Şimdi Ara

Arabaya Bilgisayar Projesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
13.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arabaya Bilgisayar Projesi
  • .

• gercekten konu hortlamış ama yapan arkadaşlar

internet(wireles) bluetooth usb bağlantı multimedya oynatma için bir kasa tasarlamak istersek en azından hangi parçaları almalıyız veya önerebileceğiniz bi kasa varmı

araç kontrolü ve yol bilgisayarı özelliği olmadan klip vb. şeyleri izlemek ve müzik için olacak

üste arkadaşlar bazı kasalar vermiş bu kasalara xp falan yüklenebiliyor mu

amacım xp li bi kasa dokunmatik ekran veya ekran +touchpad

evime yanaşıp internetten istediğime ulaşmak evdeki pc ile ağ bağlantısı yapıp müzik klasörlerini eşitlemek

ayrıca bi anfi gibi bişeyle aracın tesisatına bağlamak

bu kasa ve ekranların buluna bileceği linkler var mı hep yol bilgisayarı cıkıyor nette

ayrıca sunuda sorayım güç beslemesi nasıl oluyor dc-dc konverterle sorunsuz bağlantı imkanımız varmı(üstteki konudaki kablo biraz andırdı)

• @utopiautopia ssd disk kullanırsan arsıtından kaynaklı sorun olmaz

• teşekkürler evet elimizdeki sistemin birinde bu kullanılmış sanırım... ideye takılıyor direk...

fotoğrafların devamı var ama neden se yuklerken hata veriyor baya fazlaca örnek var elimde ...

boyut ve kb ları uygun ama
  • o kadar para verip bu büyüklükte bir kasa almanıza gerek yok şuan 1,6 atom işlemcili anakartlar 70 usd seviyelerinde alacağınız bir ram ve hdd çok daha ucuza kendiniz halledebilirsiniz flexi ile uğraşan arkadaş forumda epey var flexi den de bir kasa yaparsnız süper oluryada en basitinden p3-p4 bir notebook koyabilirsinizki elimde fazladan bir adet var ilerde bende koyabilirim
  • hayır ben flexi yazınca bunun pleksi olduğunu anlıyorsan sorun varmı kardeşim takıla takıla bunamı takıldın

ayrıca pleksi değil plexiglass dır asıl adı
  • Bir gün arabam olursa ilk iş bu uygulamayı yapacağım
  • ben arabama ma 780g ud3h li 4890 ekrankartlı 2gb ddr2 bellekli pc koyabilmem mumkunmu yani enerji bakımından
  • http://www.mp3car.com/ bu sitede arabalara takılan pc ler ile ilgili her şey var
  • cok güzel düşünceler süper fikirler fakat onun yerine torpidoya bir tane ufak laptop alıp koysanız hem vakit hem görsel hemde nakit olarak karda olursunuz diye düşünüyorum artık bütün araba teypleri video divx mp3 oynatıyor cünki alın bir notebook dursun torpidodada bukadar lazımsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: cturna

cok güzel düşünceler süper fikirler fakat onun yerine torpidoya bir tane ufak laptop alıp koysanız hem vakit hem görsel hemde nakit olarak karda olursunuz diye düşünüyorum artık bütün araba teypleri video divx mp3 oynatıyor cünki alın bir notebook dursun torpidodada bukadar lazımsa

pratik olarak harika çözüm,ancak diğer taraftada azmin zaferin var, iyi bayramlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 28 Kasım 2009; 23:08:57 >
  • slm .lar arkadaslar bence enuygun ses dizaynı . once mini itx anakart almak üzerinde cpu olanlardan sonra 2 gb ram sonra pcmcia harddiskk ve 12 13 14 ne bulabilsen farketmez lcd ekran ses cıkısınada onboard işini gorur + el yapımı swich mode 2x30 40 v sonra 150 200 w lık bir anfi hoparlör olarakta 2 tane tüp kabinli wofer ve 2 tanede oval haporlor koyarsan mükemmel olur..mini itx anakartların 12 v ile calısanı piyasada mevcutt..
    kolay gelsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: baha

Bu arada bir kaç resim koyayım.(Fikir versin)

yurt dışı fiyatı 199 dolar olan lilliput 7" dokunmatik lcd

Buda focusumun orta konsolu.Teybin orjinal yuvası lcd için biraz büyük ve kalan boşlukları doldurmak için kaporta macunu kullandım.Önce kaba olarak sürdüm(dikkat çok çabuk ve birden donar) sonrada eğe,zımpara ve takoz yardımı ile şekillendirdim.

Lcd nin şekillendirme sonrası arkadan yerleştirilmiş hali

bu araba bilgisayarım.Cd romu kıyaslamanız için koydum.Kutunun tamamı dolu değil aslında.Ac adaptörde var kutuda aslında normal bir cdrom boyutuna çok yakın.

Buda monte edilmiş ve bitmiş hali

Buda benim canavar

Arkadaşlar bu uygulamayı 2 hafta önce bir arkadaşımdan bir fikir olarak duydum ve son derece hoşuma gitti ve eve gelir gelmez araştırmaya başladım.
    yani 2 haftadır bu konu üzerine yoğunlaştım. Ve hatta yavaş yavaş başladım diyebilirim.

Ankarada 2. el bilgisayar ve bileşenlerini satan bir yer var telefon açtım elinde İntel 945 GCLF Mini ITX board varmış, birde 1gb ddr2 ram.
    ikisinide aldım hemen gönderdiler. Bende de 80 gb ide hdd vardı zaten. Yani bilgisayarın sadece power'ı kaldı.
    Tabiki ekranda yok ortada.

Benim sormak istediğim bir kaç konu. Hoş konuyu başlatan arkadaşlarden epeydir cevap yazılmamış ama... olsun.
    Her türlü fikir ve bilgiye açığım.

ekran olarak 7" lilliput uygun gibi ama ebayda 2 model var 629 ve 701 bunlar arasında ne fark var bileniniz varmı.
    Birde yukarıdaki mesajda arkaşımızın yapmış olduğu uygulamalara ait bazı resimler eksik. O yüzden yine bazı sorular askıda kalıyor.

-http://vimeo.com/5845358 vehttp://vimeo.com/5845420 adresteki videoda 629'u söküyor ve double din kasaya montaj ederek yerden kazanmış oluyor.
    Ayrıca 629 un önündeki tuşları iptal ediyor.
    Bu kasa acaba 629 ile beraber geliyormuki? Ve 701 modelinde böyle bir şansımız varmı?
    Çünkü ebayda 165 dolara var 701 modeli ve ücretsiz gönderi, fakat Hong Kong dan gönderiyorlarhttp://cgi.ebay.com/Lilliput-7-Touch-Screen-XGA-TFT-Car-PC-Monitor-EBY701_W0QQitemZ260524530918QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3ca878dce6
    diğer lilliputlar Amerikadan felan gönderiyorlar (kalite farkı varmıdır acaba?)

Birde double din li 701 modeli var fakat buda pahalıhttp://cgi.ebay.com/Double-DIN-Lilliput-EBY701-NP-C-T-7-Touch-Screen-VGA_W0QQitemZ160377857078QQcmdZViewItemQQptZComputer_Monitors?hash=item255743e436
    (gerçi bunu gördükten sonra bir soruma da cevap buldum)

• TESADÜF FORUMDA GEZİNİRKEN BUNA RASTLADIM,

BUNU YAPSA YAPSA EREN BAHA YILDIRIM ADINDA MANYAK PROJECİ HOBBY Cİ ZİHİN MAKİNESİ BİR ARKADAŞIM VAR O YAPMIŞTIR.

EĞER OYSAN SES VER,

ONUNDA FOCUSU VARDI,

YAKINDA ROKET TAKAR AYA UÇURURSUN
  • Ses bir iki :) Bunu yapalı ve arabayı satalı seneler oldu ali şükrü anca mı gördün :) İnsan hayırsız olunca bu doğal bir sonuç oluyor tabi :))
  • Eehehehe hayırsızlık iki taraflı anlaşılan :)

Forumdan yazışmak yerine şu mübarek yüzünü görelim be Bahacım :), bir organizasyon yapsan diyordum :)
  • quote:

Ses bir iki :) Bunu yapalı ve arabayı satalı seneler oldu ali şükrü anca mı gördün :) İnsan hayırsız olunca bu doğal bir sonuç oluyor tabi :))

hocam pc acikmi kaliyor bi sistemlerde?if yes aku nasil dayaniyor.if no arabayi kapatmadan windows mu kapatiyoruz?
  • Selamlar,

Yaklaşık 4 aydır aracımda a dan z ye kendi imkanlarımla nonte ettiğim car pc yi kullanıyorum.

PC için atom çift çekirdekli anakartlar da dahil olmak üzere çeşitli seçenekleri değerlendirdim.
    En son olarak bu atom işlemcilerin gücü aynı anda iki işlem yapmaya yetmediğinden mikroAtx anakart ile en düşük güç tüketimi olan ilk AMD işlemcim olan sempron 140 ile 4 gb ddr3 bellek, sistem için 60 gb ssd ile data için 320 gb normal sata 2.5" hdd koydum.
    Kasa olarak eski terminal tipi (mini desktop) standart kasa kullandım. Bu kasanın içinde klon m2 160 watt güç kaynağı ile 2 adet 40.000 mikrofaradlık kondansatör ekledim. Ayrıca standart sata optik sürücü de sisteme dahil oldu.
    Ses olarak onboard kötü geldiği için harici usb creative surround 5.1 pro ses kartı ile kasanın altına vidaladığım 4x60+1x 120 watt gücünde anfiye girdim.
    Subwoofer olarak evdeki lg sinema sisteminin pasif subwoofer kasasına pioneer 25 cm çift bobin champion serisi subwoofer ekledim.

Hoparlörler aracın orijinal JBL marka ön kapı,göğüs ve pandizottaki hoparlörleri.

Monitör olarak 250 tl ye gg de yasa sahibinden hangisi hatırlamıyorum, birisinin sattığı 7" 800x480 native çözünürlüğü olan (800x600 modunda çalışıyor) monitöre dealextreme sitesinden getirttiğim yine 7" dokunmatik paneli bağlayarak ön panele monte ettim.

Ekran kartı yine onboard tatmin etmediği için nvidia 7200 gs model düşük profilli pci-e kartla desteklendi. Ayrıca bu kartın üzerindeki kompozit çıkışla da arkakafalık monitörünü çalıştırdım.

Güç kaynağı aracın kumandası ile kapı açılır açılmaz pc yi 5 sn içinde kapatılmaza açıyor. Kontak kapattıktan sonra 60 sn bekliyor açılmazsa 60 sn sonra sistemi otomatik kapatıyor. Bunu da yurtdışından bir siteden temin ettim. Aküyü bitirmeden düşük voltaj halinde sistemi otomatik kapatma ve 2 saat sonra tam kapatma ile aküden güç çekmeme.

Kabloları 2 adet biri yedek güç kablosu anfi için, bagajda aracın orijinal anfisini besleyen hattı pc için, bir adet vga kablosu, 2 adet usb uzatma kablosu, bir adet 20 li genel maksatlı data kablosu çektim. Bunlar önde çeşitli yerlere bağlandılar tarafımdan.

Ayrıca bir adet media center uzaktan kunadası da sisteme dahil oldu.

Yapabildiklerim:

1-Windows 7 işletim sisteminde standart yapılabilecekler
    2-Navigasyon
    3-Wifi internet ve network bağlantısı
    4-Tv-radyo
    5-Başta mp3 olmak üzere neredeyse tüm ses dosyaları çalma
    6-HD Olmak üzere neredeyse tüm video dosyaları oynatma
    7-Ön monitörde örnek navigasyon gösterilirken arka monitörde tv yada film seyretme
    8-Geri vites kamerası ile geri viteste otomatik olarak gösterme (monitörün özelliği)
    9-İleride ön kamera koyup yolculuklarda aracın önünden yolu izleme ve tv kartı ile kayıt.
    10- Hayal gücünüz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 15 Ekim 2011; 19:34:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmett123

quote:

Bu arada bir kaç resim koyayım.(Fikir versin)

yurt dışı fiyatı 199 dolar olan lilliput 7" dokunmatik lcd

Buda focusumun orta konsolu.Teybin orjinal yuvası lcd için biraz büyük ve kalan boşlukları doldurmak için kaporta macunu kullandım.Önce kaba olarak sürdüm(dikkat çok çabuk ve birden donar) sonrada eğe,zımpara ve takoz yardımı ile şekillendirdim.

Lcd nin şekillendirme sonrası arkadan yerleştirilmiş hali

bu araba bilgisayarım.Cd romu kıyaslamanız için koydum.Kutunun tamamı dolu değil aslında.Ac adaptörde var kutuda aslında normal bir cdrom boyutuna çok yakın.

Buda monte edilmiş ve bitmiş hali

Buda benim canavar

Arkadaşlar bu uygulamayı 2 hafta önce bir arkadaşımdan bir fikir olarak duydum ve son derece hoşuma gitti ve eve gelir gelmez araştırmaya başladım.
    yani 2 haftadır bu konu üzerine yoğunlaştım. Ve hatta yavaş yavaş başladım diyebilirim.

Ankarada 2. el bilgisayar ve bileşenlerini satan bir yer var telefon açtım elinde İntel 945 GCLF Mini ITX board varmış, birde 1gb ddr2 ram.
    ikisinide aldım hemen gönderdiler. Bende de 80 gb ide hdd vardı zaten. Yani bilgisayarın sadece power'ı kaldı.
    Tabiki ekranda yok ortada.

Benim sormak istediğim bir kaç konu. Hoş konuyu başlatan arkadaşlarden epeydir cevap yazılmamış ama... olsun.
    Her türlü fikir ve bilgiye açığım.

ekran olarak 7" lilliput uygun gibi ama ebayda 2 model var 629 ve 701 bunlar arasında ne fark var bileniniz varmı.
    Birde yukarıdaki mesajda arkaşımızın yapmış olduğu uygulamalara ait bazı resimler eksik. O yüzden yine bazı sorular askıda kalıyor.

-http://vimeo.com/5845358 vehttp://vimeo.com/5845420 adresteki videoda 629'u söküyor ve double din kasaya montaj ederek yerden kazanmış oluyor.
    Ayrıca 629 un önündeki tuşları iptal ediyor.
    Bu kasa acaba 629 ile beraber geliyormuki? Ve 701 modelinde böyle bir şansımız varmı?
    Çünkü ebayda 165 dolara var 701 modeli ve ücretsiz gönderi, fakat Hong Kong dan gönderiyorlarhttp://cgi.ebay.com/Lilliput-7-Touch-Screen-XGA-TFT-Car-PC-Monitor-EBY701_W0QQitemZ260524530918QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3ca878dce6
    diğer lilliputlar Amerikadan felan gönderiyorlar (kalite farkı varmıdır acaba?)

Birde double din li 701 modeli var fakat buda pahalıhttp://cgi.ebay.com/Double-DIN-Lilliput-EBY701-NP-C-T-7-Touch-Screen-VGA_W0QQitemZ160377857078QQcmdZViewItemQQptZComputer_Monitors?hash=item255743e436
    (gerçi bunu gördükten sonra bir soruma da cevap buldum)

adam ford çu

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.