Şimdi Ara

Araç Cam Kırılması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu olay icin bir talepte bulunmayi istemek kisiliksizliktir bende bunu demeye calisiyorum ama anlamiyorsunuz .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: superficista

Allah korusun, iki taraf için de zor bir durum. Sonuçta kaza ve sizden de para çıkmamış. Olası bir durumda karşı tarafın Red etmesi ne kadar doğru değilsede sizin bu durumda para talep etmeniz de etik değil bence.
    Anlayışlı olmak en güzeli, kazadır neticede..

Fakat!
    Böyle durumlarda
    Diyelim ki karşı taraf çamur yapıyor, anlayışsız, banene diyip üste çıkmaya çalışıyor, iş çirkefleşirse..
    Hemen gidip emniyette bir şikayet ile tutanak tutturun. Sigortaya da bildirimde bulunun. Gerisine karışmanıza gerek yok. Alın çekirdek elinize izleyin sonrasını.
    Çok haklısınız hocam, zaten bir talepte bulunmadım bulunmayacağım da sadece fikir almak istedim, sonradan öğrenip de pisman olacagim bir durum yasamamak için. Çünkü arabanın trameri idi bilmem nesiydi detaylara çok hakim degilim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    O zaman “diyestisyen olmuşsunuz ama bazi seyleri öğrenmemişsiniz” degil de “istemeniz ayıp olur ben olsam istemem” yazabilirsiniz, çünkü ben burda nasil para koparirim demedim siz olsaniz ne yaparsiniz dedim, anlamanız kıt da ifade etmeniz de kıt

• diyetisyen1 D kullanıcısına yanıt
    Nasil para koparirim dediniz demedim zaten . Para istemlelimiyim diye sormussunuz . Bunu sormak bile .. neyse . Bazen bazi seyleri karsi taraf soylemeden anlamalisiniz .

• quote:

Orijinalden alıntı: diyetisyen1

Çok haklısınız hocam, zaten bir talepte bulunmadım bulunmayacağım da sadece fikir almak istedim, sonradan öğrenip de pisman olacagim bir durum yasamamak için. Çünkü arabanın trameri idi bilmem nesiydi detaylara çok hakim degilim

Alıntıları Göster
    Tramerde büyük ihtimalle görünmez.
    Benimde başıma geldi, tramerde görünmedi.
    Görünse bile dert edecek bir durum yok bence.
    Cam değişimi:500 lira gibi birşey yazar.
    Cam değişimini hasar olarak görecek adamla alışveriş yapılmaz zaten...
    İçiniz rahat olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• diyetisyen1 D kullanıcısına yanıt
    Olmayan senaryolar üstünden is yapacaksak çok adam dövmek gerek çevremizde

• Kaskodan hallettiğimi ancak daha dikkatli olmaları gerektiğini masrafı vurgulayarak söylerdim sanırım.

• superficista S kullanıcısına yanıt
    Gecen sene 3000 tl olarak degistirdim ben yetkili serviste . Kasko odedi gozukmedide ancak 500 lira orjinal cam ancak kelebek cami olabilir .

• marslan1999 kullanıcısına yanıt
    En guzeli ve yapilamasi gerekenide budur zaten .

• quote:

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Gecen sene 3000 tl olarak degistirdim ben yetkili serviste . Kasko odedi gozukmedide ancak 500 lira orjinal cam ancak kelebek cami olabilir .
    3 ay önce değiştirdim.
    Ön cam, araç Corsa E.
    Araçtan araca fark vardır elbette aracı sormadım, tecrübeyi ve önemini paylaştım.Sensorlu vs ise rakam değişebilir.

Orjinal yetkili servistemi degistirdiniz ?

Hayır sigorta şirketinin anlaşmalı cam servisinde yapıldı.
    Yetkili servisde de değişse Orjinal cam takılmıyor, TR'de üretilen camlar takılıyor diye biliyorum.
    Öyle olmasa sigorta şirketleri cam değişimini hasarsızlığı bozmadan 2000-3000 lira ödeme yapmaz diye düşünüyorum. Tabi bu kişisel yorumum.
    Sizin çalıştığınız sigorta bu rakamı ödeyip hasarsızlık göstermeden ödeme yaptıysa baya iyiymiş.

Yetkili serviste orjinal cam takiliyo . 2 hafta bekledim camin gelmesini . Almanyadan geldi . Dusunceniz yanlis yapiliyor .

Poliçe ve sigorta şirketine bağlı değişkenlik gösterebilir. Yetkili servis doğrudan, anlaşmalı cam servisinde değişim yapıldığını söyledi.
    Benim durumum bu şekilde gelişti..

• bu devirde suçu kabul eden birini bulmak bile zor. benim arabamın aynasını kırıp kaçmıştı şerefsizler.

. Bende kasko yok, yaptırdım cebimden. keşke dedim bir özür dileseydi en azından..

kaskonuz da bozulmamış. ben olsaydım "halloldu" derdim komşuya konuyu kapatırdım.
    Evet iste ondan bahsediyorum . Ilk yorumunuzda 500 lira gibi bisey demissiniz onun yanlis oldugunu soyledim .

• Evet yılda 1 kere cam hasarı, kasko hasarsızlığını bozmuyor.

Amaaa!

Kasko son kademede değil ise yenilemede 1 kademe yukarı çıkamayacaktır. Yani aynı kademede kalıyor, bu da kayıp demektir.

Çoğu kişi bunu atlıyor yada bilmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: superficista

Hayır sigorta şirketinin anlaşmalı cam servisinde yapıldı.
    Yetkili servisde de değişse Orjinal cam takılmıyor, TR'de üretilen camlar takılıyor diye biliyorum.
    Öyle olmasa sigorta şirketleri cam değişimini hasarsızlığı bozmadan 2000-3000 lira ödeme yapmaz diye düşünüyorum. Tabi bu kişisel yorumum.
    Sizin çalıştığınız sigorta bu rakamı ödeyip hasarsızlık göstermeden ödeme yaptıysa baya iyiymiş.
    Yanlış biliyorsunuz.

Kasko poliçesinde 2 türlü cam primi var:

1 - Muhafiyetli; Orjinal cam istenir ise %80 sigorta şirketi %20 sigortalı, yan sanayi olur şse %100 sigorta ödemesi.

2 - Muhafiyetsiz; %100 sigorta şirketi, orjinal cam.

Genelde sigorta şirketleri prim az çıksın diye muhafiyetli yapar, bu sebepten dolayı sigortalı yan sanayi cama razı olur ve öyle bilir

Herkes kasko poliçesini yenilerken muhafiyetsiz yaptırmaya dikkat etsin. %100 bedelsiz yetkili serviste orijinal cam takılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Yanlış biliyorsunuz.

Kasko poliçesinde 2 türlü cam primi var:

1 - Muhafiyetli; Orjinal cam istenir ise %80 sigorta şirketi %20 sigortalı, yan sanayi olur şse %100 sigorta ödemesi.

2 - Muhafiyetsiz; %100 sigorta şirketi, orjinal cam.

Genelde sigorta şirketleri prim az çıksın diye muhafiyetli yapar, bu sebepten dolayı sigortalı yan sanayi cama razı olur ve öyle bilir

Herkes kasko poliçesini yenilerken muhafiyetsiz yaptırmaya dikkat etsin. %100 bedelsiz yetkili serviste orijinal cam takılır.

Alıntıları Göster
    Vallaha bu işler garip bir hal aldı.
    Poliçe yaptırırken genişletilmiş kasko, en kapsamlı hali diye paylaşılıyor.
    Sonra problem ile karşılaşıldığında detayından bahsediliyor ki bana hiç muafiyetten bahsedilmedi cam hasarı olduğunda da.
    Poliçedeki her detayı okuyup sonra onaylamak lazım...
    4-5 sene önce aynı şekilde cam değişimi gündeme geldiğinde yetkili serviste işlem yapıldı.
    Bu defa doğrudan yetkili servisi aradım, anlaşmalı cam servisleri işlem yapıyor bilgisi verildi.
    Yarın poliçeye bakacağım.
    Güzel paylaşım, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superficista -- 19 Ağustos 2019; 1:5:2 >

Evet örnek olarak söyledim ama bu doğru bir genelleme olmamış, haklısınız.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.