmayıp ısınmasından kaynaklı yani sistemde sorun olabilir.

orjinalde de 70 gözüküyor
    Araç içi role ve sigorta beslemeleri diyor karşılığında
    ozaman çok önemli değil ne taktığınız pek, araç içine geçip ayrıldıktan sonra ayrı ayrı sigortaları zaten vardır. pek atacak yada atması gereken bir sigorta değil yani ama dediğim gibi kaliteli bir 70lik takmak garantilemek olur. erimiş olması hala ilginç tabi.
  • quote:

ozaman çok önemli değil ne taktığınız pek, araç içine geçip ayrıldıktan sonra ayrı ayrı sigortaları zaten vardır. pek atacak yada atması gereken bir sigorta değil yani ama dediğim gibi kaliteli bir 70lik takmak garantilemek olur. erimiş olması hala ilginç tabi.

bu gün söktüm, aşağıda ki video da var video ya çektim. Dediğiniz gibi sigortaların sigortası, şimdi anladım. Bir bacağı yanık, videoda da gözüküyor. Acaba neden yanmıştır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyamoto Musashi -- 20 Kasım 2014; 23:49:48 >

o noktadaki bi sigortanın daha önce attığı için değiştiğini zannetmiyorum. 70 amper çok yüksek bir değer ısınması normal, plastik dandik olduğu için erimiştir diye düşünüyorum. normalde bu değerlerde sigortalar bu tip bıçak sigorta olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miyamoto Musashi

quote:

bu gün söktüm, aşağıda ki video da var video ya çektim. Dediğiniz gibi sigortaların sigortası, şimdi anladım.

quote:

Bir bacağı yanık, videoda da gözüküyor. Acaba neden yanmıştır?

Alüminyum sigortalarda üretim hatası olabiliyor. Termostatlar, bujier, sigortalar... kutudan bozuk çıktıklarını gördüm. Sizin sigorta orjinale benziyor gerçi. Sigortalarda bilindik markaları seçmek lazım, ama sanayide en ucuzlarını topluyorlar. En iyileri Hella, Bussmann... veya başka bilindik markaya denk gelince bir takım almak lazım.

Bu sigortalar ani yükselmelerde, mesela kısa devrede hemen devreyi açıyor ama süreli şekilde istikrarlı akım çekilirse 70 A sigorta 70'in üzerinde belki 80'e kadar akım geçirebiliyor. Aksesuarla devre kalabalıklaştırıldıysa istikrarlı akım görmüş, sigorta da tasarlandığı gibi çalışmamış olabilir.

Bağlı olduğu küçük sigortalar da zamanında yüksek amperle değiştirildiyse ısınabilir. Bu durumda da atması beklenirdi, ama devre planlayan bazen aynı anda kullanılamayacak devreleri hesaptan çıkarıyor, sonraki eklemeler de ezbere bu hattan yapılırsa hesaplar tutmuyor. O yanma pek normal değil, bir sorun var belli ki. İlk aklıma gelen 70'in de orjinal olmadığı, zamnında yüksek takıldığı, ama kitapçıkta da 70 A diyorsunuz.

Bacağına yalıtkan gres (mesela silikon gres) sürüldüyse veya plastik çapağı kaçtıysa ısınıp yakmış olabilir.

bu sigortalar, maxi sigorta olarak adlandırılır. ana hatlarda ve yüksek akım çeken (klima,webasto vb.) yerlerde kullanılır. mutlaka gerçek değerde sigorta kullanmalısınız aksi takdirde ağır sonuçlar çıkabilir. mta marka sigortalar kalitelidir bu markayı bulamaya çalışın bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mobilart

bu sigortalar, maxi sigorta olarak adlandırılır. ana hatlarda ve yüksek akım çeken (klima,webasto vb.) yerlerde kullanılır. mutlaka gerçek değerde sigorta kullanmalısınız aksi takdirde ağır sonuçlar çıkabilir. mta marka sigortalar kalitelidir bu markayı bulamaya çalışın bence.

cok teşekkür ederim. Tavisyenizi dikkate aldım
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.