Şimdi Ara

Araç kasko değeri vs piyasa degeri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ona bakarsan bnm aracın kasko değeri 131500 çıkıyor, trink sat ise 125 veriyor araca

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • WSniper10 W kullanıcısına yanıt
    Güzel yöntemler teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • berkenarjen B kullanıcısına yanıt
    Olması gereken o zaten , piyasa anormal bu durumda

• Benim arabanın kasko değeri 139 bin, piyasası 130 bin civarında. Bu nasıl oluyor peki?
  • Hocam bende bunu merak ediyorum mantıken böyle olması lazım ama benim baktığım ilanların çoğu daha yüksek kasko değerinden

• Devletin bu kasko değerlerine de bir el atması lâzım. Kasko bedellerinin güncellenmesi gerekir. Araba alırken bayi dövizi bahane ederek her ay araç fiyatlarını güncellesin. Devlet her ocak ayında %22 zam yaparak vergileri güncellesin. Araç pert olunca neden değerinin altında ödeme yapılıyor ki. Bu haksızlık. Bu fark konut sigortalarında daha da fazla. Evin gerçek değeri 300 bin lira. Dask'a bakıyorum, teminat 98 bin lira. Allah sizi bildiği yapsın. Yediğiniz haram paraların hepsi son kuruşuna kadar, ileride yakalanacağınız amansız bir hastalığın tedavisi için harcanırda beş parasız kalınca haram paralar ile beslediğiniz maddiyat perest haramzade evlatlarınız bile sizi terk eder de huzur evlerinde sidik içinde geberirsiniz inşaallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: websosyal

O değer araç perte ayrılırsa sahibine ödenecek tutar yani aracın en düşük ederi gibi düşün...

Birçok araç için listede belirtilen rakamlara alabilmen çok zor... 60bin bedel belirlenen araç, piyasada 80-90 bin aralığında olabiliyor. 60 bine yok mu dersen? var, ağır hasar kayıtlı...

Oldu olası bu hep bu şekildedir... Takılmamalı...
    Aslında dediğiniz doğru değil. Araç perte ayrılırsa aracın piyasadaki rayiç bedeli ödenir (yani piyasa fiyatı). Bu fiyat da genellikle kasko değerinden yüksek oluyor. Kasko değeri kasko yapıldığı an için bir referans noktası oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim.42

Merak ettiğim buydu hocam, 2018 döviz krizinden sonra firmalar araç arzını kısmış sanırım şimdi de koronavirus den dolayı sıfır araç üretimi durdu tabi bu durumlar arz-talep dengesini bozuyor. Bu nedenle bu şekilde olabilir. Ama mantiğima göre normal şartlarda dediğiniz gibi düşük olması gerekir . Bende ederinden fazla vermemek için merak ettim bu konuyu.

Alıntıları Göster
    Kasko değerinin altında da bulunabiliyor ancak piyasada çok talep gören araçlar genelde kasko değerinin üstünde satılıyor. Ayrıca kasko değer listesi yılda 1 güncelleniyor. Ocak ayından bu yana fiyatlar baya arttı. Kasko değerine göre en doğru karşılaştırma Ocak ayında yapılır bence. Bizim gibi enflasyonun yüksek olduğu pazarlar için böyle en azından.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayalet sürücü 33

Devletin bu kasko değerlerine de bir el atması lâzım. Kasko bedellerinin güncellenmesi gerekir. Araba alırken bayi dövizi bahane ederek her ay araç fiyatlarını güncellesin. Devlet her ocak ayında %22 zam yaparak vergileri güncellesin. Araç pert olunca neden değerinin altında ödeme yapılıyor ki. Bu haksızlık. Bu fark konut sigortalarında daha da fazla. Evin gerçek değeri 300 bin lira. Dask'a bakıyorum, teminat 98 bin lira. Allah sizi bildiği yapsın. Yediğiniz haram paraların hepsi son kuruşuna kadar, ileride yakalanacağınız amansız bir hastalığın tedavisi için harcanırda beş parasız kalınca haram paralar ile beslediğiniz maddiyat perest haramzade evlatlarınız bile sizi terk eder de huzur evlerinde sidik içinde geberirsiniz inşaallah.
    Pert durumunda aracın piyasa fiyatı neyse o ödeniyor merak etmeyin. Kasko değeri yılda bir güncellenen ve kasko poliçesi hesaplamasında kullanılan referans değer.

• quote:

Orijinalden alıntı: _magnetar_

Aslında dediğiniz doğru değil. Araç perte ayrılırsa aracın piyasadaki rayiç bedeli ödenir (yani piyasa fiyatı). Bu fiyat da genellikle kasko değerinden yüksek oluyor. Kasko değeri kasko yapıldığı an için bir referans noktası oluyor.

Alıntıları Göster
    daha temel bir referans olması için bu şekilde izah ettim. rakamlarda afaki...

evet, güncel piyasa değeri ele alınıyor ancak yine de teklif edilen tutar malum piyasanın altında oluyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: websosyal

daha temel bir referans olması için bu şekilde izah ettim. rakamlarda afaki...

evet, güncel piyasa değeri ele alınıyor ancak yine de teklif edilen tutar malum piyasanın altında oluyor...

Alıntıları Göster
    Ben geçen sene bir araç pert ettim ve piyasa değerini ödediler hemen hemen. Ödedikleri tutar poliçede yer alan kasko bedelinin %23 üzerindeydi. Eğer kasko şirketinin teklif ettiği tutarı yetersiz bulursanız itiraz etme hakkınız oluyor.
  • Yılda 1 guncellendigini bilmiyordum hocam evet ocaktan beri fiyatlar arttı doğru değerlendirme yapılamaz bu durumda. Normal piyasada kasko değerinin altında satılan araçlar tercih edilmeli mi sizce ? Olması gereken bu şekilde olmalı mantiken

• quote:

Orijinalden alıntı: _magnetar_

Ben geçen sene bir araç pert ettim ve piyasa değerini ödediler hemen hemen. Ödedikleri tutar poliçede yer alan kasko bedelinin %23 üzerindeydi. Eğer kasko şirketinin teklif ettiği tutarı yetersiz bulursanız itiraz etme hakkınız oluyor.

Alıntıları Göster
    Ne kadar iyiymiş bu sigorta şirketleri. Kimseyi mağdur etmiyorlar o zaman. Helal olsun onlara. 4 sene önce prim fiyatları 2-3 kat arttı diye çok tepki göstermiştim. Demek ki hükümet bu sigorta şirketlerinin iyi niyetini görmüş, primleri yüzde üç yüz artardılar. Bence yetmez yüzde beş yüz artırsınlar. Bu kadar iyiyse bu sigorta şirketleri. Ama benim dask poliçemde ev için ödenecek tutar 98 bin şira yazıyor. Evin gerçek fiyatı 300 bin lira. Bu gece deprem olsa bana yarın sabah 98bin mi ödeyecekler yoksa 300 bin mi?

• quote:

Devletin bu kasko değerlerine de bir el atması lâzım. Kasko bedellerinin güncellenmesi gerekir. Araba alırken bayi dövizi bahane ederek her ay araç fiyatlarını güncellesin. Devlet her ocak ayında %22 zam yaparak vergileri güncellesin. Araç pert olunca neden değerinin altında ödeme yapılıyor ki. Bu haksızlık. Bu fark konut sigortalarında daha da fazla. Evin gerçek değeri 300 bin lira. Dask'a bakıyorum, teminat 98 bin lira. Allah sizi bildiği yapsın. Yediğiniz haram paraların hepsi son kuruşuna kadar, ileride yakalanacağınız amansız bir hastalığın tedavisi için harcanırda beş parasız kalınca haram paralar ile beslediğiniz maddiyat perest haramzade evlatlarınız bile sizi terk eder de huzur evlerinde sidik içinde geberirsiniz inşaallah.
    Konu dışı ama hocam o nası beddua öyle

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim.42

Yılda 1 guncellendigini bilmiyordum hocam evet ocaktan beri fiyatlar arttı doğru değerlendirme yapılamaz bu durumda. Normal piyasada kasko değerinin altında satılan araçlar tercih edilmeli mi sizce ? Olması gereken bu şekilde olmalı mantiken
    Aslında kasko değerini aşmamalı araç fiyatları bence ama Türkiye'de malum ekonomi şartları sebebiyle fiyatlar çok hızlı değişiyor. Kasko değerinden düşük fiyata araç alayım derken araçsız kalma ihtimaliniz var. Kasko değerinden düşük fiyatları genelde piyasada çok talep görmeyen araçlarda görüyorum. Geçmişte bir ara ilanlara bakarken dikkatimi çekmişti mesela; Jaguar XJ'lerin fiyatları kasko değerlerinin oldukça altında bulunuyordu. Şu an ilgilendiğim bir araç var mesela; o da kasko değerinin altında satışta (B segmenti coupe).

• quote:

Ne kadar iyiymiş bu sigorta şirketleri. Kimseyi mağdur etmiyorlar o zaman. Helal olsun onlara. 4 sene önce prim fiyatları 2-3 kat arttı diye çok tepki göstermiştim. Demek ki hükümet bu sigorta şirketlerinin iyi niyetini görmüş, primleri yüzde üç yüz artardılar. Bence yetmez yüzde beş yüz artırsınlar. Bu kadar iyiyse bu sigorta şirketleri. Ama benim dask poliçemde ev için ödenecek tutar 98 bin şira yazıyor. Evin gerçek fiyatı 300 bin lira. Bu gece deprem olsa bana yarın sabah 98bin mi ödeyecekler yoksa 300 bin mi?

Alıntıları Göster
    Kimseyi mağdur edip etmediklerini bilmiyorum. Kendi tecrübemi aktardım, yorum size ait. DASK poliçesini bilmiyorum, aslında poliçeyi tamamen okuyup anlayabiliriz. Eğer rayiç bedel ifadesi geçiyorsa piyasa fiyatı ödenir. Otomobiller için yapılan kasko poliçelerinde bu şekilde oluyor, en azından bana hep böyle denk geldi.

• Evet hocam malesef daha da düzelecek gibi durmuyor piyasa ederinden fazla vermeyeyim diye uğraşıyorum , durum duzelirse sıfır araçlar gelmeye başlarsa herhalde gözümü karartıp kredi ile sıfır alacağım çakallara para kaptırmak istemiyorum .

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hocam teşekkürler.

• rubelhizb kullanıcısına yanıt
    Evet hocam millet tuttuğunu öpme derdinde mantık yok . Sıfır alacağım galiba bu sefer de devlet öpecek ama yapacak bişey yok malesef 😀

• quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Kasko değeri sadece ihtiyari kaskoda prim hesaplarken dikkate alınabilen faktörlerden yanlızca bir tanesidir ve tavsiye mahiyetinde hesaplardır, araç alırken bu fiyatlara dikkat etmene gerek yok.

Ayrıntısı normal bir insan için fazla olacaktır. Sadece kasko değeri x ise pert olunca bunu öderler fazla ödediğinden zarar edersin vs diyen insanların sallamasyon bilgi ile yazdıklarını bil yeter.
    Bir de noter satışında belirtilen kasko değeri var. Örneğin arkadaşım 2016 egea 1.4 lounge aldı. 3 hafta önce. Noterde kasko değeri 104bin. Sbm sitesinde 86bin gözüküyor. Araç pert olursa en az 86 bin ödenecek. Peki 104bini devlet neye göre belirliyor. Sigorta şirketleri neden devletin rayiçini kullanmıyorlar?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.