Tek tek numara ekleyip engelleme yapabiliyorum ama sorum şu : Ailem dışında herhangi birinin beni arayamamasını nasıl sağlarım. Yani telefona diyeceğim ki şu 3 numara dışında kim ararsa arasın engelle. Var mı bir yolu? Telefon sadece kara liste sistemi ile çalışıyor. Kaspersky Antivirüs yükledim denedim o da aynı. |
ARAMA ENGELLEME NASIL YAPILIYOR?
-
-
Ama bu isteğiniz, smart phone( akıllı telefon ) olarak adlandırılan aygıtın oluşturulma mantığına aykırı... Neden aykırı ? Çünkü resmi kuruluşlara ve ailemiz dışında lüzum gördüğümüz yerlere de telefon numaramızı veriyoruz.
Belirlediğimiz numaralar dışında kalan numaralardan çağrı alma dersek, kimse ulaşamaz. Ulaşamazsa, telefon numarası vermenin bir anlamı kalmaz.
Yani sizi kimin hangi gerekçe ile aradığını bilemeyeceğiniz için, akıllı telefonların contact ve dialer yazılımı bu mantığa göre hazırlanır.
Benim telefonumda da çok sayıda engellenmiş numara var. 850 - 216 - 212 ile başlayan çağrılara yanıt vermiyorum. PC'de arayan numaranın kontrolü yapıyorum. % 99,99 reklam, üç kağıtçı, pazarlama vs vs telefonlar çıkıyor. Bu numaraları tek tek engelliyorum. Öyle ki, telefonumda engelli numara saklama hafızası doldu. Bu defa da ilk engellediğim( en eski ) numaranın engelini kaldırarak, son arayanı engelli listesine alıyorum. En eski engellediğim numaralar genellikle aramıyor. Bu işle iştigal edenler, eski numaralarının engellendiğini bildiği için, yeni numaralardan arıyor. Velhasılı; böyle idare edip gidiyoruz.
-
Android kullanıyorsanız macrodroid kuracaksınız daha sonra duruma uygun macro oluşturacaksınız
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Xiaomi’de miydi Huawei’de miydi ikisinden birinde vardı bu özellik mağazalara girip bi kurcalarsan daha iyi olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Engelleme Kipi bölümünde varmış.
Şöyleki ;
-Yalnızca kara listedeki numaraları engelle
-Yalnızca rehberdeki kişileri kabul et
-Yalnızca beyaz listedekileri kabul et
şeklinde 3 seçenek varmış. Beyaz listeyi seçip Kara/Beyaz Liste yönetimi kısmında Beyaz Liste bölümüne numaraları ekledim. Yıllar sonra fark ettiğim bir özellik oldu.
Ayrıca telefonu ters çevirince sessize al , çağrı ses kaydını otomatik başlat gibi seçenekleri de yeni farkettim :)
Teşekkürler cevaplar için.
-
Hangi marka model cihaz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim eski Lenovo cihaz bu ama telefonda böyle bir özellik yoksa bile "Beyaz Liste" özellikli uygulamalar var galiba. (Whitelist calls vb)
2. hattımı beyaz listeye eklemeden çaldırıp denedim direk dıt dıt ediyor düşürüyor aramayı :) Yıllardır boşuna saçma sapan aramalara maruz kalmışım resmen. Kara listeye her arayanı tek tek eklemekten çok daha iyi. Ama tek dezavantaj sahibinden ilanım için arayan olursa olacak.. Onlarda siteden mesajla ulaşır artık.
-
Bu program çok hoşuma gitti. Farklı amaçlarla kullanacağım kesin. Müsait bir zamanda öğreneceğim , işime yarar.
Benzer içerikler
- samsung telefon bilgisayara bağlanmıyor şarj oluyor
- telefonda uçak modu kapanmıyor
- fm 24 touch android çıkacak mı
- bugreport nedir
- whatsapp doğrulama kodu çok defa talep ettiniz
- bu uygulama android"in eski bir sürümü için üretildiğinden cihazınızda kullanılamaz
- pd şarj nedir
- blackview hero 10
- nubia z50 ultra fiyat
- nubia z60 ultra fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X