Şimdi Ara

Arabanın önü niye basılır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bana hep ilginç gelmiştir. Nerede böyle şekilli şukullu, çok performanslı gözükecek şekilde modifiye edilmiş araba varsa, neredeyse tamamı sağdan sağdan ağır abi havasında gidiyor. O modifiyeleri hızlı gitmek, daha iyi yol tutmak için yapmıyor musun? E biraz bas da görelim yani.
    Çok acayip bir psikoloji..
  • Birkaç ay önce okulu biten yiğenimin eşyalarını almak için kayseriye gittim ., dönüşte araç 6 kişi bagaj dolu ışıklardan kaltık, küçük yiğenim dayıcım adam seninle kağışıyor dedi sağa baktım araç doğan öyle basılmışki milim sispansiyon yok nasıl baztınız o aracı yere yapışmış, yol bozuk, yok böyle bir titreme, yolda dagılacak sandık, akıl işi değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Bana hep ilginç gelmiştir. Nerede böyle şekilli şukullu, çok performanslı gözükecek şekilde modifiye edilmiş araba varsa, neredeyse tamamı sağdan sağdan ağır abi havasında gidiyor. O modifiyeleri hızlı gitmek, daha iyi yol tutmak için yapmıyor musun? E biraz bas da görelim yani.
    Çok acayip bir psikoloji..
    Amaç performanslı olması değil hocam.

Yere yakın olmak önemli olan. Tamponla yer arasına sigara kutusu girmiyorsa, arabanın altı her yere sürtüyorsa tamamdır. Hele en ufak yerde tekerlerden birinin askıda kalması (Süspansiyonun çalışma aralığının 1 santim olması) en büyük zevkleri. Bir de Air ile arabaya saçma sapan hareketler yaptırmayı seviyorlar. Amaç performans değil de şekil olsun. Low&Slow diye bir felsefeleri var. Bana göre eziyetten başka bir şey değil. Modifiyecilik ya da arabacılık hiç değil çünkü herkes birbirinin kopyasını yapıyor.

• sadece önü basanlar görüntü için basıyorlar. performansa katkısı olmaz zararı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orcnd -- 7 Aralık 2019; 2:58:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Amaç performanslı olması değil hocam.

Yere yakın olmak önemli olan. Tamponla yer arasına sigara kutusu girmiyorsa, arabanın altı her yere sürtüyorsa tamamdır. Hele en ufak yerde tekerlerden birinin askıda kalması (Süspansiyonun çalışma aralığının 1 santim olması) en büyük zevkleri. Bir de Air ile arabaya saçma sapan hareketler yaptırmayı seviyorlar. Amaç performans değil de şekil olsun. Low&Slow diye bir felsefeleri var. Bana göre eziyetten başka bir şey değil. Modifiyecilik ya da arabacılık hiç değil çünkü herkes birbirinin kopyasını yapıyor.

Alıntıları Göster
    Öyle deme hocam. Lowrider air güzel oluyor. Fiorino'yu satmazsam garantisi bitince bu air sistemini yaptırabilirim 100 metrede bir kırmızıda 1.5 dk durunca tam 0:15. Saniyedeki gibi basıcan düğmeye dururken

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Böyle olacaklarını zannediyorlar.

Arabanın önü niye basılır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3C8697718

Ön basık arka kalkık, 5cm flanş, borbet jant, v kanallı petlas lastik.
    plase kormoran lastik
  • Bu uygulama aslında “downforce “ arttırmak için yapılır. Bu f1 araçlarında Ort 2-3 derecelik eğimle yapılıyor. Fazlası yol tutuş, viraj kabiliyetinden götürüyor. viraj kabiliyetine ihtiyacı olmayan drag araçlarında bu eğim daha fazla olabilir (ki arkadan itişli olanlarda aracın önünün kalkmasını da azaltıyor). Yannız fazla arttırılmış bu eğimlerde aracın stabilitesi için mükemmel durumda simetri gerekir çünkü ufak bir pürüzde ve yüksek hızda drag araçlarının ne kadar kolay denge kaybettiğini bilirsiniz.
    Şimdi bunu gören, sanayide vakit geçiren delikanlılarımız 70 beygirlik, max 100 ü görebilen Tüplü şahinlerine “ hızlandımı daha ip gibi gidiyor gardaş “ Kafasıyla işe girişiyorlar.
    Sonuç: yolda kafasını tavana çarpan yolcular, her kasiste ve frenlemede burnu sürten şahinler

• Saygılarından başını öne eğiyorlar galiba.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.