Şimdi Ara

Araba Tavsiyesi Dizel 35 bin tl ye kadar ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
19.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: murat_gezer

quote:

Orijinalden alıntı: aydnlgn

quote:

Yılda 5bin km dahi yapmıyorum. Bu yüzden çevreden dizel yerine 1.4 benzinli önerileri var ikilemdeyim focus dizel 1.6 titanium ile 1.4 benzin jetta 140 bg arasında kaldım.

bu devirdeyılda beşbin bile yapmadan hayatını sürdürebiliyorsan değil dizel araba almayı bile bi daha düşün
    kaskosu, vergisi, muayenesi, yok değer kaybı, magandası, vs...

Araba almak için yılda kaç km yapmak gerekiyor ?

Herkesin farklı gerekçelerle araç ihtiyacı olabilir. Yılda 5000KM yakıt hesabı yapılacak bir değer sayılmaz. Bu nedenle en beğendiğiniz bütçenize uygun, kolay satabileceğiniz herhangi bir arabayı alabilirsiniz. Örneğin bu kadar az KM ye sıfır olarak, otomatik vites konforu ile Hyundai i20 prime alabilirsiniz. Yakıtı 9 lt / 100KM ama sizi etkilemeyecektir.

• ben olsam diye başlayayım fanatikleri direkt egale edeyim:)
    yılda 5bin km için dizel araba almayı bırakın, 35bin tlye canavar gibi benzinli bir araç alır yılda yaptığım az kmnin hakkını asfaltla paylaşırdım

volvo s60 mı olur
    accord mu olur
    5 olmasa da 320 mi olur artık ne rast gelirse.

en azından ruhu olan bir otomobilim olur, astra g h falan dönüp bakmam dahi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dietherbohlen

ben olsam diye başlayayım fanatikleri direkt egale edeyim:)
    yılda 5bin km için dizel araba almayı bırakın, 35bin tlye canavar gibi benzinli bir araç alır yılda yaptığım az kmnin hakkını asfaltla paylaşırdım

volvo s60 mı olur
    accord mu olur
    5 olmasa da 320 mi olur artık ne rast gelirse.

en azından ruhu olan bir otomobilim olur, astra g h falan dönüp bakmam dahi.

valla en mantıklısı sizin dediğinz. Şöyle güçlü ve yol tutuşu sağlam olan ve ya arkadan itişli bir araç ile bindiğimi hissederek tadını çıkara çıkara gezmek en güzeli. gerçi lpg'li de olsa iyi olur ama atmosferik olacak. LPG dedim çünkü bindim mi 5000 diye başlayan km'yi 10binlere çıkarırdım. (yani iki katı fazla gezerdim)

• dizel derken gene benzine döndüm sanırım
    http://www.ufukhonda.com/ikinciel_alt.php?id=156
    Hondadan vazgeçemeyecek gibiyim linkteki araç alınır mı ?
  • Linkteki aracı aldım nasip kısmet teşekkür ederim yorumlarınız için.
  • Arkadaşlar şu lsayfayı biraz canlandıralım.
    şimdi benim size sorum şu yılda 10 000 ile 15 000 km arası yapıyorum. Mesleğim öğretmen dolayısıyla beni fazla maddi olarak yormayacak. Sedan tavsiyemdir ama geniş bagajlı hb de olabilir. İkinci el de olabilir ama 1-2 yaşlarında bir araba tavsiyesi alayım.
    Hadi beyin fırtınası yapalım. Eminim bi çok insanın kaasında bu soru vardır.
    Şimdiden teşekkürler.
  • Al bir sıfır nissan note.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linea veya dacialara bakabilirsiniz hocam.

• O paraya 0 km dizel Linea alabilirsin, 2. Elle hic ugrasma

• quote:

Orijinalden alıntı: ademdlby

Arkadaşlar şu lsayfayı biraz canlandıralım.
    şimdi benim size sorum şu yılda 10 000 ile 15 000 km arası yapıyorum. Mesleğim öğretmen dolayısıyla beni fazla maddi olarak yormayacak. Sedan tavsiyemdir ama geniş bagajlı hb de olabilir. İkinci el de olabilir ama 1-2 yaşlarında bir araba tavsiyesi alayım.
    Hadi beyin fırtınası yapalım. Eminim bi çok insanın kaasında bu soru vardır.
    Şimdiden teşekkürler.

aynı meslekte ve aynı durumdayım. 10 binde olsa 15 binde olsa dizelden vazgeçmedim şimdiye kadar. ekonomisini bırakın da binmesi ayrı bir zevk.

yani bana göre: sıfır + dizel + HB + full.

dizel az km yapana da çok km yapana da fiyat olarak avantajdır.

sizin için ise ikinci elde çok değer kaybeden sedan araçlar daha avantajlı olacaktır.

• quote:

Linkteki aracı aldım nasip kısmet teşekkür ederim yorumlarınız için.

Hayırlı uğurlu olsun
  • Linea olabilir diye düşünüyorum. Ama daciadan pek hazetmiyorum. Lakin yeni sandero stepway ler de hoşuma gidiyor açıkcası. Linealarda 1.3 mjet ler de yerinden kalkmıyor deniliyor ve yeni linea ile linea clasic arasında ne fark var onu bilmiyorum.
    Nissan notelar hoşuma gidiyor.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-hatasiz-boyasiz-degisensiz-orjinal-112091719/detay
    cruze lara tatktım bu aralar da.
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-kefilsiz-krediniz-20-dk.da-hazir-2011-otomatik-era-sizin-112026322/detay
    Accent era ları tavsiye eder misiniz? benzinli veya dizel.
    anlıycanız benim yelpaze baya geniş =) acaba kafam mı karışık =))
  • BU konu gerçekten sürekli canlı kalması lazım çünkü tamamen aynı durumdayım :) Öğretmenim 35 bin liralık bir araba arıyorum ve aşağıdaki modeller arasından seç,m yapmaya çalışıyorum ama işin ilginci her gün karar değiştiriyorum :) Ve her karar değiştirdiğimde o kadar eminim kendimden ama bu eminlik en fazla 1 gün sürüyor.

1. 2009 vw jetta 1.4 tsi comfortline ya da 1.6 primeline dsg 7 vites
    -- Bence güzel araba ama lpg taktırmadan ne kdar yakar bezinde bilemiyorum ayrıca lpg için 3 milyar istiyorlar bu da saçma olur ben zaten 3-4 yıl binip satarım.

2. 2009 ford focus titanium
    -- Herkes bunu öneriyor focusa için ısınmıyor ama bilemiyorum.

3. 2009 Toyota corolla 1.4 dizel
    --Pörtlek farlarını sevmiyorum ama listede bu da var.

4. 2012 Hyundai accent era
    --BUndan vazgeçtim 30 milyarlı bir rakamı bu kadar klasik bana göre yaşlı memur arabasına vermek istemiyorum. Çok gösterişsiz.

5. 2011 chevrolet cruze 1.6 ls
    -- Lİstedeki en şık araç ama çok yakıyor ve zarar ettirir diye korkuyorum. Özellikle çok yakması korkutıyor.

6. 2009 opel astra sedan (bagaj lazım)
    --Sedan mı olur hb mi bilemiyorum bende tüplü polo var arkada tüp ve çocuk arabası olunca geriye çekirdek bile koyacak yer kalmıyor. Onun için dev bagaj istiyorum. En azından 2 çuval çekirdek koyabileyim.

Yılda 15 bin km sürüyorum.
    Şehir içi 27 kuruştan fazla yakmamalı aracım.
    En fazla 85 bin km olsun.
    Dizel benzin farketmez ama tabiki dizel tercihim. (45 milyarım olsa dizel jetta alırım buralarda hiç vakit kaybetmezdim.)
    Otomatik vites olsun onunda tadına bakmak istiyorum.

ve sihirli soru ne önerirsiniz?

bu arada benim polo satlık :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-boyasiz-hasarsiz-tertemiz-2004-model-lpg-li-1.4-polo-metalk-gri-119780998/detay

• Bu konunun sürekli canlı kalması lazım. Elimdeki 2011 model bravo 1.4 turbo benzinliyi çıkarıp 1-2 yaşında dizel ve hatchback araç arıyorum. Var mı tavsiyesi olan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanermacit

BU konu gerçekten sürekli canlı kalması lazım çünkü tamamen aynı durumdayım :) Öğretmenim 35 bin liralık bir araba arıyorum ve aşağıdaki modeller arasından seç,m yapmaya çalışıyorum ama işin ilginci her gün karar değiştiriyorum :) Ve her karar değiştirdiğimde o kadar eminim kendimden ama bu eminlik en fazla 1 gün sürüyor.

1. 2009 vw jetta 1.4 tsi comfortline ya da 1.6 primeline dsg 7 vites
    -- Bence güzel araba ama lpg taktırmadan ne kdar yakar bezinde bilemiyorum ayrıca lpg için 3 milyar istiyorlar bu da saçma olur ben zaten 3-4 yıl binip satarım.

2. 2009 ford focus titanium
    -- Herkes bunu öneriyor focusa için ısınmıyor ama bilemiyorum.

3. 2009 Toyota corolla 1.4 dizel
    --Pörtlek farlarını sevmiyorum ama listede bu da var.

4. 2012 Hyundai accent era
    --BUndan vazgeçtim 30 milyarlı bir rakamı bu kadar klasik bana göre yaşlı memur arabasına vermek istemiyorum. Çok gösterişsiz.

5. 2011 chevrolet cruze 1.6 ls
    -- Lİstedeki en şık araç ama çok yakıyor ve zarar ettirir diye korkuyorum. Özellikle çok yakması korkutıyor.

6. 2009 opel astra sedan (bagaj lazım)
    --Sedan mı olur hb mi bilemiyorum bende tüplü polo var arkada tüp ve çocuk arabası olunca geriye çekirdek bile koyacak yer kalmıyor. Onun için dev bagaj istiyorum. En azından 2 çuval çekirdek koyabileyim.

Yılda 15 bin km sürüyorum.
    Şehir içi 27 kuruştan fazla yakmamalı aracım.
    En fazla 85 bin km olsun.
    Dizel benzin farketmez ama tabiki dizel tercihim. (45 milyarım olsa dizel jetta alırım buralarda hiç vakit kaybetmezdim.)
    Otomatik vites olsun onunda tadına bakmak istiyorum.

ve sihirli soru ne önerirsiniz?

bu arada benim polo satlık :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-boyasiz-hasarsiz-tertemiz-2004-model-lpg-li-1.4-polo-metalk-gri-119780998/detay

Aklımdakilerin hepsini yazmışsın dostum. Dolayısıyla bu konuyu hortlatıp derdime derman olacak kardeşlerimin yardımlarını bekliyorum.
    Bu listeye birde

7. 2011 CITROEN C4 SX PK eklenebilir
    Dizel, otomatik, f1 oldukça güzel bir araç diye duyumlar alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byCraCkPoT -- 1 Şubat 2014; 19:32:31 >

• Arkadaşlar konuyu ben açmıştım bi kaç sene önce , Ben seçimimi 2010 Honda City ES modelinden yana yapmıştım. Dizelin benzine yaklaştığı bu dönemde şehir içi dizel pek avantajlı gelmemişti bana. Seçimimden gayet memnunum tavsiye ederim.
  • arkadaşlar aynı fiya aralığında bir kaç araba inceledim ama tabiki gözle görüp sürşünü test etme fırsatım olmadı. eski model clio kullanıcısıyım artık alacağım araç biraz konfor ve sürüş rahatlığı hissettirsin istiyorum. sağlam olmalı ve her herde altı sürtmesin yani çok alçak olmasın istiyorum. ayrıca içeriye ses almasın mesela :) fiyat aralıklarına baktığım bi kaç araç şunlar: kia ceed. golf, leon, auris, astra, i30... hepsi farklı modeller biliyorum ancak beş altı sene kadar binmeliyim servis ve arça imkanı hep önemli sonuçta. araçların donanımlısı olsun diye ikinci ele yöneldim tabi temizini bulmak şans işi. değerli yorumlarınızı bekliyorum. elbet kullananlar olmuştur çünkü ;)
  • hocam şu konuyu bir de ben pörtletiyim(doğru yazmışımdır inş:))

aynı fiyat aralığında bende araç tavsiyesi istiyorum. ben 97 volvo motor laguna kullanıyordum. şimdi jetta yada h kasa astra düşünüyorum. ? tavsiyelerinizi bekliyorum
  • Merabalar. 36 bin lira param var güzel konforlu uzun süre kullanacağım sağlam bir araba bakıyorum. Baktığım arabalar ford fiesta yeni kasaları, hunday i30, fluens, clio, toyota yaris hangisini önerirsiniz. Bu paraya en iyi hangisini alırım. Fiesta yeni kasaları çok güzel görüntüsü ama o kadar para edermi bilemedim 2011 2012 modellere 37 binlara deniliyor bu araçları kullanan ve öneride bulunan arkadaşlar olursa çok sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.