Şimdi Ara

Araçta arka süspansiyonların çok sekmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2014 model bmw 4 serisi grandcoupe f36 aracım var. Aracı aldığımda üstünde eibach pro kit yaylar vardı ve konforsuzluğu nedeniyle çıkma orjinal yay bularak değiştirdim. Normal yolda istediğim sertlik konfor dengesini veriyo fakat kasislerden geçerken önler yumuşak arkalar sertmiş gibi hissediyorum. Hatta sanki eskisinden bile sert gibi geldi arkası bana. Sizce araçta bi sorun varmıdır yoksa ben yeni geçtiğim için mi garipsedim. Yardımcı olabilcek varsa sevinirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Eibach prokit sert bir yay değildir, progresif bir yaydır.. hatta ilk kompresyon yüzdelerinde orjinal yaylardan daha bile yumuşak olabiliyorlar tabiki aracına göre.

Servise gösterin ve başka bir f36 kullanmaya çalışın, ancak öyle anlaşılır başka yolu yok. bir de sertlikle sekme farklı problemler, sekme çoğunlukla amortisör sorunu kaynaklıdır, sertlik hissi ise burçlardan, tablalardan, kollardan ve tekerleklerden kaynaklanır..

• Arka lastik havalarının önlere göre 4-5 psi daha düşürüp deneyebilirsiniz, genelde arka yüksek veriliyor gereksiz biçimde.

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Hocam megane 4 aracın arkası bağımsız süspansiyon değil ve orjinalden daha sert olup kasis veya virajlı bozuk yollarda daha fazla seker diye çekiniyorum. Sizce taktırmalı mıyım? Hiçbir tecrübem yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birisileri kullanıcısına yanıt

Prokit konforlu denebilecek bir yay ve aracınıza özel amortisör açılma kapanma oranına göre -compression/rebound- yapılıyor.. yani amaç zaten sekmeden uyumlu çalışabilmesi.. bu yüzden sekme sadece araç çok yüklüyken artabilir, çok düşük hızda kasiste falan artabilir, bu da normaldir..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.