gaz yağı bant gibi yapışkanları iyi söküyor.benim kaportada biraz mavi nokta şeklinde boya lekesi var.nerden geldi bilmiyorum. bunu aldım bugün.heryerde 15 lira burda oldukça uygun.yarın gelir bakalım nasıl
Geldikten sonra tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: Baskan1111
quote:
Orijinalden alıntı: Praetor
Kil'i denemenizi tavsiye ederim...
denedim olmadi ?
Valla reçine işi çok sakat kil ike ben çıkarmıştım yeni aldığım arabamın üstünden ama 3-4 günlüktü ki sarı sarı mikro noktalar çok can sıkıcı. Tavsiyem kili bir daha denemeniz ılık suyla ve elle yaparsanız faydasını görürsünüz diye düşünüyorum.
Not: Reçine olduğundan da emin olun...
quote:
quote:
quote:
denedim olmadi ?
Valla reçine işi çok sakat kil ike ben çıkarmıştım yeni aldığım arabamın üstünden ama 3-4 günlüktü ki sarı sarı mikro noktalar çok can sıkıcı. Tavsiyem kili bir daha denemeniz ılık suyla ve elle yaparsanız faydasını görürsünüz diye düşünüyorum.
cam'da kalıntılar var , kil ile denedim ıslak denedim hamur gibi olmadı , bir daha ıslattım yine olmadı kuruyana kadar denedim. başka bir formulu olmalı.
quote:
quote:
quote:
quote:
denedim olmadi ?
cam'da kalıntılar var , kil ile denedim ıslak denedim hamur gibi olmadı , bir daha ıslattım yine olmadı kuruyana kadar denedim. başka bir formulu olmalı.
Hiç zaman kaybetmeden meguiar's ibi bir firmadan yardım istemelisiniz sanırım. Kaliteleri konusunda referans olamam ama meguiar's ın epey methini duydum. Ancak zaman keybetmeyin. Bir de araç umarım siyah değildir çünkü onlar şu zımparalayan makinelerle girişecekler işe ki forumdan bir arkadaş sanırım Ankara'da siyah arabasının çizikleri yüzünden epey dertli idi.
durumun tekrarlamama riski varsa, profesyonel yardım alınması yararlı olur. benim örnekte, yeni araba olduğu için takıntı yaptım bütün arabayı ıslak mendillerle sildim tertemiz oldu, aynı akşam bir baktım eski haline dönmüş. apartmanın kendi otoparkı, sağolsunlar öyle ağaçlar dikmişler ki otoparkın kenarına nereye çekersen çek bela oluyor, söğüt yakınına çekince haki renkli nokta nokta reçineler, diğer tarafta da çam ağacı ve ona benzer dikenli ağaçların yapışkan reçineleri yağıyor resmen aracın üstüne.
Evet modacar dan aldığım sprey geldi. bu akşam denedim gerçekten işe yaradı. sıktıktan sonra 30-60 sn bekleyip sildim. bazıları hemen bazıları biraz uğraştırdı. hatta bazı çok küçük sarı lekelerde kolayca çıktı. mikrofiber bez kullandım. bu iş için pek uygun değil gibi, bu işler için bezler var onlardan olsa daha da kolay olurdu. küçük bi bölgede denedim ilk olarak. bi sorun görmezsem diğer çıkmayan lekelerde de kullanırım