Ben ispanya portekiz danimarka ve yukarısı hariç tüm avrupaya araç gidiyorum 8-10 senedir bu sene fırsat buursam da polonya danimarka vs yapıcam bulgaristana araça ile girilecekse araç kamerası olmasında fayda var en son 50 euro mu çarptı bulgar polisi gece idi ama yanımda 10-20 bozukluk olsa fena olmazı adam bayram etmiştir bulgar vizesi ile bularistana girilir , sırbistan vize uygulamadığı için geçilir ama macaristana girilmez yunanistan dan sürekli vize almamın nedeni schengen ile hollanda almanya avusturya vs hepsine yunan vizesi götürür araç ile sırbistandan ötesi için alternatif henüz yok bulgaristan schengene girdi evet ama kara schengenine henüz girmedi bildiğim kadarıyla yani sırbistandan ötesini hala kurtarmıyor sırbistan da hiç sorun yaşamadım onlarca kez geçtim yunanistan sıfır sorun , arnavutluk sürpriz ama sorun yaşamadım , romanya makedonya yaşamadım ( romanya mazottan emme manifoldu değişti , dizel ise schell e dikkat etmek gerek ) ama sorun yaşama olasılığı en yüksek ülke bulgaristan gurbetçilere kızıyorlarda uyumadan geliyorlar vs avusturyadan sonra mutfak damak tadı yemek yiyecek yer uymuyor bu yüzden son yıllarda ben de kesinlikle bulgaristan da kalmıyorum , otellerini de sevemedik gece bile girsem ya nasip diyerek geçiyorum ama polisleri tam çorbacı < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 26 Eylül 2024; 20:26:51 > |
Arabayla vizesiz Sırbistan'a gidlir mi? (2. sayfa)
-
-
bosna belki de yol olarak en çilelisi diyebilirim , bi süre sonra ciddi yoruyor
bir de macaristan ilginç , sırbistandan girdin tüm ülkeyi geçerken neredeyse farklılık yok
sağ sol ağaç dümdüz yol o da sıkıcı bir süre sonra
-
Resmi İnternet sitesinde 31 mart 2024 sonrası Transit geçişleri için de kapsıyor olabilir ,bu konuda güncel vize alan varsa oradan anlaşılabilir .
Eğer karayolu için de schengen varsa Yunanistan dan gitmeye gerek kalmaz ,yol boşuna uzuyor, birde Makedonya otobanı normal yoldan bile kötü tamir yapıldıysa bilemiyorum .
www.mfa.bgMFA :: Visa for Bulgariahttps://www.mfa.bg/en/services-travel/consular-services/travel-bulgaria/visa-bulgaria
Tek tip vize
31 Mart 2024 tarihinden itibaren Bulgaristan Cumhuriyeti Schengen bölgesi boyunca geçerli olan tek tip vize (Schengen) vizesi düzenlemektedir. Bulgaristan Cumhuriyeti tarafından 31 Mart 2024'ten sonra verilen bir Schengen vizesi, sahibinin iç kara sınır kontrolleri ne olursa olsun Schengen kurallarına uygun olarak (herhangi bir 180 günlük dönemde 90 günden fazla olmamak üzere) Schengen bölgesi boyunca seyahat etmesine izin verecektir.
Schengen bölgesi içinde kısa süreli (bir 180 gün içinde 90 gün) konaklama, Bulgaristan Cumhuriyeti dahil olmak üzere Schengen bölgesine giriş andan itibaren sayılmaya başlanır.
Bulgaristan Cumhuriyeti tarafından 31 Mart 2024 tarihinden önce verilen kısa süreli vize
2024/210 Konsey Kararı'nın (AB) 2. maddesi uyarınca, Bulgaristan Cumhuriyeti ve Romanya tarafından 31 Mart 2024 tarihinden önce çıkarılan ulusal kısa süreli vize vizelerinin rücu sürelerinde de geçerli olacaktır. Ancak, bu ulusal kısa süreli vize sahipleri sadece Bulgaristan Cumhuriyeti, Romanya ve Kıbrıs Cumhuriyeti'ne, ancak diğer Schengen Üye Devletlerine değil, Kıbrıs Cumhuriyeti'ne de seyahat edebilecekler.
Bulgaristan veya Romanya'nın diğer Schengen üye ülkelerine seyahat etmek isteyen ulusal kısa süreli vize sahiplerinin Schengen vizesi için başvurmaları gerekecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 26 Eylül 2024; 20:47:16 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Önce Bulgaristan’da Schengen girdi haberi çıktı
Fakat ilk girdiğinde karayolu dahil değildi
Makedonya dan bu yaz geçtim evet hala sıkıntılı yol çok iyi değil ama bir kaç yıl önceye göre iyileşme var
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
şu anlattıklarını 1988'de de anlatıyorlardı...
ki eminim SSCB ile 80 öncesi durum daha da vahimdir...diye düşünüyor insan...
-
Gurbetçilerin Türkiye cennet demelerinin nedenlerinden biri de avusturya - türkiye arasındaki güzergah
oraları görünce aslında Türkiye evet bir almanya avusturya olmaz ama italya'ya falan yakın bir ülke olabilirmiş dedirtiyor insana
örn karadağ reklamı yapılır yıllardır
eşim zehirlenmişti orada 3-4 sene oldu hastanelik işimiz oldu
Yazın en büyük şehri Budva da devlet hastanesi diye çalışan yer Yozgat da bir ilçede ki sağlık ocağı gibiydi
Düzeldiyse bilemem , oranın olayı da odur onu da bilemem , bize çok saçma gelebiliyor alışkanlıklardan belki de
Oraları pazarlıyorlar millete işte
Fırsatlar dünyası kim ne kaktırabilirse
Kısacası Türkiye düzgün yönetilse , adalet güvenlik vs gerçekten uçuşa geçecek potansiyel olan bir ülke ama olmayınca olmuyor işte
-
Hocam bu balkanların övülmesi olayını asla aşamadım. İş gereği tüm balkan ülkelerine gittim ve gitmeye devam ediyorum. Doğası yemeği insanları iyidir hoştur güzeldir lakin. Slovenya ve Hırvatistanın bir kısmı dışında diğer balkan ülkeri başkent harici koca bir köyden ibaret. Hele kışın bosnaya gitseniz. Tüm şehir duman altı hala kömürle ısınıyorlar. Zaten Balkanlarda doğal gaz diye bir şey yok. Hava kirliliğinden maske takmak zorunda kalırsınız. Hayatta en garipsediğim şey insanların balkanlar turu yapıp öve öve biterememesi olur. Sanırım hep bir yanımla gülerim bu insanlara. Balkanların en iyi yanı Sırbistan dahil insanların beni evimde gibi hissetirmesi olmuştur.
Türkiyenin neler kaybettiğimi görmek için Polonyaya bakmak lazım. Hatta beğenmediğimiz Romanya bile bizden bir çok konuda iyi hale gelmiş ben her gittiğimde çok şaşırıyorum. Gözünü seveyim AB…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 28 Eylül 2024; 15:18:15 >
zaten Balkanları balkan yapan henüz bozulmamış insan ilişkileridir .Bizde de 40 yıl öncesinde böyle idi ama yozlaşma her konuda oldu.
Yolu 3 şeritli olsa ne olur ,o yılda araç sürmeyi bilmeyenler olduktan sonra
30 katlı bina olsa ne olur ,insanlar karşı komşusunu bilmedikten ,iletişine geçmedikten sonra
modernleşme anlaşamadığımız, hayatı paylaşamadığımız şeyler olmadıkça birşey ifade etmiyor maalesef .
Bulgaristan ve romanya dışında diğer ex yugoslavya ülkeleri halen 50 yıl öncesinin insan ikişkisi ile yaşamaktalar ,bizlere haz veren de bozulmamış doğa gibi bu durumu görmekten ibaret .Yoksa ne yolu ,ne ucuz olması ne de yaşamdan haz alınması bizdeki ayrışmış toplum gibi henüz değildir .
Bu hükümet belirli konularda eskisine göre ilerleme sağladığı ilerleme ile övgünse de aslında toplumu ve aileyi kökten değiştirecek bir yola sokmuştur .
Parayı değerli yapmıştır ama asıl değerli olan insan ve toplum beklentisini göz ardı ederek ,büyük bir eksikliğe neden olmuştur .
Asıl tahribat para ile ve çok çalışma ile düzeltilemeyecek duruma gelmiştir .
-
Yani sonra insanlar alınıyor ne diyeyim
En avrupaisi Slovenya
Hırvatistan’ın da deniz tarafı
Gerisi eh
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 28 Eylül 2024; 15:49:49 >
Hırvatistan'nın çok büyük çoğunluğu deniz kıyısından ibarettir ve bizim ege kıyılarına 10 basar ve adaları da yunan adaları gibi oldukça irili ufaklıdır ve bakirdir. 1970 lerin egesi gibi aşırı yapılanmanın olmadığı zamanlardaki gibidir .Evet yolları virajlı ve bizim yollardan kötü olabilir ama bu yolların çoğu eski Yugoslavya zamanından kalmadır ve halen kullanılmaktadır. Bizde 40 -50 yıldır çalışan ve dokunulmamış on kere yapılmamış bir yol olduğunu sanmıyorum.
Eski yolları da bilirim kalite oraya kıyasla çok daha kötü stabilize üstü asfalt kalitesinde idi .
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X