merhaba arkadaşlar benim aracım 92 model doğan l 1600 motor tüpü yeni değişmiş ben yeni aldım aracı simit tüplerden bagaja gömmeli. ben araca 50 TL lik gaz koydum 29,65 litre aldı 225 km yol yaptım bitti benim aracım şimdi km de 0,222 mi yakıyor bu yüksek değilmi ne yapmam lazım bana bu konuda yardım edebilirseniz sevinirim.
saygılar
ş.dışı ortalama 80-90 km hıza göre ise çok. şehiriçi ise normal. çünkü ş.içi dengesiz bir trafik.ş. içinde her ölçüm farklı çıkar. ş.dışı ortalama 80-90 km hıza göre ise çok.
valla hocam aracı denemek için yeri geldi 150-180 vurdum ama sürekli değil bu hızla gittiğim enfazla 5 km, normalde 100 ü geçmiyorum şehir içinde olsun olmasın bana sanki çok yakarmış gibi geldi
örnek veriyim
evden işyerim gidiş geliş 22 km ben pazartesi 20 tl lik gaz alıyorum cuma günü akşam eve döndüğümde gaz bitiyoru yani 5 günde tam 110 km oluyor sizce çok değil mi işe münübüsle gitsem daha karlı münübüs ücreti gidiş geliş 3,00 lira araba ile gidişim günde 4,84 tl ye geliyor
quote:
Orijinalden alıntı: kastinbjk
valla hocam aracı denemek için yeri geldi 150-180 vurdum ama sürekli değil bu hızla gittiğim enfazla 5 km, normalde 100 ü geçmiyorum şehir içinde olsun olmasın bana sanki çok yakarmış gibi geldi
örnek veriyim
evden işyerim gidiş geliş 22 km ben pazartesi 20 tl lik gaz alıyorum cuma günü akşam eve döndüğümde gaz bitiyoru yani 5 günde tam 110 km oluyor sizce çok değil mi işe münübüsle gitsem daha karlı münübüs ücreti gidiş geliş 3,00 lira araba ile gidişim günde 4,84 tl ye geliyor
ilk mesajda 50 liralık gazla 225 km demişsiniz. sanırım trafiksiz bir ortam. 20 liralık gazla 110 km çok çok iyi. kaldı ki tofaş çok yakan bir araba.kışın 0,25 kuruş yakması bile normal. minibüs olayına gelince, tek kişinin arabayla işe gidip gelmesi zaten lükstür.o lüxün de maliyeti olacak tabi ki.
Arkadaşım aracın çok yakıyor onu söyleyim......uzun yolda 222 000 tl yakmasının benzinle karşılığı 420 000 tl falan......bence sen aracın ateşleme sistemine bi baktır, gaz beynine baktır...
Bunun yanında herşeyin sağlamdır fakat motorun bitik olabilir. Aracın yüksek devirde aşırı derecede mavi duman atıyor mu ona bak.........tam bi fikir sahibi olman için silindir kompresyon testi yaptır......Sanki motorunla ilgili ciddi bir problem varmış gibi geldi bana....
quote:
Orijinalden alıntı: kastinbjk
merhaba arkadaşlar benim aracım 92 model doğan l 1600 motor tüpü yeni değişmiş ben yeni aldım aracı simit tüplerden bagaja gömmeli. ben araca 50 TL lik gaz koydum 29,65 litre aldı 225 km yol yaptım bitti benim aracım şimdi km de 0,222 mi yakıyor bu yüksek değilmi ne yapmam lazım bana bu konuda yardım edebilirseniz sevinirim.
saygılar
teşekkür ettim hocam bende çok yakıyo diye sızlanıyodum demekki normal miş sağol
hocam hiç fark ettmedim mavi dumanı ama sanırım rolantisinde birşeyler var bugün yada yarın bi tamirciye götürecem baktıracam çünkü hararet çubuğum 90 nı geçiyor bazen müşürü değiştirdiğim halde
Orijinalden alıntı: erman52
Arkadaşım aracın çok yakıyor onu söyleyim......uzun yolda 222 000 tl yakmasının benzinle karşılığı 420 000 tl falan......bence sen aracın ateşleme sistemine bi baktır, gaz beynine baktır...
Bunun yanında herşeyin sağlamdır fakat motorun bitik olabilir. Aracın yüksek devirde aşırı derecede mavi duman atıyor mu ona bak.........tam bi fikir sahibi olman için silindir kompresyon testi yaptır......Sanki motorunla ilgili ciddi bir problem varmış gibi geldi bana.... Orijinalden alıntı: kastinbjk