Şimdi Ara

Araçların Güncel Kasko Fiyatları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
570
Cevap
4
Favori
169.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • buradawww.ucuzkasko.com la ilgili yazıyı okuyunca yazmak istedim.ben bu siteden kasko yaptırdım bi arkadaşımın tavsiyesyle ve çok memnunum. o sitenin sahiplerinin acentesi var mı yok mu bimiyorum ama ben fiyat istediğimde 10 civarında sigorta şirketinin fiyatı alfabetik olarak sıralanmış şekilde geldi. burdaki enteredan nokta ben başak ve koç allianz arasında kalıp telefon açıp konuştuğumda bana hiçbir şirketi açıkça önermeselerde, konuşmaları sonrası koç allianz öne çıktı ve ben başak'a değil koç allianz'a yaptırdım. eğer bu sitenin sahipleri aynı zamanda başak acentesi ise söylenen şeylerin doğru olmadığı anlaşılıyor. benden sonra kardeşim, kuzenim ve 2 arkadaşımdawww.ucuzkasko.com dan sigorta yaptırdı. ama hiçbiri başak'tan yaptırmadı. güven, anadolu, ak, axa'dan yaptırdılar. bi yanılsama olmasın diye yazdım çünkü ben çok memnun kaldım herşeyden, tavsiye ederim.

• Arkadaşlar

2003 CRV
    Yılda 15000 KM yapıyorum
    11 Yıldır Ehliyetim Var.
    Daha önceki aracımdan %30 Hasarsızlık indirimim var

Kasko bedeli ve yıllık ödemem ortalama ne olur?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _crash_ -- 3 Mart 2008; 12:30:07 >
  • tabi ki senden benden para almasalar ayakta duramazlar.babasının hayrına senden para almadan hasarları nasıl ödeyecekti.:)
    senden 1000ytl alıyor. bir hasar yapıyorsun en ufağı 2-3bin ytl. yanlış mı?
    sen kaza yapacağını bilsen zaten trafiğe çıkmazsın.kaza hiç ummadık bir anda insanın karşısına gelir zaten.
    kendi aracın için olmasa bile karşı taraf için yaptırmak gerekli.trafik nereye kadar ödeyecek.Allah korusun bir bmwye çarptın. 10bin lira trafikten ödenecek.peki geri kalan.tabi çok paranız varsa bilemem.
    quote:

Orjinalden alıntı: SUBARU

çomak sokmak gibi olacak belki ama aracın çalınma riski yüksek olmadığı sürece kasko yaptırmak anlamsız
    eski araçlara zaten anlamsız,konuşmaya değmez
    yeni araçlarda da şöyle bi mantık var,
    30.000ytl lik araç alınıyo ise atıyorum 900ytl kasko bedeli ilk sene için;
    eger kapalı garajınız varsa veya alarmınız, veya oto hırsızlıgının çok nadir oldugu bi bölgede yaşıyo iseniz;
    aracınızı da çok deli kullanmıyo iseniz,900ytl bayılmak pek akıl karı değil
    kaza yapacaksınızda..suç sizde olacakta..kendi hasarınız 900ytl den fazla olacakda..anca bütün bu koşullar gerçekleştiğinde kardasınız
    yoksa,külliyen zarar
    zorunlu trafik sigortası karşı tarafın hasarını zaten karşılıyo yaklaşık 20.000ytl ye kadar
    kısacası..efendi sürün..bmw mercedeslerin arkasında fazla gitmeyin..kasko şirketlerine paranıxı kaptırmayın
    onların amacı sizi güvenceye almak değil,
    düşünsenize,yapmadığınız kazanın parasını alıyolar peşinen sizden
    zaten seni beni yolmasalar bu şirketler ayakta kalamazki?
    şöyle düşünün
    şirket sizden yapmadığınız kazanın,çaldırmadığınız arabanın parasını alıyor
    bigüzel elemanlarının maaşını yatırıyor,sigortalarını yatırıyor,diğer masraflar vs vs ödüyor hepsini
    kalan parayla kaza yapan aracların hasarlarını ödüyor,çalınan arac sahiplerine ödeme yapıyor
    üstüne para kalıyor adamlara
    sene sonunda imkb ye bilmem kaç milyon ytl kar ettik diye de yazı geliyor
    yani siz ve sizin gibiler o 900ytl ile ne yaptılar bi bakalım;
    binlerce çalışanın maaşı+masrafları+şirket sahibin cebine giren kar+bilmem nerede aldığı villa
    yani ortalama bi kullanıcı kasko yaptırmamalı,bunu ben değil İSTATİSTİK bilimi söylüyor

binlerce kişi çalışıyor bu sektörde.onların maaşını,giderini,vergisini vs ödeyebilmesi için sadece trafik sigortası yetmez zaten.
    o zaman ssk da gereksiz.durduk yerde peşin peşin para alıyor.emekli olunca hasta olunca ödüyor.sigortalı olmaya ne gerek var.sen paranı biriktir.hasta olunca cebinden verirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: _crash_

Arkadaşlar

2003 CRV
    Yılda 15000 KM yapıyorum
    11 Yıldır Ehliyetim Var.
    Daha önceki aracımdan %30 Hasarsızlık indirimim var

Kasko bedeli ve yıllık ödemem ortalama ne olur?

Teşekkürler

P.m gönderdim.
  • 2005 Peugeut Partner combi van 190c 1.9d %30 hasarsız
    Araç Bedeli: 18.000
    kasko Primi: 1.040 ytl Liberty Sigorta
    1.182 ytl Axa Oyak Sigorta
    1.400 ytl Anadolu Sigorta
  • Eski aracım 4/4 kusurlu (Arkadan hızla gelerek çarpma) iki araç tarafından ağır hasara uğratıldı. Aracım kaskoluydu. Ve poliçesi % 10,00 hasarsızlık indirimi ile düzenlenmişti. Bu kazada kusurum 0,00 (Sıfır) olup, Maddi hasarlı Trafik Kaza Tespit Tutanağında da bu kusursuzluğum onaylandı. Ancak kasko sigortasını yaptırdığım sigortanın üst düzey yöneticileri kaza anındaki sigorta bedelimi yani tek kuruş paramı dahi ödemediler. Zira anladığım kadarıyla patronlarından habersiz bu yöneticiler kendilerini, gayr-i resmi olarak pert ve hurda araçlarla, mağdur kazazedeleri olan sigortalıların vekaletnamelerinin ticaretine vermişler. Bu tür pert ve hurda araçları toplayıp, toparlayan (!) bir teşekkülün perde arkası yöneticiliğini yapıyor, görünüyorlar. O sigorta üst düzey yöneticilerinin teşekkülünün eline düşmekten kurtulmak bile, hasar bedelini alamamama rağmen kendimce zafer sayıldı. Şimdi sizin bu konunuzla ilgili tespit ettiğim bir hususu zikredeyim: Kendilerinden kasko rizikolarına karşı sigorta yaptırmış ve kazaya maruz kalmış müşterilerinin % 0,00 oranlı hatasız kusurunu, Tramere 8/8 yani % 100,00 kusurlu anlamına gelen: KAZADAN DOLAYI RÜCUU HAKKI SIFIR, şeklinde işlettiriyorlar. bu durum benim başıma da geldi. Paramı ödemeyen Sigorta Şirketimin bu ( çalıştığı yer dışında bağlantıları ve hatta işleri olan) görevlileri, Devletin verdiği Raporu değiştirmiş. Zira beni hasarda karşı tarafa karşı % 0,00 rücuu hakkı olan sigortalısı olarak işletmişler. Ben de herkes gibi onlara inanmış ve yeni aldığım araçta olması gereken % 40,00 indirim hakkım için ısrarcı olamamıştım. Ancak, tanıdığım birisi de, benim gibi Sıfır kusurla kazaya maruz kalmış, bilahare aracını benim de sigortam olan kasko şirketi tamir ettirmiş ve ardından devir ve temlikle devraldığı rücuu haklarını kullanarak, karşı taraf Mali Sorumluluk Sigortasından onarım giderlerini tahsil etmiş. Ancak tramerde kusuru müşterisinde göstermiş. Bu yaşananlardan habersiz ayrı yerdeki acentesi ise, bu müşterinin süresi biten poliçesini adeti veçhile yenilemiş ve adamı çağırmış. Kendisine "Sigorta Kayıtlarında hasarsızlık indiriminiz görünmüyor" diyerekten indirimsiz düzenlediği yeni poliçeyi, öyle satmış. Adam da kazada kusur kendinde olmadığından dolayı, hakkı olan bu indirimi asla kaybetmediğini bir yerlerden öğrenmiş. Bu Sigortanın Genel Müdürlüğündeki pertçi/hurdacı/vekaletnameci adını bu vesile ile koyduğu, üst düzey yetkilileriyle, birbirlerine girmişler. Olayı yargıya yansıtınca, çok korkan ve anında çark eden kendince bu köşe dönücüler, nasıl öğreniyor nasıl biliyorlarsa adamın onlara bilgilerini hiç vermediği hatta hiç bir yerde kullanmadığı, başka banka kredi kartına indirim farkını, hemen iade etmişler ve adamı telefonla arayarak bildirmişler. Adam öyle diyor. Ben de bunu okuyunca hasarsızlık indirim hakkımın aynı şirkette devam etmesi gerektiğini düşünerekten, araştırmış oldum. Danıştıklarımca yürütülen tüm mantıklardaki görüş; hasarsızlığımın devam etmesi gerektiği şeklinde oldu. Ancak ben bunu isteyince Sigortanın yöneticileri üzerime yine kötü saldırarak beni tekrar sürklase etmenin yollarını aradılar. Öyle iddialı konuşuyorlar ki: İstediğim kadar kusursuz olayım, hasarsızlık indirimi gibi bir hakkım olamazmış. Zira aracım öyle veya böyle bir kazaya karışmış. Acaba haklılar mı diyorum. öbür taraftan bu hasarsızlık indirimini de teşekküllerine vergisiz irad mı kaydediyorlar, bana da yavuz hırsızı mı oynuyorlar, diyorum. Ancak bir gerçek var kolları çok çok uzun. Bu nedenle başka bir şirketten yeni aldığım son model arabamın kasko sigorta bedelini % 40,00 fazla ödediğim halde hak iddia edemiyorum. Zaten koskoca bir arabamı hiç kusurum yokken, hiç ettiler. Şimdi 5 ay sonra karşı tarafın trafik sigortalarından zararımı alabilir miyim diye uğraşıyorum. Koskoca bir poliçe bedelim, bir o kadar masrafım, sinirim, sağlığım gitti. Aracımı ve vekaletnamemi koparamadılar diye beni, türlü çeşitli yollardan, mesela kendileri; " İstedikleri haklarını kendilerine vermeyerek düştüğüm temerrüd hakkında dava edecekleri" şeklindeki, teşekküllerinin dışardaki fedaileri ise "Aracımı, vekaletnamemi ver be! Ben sigorta migorta, hasar bedeli filan tanımam" şeklindeki, Bilmem ne asist çekici firmaları tarafından da "Paranızı ister sigorta ödesin, ister ödemesin. Değil mi ki araç pert oldu. Aracın sahibi oldu. Bize kaldır, götür, derler. Biz alır onların bilecekleri bir yere arabayı alır, götürürüz" şeklindeki sözde yasal, tehditleri arada bir karşılıyor ve savuşturuyorum. Şimdi hasarsızlık indirimiyle ilgili soruyorum. O, bana;," Kredi kartıma, benden tahsil ettikleri parayı, hasarsızlık indirimi iadesi diye, e....k gibi iade ettiler" diyen tanıdık mı doğru söylüyor, yoksa "Öyle bir şey yok, aracınız kazaya kaıştığı için % 100, 00 haklı da olsanız, tüm hasarsızlık indirimi haklarınızı kaybedersiniz" diyen sigorta üst düzey yöneticileri mi? Aydınlatırsanız memnun olurum. Saygılarımla.

• peki acenteniz ne yaptı bu durumda. arkanızda durmadımı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: SUBARU

çomak sokmak gibi olacak belki ama aracın çalınma riski yüksek olmadığı sürece kasko yaptırmak anlamsız
    eski araçlara zaten anlamsız,konuşmaya değmez
    yeni araçlarda da şöyle bi mantık var,
    30.000ytl lik araç alınıyo ise atıyorum 900ytl kasko bedeli ilk sene için;
    eger kapalı garajınız varsa veya alarmınız, veya oto hırsızlıgının çok nadir oldugu bi bölgede yaşıyo iseniz;
    aracınızı da çok deli kullanmıyo iseniz,900ytl bayılmak pek akıl karı değil
    kaza yapacaksınızda..suç sizde olacakta..kendi hasarınız 900ytl den fazla olacakda..anca bütün bu koşullar gerçekleştiğinde kardasınız
    yoksa,külliyen zarar
    zorunlu trafik sigortası karşı tarafın hasarını zaten karşılıyo yaklaşık 20.000ytl ye kadar
    kısacası..efendi sürün..bmw mercedeslerin arkasında fazla gitmeyin..kasko şirketlerine paranıxı kaptırmayın

Şu zamana kadar bende senin gibi düşünüyordum. Şirket aracımıza sel olup su altında kaldıktan sonra 33bın ytl hasar cıkınca fikrimi değiştirdim.

Kasko her koşulda gerekli

• Şirket adını itina ile gizlemişsiniz, ben olsam ifşa ederdim. Anlattığınız gibi karşı taraftan rüculu hasar söz konusu ise kasko sigortanızı aldığınız sigorta sisteminin ivedilikle aracınız onarılabiliyorsa onarımını yaptırması, hasar tutarı şirket politikası olarak belirledikleri pert maddi hasar yüzdesi sınırını aşmışsa aracınızı perte ayırarak bedelini size ödemeleri, aracınız sıfır km. idi ise ve "anahtar teslim klozu" poliçede varsa ve belirtilen süre (sigorta şirketine göre 3,6,12 ay olarak değişebiliyor) aşılmamışsa size sıfır km araç bedeli ödemeleri gerekmektedir. Bundan sonra yaptıkları ödemeleri ve masrafları öncelikle karşı tarafın zorunlu trafik sigortasından ve pert aracınızın satışından, onun limitlerinin aşıldığı durumda (bu yıl itibarıyle 10.000 YTL) varsa karşı tarafın kasko sigortasından, onun da limitinin yetmediği durumda karşı taraftan mahkeme yolu ile rücu etmesi gerekir. Bu esnada sizin hiçbir hukukî işlemle muhatap olmamanız, bütün sürecin kasko sigortanızı aldığınız şirket tarafından takip edilmesi gerekmektedir. Bunun dışında ister aynı şirketten poliçe alın ister bir başka şirketten alın (30 gün süresi olması gerekir, emin değilim) yeni poliçenizde de hasarsızlık indiriminizin bozulmadan devam ettrilmesi icap eder. Bunun dışındaki uygulamalar hukukî olmayacaktır.

• Detaylı aydınlatmanıza çok teşekkür ederim. Zaten herkesten, her yerden hasarsızlık indirimini bozamayacaklarını söylüyorlar. Ancak açıkça söyledikleri daha başka bir şey daha var. O da mahkemeleri üstelikte karşı davalarla 3-5 yıl sürdürme başarısını gösterebilecekleri iddiaları. Zaten bu personellerinin şirketin itibarını, müşteri kaybını, şirketin rezil ve rüsva olmasını hiç de aldırdıkları yok. Özellikle de hukuk işleri ve müşteri departmanının umurunda değil. Ancak kabahat tabii ki bunda, belki de yaşlılıklarından dolayı, belki Amerika, Avrupa nosyonu sahibi olduklarından dolayı basitliğin, atadıkları yöneticilerince, söz ettiğim aşağı düzeyde sergileneceğini hiç öngörmeden erişilmezi oynayan Yönetim Kurullarında. Ne kadar gizlersem gizleyeyim bu sigorta şirketinin hangisi olduğunu tahmin etmek zor değil. Tüketici derneklerinin internet platformlarında benzer şikayetlerle, bol bol boy gösteriyorlar. Sizin gibi bu işte uzman kişiler, yıllarca sigorta şirketlerinde en alttan, en üste her kademede görev yapmış tecrübeli şahıslar diyorlar ki: Hayatımda bu denli kötü niyetli düzenlenmiş bir vekaletname görmedim. Ne demek "İster hasara konu araçlarım, ister sahibi olduğum diğer araçlar, isterse gelecekte sahibi olacağım tüm araçlar için, bana haber vermeye hacet bırakmaksızın alıp istediği yere götürmek, ister bütün olarak, ister parçalayarak, ister motor, şasi change'i yapmak, isterse plakasını değiştirmek, dilediğine dilediği bedelle satmak, eğer ben haberim yokken vekillerimce götürülen araçlarım için çalındı ihbarında bulunursam, yine bana haber vermeden emniyetten buluntu işlemlerini yapıp aracı tekrar geri teslim almak...bütün bu yetkileri her biri ayrı ayrı diledikleri sayıda, diledikleri her kişiye tevkil ve teşrik etme yetkisini kullanarak tüm bu yetkileri devir ve temlik etmek yetkisiyle adı soyadı yazılı bu kırk kişiyi, kayıtsız, şartsız ve süresiz olarak kendime vekil tayin, ediyorum" şeklinde vekaletnameyi ön şart olarak ileri sürmek, diyorlar. Bu araca değil direk şahsınıza yönelik bir şey. Önce hasara konu araç vekillerce alınıp, götürülecekmiş. Ya tamir edilecekmiş ya da sovtaj alıcısına benim vekaletimle devredilecekmiş. Bu sırada tüm masraflar tek taraflı muhasebeleştirilecek, bana yansıtılacak kar ve zarar hesaplanacakmış. Eğer değişik sovtaj alıcıları aracı almaktan müteaddit defalar, vekillerim yüzünden cayarlarsa, her seferi için sigorta şirketine tazminat ödeyecekmişim. Bu tazminat önceden sigortaca istenen ve aracın değerini zaten düşük düzeyde piyasa güncel değeri diye belirlediği bedelden tenkis edecekmiş. Bu yetkiyi de vekaletnameden sonra istediği mutabakatname içine sıkıştırılmış taahhütnamede ben vermiş olacakmışım. Yani kasko sigortacısı bu işte aracımı da almasından başka beni, borçlu da çıkarabilecekmiş. Bu hesaplar belli olmadan ben, piyasa güncel değeri dediği, kaza anındaki sigorta bedelini alamayacakmışım. Bu arada, sovtaj alıcısı dediği kişilerden almış gösterilecek parayı, muhtemelen ben o vekillerim vasıtasıyla teslim almış görünecekmişim. Var mı böyle bir hasar ödeme şekli? Benim sigortacıya göre hepsi var. Mahkeme, kanun, savcı, hakim dedim mi, çılgına dönüyorlar. Sanırım soruşturma olur diye korkuluyor. Ve bana deniyor ki: Birimiz şikayetçi olur, üç, beşimiz şahit. Ceza davası açtırırız. Bu neye dayanıyor biliyor musunuz? Şuna: Ben aracın yıllarca benim üzerimde tescilli bırakılmasını kabul etmediğimi söyledim. Kendilerinin alıcılarının sağlam insan olduklarını dair beni, lafla temin etmeye çalıştılar. Ben noter satışı ile aracı sigorta üzerine alsın, ya da sigortayı temsilen bir adamlarına üzerine tescil ettirme yetkisi versinler, dedim. Kabul, edilmedi, "BİR DE VERGİ Mİ VERECEĞİZ" dendi. Ben de aracı üzerine almak yerine, benim geniş vekaletimi alacak kimseler, MTV, trafik cezası...ödemezlerse, Allah korusun suç bile işlerlerse, dedim. Anlamamazlığa geldiler. Endişelerimi açmak zorunda kaldım. Bir tanıdığımın, pert olan aracının hasar bedelini alabilmek için sigortanın gösterdiği adamlara verdiği vekaletnamenin tevkil ve teşrikle dallandırılıp budaklandırılması sonucu, aracının üzerinde yıllarca kalmış olduğunu bilmediği halde, bir gün, Çanakkale İntepe Rampasında, Jandarmanın "Dur!" ihtarına üzerine tescilli tutulan bu araçtan ateşle karşılık verilmesi sonucu, çıkan silahlı çatışma ile durdurulan araç yüzünden, hakkında hem de tamamen unutmuşken, gözünün yaşına bakmadan, "Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık Etmek Suçundan" ceza davası açılmış olduğunu duyduğumu, örnek olarak vermiştim. Şimdi benim sigortacılardan biri iddia edecekmşi ki Ben: "Sizin ....Sigorta terörist. Uzaktan kumanda ile pert olan, hurda olan araçları patlatarak, bundan gelir sağlıyor." Üçü, beşi de yalancı şahitlik edecekmiş. Bu yüzden paşa paşa uzatmadan, istedikleri vekaletnameyi o mümtaz şahsiyetlere kayıtsız şartsız vermeliymişim. Zaten Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigorta Genel Müdürlüğü de bu mevzuatlarının yanında imiş. N'olmuş 14 Ekim 2007'de? Havlamış havlamışlar da bir şey çıkaabilmişlermiymiş: "Pert araçları kusursuz diye vatandaşa nasıl kakalıyorlar" haberlerinden, "Pert, hurda araç havuzundaki kayıtlı araçlar ile çalınan araçların motor ve şasi numaralarının change edildiğinin, vekaleti olan eski kadın mağdurlar üzerine yapılan kayıtlardan" bahsedilmesine ilişkin havlamalardan ne çıkmış? Bir savcı bunları suç duyurusu olarak ele alabilmiş mi? Velhasıl vekaletnameyi gören zaten sizin aracınızı değil, sizin bundan sonraki hayatınıza vekalet yoluyla ipotek koymak isteniyor. İstenen sizsiniz, dediler. Saygılarımla.

• Tüm satırlarınızı okudum. Okudukça hayrete düştüm. Umarım bu iki mesajınızda anlattıklarınızı uygun platformlara taşıyarak hakkınızı aramak yoluna gitmişsinizdir. Şikayet sitelerinde yazılanları daha kaskomu geçen hafta yenilediğim için olabildiğince incelemeye çalıştım. Anlattıklarınızı herhangi bir şirket yapmış olabilir, o kadar hile ile hasar ödemekten kaçtıkları vak'a mevcut ki, alın birini vurun ötekine. Yapabildiğim sadece kötülerin içinden iyisini seçmeye çalışmaktı. Okuduğum şikayetlere istinaden söyleyebilirim ki derin bir güven duyarak sigorta yaptırabileceğiniz bir şirkete henüz rastlamadım. Dedikleri gibi iş acentede bitiyor, acentenin şirketle ilişkileri kuvvetli ise müşteri üzülmüyor, aksi takdirde müşteriyi mağdur eden üzücü olayların yaşanması her şirket için her an olası.
  • 2007 Volkswagen Caddy Combi 1.9 tdi %30 hasarsız
    Araç Bedeli: 35.000 ytl
    kasko Primi: 680 ytl Axa Oyak
  • 2004 getz 14050 araç 30-90-30imm ind.siz 910ytl
    aksigorta.
  • 2008 Fiat Punto 1.4 Fire Dynamic. 1183 YTL Koç allianz.
    İlk 1 sene içerisinde pert çalınma durumunda yeni araç klozu var.
  • 2008 fort connect 90 lıkdelüx ak sigorta 800 milyon lira aralık fiyatı
  • 2003 DOBLO CARGO 1.9D
    Araç Bedeli: 15.000 ytl
    kasko Primi:775 ytl Axa Oyak
  • 2000model audi a3 1.8T attraction

Bi kaç ay önce 2.200e yaptırdım kaskoyu içime oturdu

Bide subaru impreza sti 2003 le Type-R 2004 ün kasko fiyatlarını söyleyebilirmisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi competitor -- 4 Nisan 2008; 13:42:43 >
  • Araç: 2007 Nissan Micra 1.5 dci passion 5 kapı
    Kasko Bedeli:25.001
    Primi:1521 ytl Axa Oyak
  • 2005 astra classic 1.6 comfort
    bedel 21500
    kasko 650
    axa oyak
    hasarsızlık indirimiyle
  • quote:

Orjinalden alıntı: enforacle

2005 astra classic 1.6 comfort
    bedel 21500
    kasko 650
    axa oyak
    hasarsızlık indirimiyle

Verilen hasarsızlık oranınıda yazarsan, bilgilendirme tam olur diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.