Şimdi Ara

araç tercihi yapılmıştır(golf tsi dsg 122hp) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Golf yada a3 en iyi seçim fakat bom boş olacağından dolayı donanımlı bir auris çok harika olur
  • Titanyum X paketli Focus öneririm ESP hariç yok yok.
  • Ben de size yakın durumdaydım. Hem de şu dönemde 2 araç almak zorundaydık, neyse eşime otomatik bir B grubu araç alıp aciliyetimizi ortadan kaldırdık. Diğer araç için (bu c veya D grubu olacak) kesinlikle bayram sonrasını beklemeye başlamışdım bekliyorum zaten. Şimdi 2. el değeri her yıl sıkılıp araç değiştirdiğim için bende de önem arz ediyor.
    Öncelikle aşağıya kişisel görüşlerimi yazacağım. Marka fanatikliği falan yapmayacağım. Bunlar benim kişisel görüşlerimdir.
    Japon arabaları evet sorun çıkarmaz ama işciliklerini ve malzeme kalitelerini yeterli bulmuyorum. Alman arabalarında bu saydıklarım yeterli ama pahalı oluyolar dolayısı ile alınabilir fiyatlarda olanları genelde donanım yönünden zayıf oluyor. Yani tercih olarak ya iyi donanımlı Japon ya da az donanımlı Alman diye başlayabiliriz.
    A3 çok araştırdığım bir araçdı. 2005-2007 (2007 den emin değilim) arası DSG değil. Multitronic olarak geçiyo. Yani S-tronic değil. Dolayısıyla ben alınabilir olduğunu düşünüyorum. Nitekim ben 5 ay kadar önce 2006 sporback, ot, 39500 e bulmuş aracın kredi borcunu kapatmak konusundaki anlaşmazlık nedeni ile vazgeçmiş ve onun yerine 0 km Golf VI DSG almıştım. Sonra 2 araca geçme durumu nedeni ile onu sattık. Yalnız 5000 km de sattığım bu aracı satış fiyatının 6000 TL altına sattım. Öyle sanıldığı gibi değil piyasa. İnternet siteleri bazen çok yanıltıyo insanları. Şu anki 2. el Golf VI lar sıfırı ile aynı fiyata satılık,hatta dün farkettim VW indirim de yapmış. Ama 2. eller pik yapmış.
    Biraz uzun oldu ama ben de tam sizin gibi düşünüyorum. Bayramdansonra 2. el A3 veya Golf VI TSI bakacağım öncelikle. Ama sonuçda her aracı fiyatı uygun olması koşuluyla alırım da satarım da.
    Sonuç olarak favorim; A3, Golf TSI
    plase: Guiletta (bu yukarıda yazdıklarıma ters ama artık bunu alırsak biraz bineriz), Megane III, Mondeo (2007 sonrası)
    sürpriz; Focus,Ciciv,Auris,

• quote:

Orijinalden alıntı: Doritoch

Ben de size yakın durumdaydım. Hem de şu dönemde 2 araç almak zorundaydık, neyse eşime otomatik bir B grubu araç alıp aciliyetimizi ortadan kaldırdık. Diğer araç için (bu c veya D grubu olacak) kesinlikle bayram sonrasını beklemeye başlamışdım bekliyorum zaten. Şimdi 2. el değeri her yıl sıkılıp araç değiştirdiğim için bende de önem arz ediyor.
    Öncelikle aşağıya kişisel görüşlerimi yazacağım. Marka fanatikliği falan yapmayacağım. Bunlar benim kişisel görüşlerimdir.
    Japon arabaları evet sorun çıkarmaz ama işciliklerini ve malzeme kalitelerini yeterli bulmuyorum. Alman arabalarında bu saydıklarım yeterli ama pahalı oluyolar dolayısı ile alınabilir fiyatlarda olanları genelde donanım yönünden zayıf oluyor. Yani tercih olarak ya iyi donanımlı Japon ya da az donanımlı Alman diye başlayabiliriz.
    A3 çok araştırdığım bir araçdı. 2005-2007 (2007 den emin değilim) arası DSG değil. Multitronic olarak geçiyo. Yani S-tronic değil. Dolayısıyla ben alınabilir olduğunu düşünüyorum. Nitekim ben 5 ay kadar önce 2006 sporback, ot, 39500 e bulmuş aracın kredi borcunu kapatmak konusundaki anlaşmazlık nedeni ile vazgeçmiş ve onun yerine 0 km Golf VI DSG almıştım. Sonra 2 araca geçme durumu nedeni ile onu sattık. Yalnız 5000 km de sattığım bu aracı satış fiyatının 6000 TL altına sattım. Öyle sanıldığı gibi değil piyasa. İnternet siteleri bazen çok yanıltıyo insanları. Şu anki 2. el Golf VI lar sıfırı ile aynı fiyata satılık,hatta dün farkettim VW indirim de yapmış. Ama 2. eller pik yapmış.
    Biraz uzun oldu ama ben de tam sizin gibi düşünüyorum. Bayramdansonra 2. el A3 veya Golf VI TSI bakacağım öncelikle. Ama sonuçda her aracı fiyatı uygun olması koşuluyla alırım da satarım da.
    plase: Guiletta (bu yukarıda yazdıklarıma ters ama artık bunu alırsak biraz bineriz), Megane III, Mondeo (2007 sonrası)

Hocam durumu çok iyi özetlemişsin,aklımızdan aynı şeyler geçiyor.
    Bu gün araba firmalarına gittim,çünkü 2009 focus titanyum paet ikinci el araçlar 38-39 bin civarında.Ford bayiiyle baya ciddi pazarlık yaptım,titanyum X paket için.Ve en son 45 bin olur dediler,X paket olmazsa da opak renk için 42 bin olur dediler.Yani 2. el bi araca 39 bin vermektense sıfır araç almak daha mantıklı değil mi?Bugün yine bi kaç 2.el focus ilanlarını aradım ,adamlar nuh diyo peygamber demiyo 38-39 binde aşağı inmiyolar,hatta sıfırı 42 bin diyorum inanmadılar bana:),neyse durum böyle ama.Sonuçta 3-4 bin fazla vererek sıfır almak iyi fikir gibi gelmeye başladı özellikle focus için.
    Toyota'ya da gittim onlarda fazla uğraşmama rağmen Auris comfort plus dizel için 45bin direk fiyat verdiler.Ancak Aurisde bazı özellikler yok,örneğin yağmur sensörü,sunroof,xenon far ,hız sabitleyici gibi....
    ama sonuçta aurisinde sıfırı 2. el fiyatlarına yakın.
    Bu araçların en dolusu focus herşey var araçta.
    Golf'ede baktım,onda da indirim var 2 bin lira ,ama yinede comfirtline dsg şanzımanın fiyatı 50 bin lira(tsi motor),1.6 dizel yine confortline manuel 49 bin lira.dsg olursa 6 bin lira daha ekleyin.Ki yine yağmur sensörü,sunroof, gibi bi çok özellik yok.
    Tabi biraz daha 2. elleri araştırıcam focus auris,eğer 3-4 bin lira fark olursa sıfırından sıfır almak mantıklı gibi.
    Unutuyodum Opel'ede gittim ama yeni Astra nın teknik verileri beni hayal kırıklığına uğrattı.Dizel 1.3 95 beygir olanı 100 km hıza 14.9 saniyede çıkıyor,1.4 turbo 140 beygir olanı ise 9.9 saniyede çıkıyor.Rakiplerinin çok çok altında kalıyor bence.Opel tekrar gündeme almama rağmen teknik verilerinden dolayı direk eliyorum.
    Focus 109 beygir dizel 11 saniyede ,auris 90 beygir dizel 11.9 saniyede 100 yapıyor.

Alfa romeo jülyet den bahsetmişsiniz hocam,kesinlikle ikinci elde çok değer kaybetmese,gidip 1.4 170 beygirlik spor paketini alırım,test sürüşünü yaptım inanılmaz bi alet.Gerçekten 170 beygirin gücünü hissettiriyo,özellikle opelin 180 beygirliğine göre,bence opel sanki laf olsun diye 180 beygir demiş,hakkını veremiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ytkn -- 12 Kasım 2010; 18:40:47 >

• ben de farklı bir seçenek sunayım.peugeot 308 premium hdi auto6R al 2008-2010 model arası bulabilirsin.diğer araçlardan daha yüksek.görüş açısı gayet iyi,amortisörleri biraz sert geldi bana,eski bir kullanıcısı olarak.ekonomisi çok iyi(18 kr)ankara trafiğinde.260nm tork,1,6 110bg bir araç,güzel bir dizaynı var.ses yalıtımı yeterli,(lastik sesi az,rüzgar sesi biraz var)düşünülebilir
  • nedenini sorma abi de ben Auris derim :)

Colt kaça gitti abi, hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ytkn

quote:

Orijinalden alıntı: Doritoch

Ben de size yakın durumdaydım. Hem de şu dönemde 2 araç almak zorundaydık, neyse eşime otomatik bir B grubu araç alıp aciliyetimizi ortadan kaldırdık. Diğer araç için (bu c veya D grubu olacak) kesinlikle bayram sonrasını beklemeye başlamışdım bekliyorum zaten. Şimdi 2. el değeri her yıl sıkılıp araç değiştirdiğim için bende de önem arz ediyor.

Hocam durumu çok iyi özetlemişsin,aklımızdan aynı şeyler geçiyor.
    Bu gün araba firmalarına gittim,çünkü 2009 focus titanyum paet ikinci el araçlar 38-39 bin civarında.Ford bayiiyle baya ciddi pazarlık yaptım,titanyum X paket için.Ve en son 45 bin olur dediler,X paket olmazsa da opak renk için 42 bin olur dediler.Yani 2. el bi araca 39 bin vermektense sıfır araç almak daha mantıklı değil mi?Bugün yine bi kaç 2.el focus ilanlarını aradım ,adamlar nuh diyo peygamber demiyo 38-39 binde aşağı inmiyolar,hatta sıfırı 42 bin diyorum inanmadılar bana:),neyse durum böyle ama.Sonuçta 3-4 bin fazla vererek sıfır almak iyi fikir gibi gelmeye başladı özellikle focus için.
    Toyota'ya da gittim onlarda fazla uğraşmama rağmen Auris comfort plus dizel için 45bin direk fiyat verdiler.Ancak Aurisde bazı özellikler yok,örneğin yağmur sensörü,sunroof,xenon far ,hız sabitleyici gibi....
    ama sonuçta aurisinde sıfırı 2. el fiyatlarına yakın.
    Bu araçların en dolusu focus herşey var araçta.
    Golf'ede baktım,onda da indirim var 2 bin lira ,ama yinede comfirtline dsg şanzımanın fiyatı 50 bin lira(tsi motor),1.6 dizel yine confortline manuel 49 bin lira.dsg olursa 6 bin lira daha ekleyin.Ki yine yağmur sensörü,sunroof, gibi bi çok özellik yok.
    Tabi biraz daha 2. elleri araştırıcam focus auris,eğer 3-4 bin lira fark olursa sıfırından sıfır almak mantıklı gibi.
    Unutuyodum Opel'ede gittim ama yeni Astra nın teknik verileri beni hayal kırıklığına uğrattı.Dizel 1.3 95 beygir olanı 100 km hıza 14.9 saniyede çıkıyor,1.4 turbo 140 beygir olanı ise 9.9 saniyede çıkıyor.Rakiplerinin çok çok altında kalıyor bence.Opel tekrar gündeme almama rağmen teknik verilerinden dolayı direk eliyorum.
    Focus 109 beygir dizel 11 saniyede ,auris 90 beygir dizel 11.9 saniyede 100 yapıyor.

Alfa romeo jülyet den bahsetmişsiniz hocam,kesinlikle ikinci elde çok değer kaybetmese,gidip 1.4 170 beygirlik spor paketini alırım,test sürüşünü yaptım inanılmaz bi alet.Gerçekten 170 beygirin gücünü hissettiriyo,özellikle opelin 180 beygirliğine göre,bence opel sanki laf olsun diye 180 beygir demiş,hakkını veremiyor.

Focus yakın zamanda kasa değiştirecek diye biliyorum, pazarlık şansınız daha da artacaktır, veya aralık ayının son 10 günü

• quote:

Orijinalden alıntı: bacey

nedenini sorma abi de ben Auris derim :)

Colt 18.000 tl gitti dostum.

Arkadaşlar bu arada araç seçimimi tamamladım,golf tsi dsg şanzuman tercih ettim.Yorumlarınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • Focus ilanındaki herif benim aracımın iki adet foroğrafını kullanmış. Ciddiyetsiz bir ilan gibi.
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: IGBT

Makyaj öncesi 2007 Focus GHIA 2 gün boyunca kullanma fırsatım olmuştu. 109 HP lik dizelden alacaksanız performansı gayet güzel. Aracın yol tutuşu mükemmel. İçine çok ses alıyor diye şikayet edilir genelde ama ben hiç rahatsız olduğumu hatırlamıyorum.

Auris eniştemde var 1.4 90 HP dizel. Focusa göre performansı bariz düşük. Ama 90HP Focus la aynıdır sanırım. Yakıt tüketimi çok düşük.

2004-2005 eski kasa Focuslar bile 20.000 lira üzerinde gidiyor şu sıralar. Yeni kasası çıksa bile çok fazla değer kaybedeceğini düşünmüyorum, zaten siz sıfır araç almıyorsunuz.

Focus benim daha çok hoşuma gitmişti.Tercih sizin.

evet haklısınız sıfır olsa değer kaybı olur,tabi benim almak istediğim modeller 2008-09-10 model olacak.
    işte böyle bi araç istiyorum ,nasıl fiyatı sizce çok mu?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-ford-focus-sahibinden-kaza-boya-degisen-yok-orjinal-19-000-km-titanium-34463191/detay

aurisede örnek bu var arkadaşlar..
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-toyota-auris-acil-sahibinden-satilik-toyota-auris-1-4-d4-elegant-33904941/detay

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bacey

nedenini sorma abi de ben Auris derim :)

Colt 18.000 tl gitti dostum.

Arkadaşlar bu arada araç seçimimi tamamladım,golf tsi dsg şanzuman tercih ettim.Yorumlarınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

ucuza gitmiş be abi, hayırlı olsun yeni araç...Colt MIVECten sonra ancak TSI mutlu ederdi seni :)
  • Hayırlı olsun, kazasız sürüşler dilerim.
  • Hayırlı uğurlu olsun.
  • almadan önce kullandın mı bilmiyorum fakat harika bir araç almanın arefesindesin
    izlenimlerini yaz
  • Teşekkür ederim arkadaşlar:)
    @bacey dostum evet ucuza gitti,ama piyasa koşulları belli,gerçi bende 17 bine almıştım.Evet colt dan sonra performans böyle bi motor tatmin ederdi.

@derftg
    haklısınız gerçekten de mükemmel bir araç,2 gündür kullanıyorum,tarif edemiyorum yaşanması gerekir:)
    performansı harika dsg şanzuman süper,kalite hissi her yerinde her ayrıntısında hissediriyor.Çok memnunum iyi ki bu aracı tercih etmişim...

@bangsuui
    @alph1940
    teşekkürler arkadaşlar daha iyileri sizlerin olsun.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.