Şimdi Ara

Aracımı satıyorum. Noter,banka vs. işlemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir sorun çıkmazsa önümüzdeki hafta aracımı satıyorum.
    Noter, banka vs işlemlerinde nelere dikkat etmeliyim?
    Kendimi nasıl garantiye alırım?

İşlemler şu sıra ile mi olmalı?

-Alacak arkadaş aracı kontrol edecek
    -Almaya karar verirse parayı bana eft yapacak.
    -Para hesabıma geçtiğinde notere gidip satışı yapacağız.

• Ben olsam parayi alip imza atardim gerisi sikinti olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail4444

Ben olsam parayi alip imza atardim gerisi sikinti olabilir.

Parayı elden mi alayım? Eft işlemini sonradan iptal edemez değil mi?
  • exca E kullanıcısına yanıt
    notere gitmeden parayı eft yapacaklarını pek sanmam..en mantıklısı noterde paranı alıp satışı vermen...zaten noterde soruyorlar parayı aldın mı diye...ama orda da paranın sahte olup olmadığını da bilemiyoruz sakıncalı bir durum yani..bence adama şöyle bir teklifte bulunun..önce bankaya gidin, araç bedelini alıcı hesabından çeksin beraber notere geçin ve satışı verin parayı alın...hem paraların sahte olma olasılığı da ortadan kalkmış olur böylece..adam eft yi satıştan önce yaparsa o daha güvenli tabi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: exca

Arkadaşlar bir sorun çıkmazsa önümüzdeki hafta aracımı satıyorum.
    Noter, banka vs işlemlerinde nelere dikkat etmeliyim?
    Kendimi nasıl garantiye alırım?

İşlemler şu sıra ile mi olmalı?

-Alacak arkadaş aracı kontrol edecek
    -Almaya karar verirse parayı bana eft yapacak.
    -Para hesabıma geçtiğinde notere gidip satışı yapacağız.

alacak arkadaşla bankaya gidin parayı veznede saydırsın makineden okeyse cebine koysun parasını
    notere gidin devrini ver paranı al.
  • Cevaplar için teşekkürler.
    Parayı bankadan almayı teklif ederim ama notere kadar parayı üstünde taşıyıp riske girmek istemeyecektir. Bende istemezdim.
    Noter sonrası parayı eft yapayım yada bankaya gidelim derse kabul etmem, satış yatar.
    Noterdeyken eft yapıp açıklamaya ... plakalı araç bedeli yazarız. Onun içinde ispat şansı olur. 15 - 20 dk da para benim hesaba geçer işlemi yaparız. Benim için en garanti yol bu gibi duruyor. Kabul ederse tabi. :)
  • Şu devlet bi havuz sistemi yapamadı,o kadar dolandırıcı insanlarımız varken şuanki sistem Allaha emanet..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vekalet ile araç satışı
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2 tane birader senle gelecek karşı tarafında aynı şekilde. al gülüm ver gülüm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • exca E kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım yapacağın en garantili yol

-Alıcıyla beraber, hesabı hangi bankadaysa oraya gidilecek, sizin adınıza orada hesap açılacak, aracın bedelini oraya yatıracak ...
    -Eğer elden nakit ödeme yapacaksa, ( sahteciliğe karşı...) yine aynı işlemi uygulayacaksınız; Beraberce ( hangi banka olursa olsun...) yine bankaya gideceksiniz, sizin adınıza parayı hesabınıza yatıracak...
    sonra beraberce notere gidin satışı verin.

İstediğin zamanda gider, bankadaki hesabından parayı çekersin.

Ev veya araç satacağınız zaman bu yolu uygulayın, temiz garantili....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 7 Nisan 2014; 23:05:39 >
  • Aracımın satışı aşağıdaki gibi sorunsuz bir şekilde gerçekleşti arkadaşlar.
    Fikirlerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler.

Aracın servis kayıtlarını kontrol ettik. Sorun yoktu zaten. Almaya karar verdi.
    Paranın %10 unu elden getirmiş. Elden almadım.
    Çalıştığım bankanın bankamatiğine gidip parayı ordan yatırdık. Kalan miktarı hesabıma eft yaptı.
    Noter yolunda tüm para benim hesaba geçmiş oldu. Noterde işlemleri bitirdik.
  • eft 2 dakikada hesaba geçiyor parayı almadan kesinlikle imza atma alıcı parayı versin sonra imza at hesabında yada elinde parayı gör önce. Birde eğer nakit vericekse bankaya birlikte gidin saydırarak adam alsın parayı siz dokunmayın bile. noterde parayı alır imzayı atarsın o zaman.
  • Aracı satın almak için anlaştım ama noterde muayene olmadığı için satış yapılamadı.
    200 TL' de muayene için ödemeyi kabul ettim. P.tesi muayeneden geçer geçmez satışı alacağım
  • quote:

Aracımın satışı aşağıdaki gibi sorunsuz bir şekilde gerçekleşti arkadaşlar.
    Fikirlerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler.

Aracın servis kayıtlarını kontrol ettik. Sorun yoktu zaten. Almaya karar verdi.
    Paranın %10 unu elden getirmiş. Elden almadım.
    Çalıştığım bankanın bankamatiğine gidip parayı ordan yatırdık. Kalan miktarı hesabıma eft yaptı.
    Noter yolunda tüm para benim hesaba geçmiş oldu. Noterde işlemleri bitirdik.

önden eft işlemi biraz saçma geliyor bana. karşı tarafın garantisi ne bu durumda? kaçsanız gitseniz kim bulacak sizi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Aracı satın almak için anlaştım ama noterde muayene olmadığı için satış yapılamadı.
    200 TL' de muayene için ödemeyi kabul ettim. P.tesi muayeneden geçer geçmez satışı alacağım

Bizde yeni sattik muaynesiz nasil satış yapilamadiki ??

• farukdanis F kullanıcısına yanıt
    Bana eft yaparken açıklaya ..... plakalı aracın alış bedelidir diye yazdı.
    Kaçsaydım ispat için kullanabilirdi bunu. :)
  • quote:

ama mahkemelerde aylarca uğraşmak gerekirdi. bence mantıklı değil.
  • quote:

Ben Jazz' ı satarken 20.000 TL yi noterin huzurunda netbooktan hesabıma eft yaptı ama bir türlü hesabıma geçmedi.
    Baktık olmuyor noterin kapanmasına yarım Saatten az kaldı telefon bancılığından sorduk adıma bekleyen eft var mı diye. Banka bunu. Bilgisini bile bile veremedi.
    Ben de gözümü karartıp imzayı attım ve mesai bittikten 2 saat sonra para hesabıma yatmıştı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.