Şimdi Ara

Aracımı nasıl yıkıyorum ve önerilerim (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
35
Favori
10.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba herkese. Gyeon Silk Dryer bez aldım. Açıklama da makinada yıkanmaz diyor. Siz ne şekilde temizliyorsunuz? Kendi şampuanı var ama bez fiyatı kadar. 30 Derece'de Bebek Deterjanı ile makinada yıkasak sorun olur mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Weezer kullanıcısına yanıt

Normalde kullandığınızın yarısı kadar deterjan ile yumuşatıcı kullanmadan 30 veya 40 derece sıcaklıkta 600 800 devirde yıkayabilirsiniz

• @FurkanEmir411 selamlar, ben de yeni araç sahibi oldum ve yıkama konusuna biraz özen göstermek istiyorum. İlk yıkamada arabaya fırça vurmak gibi bir acemi hatası bile yaptım, ama yavaş yavaş öğreniyoruz.

Ben de ev ortamında yıkama opsiyonu bulunmayanlardanım, dolayısıyla sizin gibi benzinliklerdeki su ve köpük makinelerine kalıyoruz. Orada da köpüklerin kostikli olması vb durumları yeni yeni okuyup sağa sola baktıkça öğreniyorum, bu konunun da bana yararı oldu dolayısıyla teşekkür ediyorum paylaştığınız bilgiler için.

İlk mesajınızdaki Marolex Axel 3000 ürününü almayı düşünüyorum ama merak ettiğim bir konu var. Su ve oto şampuan ile oldurduktan sonra tek kullanımda tüm aracı köpükleyebiliyor musunuz yoksa bir kaç kez doldurmak mı gerekiyor? Benzinliklerdeki yıkama yerlerinde bazen sıra olabiliyor. Bu ürünü bir kaç kez doldurmak gerekecek, tüm arabayı köpüklememiz zaman alacaksa bol bol küfür yer miyiz bu işlemi yaparken?

• 1 kez doldurursanız tüm araca yeter. Bir kaç kez yapınca tecrübe edersiniz. Kostikli şampuan kullanmayın, aracın kirini süngerle bezle yada fırçayla falan yaymayın aracın üstündeki kirler tozlar taşlar çamurlar otlar vs çizer aracınızı önce arındırabildiğiniz maximum düzeyde kiri temassız olarak arındırın ondan sonra temas edecekseniz edin süngerle yıkamakta çizer yani olay çizecek şeylerden uzak tutmakta, çamurlu çapaklı eldiveni sürdüğünüzde de çizilir sadece fırça değil, benzinlikte tek bir kere köpükleyebilirim o yüzden ilk köpükleyip süngerle yıkayayım derseniz aracın üzerindeki çapaklı pislikler ile yıkamış olursunuz. Bende 7 ay oldu aracı alalı cila, wax, seramik katkılı cila vs çok önemli kir yapışmıyor arabaya yıkarkende rahat ediyorsunuz kirin araçta durduğu sürede vereceği zararıda engelliyorsunuz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1 pompa 1 aracı rahat rahat köpükler, 2. Bir ucuz pompa alıp birini ön yıkama diğerini temaslı yıkama için kullanabilirsiniz.

https://www.n11.com/urun/alta-kopuk-atma-pompasi-fpm-2000-2-litre-36585693?magaza=karincakararinca

Marolex yerine bunu alabilirsiniz, kuponla beraber 580 liraya gelir f/p.

Ama her halükarda 2 tur köpük atmanız lazım, 2 köpük 2 su şeklinde yapın, 2. Pompayı almak önemli. Çok kalabalık değilse küfür yemezsiniz yavaş yıkayan birisiyle aynı sürede yıkıyorum ben aracı

• Dönüşler için teşekkürler @FurkanEmir411 @daquied

Şimdilik katlanabilir bir kova aldım yerden tasarruf etmek adına, temaslı yıkamayı da onunla yapıp marolexi bir deneyimlerim diye düşünüyorum. Sonrasında durumu değerlendirip ikinci bir marolex alınır mı kısmına bakacağım. Araca yapılabilecek işlemlere (wax, cila, seramik) şimdilik hiç girmedim bu konuda bilgisizim. Bir ara bütçe uygunluğuna göre forumu gezip bilgi edinmeye çalışabilirim.

• skaydogdu kullanıcısına yanıt

Marolexle alta arasında 350-400 TL fark oluyor, değmez bence.

• Bir ara kampta, plajda, oto yıkamada kullanmak için 12V 3A ufak bir pompa almıştım.

www.kampa.com.tr
    Tmc SR09508 Su ve Mazot Ara Transfer Pompası 12 Volt
    https://www.kampa.com.tr/urun/seaflo-tmc-sr09508-su-ve-mazot-ara-transfer-pompasi-12-volt-280-gph

Aracımı nasıl yıkıyorum ve önerilerim

Aliexpressden de fıskıye

0.75 mm kablo, su geçirmez sigorta kabı ve uygun değerde sigorta, anahtar ve akü klipsleri ile elektrik kısmını hallettim. Yeterli uzunlukta su hortumları taktım.

Aracın aküsüne bağladım, 20şer litrelik ikişer bidona su doldurup köpük püskürtme, kova ve fırça kullanarak çocukla yıkadık. Sadece 20 litrelik bidon da yetecekmiş. Pompanın basıncı istasyonlardaki gibi kuvvetli değil ama ıslatma ve durulama için yeterli oldu.
    Araç bir hayli kirli olduğu için önceden istasyanda su tutmak gerekti.

Dezavantajı pompa susuz çalışmıyor yani çıkış hortumundan emerek biraz hava çekip pompaya suyun ulaştırılması gerekiyor. Giriş hortumunun ucuna Bauhausdan aldığım basit bir çekvalf taktım bu da yardımcı oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 6 Temmuz 2024; 9:29:21 >

• 2018 senesinde 2017 model 8 aylık sıfır denecek kadar temiz 308 almıştım kırmızı renkti. şimdi burda yazılanları okuyunca nefesim daraldı ter bastı. arabaya bu kadar titremek gereksiz iş uğraşana saygım var tabi. aldığım malzemenin harcadığım paranın haddi hesabı yok şimdi çok pişmanım. kaputunu çocuklar taşla çizdikten sonra hevesim kaçtı hemen sattım gittim 2024 sıfır polo aldım şimdi sadece beni a dan b ye götüren bi vasıta. insana değer katacak fayda zaman tasarruf sağlayacak başka uğraşlar bulmak gerekir. hayatta zamandan daha değerli bir şey yokmuş yaş 40 ı geçince daha iyi anlaşılıyor. bu işi para için yapmak dışında yok kostikli yok gostikli diye kendini yıpratmak çok yazık bence. ben eski aracımda koltuklarım beyazdı hep kılıfla kullandım diyorum şimdi ne kadar salakmışım arabayı gördüm şirket arabası olmuş sigara bile içmezdim gerek yok hayat anlık çok kısa keyfinize bakın. mekaniği düzgün olsun yakıtı düzgün olsun yağmurdan sıcaktan korusun benim için yeterli.

• Merhabalar, bu güzel rehber için teşekkürler :)

İlk kez aracımı yıkayacağım, şimdilik sadece dış yıkama yapacağım, aylardır aracımı yıkamadım çok kirli şu an. Ben bir şeyi anlamadım; Prewash Divortex'in washberry şampuanını önermişsiniz. Bununla ön yıkamayı yaptıktan sonra Valet Pro Foamula 1 ile aracınızı yıkadığınızı söylemişsiniz. Bu ikisi de ön yıkama şampuanı değil mi ben mi yanılıyorum? Valet Pro Foamula 1 yerine Valet Pro Advanced Poseidon kullanmamı önerir misiniz? Teşekkürler şimdiden

• Evden hortumu çek

Suyu tut

Herhangi bir oto şampuanı ile her tarafını geç

Suyu tut

Kurula

Bu.

• Panthér kullanıcısına yanıt

Hayır bu kadar basit olamaz. Bu işin çok ince ayrıntıları var

• Moueson kullanıcısına yanıt

Gayet basit.

• Suya nasıl çözüm buluyorsunuz? Benzinlikteki sular malum..
    Müstail evimiz yok ya da evin önünde yıkama imkânı yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MrPixel M kullanıcısına yanıt

Advanced Poseidon cilalı olduğu için üzerinde uyguladığım Fusso Wax'ı perdeleyebilir. Sizin aracınızda herhangi bir koruma yoksa kullanabilirsiniz sakıncası yoktur. Foamula 1'de esasında ön yıkama şampuanı ama zaten ön yıkama şampuanlarını çok alkali içeriği yoksa yani Ph Nötr ise normal temaslı yıkamada da kullanabilirsiniz sorun olmaz.

• gokhan68 G kullanıcısına yanıt

Öncelikle istasyonun markasının iletişim hakkından şikayet oluşturun, gerçekten kireç filtreleri vs yeterli bakımı görmüyorsa düzeltmeleri gerekir ama kalıcı çözüm olarak çevrenizde mevcutsa başka istasyonları tercih etmek. Ben 2-3 tane suyu düzgün istasyon belirledim onları tercih ediyorum. Suyu çok kireçli olduğu için gitmediğim istasyonun da alan olarak en büyük ve en rahat takılınabilen olması üzücü ama ne kadar çabuk silip üzerinde su bırakmasam bile kireç lekesi kaldığından beridir gitmiyorum oraya.

Sonra araç çizik dolduğunda pasta cila olarak instagram reelsda gördüğümüz sinan benliden gibi kampanyacılara aracımızı götürüp boyada açılmaları görünce "X Markasının boyası çok dandik" diye DonanımHaber'de konu açıyoruz

https://www.instagram.com/sinan_benliden34/

Bu şaheseri herkes görsün diye link bırakıyorum Aracımı nasıl yıkıyorum ve önerilerim 

• FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt

Ne oluyor çizik olunca? Dünyanın sonu değil ya!

Bende eskiden çok titizlenirdim, zaman ilerledikçe boş yere kendimi yorup kafaya taktığımı anladım.

Altı üstü araba işte! Fazla abartmanın manası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 12 Ekim 2024; 19:57:58 >

Niye malıma bilerek zarar vereyim ? Paramın düşmanı mıyım.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.