Şimdi Ara

Araç motor yağı 5w 30 c3 ve ll farkı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
20.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Longlife spec'lerine uygun yağ. Yukarıda aynıdır falan diyenler olmuş. Takmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: fractal design

Kısa sürede uzun dönem verisi gibi sonuç almak için tüm yağları aynı şartlar altında normalden daha zor koşullarda deniyorlar. Hangisinin aşınmaya karşı daha dayanıklı olduğunu gösteriyor bu test. Tüm yağlar aynı şartlar altında kıyaslandığı için sonuçlar da gayet mantıklı.

Motor yağı aşınma testleri bu şekilde yapılıyor bildiğim kadarıyla.

Ayrıca sizin tablo hangi yağ için yapılmış bir bilgi yok.

8100 eco clean
    Castrolün sarı kutusu
    Mobil 1 esp
    Liqui moly top tec 4200.

En güzel incelenmiş analiz edilmiş video bu bence. Fikir açısından

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Yalnız burdaki mobil 1 esp formula. Bu yağ 2-3 sene önce kaldırıldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

Yalnız burdaki mobil 1 esp formula. Bu yağ 2-3 sene önce kaldırıldı
    Formulayla esp arasında çok fark yok diye biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

otokoç servis elemanı da liqui moly tavsiye etti Araç motor yağı 5w 30 c3 ve ll farkı 

Alıntıları Göster

Aloparça değil miydi :) eskiden motul 5w30 x-clean+ öneriyordu...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben zamanında araştırdım ancak hiçbir bilgiye ulaşamamıştım. Tek bildiğim 254c flash pointin 242c ye düşürülmüş olması

Ek: ve dexos2 onayı geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 9 Nisan 2021; 22:2:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

Ben zamanında araştırdım ancak hiçbir bilgiye ulaşamamıştım. Tek bildiğim 254c flash pointin 242c ye düşürülmüş olması

Ek: ve dexos2 onayı geldi
    Güncelleyip formula takısını kaldırmışlar demek ki

Dexos onayı için belki flash point noktası düşmüş olabilir. O spesifikasyonu yakalamak için belki bi katığın veya bazın bi formülünden fedakarlık yapmışlardır. Ama bi yandanda flash pointi hep yukarda tutmak en elzemi motor yağında fedakarlık diye bişeyde olmaz. Ama dediğimle uzaktan yakından alakası olabilir

mobil 1 ambalajı değişmiş kutunun ön yüzünde bulunan dexos 2 onayı kaldırılmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 19 Nisan 2021; 3:11:7 >
  • C3 ve C2 arasındakı fark hem dusuk kukurt sulfatla alakalı ama asıl onemlı nokta HTSH denılen olay yanı yuksek ısıda basınca dayanıklılık değerleridir. Geenllıkle turbo lu araclar cok sıkıstırıldıgından yagın daha akıskan olması ve daha koruyucu olması ıcın yag sıcaklıgının bir biktar artırılmasına ızın verırler. Burda hem sıcaklık hemde basınca dayanıklı yaglar gerekır. Trubo dızeller yuksek basıncta calıstıgından yenı araclara c3 yag gelıstırmıs durumdalar ama aslında stnadart araclarda c3 e gerek duyabılecek bir arac yok. Anca porsche panemera dizel vaya bmw m serisi gibi araclar olacakkı c3 ozellıktekı 3,5 bar basınca dayanıklı yaglar kullanacaklar. Yıne de uretıcıler araclarını garantıye almak ıcın bu teknolojıde yagların kullanılmasını onerıyorlar. Burada yuksek basıncta buharlasma en aza ınıyor ustelık dpf yıde tıkamadan yolunuza uzun sure devam edebılıyorsunuz. Aslında agır sartlar altında calısan tırlar vb de aynı standartlarda yagları kullanıyorlar. C3 un bır diger ozellıgıde bozulmadan c2 ye gore daha uzun dayanabılmesı . Ama zaten hepımız 15 bın kmde bir yag degistirdigimiz için c2 araca c3 koyma gereksınımı asla yok, hatta bazı c3 yag oneren araclara da c2 bıle yetebılır. Ama arac yenıyse bazı araclar 30 bın kmde yag değiştiriyor onlar ve bahsettıgım porsche vb cok yuksek basınc altında calısan araclar ıstısna

hocam bu teste göre en iyi yağ denilen liquı moly en çok yağ eksilten buharlaşan olmuş. hemde neredeyse %50

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.