Şimdi Ara

Aracım motor çalıştıktan ilk 10 dk içinde rölantide stop ediyor!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lpg söküldükten sonra da stop ediyordu yaklaşık 1 sene lpgsiz kullandık aracı yine vardı stop etme olayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mixedaksoy

lpg söküldükten sonra da stop ediyordu yaklaşık 1 sene lpgsiz kullandık aracı yine vardı stop etme olayı

araç rölantide kaç devir civarlarına seyrediyor
  • rölanti ayarına da baktırdık 700 devirlerde rölanti ayarında sorun yok demişti usta
  • kelebek temizleme olayı var demişti usta onu yaptıktan sonra rölanti motoru alalım demişti 2 farklı ustadan değişik cevaplar aldığım için aklım karışık açıkcası
  • araç enjeksiyonlu mu ?
  • multipoint enjeksiyonlu
  • quote:

multipoint enjeksiyonlu

Gaz kelebeğini bi temizlet , ardından bi de disbrütör avans ayarını yaptır , sonra gaz kelebeği kalibresini yaptır düzelmesi gerekir. düzelmezse ateşleme sisteminden devam ederiz
  • gaz kelebeğini temizlettireceğim sizi de haberdar ederim ama distribütör ve bujiler yani ateşleme sistemi hepsi amerikadan sıfır getirildi tamamen sistem yenilendi onlarda sorun olduğunu düşünmüyorum teşekkürler
  • Ya bu durum çok sıkıcı. Sorun listeleyeceğim yerlerin herhangi birinde olabilir. sorunun bu, tam bundandır diyemiyorsun. Hem havalandırma sistemi hem de ateşleme sisteminden hatta yakıt kirliliğinden enjektorlerden felan da tetıkleyecek bır sıkıntı.

Buji bujı kabloları
    Ateşleme bobını
    Kontak Şalteri
    lambda sensörü
    MAP sensör ü
    EGR
    hava akış sensörü
    gaz kelebeği konum sensörü
    yüksek rakım dengeleme sensörü
    silindir kapak sıcaklığı sensörü
    krank mili pozisyon sensörü
    ECU
    ve avans ayarları vs. buradan haber edersen ben de ogrenmıs olurum sorununu
  • aracın şu sanırım :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chrysler-chrysler-stratus-2.5-v6-sahibinden-198.000-km-de-166492626/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkmenson -- 8 Haziran 2014; 2:41:26 >
  • evet araç satılıkta :)
  • vakum kacagida olabilir butun hava hortumlarini ve intake manifold contolarini control et araba calisirken hava alabilicek yerlere hortumlara karburator temizleyici sikarsan eger kacak varsa arabanin calismasinda ufak bi degisiklik olur
  • quote:

rölanti ayarına da baktırdık 700 devirlerde rölanti ayarında sorun yok demişti usta

aracı ilk çalıştırdığınızda rölantisi 1200 üzerinde
    çalışması lazım ısınıncaya kadar öyle olmuyormu
    yada çıkıp birdenmi düşüp stop ediyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

kelebek temizleme olayı var demişti usta onu yaptıktan sonra rölanti motoru alalım demişti 2 farklı ustadan değişik cevaplar aldığım için aklım karışık açıkcası

valla ağzı olan konuşuyor kronik bir sorun olabilir açıkcası. biz şuan bindiğimiz vectrayı ilk aldığımızda kelebek temizlettik.başka ustalar yine kelebek boğaz temizletmeye yönlendirmişti.
    temizlettirin boğazı max 60 tl masrafı vardır
  • teşekkürler haftaya vakum kaçağı ile ilgili ne yapılması gerekiyorsa onu da söylerim ustaya
  • arabanın calısma devirleri sağlıklı sorun yok nedense motor ısınana kadarki süreçte bir sıkıntı var ilk çalışmada devir 1000leri geçiyor
  • gaz kelebeğini temizlettim arkadaşlar anca bugün sanayiye gidebildim şuan bir sorun yok 2 3 gün test edeceğim inşallah düzelmiş olur eğer bir daha stop ederse ustam rölanti motoru almamı söyledi teşekkürler size de gaz kelebeği gerçekten cok kirliydi kurum bağladığını söyledi usta...(40 lira aldı temizleme işine)
  • quote:

gaz kelebeğini temizlettim arkadaşlar anca bugün sanayiye gidebildim şuan bir sorun yok 2 3 gün test edeceğim inşallah düzelmiş olur eğer bir daha stop ederse ustam rölanti motoru almamı söyledi teşekkürler size de gaz kelebeği gerçekten cok kirliydi kurum bağladığını söyledi usta...(40 lira aldı temizleme işine)

öhhh 40 lira nedir ya :) ben 20 liraya hortum kelepçe pensesi, 10 lirayşa vürt alır kendim temizlerdim :) hatta 20 liraya da adaptasyon kablosuu :)): şaka şkaka inşallah sorunun çözülür
  • :) araba yapılsın 20 de bahşiş verirdim :)
  • quote:

gaz kelebeğini temizlettim arkadaşlar anca bugün sanayiye gidebildim şuan bir sorun yok 2 3 gün test edeceğim inşallah düzelmiş olur eğer bir daha stop ederse ustam rölanti motoru almamı söyledi teşekkürler size de gaz kelebeği gerçekten cok kirliydi kurum bağladığını söyledi usta...(40 lira aldı temizleme işine)

dostum sorunun çözülmüştür umarım
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.