Şimdi Ara

Aracıma nasıl pasta atacağım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Elimde Turtle Wax Heavy duty Cleaner var

http://www.sahibinden.com/ogretmenden_boyasiz_sunrooflu_lpgli_focus_sedan_bordo-44WQQaXQQ16054152WQQpXQQdisplayitem

Yukarıdaki ilanda da aracımı görebilirsiniz.

Benim asıl merak ettiğim şu
    Bu yukarıda yazdığım aşırı çizik giderici pastayı aracın tamponlarına uygulasan, yani bir nevi krem gibi sürsen olur mu, yoksa tampona süre süre boyasını kazımam mı gerekiyor.
    Bir de Turtle wax hard shell Shine aldım, araca pasta yaptıktan sonra bunu sarı skothc bridege bez ile ya da temizlik süngeri ile yapsam olur mu?

İnternette bu konu ile çok fazla yazı okudum ama içerisinden bana özel çözüm olacak bir cevap bulamadım.

Teşekkür ederim.

• hocam pastayı tampona uygularsan altındaki siyahı çıkar oraya rütüş yapabilirsiniz ancak.pasta işi çok sakıncalıdır sadece cila atsanızda aracınız güzel parlar
  • Sizi daha öncede bir linke yönlendirmiştim sanırım yeterli gelmedi. Bu konuyu oraya sorsanız daha güzel cevap alabilirdiniz ama neyse ben size yardımcı olmaya çalışayım.

Doanım haber Boya koruma ana başlık

Hocam elinizdeki cila işine gelmez. Ağır aşındırıcı içeren bir üründür. Komple uygulamaya kalkarsanız geri dönüşümü mümkün olmayan hasar verebilirsiniz aracınıza.

Elinizde ki ürünü lokal çizikler var ise onları gidermek için kullanırsınız. Hasarlı noktaya fazla bastırmadan çizik yok oluncaya kadar sürer, kuruyunca temiz bez ile orayı temizlersiniz.

Sizin çok az aşındırıcı içeren polish ürünlerden kullanmanız gerekiyor.

Turtle wax güçlü çizik giderici cila

Turtle wax aldığınız aynı markanın ürününü yukarıda verdim.

Ürünü kaporta üzerine dökerek microfiber bir bez ile iyice ovalamanız gerekiyor. Sonra sürdüğünüz ve ovaladığınız sıvı kuruyunca(Max 2dk) temiz ve kuru bir microfiber ile parlatacaksınız. İyi bir sonuç almak için atıyorum sadece kaputu 1 saat paralel hareketlerle ovalamalısınız.

Bu işlem bitince sizi tatmin edecek bir parlaklığa kavuşurunuz.

Not: bir şişe aracınıza uygulamanız için yeterlidir.

Bu güzel parlaklığı muhafaza etmek, aracınızın güneşten, kuş pisliğinde, yağmurdan, çamurdan daha az etkilenmesi için wax(cila) ürünle aracınızı koruma altına almanız sizin menfaatinizedir.

Bu wax lama işlemi kolaydır. Ovalamadan ince bir tabaka sürer, kuruyunca temiz bez ile silersiniz. Sıvı ürünleri uygulaması kolaydır ama etkisini çabuk yitirir. Ben size sıvı olanının linkini verdim bence bunu kullanın. Ayda yada iki ayda bir tekrar etmenizde fayda var. Bir şişeyi en az 10 kere kullanırsınız.Bu işlem zaten 30 dk sürer.

Turtle wax sıvı teflon cila(WAX)

Bu işlem aracınızı yıkadığında iyi bir boncuklanma şeklinde kendini gösterir. Aracınızda boncuklanma bittiğinde wax da bitmiş demektir.

NOT: Anlattığım tüm ürünleri boyada aracın camında farlarda korkmadan uygulayın. Ama kesinlikle aracınızın siyah plastik(tampon vs.) değdirmeyin oraları beyazlatır.

Aracıma nasıl pasta atacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 6 Eylül 2009; 17:33:11 >

• Sayın Biuu arkadaşım,

Diğer dediğiniz yazıları okudum ama okurken bile gerildim, yanlış bir şey yaparım diye. pasta da cila da duruyor

Dediklerinizden anladığım kadarıyla Turtle Wax Original Hard Shell Shine car wash (Yoğun parlaklık veren kolay uygulamalı sıvı cila) cilasını da kullanamayacağım. Bunlar sanırım elimde kaldı. Bu cilayı kllanabilirmiyim belirtirseniz sevinirim.

Diğer yazdığınız şeyleri alıp bulup uygulayacağım. Ne yalan söyleyeyim arabaya birşey olur diye de ödüm kopuyor.

Biuu arkadaşım, Cevap verip yardımcı olduğunuz için ayrıca teşekkür ederim. Sağolun.
  • biuu arkadaşım

(Hocam elinizdeki cila işine gelmez. Ağır aşındırıcı içeren bir üründür. Komple uygulamaya kalkarsanız geri dönüşümü mümkün olmayan hasar verebilirsiniz aracınıza.)

diye yazmışsınız, tekrar okuyunca farkettim. bu da demek oluyor ki, kullanmayacağım. Geç anlıyorum ama olsun. Teşekkür ederim
  • O ürünü sadece yoğun çiziklerin olduğu bölgelerde çizikleri kapatmak amacıyla kullanabilirsiniz.
  • Aman diyim Pasta işine girmeyin..

Çok çok profesyonel olmadan bu işlere girmek sakat.Geçen gün Altınoluk'ta bir yıkamacı anlatıyordu , yeni açılan bir yıkamacıda , tecrübesiz bir eleman Audi Q7'yi berbat bir hale getirmiş.2 milyarlık masraf açmış

Ben Ziebart'a Sonax'a götürürken bile 2 kere düşünüyorum..
  • Pasta atacak kadar aracında leke olduğunu sanmıyorum. Pasta her zaman boyanın ömrünü yer. Cila at, Mikrofiber bezle de geç üstünden pırıl pırıl olur...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.