Merhabalar, kiralananın tahliyesi için arabulucu toplantısında yapılan anlaşma sonrasında ki süreçle alakalı biraz araştırma yaptım fakat uygulamada sürecin nasıl ilerlediğiyle alakalı teknik ve net bilgilerden ziyade sadece yüzeysel bilgiler bulabildim. Bu konuyla alakalı aşağıdaki sorularıma cevap verebilecek birisi varsa gerçekten çok iyi olur, hemde aynı soru işaretlerine sahip bir çok kişide yararlanmış olur. Öncelikle arabuluculuk görüşmesi sonucunda kiracıyla kiralananın tahliyesi konusunda yapılan anlaşma belgesinin icra edilebilmesi için sulh hukuk mahkemesine başvurulması gerekiyor fakat mahkemeye anlaşma belgesindeki tahliye tarihinden önce mi başvurmalıyız, yoksa sonrasında mı ? Sonrasında veya öncesindeyse hak düşürücü bir zaman aralığı durumu var mı ? Mesela icra edilebilirlik şerhi için mahkemeye başvurduk, İstanbul Anadolu yakası özelinde mahkemenin icra edilebilirlik şerhi vermesi (şarta bağlanmamış, cebri icraya elverişli tahliye anlaşması) ne kadar sürer ? Mahkeme diyelim icra edilebilir şerhi verdi, icra süreci başlatılabilmesi için kesinleşme şerhi gerekir mi, gerekmez mi ? Mesela karşı tarafın karara itiraz hakkı var mı ? Bazı yerlerde istinaf yolunun açık olduğu bilgisini gördüm. Eğer ki karar sonrası istinafa gidilirse bu icra sürecinin başlatılmasını durdurur mu ? Veya karar kesinleşmeden (kesinleşme şerhi olmadan) icra süreci başlatılabiliyorsa icra süreci başlatıldığında istinafa gidilmesi icrayı durdurur mu ? Son olarak kesinleşme şerhli veya şerhsiz icra süreci bir şekilde başlatıldı diyelim, bu icra süreci İstanbul Anadolu yakası özelinde ne kadar sürüyor ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurboHanx -- 19 Temmuz 2024; 2:13:44 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim