Şimdi Ara

Arabanın Orjinal Teybine Amfi Bağlanırmı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
47.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sacramental

Bağlanır.
    Arkadaslar benim şöyle bir durumum var.Aracımın orjinal teybini istesem de değiştiremiyorum zira ekranından araçla ilgili bazı ayarlar yapılmakta.Şu an ben de deck çevirici ile kullanıyorum fakat hak verirsiniz ki tek bir deck çeviriciyi çoklayıp 6 kanal yapınca ses kalitesi oldukça düşüyor.Biraz araştırdım bir bilene de sordum bana önerisi ekolayzer kullanmam oldu.Yani teypten ekolayzera oradan da amfiye bağlarsam sıkıntıyı en aza indirebilirmişim.Yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kızılcıksopası

Arkadaslar benim şöyle bir durumum var.Aracımın orjinal teybini istesem de değiştiremiyorum zira ekranından araçla ilgili bazı ayarlar yapılmakta.Şu an ben de deck çevirici ile kullanıyorum fakat hak verirsiniz ki tek bir deck çeviriciyi çoklayıp 6 kanal yapınca ses kalitesi oldukça düşüyor.Biraz araştırdım bir bilene de sordum bana önerisi ekolayzer kullanmam oldu.Yani teypten ekolayzera oradan da amfiye bağlarsam sıkıntıyı en aza indirebilirmişim.Yardımlarınızı bekliyorum.

Alıntıları Göster
    Prof bişey arıyorsanız hakkını versin diyorsanız ve aynı zamanda orjinalden vazgeçemiyorsanız çözüm bu

Audison Bit One
    www.audison.eu
    Audison - Car Audio Amplifiers, Speakers, Processors
    http://www.audison.eu/index.php?page=product&id=49

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4A4F57CBB

Prof bişey arıyorsanız hakkını versin diyorsanız ve aynı zamanda orjinalden vazgeçemiyorsanız çözüm bu

Audison Bit One
    www.audison.eu
    Audison - Car Audio Amplifiers, Speakers, Processors
    http://www.audison.eu/index.php?page=product&id=49

Alıntıları Göster
    Cevap için teşekkür ederim.Bu üründen haberdarım ayrıca ses tertibatını yaptırdığım kişiye de sundum fakat pek aşina değildi kendisi cihazın ayarlarını da her babayiğit yapamaz diye düşünüyorum çünkü çok detaylı bir cihaz.Bu cihazın araçtaki hoparlörlerin her birini tek tek ayarlama imkanı sunduğunu ve evlerimizdeki surround cinema sistemini araca uygulamak olduğunu okumuşturm.Acaba benim aradığım cihaz gerçekten bu mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kızılcıksopası -- 8 Mayıs 2014; 12:05:15 >

• quote:

Cevap için teşekkür ederim.Bu üründen haberdarım ayrıca ses tertibatını yaptırdığım kişiye de sundum fakat pek aşina değildi kendisi cihazın ayarlarını da her babayiğit yapamaz diye düşünüyorum çünkü çok detaylı bir cihaz.Bu cihazın araçtaki hoparlörlerin her birini tek tek ayarlama imkanı sunduğunu ve evlerimizdeki surround cinema sistemini araca uygulamak olduğunu okumuşturm.Acaba benim aradığım cihaz gerçekten bu mudur?

Alıntıları Göster
    bu cihazla istediğiniz herşeyi yapabilirsiniz ama dediğiniz gibi montajı ayarı kesinlikle bu işin erbabı diyebileceğiniz birisine yaptırmanız gerekiyor.kendi ses işlemcisi olduğu için arabanın orjinal teybi sadece aracı olur kesinlikle düzgün malzemelerle çok farklı bi ses alırsınız şu resime biraz bakarsanız az çok fikir sahibi olursunuz.

benimde 1-2 yıl öncesine kadar haberim yoktu bu cihazdan ustam orjinalliği bozmak istemeyen bmw arabasına takmıştı sonra öğrendik nedir ne değildir diye bu işte 1 numaraymış
     Arabanın Orjinal Teybine Amfi Bağlanırmı

• quote:

bu cihazla istediğiniz herşeyi yapabilirsiniz ama dediğiniz gibi montajı ayarı kesinlikle bu işin erbabı diyebileceğiniz birisine yaptırmanız gerekiyor.kendi ses işlemcisi olduğu için arabanın orjinal teybi sadece aracı olur kesinlikle düzgün malzemelerle çok farklı bi ses alırsınız şu resime biraz bakarsanız az çok fikir sahibi olursunuz.

benimde 1-2 yıl öncesine kadar haberim yoktu bu cihazdan ustam orjinalliği bozmak istemeyen bmw arabasına takmıştı sonra öğrendik nedir ne değildir diye bu işte 1 numaraymış
     Arabanın Orjinal Teybine Amfi Bağlanırmı

Alıntıları Göster
    İşlemcilerle ilgili konuları birkaç saattir okuyorum.Yaptığı işler muazzam onda hem fikiriz fakat dediğiniz gibi cihazdan anlayan birileri lazım o birilerini de bulmak lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kızılcıksopası -- 8 Mayıs 2014; 16:26:40 >

• quote:

İşlemcilerle ilgili konuları birkaç saattir okuyorum.Yaptığı işler muazzam onda hem fikiriz fakat dediğiniz gibi cihazdan anlayan birileri lazım o birilerini de bulmak lazım...

hocam rizedeyseniz trabzona gelme imkaniniz varsa yardimci olabilirim
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Bende eski i20 aracımın orjinal teybine ses sistemi bağlamıştım. Dönüştürücü aldım ama boşa almışım. Sony marka yeni amfimde ses yükselticimi ne öyle bi çıkış varmış. Arka kapılara gelen hoparlör kablolarını amfiye bağlayarak güzel bi ses almıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: legendboxer

Bende eski i20 aracımın orjinal teybine ses sistemi bağlamıştım. Dönüştürücü aldım ama boşa almışım. Sony marka yeni amfimde ses yükselticimi ne öyle bi çıkış varmış. Arka kapılara gelen hoparlör kablolarını amfiye bağlayarak güzel bi ses almıştım.

Alıntıları Göster
    zaten öyle basit tesisatlar için dediginiz şekilde bağlantı yapılabilir yada dönüştürücü kullanılarak ama prof sistem dizilecekse ve orjinal teyb kullanmak zorundaysaniz yada orj bozmak istemiyorsanız yukarda önerdigim cozum en mantıklısı bence

• quote:

Orijinalden alıntı: StickyGreen

quote:

Rizedeyim ve Trabzona ara ara geliyorum.Bu konuda sizi rahatsız etmek isterim hatta fazla rahatsız bile edebilirim :) Şu an için araştırma aşamasındayım yapacağım işleme karar verip uygulamaya kısım kısım geçeceğim yani zaman ve bütçe.Bir dahaki ilk gelişimde sizinle buradan irtibata geçip müsait olduğunuzda tanışmak fikirlerinizi almak isterim.Teşekkürler.

• Baglanir ama kesinlikle kaliteli ses bekleme. En azindan rca cikisli basit bir teyp bile daha iyi ses verecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Hem konuyu takip hem de işlemleri öğrenmek adına bir yorum;

Ben de bir yerde görmüştüm küçük bir şey, sesi amfinin yükselteceği şekle çeviriyor sanırım. Öyle problem yapacak bir şey gibi durmuyor.
    Benim merak ettiğim adam akıllı elemanlarla orta halli bir şey olur mu? Aracın ses kalitesi çok iyi sesler güzel ama yüksek seslere doğru yetersiz kalıyor. Sonuçta 15w*4 çıkışlı teyp. 25/35 ses kademesine kadar iyi ve net sesler. 1amfi+kapılardaki hoparlörleri değiştirince ses ne kadar düzelir acaba

Bu aparat hoparlor cikisindan gelen sesi amfiye giris voltajina dusurup cikis verir. Ayrica tetik cikisi da verip amfinin teyple beraber Acilip kapanmasini saglar.

• halog kullanıcısına yanıt
    Gerekli araştırmayı yaptım maliyetli olduğu için erteledim;

Pioneer'ın speaker-level input bağlantılı amfileri var. Onlarla teyp çıkışını direkt olarak amfiye bağlayıp, amfiden hoparlör çıkışı yapılıyor. Böyle bir amfi 300tl civarında. Adam akıllı subwoofer kurulmadan ses isteniyorsa 2set hertz hoparlör takımı 200*2 totalde 700tl yapıyor. Maliyetinden ötürü erteledim.
  • quote:

Gerekli araştırmayı yaptım maliyetli olduğu için erteledim;

Pioneer'ın speaker-level input bağlantılı amfileri var. Onlarla teyp çıkışını direkt olarak amfiye bağlayıp, amfiden hoparlör çıkışı yapılıyor. Böyle bir amfi 300tl civarında. Adam akıllı subwoofer kurulmadan ses isteniyorsa 2set hertz hoparlör takımı 200*2 totalde 700tl yapıyor. Maliyetinden ötürü erteledim.

Soundmagus un bi modeli var kendinden ses islemcili diye geciyor. Acaba az da olsa harici ses islemcisinin verdigi kaliteyi yakalayabilir miyiz. Yoksa bu model tamamen satis stratejisi midir.http://m.gittigidiyor.com/urun/91973506

• kızılcıksopası K kullanıcısına yanıt
    Hiçbir fikrim yok, öyle bir parçaya o kadar para vermeyeceğim için o kadarını araştırmadım Ona para verene kadar çamurluğu yaptırırım. 1yıldır yamuk geziyorum
  • quote:

Hiçbir fikrim yok, öyle bir parçaya o kadar para vermeyeceğim için o kadarını araştırmadım Ona para verene kadar çamurluğu yaptırırım. 1yıldır yamuk geziyorum
    Benim kafa biraz karıştı.Şimdi orjinal teybi değiştiremiyorum zira araçla ilgi bazı ayarlar ve yol bilgisayarı teybin ekranından yapılıyor.Düşündüm aracın bir yerine rca çıkışlı ikinci bi teyb alıp sıkıştırayım.Müziği yeni teypten dinler diğer ayarlar falan yine kullanılmış olunur.Fakat teyp sokabileceğim bir yer yok.Bu şekilde en iyi verimi almak için ses işlemcisi almak gerek ama o da çok pahalı ve yine de rca çıkışlı bir teypten ses işlemcisine yapılacak bağlantı kadar kaliteli olmayacak.Deck çeviricilerin durumu malum. Diyelim ki onu kullandık bu mubareğin de 20tl olanı da var 100 küsüre olanı da.Sordum kimisi pahalı olan daha kaliteli kimisi ikisi de aynıdır farketmez diyor.Bir diğer alternatif speaker level input amfi kullanmak.Bu amfinin nasıl ses vereceğini hiç bilmiyorum.En son çözüm de aslında en köklü olanı ve aynı zamanda en riskli olanı oluyor.Orjinal teybin amfi çıkışını iptal edip direk kaynağından rca çıkışı yaptırmak.Bunu da kim yapar ya da yapanı bulabiilirmiyim bilmiyorum.Fikri olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kızılcıksopası -- 11 Mayıs 2014; 13:59:46 >

• quote:

Benim kafa biraz karıştı.Şimdi orjinal teybi değiştiremiyorum zira araçla ilgi bazı ayarlar ve yol bilgisayarı teybin ekranından yapılıyor.Düşündüm aracın bir yerine rca çıkışlı ikinci bi teyb alıp sıkıştırayım.Müziği yeni teypten dinler diğer ayarlar falan yine kullanılmış olunur.Fakat teyp sokabileceğim bir yer yok.Bu şekilde en iyi verimi almak için ses işlemcisi almak gerek ama o da çok pahalı ve yine de rca çıkışlı bir teypten ses işlemcisine yapılacak bağlantı kadar kaliteli olmayacak.Deck çeviricilerin durumu malum. Diyelim ki onu kullandık bu mubareğin de 20tl olanı da var 100 küsüre olanı da.Sordum kimisi pahalı olan daha kaliteli kimisi ikisi de aynıdır farketmez diyor.Bir diğer alternatif speaker level input amfi kullanmak.Bu amfinin nasıl ses vereceğini hiç bilmiyorum.En son çözüm de aslında en köklü olanı ve aynı zamanda en riskli olanı oluyor.Orjinal teybin amfi çıkışını iptal edip direk kaynağından rca çıkışı yaptırmak.Bunu da kim yapar ya da yapanı bulabiilirmiyim bilmiyorum.Fikri olan?

hocam bence bunların hepsinden önce şunu konuşalım siz tesisat olarak comp subwoofer model olarak ne düşünüyorsunuz onlara ayirdiginizz butce nedir? yukarda dedigim gibi prof malzemeler kullanilmayacaksa çokta farketmez teyb olayi o yuzden bu kadar ayrintiya girmeye gerekte kalmaz

• Mevcut sistemim infinity 6500cx 2 adet ön kapılarda. Arka pandizotta infinity 6933i oval hoparlör var bass olarak cadence bi bass var şuanki amfide xetec 6 kanal.Benim düşüncem kafadan olaya sağlam başlamak.Yani önce teype uygulayacagım bağlantıya karar verip amfi seçimini ona göre yapıp ilerleyen zamanlarda hoparlörü bassı değiştirmek.Sonradan hoparlör alınacağı zaman amfiyi falan tekrar değişmek zorunda kalmamak için ilk başta amfi seçimini doğru yapmaya uğraşıyorum.Amfi için ayırdığım bütçe 1500 max. Ama orjinal teyp kullanmak zorunda kalıp ilk etapta teypten verimi düşük bir çıkış yapacaksam çok iyi bir amfiye hoparlöre gerek de yok.Orta halli bir sisteme mecbur kalınabilir.Bu durmunda sizce bir önceki mesajda bahsettiğim bağlantı çeşitlerinden hangisini yapmalıyım.Pahalısından iki adet deck çevirici mi,hi level speaker input amfimi (hoparlör girişli amfi olarak bir tek pioneer'ın bir modelini buldum) yoksa gerçekten kalite yakarsınız diyorsanız paraya kıyıp işlemci mi takmalıyım?

• quote:

Mevcut sistemim infinity 6500cx 2 adet ön kapılarda. Arka pandizotta infinity 6933i oval hoparlör var bass olarak cadence bi bass var şuanki amfide xetec 6 kanal.Benim düşüncem kafadan olaya sağlam başlamak.Yani önce teype uygulayacagım bağlantıya karar verip amfi seçimini ona göre yapıp ilerleyen zamanlarda hoparlörü bassı değiştirmek.Sonradan hoparlör alınacağı zaman amfiyi falan tekrar değişmek zorunda kalmamak için ilk başta amfi seçimini doğru yapmaya uğraşıyorum.Amfi için ayırdığım bütçe 1500 max. Ama orjinal teyp kullanmak zorunda kalıp ilk etapta teypten verimi düşük bir çıkış yapacaksam çok iyi bir amfiye hoparlöre gerek de yok.Orta halli bir sisteme mecbur kalınabilir.Bu durmunda sizce bir önceki mesajda bahsettiğim bağlantı çeşitlerinden hangisini yapmalıyım.Pahalısından iki adet deck çevirici mi,hi level speaker input amfimi (hoparlör girişli amfi olarak bir tek pioneer'ın bir modelini buldum) yoksa gerçekten kalite yakarsınız diyorsanız paraya kıyıp işlemci mi takmalıyım?
    eğer 1500tl anfiye verecekseniz o bahsettiginiz çözümlerin hepsi anlamsiz olur yada anfiye 1500tl vermeniz anlamsiz olur siz bence o 1500tl ile işlemciyi alarak baslangici yapin sonra dediginiz gibi zamanla degisirsiniz zaten o fiyata alacaginiz anfiyi işlemcisiz orj teybe baglarsaniz anfiye verdiginiz paraya yazik olur elinizde comp ve hoparlorler fena degil işlemci takilinca seste farki anlarsiniz birde işlemciyi aldiktan sonra hoparlorlerden once anfiyi degisin hoparlorler en sona kalsin derim

• Islemciyi aldigim zaman ve sonrasinda iyi bir anfiyle tamamladigimizda ses kalitesi rca cikisli teypten ustun mu olur yoksa yine bir nebze dusuk mu? Bu kadar uzatmamin sebebi muzik dinlemeyi gercekten cok sevmem ve kulagimin kendime gore iyi olmasi. Boyle olunca da insan biraz kalite istiyor. Ayrica rizede ses islemcisini bildigim kadariyla takacak adam yok taksa bile ayarlari pek kolay degil. Ya da cilgin bir elektronikci bulup teypin icinden rca yaptirabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kızılcıksopası -- 11 Mayıs 2014; 20:17:07 >
  • quote:

Islemciyi aldigim zaman ve sonrasinda iyi bir anfiyle tamamladigimizda ses kalitesi rca cikisli teypten ustun mu olur yoksa yine bir nebze dusuk mu? Bu kadar uzatmamin sebebi muzik dinlemeyi gercekten cok sevmem ve kulagimin kendime gore iyi olmasi. Boyle olunca da insan biraz kalite istiyor. Ayrica rizede ses islemcisini bildigim kadariyla takacak adam yok taksa bile ayarlari pek kolay degil. Ya da cilgin bir elektronikci bulup teypin icinden rca yaptirabilir miyim?

hocam teybden ne yaptirarsaniz yaptiririn düzgün bisey olmaz islemciyi takarsaniz bildigim kadariyla teybin müzigi calmak haricinde hiçbir islevi kalmiyor geri kalan herseyi islemci yapiyor soyle dusunun kaliteli teyblerin icindede ayni isi islemcisi yapiyor sonucta isterseniz ben size bi numara vereyim akliniza takilanlari sorun fiyatlari sorun soyledigim adamlar bu isin erbabi herturlu sorunuza cevap alirsiniz beklentiniz neyse ona gore oneride bulunurlar size

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.