Şimdi Ara

Araç muayenesinde garip uygulama. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sadece reflektor 2 tane olacak... diğerleri birer tane...........
  • Selam,

Sorun ikamet edilen il ile aynı plakaya sahip olma zorunluluğu değil. Problem aynı işi yapan istasyonların tek bir ağ üzerinde çalış(a)maması. Benim plakam 06 ama İstanbul'da oturuyorum. Özellikle 06 plaka aldım. Neden mi?

1. İstanbul'da Ankara'daki kadar indirim alamadım.
    2. Arabayı sadece bana teslim ettiklerinde gördüm. Bu derece güven verdi Ankara bana.
    3. İstediğim harf grubu Ankara'da serbestti. Hiç kimse ile muhattap olmadım, internetten plakamı sipariş ettim.
    4. 06 plakanın verdiği güveni 34 plaka vermez. Satışa çıkartmak zorunda kalırsam 06 plaka her zaman avantajlıdır.
    5. Çoğunu beğenmediğim İstanbul şoförleri ile aynı kefeye konmak istemedim.
    6. Ben İstanbul'u sevmiyorum. Bu yüzden kendimce bu şehri protesto ediyorum; ama zorunluluktan (çalıştığım iş kolu Ankara'da faaliyet göstermiyor) burada kalmak zorundayım.
    7. Sırf plaka ile değil Ankara bağım. Bütün birikimim Ankara'da bir banka şubesinde.

Buna rağmen bütün işlemlerimi elektronik ortamda yapabiliyorum. Neden arabamı muayene ettiremiyeyim ki....

• isteyen istediği plaka ile dolaşsın, istediği istasyonda muayenesini yaptırsın ne var bunda? tepkileri anlamak mümkün değil. Plaka arabanın kimlik kartıdır. Herkes nufus kaydının olduğu ilde yaşasın ya da kaydını ikamet ettiği şehire aldırsın o zaman. bundan önceki 2 arabam 34 plaka idi. Onlarla daha çok polise takıldım. 1.5 yıldır da 10 plaka ile istanbulda geziyorum daha 1 kez bile çevrilmedim. Güvenlik amaçlı aramalarda plakaya değil içindekilere bakıyorlar. Saklayacak birşeyiniz yoksa hiç durdurmazlar. Trafik ayrı bir dert zaten istanbulda.

quote:

Kasko trafik sigortası yaptırırken ben büyük şehirde oturuyorum indirim yapmayın diyormusunuz? Demiyorsanız plakanızıda değiştiriceksiniz.

kasko ve trafik sigortasında 34 plaka olmanız daha fazla prim ödemeniz anlamına geliyor. sırf kaskodan 100YTL avantajım var, neden kullanmayayım. Kaskoda plaka indirimi ve ikamet edilen il belli. Özellikle 10 plaka aldım. Tek dezavantajı şu oluyor. Biraz acemi olsanız çok bilmiş istanbullular özellikle minibüs ve taksiciler sizi sıkıştırabilir. Ama onlara küçük dersler veriyorum oturuyorlar. Bir keresinde sivil polis olduğu belli bir arkadaş şerit değiştirerek yanaştığım ışıklarda arkamdan anons ederek "balıkesirde böyle mi yollar" diyerek aklı sıra beni azarlayacak. Camı açtım, " hayır istanbulda böyle, sen plakaya bakma" dedim. yanımda eşim ve çocuk olduğunu görünce utandı gitti.

quote:

Ben İstanbulda cesaret edemezdim açıkçası başka ile ait plakayla dolaşmaya, polis özellikle çeviriyor yabancı plakaları, her akşam polis çevirmesi oluyor özellikle yabancı plaka, panelvan 4x4 araçları çeviriyorlar, ihtiyacım olduğu halde büyük araç almıyorum, neden herakşam polisle muhatap olup moralim bozulsun, vakit kaybediyim.
    Kurallara uyma taraftarıyım.
    Gerçekten plaka değiştirmek bukadar masraflı ve zor bir işmi merak ediyorum.

10 yıldır istanbulda yaşıyorum. İşim olmasaydı burda 1 dk bile durmazdım o ayrı mesele. Aracımız panelvan veya 4x4 değil, toyota corolla aile arabası, işe gidip gelirken değil sadece haftasonları ailemle gezmek amaçlı kullanır oldum, krizden dolayı da bir yere gittiğimiz yok aslında. her akşam polisle muhatap olma riskiniz her akşam aynı yolu kullanıp belli olan polis kontrol noktalarında polise artislik yapsanız bile çok az. Plaka değiştirmek masraflı ve zor bir iş değil, ancak değiştirmek zorunluluğu yok. İkamet ettiğiniz yere almanız avantaj ama dediğim gibi benimki memleket yani işim düşerse gitmek sorun değil.

• ilk arabam 44 Malatya plakalı beyaz renault toros idi. Polis çevirmesi bir yana polisler ekip otosu zannediyordu, selamlaşıyordum bile. Tabi sene 96-97 falan o yıllarda çoğu polis otosu torosdu.
  • Ehh Sonunda Düzeltiyorlar Bu Hatayı - Tıklayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkucay -- 21 Ocak 2009; 9:33:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: utkucay

Ehh Sonunda Düzeltiyorlar Bu Hatayı - Tıklayın

İşte bu güzel haber,nihayet seslere kulak verdiler !!
  • quote:

Orjinalden alıntı: utkucay

Ehh Sonunda Düzeltiyorlar Bu Hatayı - Tıklayın

Selam,

Niyet iyi güzel de aksiyon yok hocam...
    Yoksa bu istasyonlar ilk açıldığında bile bu muhabbetler dönüyordu. Umarım bu yeni muayene sistemi bürokrasinin tozlu raflarında kaybolup gitmez.
    Ve umarım bakanın dediği gibi geriye dönüş olmaz; çünkü gerçekten ak g.t, kara g.t belli olacak bu sefer.
    Gece yolda giderken aniden önümüzde beliren, arka lambaları yanmayan kamyonlar, kamyonlardan daha beter çooook eski tofaş ve renolar ortalıktan kalkacak, kalkmasa bile daha az tehlikeli olacak.

Benim yaklaşık 1 senem kaldı muayeneye. Bakalım o zaman kadar neler olacak....

• Araç muayene istasyonları baştaki aksaklıklara rağmen çok iyi oldu. Eskiden ruhsatı gönderip muayene yapılıyordu ya da muayeneye giren araçlar başka tarifelere göre değerlendirilip muayeneden çıkarılıyordu.
    Şimdi duyduğum kadarı ile çok ciddi bir muayene yapılıyor ülkemizin toplam trafik kalitesi için çok iyi bir uygulama. En basitinden bir örnek vereyim babamın aracı 4*4 olduğu için alındıktan bir sene sonra muayeneye girdi geçenlerde ( şimdi kanun değişmiş 4*4 lerde araba gibi önce 3 sonra 2 senede bir gireceklermiş ) çok ciddi bir inceleme yapmışlar xenonlar orijinal olmasına rağmen far açılarında sorun bulmuşlar düzeltilmesi için uyarıp sorunsuz geçirmişler.
    Şimdi bir senelik orijinal xenonda bile bu kadar hasas ölçüm yapıp sonucunde hata buluyorlarsa sonradan takılan merceksiz far yükseklik ayarsız xenonların muayeneden geçmesi çok çok zor.
    Bu verdiğim örnek çok kritik bi örnek bile değil xenona gelene kadar frensiz gezen bir sürü araç var piyasada onları da temizler bu iş sulanmadan 3 - 4 sene böyle giderse ülkedeki araç parkının kalitesi çok artar.

• birkaç defa daha yazdım ama ne yapacağımı bilmediğim için tekrar yazıyorum

5 aydır muayene yaptıamadım kuzey güney muhabbetinden dolayı

1. polis beni yakalayana kadar muayenesiz gezeceğim

2. suçum olmadan ceza ödemem

3. polis ceza yazmaya kalkarsa bir sürü laf duyacağı kesindir gerekirse valiye bile çıkarım

4. benim vergilerimle maaş alan danıştay üyeleri işlerin zamanında yapmıyor diye mağdur oldum

5. böyle özeleştirmenin allah belasını versin
  • quote:

Orjinalden alıntı: EN.ES

Aynı sorunla bi yakınımda karşılaştı, ona Tüvturkte bi yol önermişler. Aracın muayene tarihine geçirip trafik polisine kendiniz yakalanın, ceza yazsınlar ve Ek-3 (yanlış hatırlamıyorsam) belgesi tanzim etsinler. Bize gelin o zaman yapmak zorundayız demişler.

Bu yolu deneyen var mı bilmiyorum ama çok uzaklara gitmek yerine bir çözüm olabilir.

Kesinlikle doğru. Biz Türkler demokrasiyi belki iyi işletemiyoruz ama demokrasilerde çare tükenmezi en iyi hayata geçireniz. Arkadaşımızın bahsettiği olay aynen geçerlidir. Bir gün önce arkadaşım yaptırdı ve şoke oldum. Trafik polisine gitti. Gönüllü olarak ceza yedi (Durumu anlatarak). Ardından da muayeneyi bulunduğu şehirde yaptırdı. İzmir'e gitmesi gerekiyordu. 41 lira trafik cezası ile (peşin ödeme) oraya kadar gitmekten kurtuldu. Çok ilginç.

• Ben erzurumda yaşıyorum vede rizeliyim eşimin ailesi bursada kız kardeşim istanbulda ilk arabam erzurum plakalıydı.Nereye gidersem erzurum harici insanlar plakayı görünce ters ters bakıyodu. Bunun nedeni ise insanlardaki önyargı. Hatta birgün memleketimdeyken arabayı park ediyorum arabamın camı açık iki kişide az ötede plakayı görünce kırolar geldi dediler aracı park ettim inip yanlarına gittim neden öyle dediniz dedim adam baktı şivem karadeniz biz seni erzurumlu sandık dediler. Bende erzurumlu olsam ne olur böyle ön yargılı olmayın dedim kusura bakma kardeş dediler bende fazla uzatmadım. Onun için bende şimdiki arabamı 34 plaka kullanıyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: revesnac78

quote:

Orjinalden alıntı: lokosit

@revesnac78
    yazdıkların mantıklı ama nedense ülkemizde sigorta avantajı için küçük şehir olmanın avantajını kullanmıyor.
    bu gün küçücük bir anadolu ilçesine bile gitseniz plakaların yarısı 34 tür.
    çok ufak bir kesim işin bu yönünü düşünüyordur.

bu konuda bende başka şehirlerde muayene yaptırabilmek isterim. tatilde muayene yaptırmam gerekebilir. illede tatile çıkacam diye zamanı gelmeden muayeneyi yaptırmam gerekmemeli.

Ben İstanbulda cesaret edemezdim açıkçası başka ile ait plakayla dolaşmaya, polis özellikle çeviriyor yabancı plakaları, her akşam polis çevirmesi oluyor özellikle yabancı plaka, panelvan 4x4 araçları çeviriyorlar, ihtiyacım olduğu halde büyük araç almıyorum, neden herakşam polisle muhatap olup moralim bozulsun, vakit kaybediyim.

Kurallara uyma taraftarıyım.

Gerçekten plaka değiştirmek bukadar masraflı ve zor bir işmi merak ediyorum.

• Peki Bursa'da Gökdere Bulvarı yakınlarında Egzoz muayenesi nerede yapılabilir?
    Bari onu becerelim.
    Diğerinin vakti gelene kadar belki Danıştay iptal eder.
  • Arkadaşlar araç muayenesi yaklaşıyor.
    Yukarıda yazdığım gibi Bursa'da yaptırma imkanım yok çünkü plaka 09.
    İzmir'e de gidemem.
    Ceza kestirilirse muayene yaptırılacağı ile ilgili rivayet var. Bilgisi olan var mı?
  • Neyseki hak yerini buldu arkadaşlar.
    9 Eylül 2008 tarihinde Ulaştırma Bakanlığı tarafından değiştirilen yönetmelik. Danıştay tarafından onaylandı. Bugünden itibaren her araç istediği yerde periyodik muayenesini yaptırabilir.
  • Ben istanbulda oturuyorum l.burgaz istasyonuna c.tesi icin randevu aldim sorun cikar mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.