Şimdi Ara

Araç kumanda pili boyut farkı güç farkı yaratır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar başlıkta da yazdığım gibi elektrikten anlayan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim, araç kumandasından 2 adet cr2016 pil çıktı, piller bittiği için evde bulunan 1 adet cr2032 pili taksam sorun yaratır mı, her iki pilin üzerinde de 3v yazıyor, akım güç ya da başka sorun olur mu

• Cr2016 75mah akım verirken, Cr2032 210mah akım verir. Fazla akımın da zararı olmaz. Kumanda daha uzun süre çalışacaktır. Voltaj ise 3V. Daha yüksek olsaydı zarar verirdi.

• Boyutları farklı 2032 kumandaya olmaz.

• muhsin kamer kullanıcısına yanıt

Pil yuvasından 2 adet cr2016 çıktı, çıkan pilleri üst üste koyup cr2032 ile yan yana getirdim aynı kalınlıkta oldu, ve yuvaya tam oldu, denedim çalıştı, ama elektrikten anlamadığım için 2 tane 2016 yerine 1 tane 2032 sorun teşkil eder mi bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eSeSLi77 -- 18 Kasım 2023; 9:47:17 >
  • Şöyle CR2032 3.2mm kalınlıktadır.

CR2016 1.6mm kalınlıktadır.

2 X CR2016 toplamda 6 V tur.

Tek CR2032 3 V tur.

Düşük Voltaj ve CR2032 pil yuvaya tam olduysa, cihazda çalışıyorsa kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 18 Kasım 2023; 13:54:16 >
    Şaşırtıcı

Düşük voltaj cihaza zarar verir mi?

• Çalışıyorsa sorun yok

Kullanabilirsiniz

• eSeSLi77 kullanıcısına yanıt

kısa vadede çalıştırsa bile uzun vadede zarar vermeyeceğinin garantisi yok.

• Belki orjinali tek pildi farklı bir taktik amacıyla çift pil takıldı ? Cihazın etiket bilgileri nedir?

• karafetva K kullanıcısına yanıt

Kumanyadayı sıfır aldım, benden önce içindeki pillerin değiştirilmesi mümkün değil, kapıları açıp kapatmamaya başlayınca içindeki pili değiştirmek için açtım, pil yuvasından 2 adet 3v cr2016 çıktı, ben de evde bulunan 1 adet 3v cr2032 taktım çılıştı, diğer ikisinin kalınlığı cr2032 ye eşit bu yüzden yuvaya oturmasında sorun olmadı, voltaj ya da güç bilmiyorum farklılıktan kaynaklı elektriğe dair bilmediğim diğer şeyler kumandaya zarar verir mi diye sesli düşündüm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.