Şimdi Ara

ARABAYA TABLET BAĞLAMAK (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
949
Cevap
110
Favori
226.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mutu07

quote:

Orijinalden alıntı: ortay

merhaba; 2011 model citroen c5 1,6 hdi sx modelini satın aldım.Burda ki uygulamalar çok hoşuma gitti.Citroen servisi mutimedya uygulamasına 1800 tl fiyat istiyor.
    Sizin uygulamanızı yapmak istiyorum fakat araçta aux ve usb girişleri maalesef yok.nasıl bir yol izliyeyim?

Türkiyede de satılan ama ebay aliexpress gibi sitelerde çok daha ucuza bulunan ek aparatlar var. C5 usb socket gibi bir arama yaparsanız bulabilirsiniz. Türkiyede 100tl civarı yurtdışı yarı fiyata falan bulunabilir.

Teybin arkasına ekliyorsunuz ordan ucunu torpidoya falan koyuyorsunuz usb-sdcard-aux çıkışını orjinal bir şekilde alıyorsunuz. İkinci bir seçenek teybin arka çıkışlarından universal sadece aux çıkışı almak. Bunu da bir elektronikçi yapabilir. Yalnız kullanılan aparatlar kaliteli olsunki (kablo gibi) cızırtı falan olmasın auxta.

Alıntıları Göster
    selamlar herkese

konudan biraz uzak kaldım. ama şenlenmiş buralar.
    bu arada sevindirici bir gelişme vereyim. aracıma çinden sipariş ettiğim geri vites kamerası geldi. montajını yaptırdım. ve android için geliştiricinin biri easycap kullanarak görüntüyü tablete aktaracak bir uygulama yaptı. denedim çalışıyor ve şu an kullanıyorum. uygulama linki aşağıda. paralı olmasını dert etmiyosanız kullanabilirsiniz.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.easycap.viewer

bu arada benim tablet hala ön göğüste cırt bantla monte edilmiş durumda. fiberden çerçeve yapmayı düşünüyorum. elimde bütün malzemeler ve bol bol vakit var. ama yapacak yer yok. apartman dairesinde olacak iş değil. uygun bi yer bulsam o işe de gireceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: yavuz_asik

selamlar herkese

bu arada sevindirici bir gelişme vereyim. aracıma çinden sipariş ettiğim geri vites kamerası geldi. montajını yaptırdım. ve android için geliştiricinin biri easycap kullanarak görüntüyü tablete aktaracak bir uygulama yaptı. denedim çalışıyor ve şu an kullanıyorum. uygulama linki aşağıda. paralı olmasını dert etmiyosanız kullanabilirsiniz.

bu arada benim tablet hala ön göğüste cırt bantla monte edilmiş durumda. fiberden çerçeve yapmayı düşünüyorum. elimde bütün malzemeler ve bol bol vakit var. ama yapacak yer yok. apartman dairesinde olacak iş değil. uygun bi yer bulsam o işe de gireceğim.

Hocam,

Sipariş ettiğn kamera USB den mi bağlanıyor? bende şu kameranın siparişini verdim, diewk wifi den alıyor. aynısımıdır?, tecrubeleriniz paylaşırmısınız?
    http://www.ebay.com/itm/131416508281

• quote:

Orijinalden alıntı: bulusbil

quote:

selamlar herkese

Hocam,

Sipariş ettiğn kamera USB den mi bağlanıyor? bende şu kameranın siparişini verdim, diewk wifi den alıyor. aynısımıdır?, tecrubeleriniz paylaşırmısınız?

yok hocam benimki kablolu kamera. dediğim gibi easycap kullanarak görüntüyü tablete aktarıyorum. easycap usb huba ordan da tablete bağlanıyor. geri vitese taktığımda görüntü otomatik olarak ekrana geliyor. yaklaşık 1-2 saniye kadar beklemek gerekiyor açılması için ama olsun sonuçta çalışıyor. ben olsam kablolu alırdım. bence geç olmadan siparişiniz iptal edip kablolu alın. ve de bir easycap. ama easycap stk1160 yada utv007 chipsetli olmalı. yoksa uygulama görüntü alamaz. uygulamanın içinde sadece belirtiğim chipsetlerin driverları var. o yüzden sadece onlarla uyumlu.
    hem kablolu kamera alırsanız aracınıza uyumlu bir kamera bulma şansınız da yüksek.
    bu arada kullandığınız tabletin otg özelliği var mı? onun da olması şart. bence bahsetiğim uygulamanın sayfasına girip test edilmiş ve çalışan tabletler listesini görebilirsinz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bulusbil

quote:

selamlar herkese

Hocam,

yok hocam benimki kablolu kamera. dediğim gibi easycap kullanarak görüntüyü tablete aktarıyorum. easycap usb huba ordan da tablete bağlanıyor. geri vitese taktığımda görüntü otomatik olarak ekrana geliyor. yaklaşık 1-2 saniye kadar beklemek gerekiyor açılması için ama olsun sonuçta çalışıyor. ben olsam kablolu alırdım. bence geç olmadan siparişiniz iptal edip kablolu alın. ve de bir easycap. ama easycap stk1160 yada utv007 chipsetli olmalı. yoksa uygulama görüntü alamaz. uygulamanın içinde sadece belirtiğim chipsetlerin driverları var. o yüzden sadece onlarla uyumlu.
    hem kablolu kamera alırsanız aracınıza uyumlu bir kamera bulma şansınız da yüksek.
    bu arada kullandığınız tabletin otg özelliği var mı? onun da olması şart. bence bahsetiğim uygulamanın sayfasına girip test edilmiş ve çalışan tabletler listesini görebilirsinz.

Alıntıları Göster
    hem özelden hem de burdan soranlar olmuş. ben de detayları tek mesajda toplayayım istedim.

öncelikle elimizde android 4.0 ve üstü versiyona ve otg desteğine sahip bir tablet olmalı. benim tabletim nexus 7 2012 wifi ve üzerinde autodroid 1.2 custom rom yüklü.

ve stk1160 yada utv007 chipsetli easycap cihazı.
    www.aliexpress.com
    Buy Products Online from China Wholesalers at Aliexpress.com
    http://www.aliexpress.com/snapshot/6348723812.html?orderId=64642283327583

bunların yanında ben tablet ile otg y kablosu kullanıyorum. kullandığım custom rom ve bu kablo ile aynı anda hem tableti şarj edebiliyorum hem de kualladığım usb cihaza güç sağlamış oluyorum. hatta araya bir usb hub atarak birden fazla usb cihazı kullanabiliyorum. easycap, webcam, flash bellek, gamepad.

kameram aracımın plaka aydınlatma yuvasına özel. siz de bu şekilde bir kamera ya da her araca uyumlu kamera kullanabilirsiniz.

ve son olarak da easycap viewer denen bu uygulama kullanıyorum.
    play.google.com
    EasyCap Viewer - Apps on Google Play

ben önce kamera montajını yaptırdım. normalde aracımda multimedya teyp olmadığı için görüntü kablosunu teybin arkasına kadar çektirip bıraktım. ordaki boşluklardan yararlanarak usb kabloları ve easycap cihazını teybin arkasına gizledim. sadece otg y kablonun tablete gelecek ucunu ön göğüse çıkarttım. kamera easycape, easycap usb y kabloya, usb y kablo da tablete. geri vitese taktığımda görüntü otomatik olarak da tablete gliyor. olay budur.

uygulamaya başlamadan önce tabletinizin otg desteği olup olmadığını, ve bahsettiğim easycap viewer uygulamasınında test edilmiş cihazlardan olup olmadığını kontrol etmenizi tavsiye ederim. eğer listede yoksa risk size aittir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuz_asik -- 9 Şubat 2015; 15:39:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Orod-Dain

Çalışmalar gerçekten çok güzel. Elinize sağlık. Tablet hazır sıra arabaya geldi Şaka bir yana arkadaşın arabasına uygulamak için kolları sıvadık bizde. Başarabilirsek buraya fotoğraflarını ekleyeceğim.

Alıntıları Göster
    hocam süper olmuş sizden ilham geldi bende yapcam 1500 lira double a vermek yerine bunu yapmak daha mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.M.K

hocam süper olmuş sizden ilham geldi bende yapcam 1500 lira double a vermek yerine bunu yapmak daha mantıklı

Alıntıları Göster
    şu arkası yapışkanlı çırt çırtlı bandlardan nerede bulurum???
  • quote:

Orijinalden alıntı: murathany

şu arkası yapışkanlı çırt çırtlı bandlardan nerede bulurum???

Hem bauhausdan almıştım. Herhalde büyük yapi marketlerinde bulabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aracı uzaktan kumanda ile izleme uygulaması nedir?

• Mutu07 eline sağlık çok güzel olmuş. bende 93 model Corona aracıma seninkine benzer bişey yatım. Gayette iyi oldu. Ama benim kafama takılan şey şu E-ROBOT demişsin otomasyon programı. Ben bunu anlayamadım. Beni bu konuda aydınlatırmısın. Detaylıca bi anlatabilşr misin. E-mail atabilirsen çok iyi olur.
    enes.sahin60@hotmail.com adresim. Saygılar... iyi çalışmalar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok güzel bir çalışma yapmışsın ama kafama takılan bir kaç soru var :
    1- ben şu anda obd cihazlarına bakıyorum blutoothlu cihazlar var çok uygun fiyata biz torque benzeri programları bununla kullanacağız ama anı zamanda handsfree de yapmak istiyorum bunu nasıl yapabiliriz ?

2- bende tab4 aldım aracımda ekran falan yok kamera görüntüsünü nasıl ekrana aktaracağız ? Bir giriş yok Bluetooth U da obd kullanıyor şu an da kamera Wi-Fi olsa diyorum yalnızca 1 AĞA bağlanır oda ben telefonun Wi-Fi sini açtığımda ona bağlanır diye düşünüyorum orda da küçük bir sorunumuz var gibi

3- kabloları ne yaptınız fotoğraflarda hiç kablo görünmüyor

Ana plan yol bilgisyarı olarak torque kullanacağım
    Hansfree kullanacağım
    Arkaya kamera yerleştireceğim görüntüyü tabletten alacağım
    Aux ile ses sistemini tablete bağlayacağım
    Aynı zamanda tabi interneti de Wi-Fi ile almak istiyorum bilgisayardan hepsini bir araya getirme şansımız var mı yorumlarınızı bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: kaptantrojan

Hocam çok güzel bir çalışma yapmışsın ama kafama takılan bir kaç soru var :
    1- ben şu anda obd cihazlarına bakıyorum blutoothlu cihazlar var çok uygun fiyata biz torque benzeri programları bununla kullanacağız ama anı zamanda handsfree de yapmak istiyorum bunu nasıl yapabiliriz ?

2- bende tab4 aldım aracımda ekran falan yok kamera görüntüsünü nasıl ekrana aktaracağız ? Bir giriş yok Bluetooth U da obd kullanıyor şu an da kamera Wi-Fi olsa diyorum yalnızca 1 AĞA bağlanır oda ben telefonun Wi-Fi sini açtığımda ona bağlanır diye düşünüyorum orda da küçük bir sorunumuz var gibi

3- kabloları ne yaptınız fotoğraflarda hiç kablo görünmüyor

Ana plan yol bilgisyarı olarak torque kullanacağım
    Hansfree kullanacağım
    Arkaya kamera yerleştireceğim görüntüyü tabletten alacağım
    Aux ile ses sistemini tablete bağlayacağım
    Aynı zamanda tabi interneti de Wi-Fi ile almak istiyorum bilgisayardan hepsini bir araya getirme şansımız var mı yorumlarınızı bekliyorum
    Buda benim toplam 2 saatlik bir uğraş ve elde olan malzemelerle yaptığım bir çalışma ,basit oldu biraz ama vaktim olursa üzerinde çalışacağım...
     ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY)
     ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeksar -- 2 Haziran 2015; 8:57:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zeksar

Buda benim toplam 2 saatlik bir uğraş ve elde olan malzemelerle yaptığım bir çalışma ,basit oldu biraz ama vaktim olursa üzerinde çalışacağım...
     ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY)

Alıntıları Göster
    Ortalığı biraz hareketlendirelim. İmzamdaki konuda ayrıntılı uygulamasını anlattığım araç içerisinde tablet uygulamasını boş zamanımda şimdiki aracım Bmw F10a da uygulamış bulunuyorum arkadaşlar.

Uzun yol yaptığım ve hiç gitmediğim yerlere gittiğim için kaybolmamak için google haritalar vazgeçilmezim buyüzden elimde telefonla haritada dolaşmak yerine orta konsolda dev ekranda harita, biryandan film-dizi, en son çıkan hd klipler, binlerce şarkıdan oluşan müzik arşivim, canınız sıkıldığında online radyo-tv-oyun, internet daha sayamadığım birçok şey emrinize amade.

Tabiki o bir tablet istediğiniz herşeyi yapabileceğiniz bir ekran. Sesi blutoothtan aktarıyorum bu arada soranlar için..

quote:

Aracınızda blutooth yoksa eğer;

http://www.aliexpress.com/item/V3-0-EDR-3-5mm-Streaming-Car-A2DP-Wireless-Bluetooth-AUX-Audio-Music-Receiver-Adapter-Mic/32348835789.html

yukarıdaki linkteki ürüne benzer birçok ürün var. Bunlardan birisini temin edip aracınızdaki Aux girişine bağlıyorsunuz. Cihaz telefonunuzdan ya da tabletinizden blutoothtan aldığı müziğin sesini Aux girişinden teybinize veriyor. Siz sadece teypten Aux girişini seçiyor ve keyfinize bakıyorsunuz.

http://forum.donanimhaber.com/m_96475859/mpage_2/tm.htm
    Yukarıdaki konuda uzun uzadıya tüm ayrıntılarını anlattığım tablet uygulamasını denemek isteyenlere öneririm. Benim için vazgeçilmez birşey Ufak tefek rötuşlar kaldı. Tableti değiştirmeyi düşünüyorum. 10 inchlik Samsung Tab S bu uygulama için biçilmiş kaftan şuandaki fiyatıyla. 5 serisinin ön konsolu büyük olduğu için bendeki 10inchlik tablet küçük bile kaldı açıkçası. 12"liklere mi kaysam napsam

ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY)

ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY)

• quote:

Çalışmalar gerçekten çok güzel. Elinize sağlık. Tablet hazır sıra arabaya geldi Şaka bir yana arkadaşın arabasına uygulamak için kolları sıvadık bizde. Başarabilirsek buraya fotoğraflarını ekleyeceğim.

Alıntıları Göster
    Uygulamanız çok başarılı olmuş tebrik ederim. Tablet almayı düşünüyorum bende 300 tl civarına fakat gps ve 3g olmazsa olmazlardan mıdır ? çoğu tablette 3g ve gps bulunmuyor. Bulunanlarda tuzlu. Reeder'ın a8iw modeli hoşuma gitti. Böyle çok fonksiyonlu bir multimedia sistemi hazırlamak için özelliklede navigasyon için 3g ve gps şart mıdır ? wifi ile internete bağlanıp kullansak çok sorun olur mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: White0F

Uygulamanız çok başarılı olmuş tebrik ederim. Tablet almayı düşünüyorum bende 300 tl civarına fakat gps ve 3g olmazsa olmazlardan mıdır ? çoğu tablette 3g ve gps bulunmuyor. Bulunanlarda tuzlu. Reeder'ın a8iw modeli hoşuma gitti. Böyle çok fonksiyonlu bir multimedia sistemi hazırlamak için özelliklede navigasyon için 3g ve gps şart mıdır ? wifi ile internete bağlanıp kullansak çok sorun olur mu ?

GPS olmazsa olmaz bana göre. Navigasyonu ve google haritaları başka türlü kullanamazsınız. 3g ise neredeyse hiçbir tablette yok benimkinde de yok.

Ben araca bindiğimde telefonumun modem özelliğini açıp tableti telefondan internete bağlıyorum. Böylece iki cihazımda da internet oluyor. Tablettr 3g aramayın ama GPS mutlaka olsun.Şuanda tablet piyasasını tam kestiremiyorum ama kullandığım Galaxy tab4 10inch tabletin ikinci elini o fiyata rahat bulursunuz temizse gözü kapalı alınır.

• quote:

Alıntıları Göster
    Bence tehlikeli bir olay. Araba sürerken telefonla oynamayın derler ama ortaya dana gibi ekran koyarlar. Klima açıcam diye sağa sola dokunurum, dikkatim dağılır hiç gerek yok.

• Hocam merhaba, şu aralar ben de bu tarz bir uygulama yapmayı istiyorum ancak sormak istediğim bir konu var, forumlarda bir çok konu görüyorum dandik navigasyon cihazları için camları patlatıyorlar arabaların vs. Dışarıdan bu tablet dikkat çekmiyor mu hırsızlık gibi bir durum olma riski yok mu? Yada camlara film falan mı çektirdiniz içerisi görünmüyor mu?
  • Bankadan gelen tabletimi satamadim
    Boyle bisey yapmak aklıma gelmişti ancak nasıl yapacağını bilmiyordum konu sayesinde nasıl yapacagim hakkında bilgi edindim

• quote:

Orijinalden alıntı: ManuOstar

Hocam merhaba, şu aralar ben de bu tarz bir uygulama yapmayı istiyorum ancak sormak istediğim bir konu var, forumlarda bir çok konu görüyorum dandik navigasyon cihazları için camları patlatıyorlar arabaların vs. Dışarıdan bu tablet dikkat çekmiyor mu hırsızlık gibi bir durum olma riski yok mu? Yada camlara film falan mı çektirdiniz içerisi görünmüyor mu?

Konuda istenilen zaman takip istenilen zaman çıktığını belirmiş
    sabah takar akşam çıkartır

• Aslinda konsola uyarlicak birisini bulsak cok iyi olur ipad 3g var bende. Ankarada bu isi yapacak birini bulmak lazım. Normalde rns310 veya rns 510 alinabilir golf fakat hırsızlık isi sakat kasko ile ugras yeni cam taktır. Ipad sok tak olsa hem navigasyonu filan cok daha iyi

• quote:

Alıntıları Göster
    Çok iyi bir iş çıkartmışsınız.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.