Şimdi Ara

Arap İsrail Savaşı (6 gün savaşı) Hakkında Kitap Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 6 gün savaşı hakkında yazılmış kitap öneriniz var mı? Çeviri de olabilir tarafsız yazılmış bir kitap olması öncelikli tercih sebebim olur. Teşekkürler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 7 saattir hala öneri yok..

yazıklar olsun..
  • Yom Kippur 1973 Arap İsrail Savaşı.

Buna bakabilirsin. Kapsamlıdır.
  • kitapta daha ayrıntılı ifadeelr yer alsa da vakit darlığı olanlar belgeselin tüm bölümlerini izleyebilir..

https://www.youtube.com/watch?v=ETfyyT4Lx1I
  • Herkese teşekkür ederim kitabı tedarik edeceğim bulması biraz zor sanırım yeni baskı yok. Belgeseli de izleyeceğim 👍

• hem kitap hem belgeselde

israilin arap devletlerinin savaş hazırlıkalrının başından beri haberdar olduğu ve bunu bilerek hareket ettiklerine dair güçlü bir söylemle israil istihbaratının övülmesi amaçlanmıştır.

ilk savaş için gerçekçiliği yok.

2.ci savaşta ise bir kaç hafta önceye kadar haberleri olmamıştır.

zaten bu nedenlerden dolayı istihbarat şefleri ve o zaman ki savunma bakanları çokça protesto edilmiş fakat kamuoyu ve özellikle dünya basınında yer almaması için siyonizmin muazzam çabası olmuştur.

bu hatalara düşülmesinin nedeni gereğinden fazla özgüven ve arap devletlerince sovyetlerden alınan silahlardan sağlıklı şekilde haberdar olunmaasıdır.

buna rağmen hızlıca toparlanmaları ise batının verdiği destek gibi gözükse de asıl neden hava kuvvetlerinin muazzam beceri be iradeleridir.

kendilerine sovyetlerin füzelerinden kaçmalarından imkansız oldukları iddia edildiği halde kalkmaktan korkmamışlar ve cesaretlerinin ödülünü arap devletlerinde düzgün hava kuvveti bırakmayarak almışlardır.

istikbal göklerdedirin yaşayan örneğidir israil.

üzerine daha çok konuşulup hatta yazılanlar kadar kitaplar yazılmaya müktedir bir konu..

• 2.ci dünya savaşından sonra dünyanın 4 1 yanına kaçan nazi askerlerinin peşlerine takılıp çokçasını nasıl öldürdüklerine dair kitaplar bulursan yarısı bile doğru olsa tam bi israil hayranı olabilirsin.
    ki okuduğum dönemde çoğunu bazı kaynaklardan doğrulatmıştım..

konu derin ama içeriği serin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aarap yalayıcı aktroll bu konuyu beğenmedi : )
  • Selahattin hocam teşekkür ederim bilgiler için belgeselleri izledim fakat aklıma takılan bir nokta var pek kaynak da bulamadım; 6 gün savaşında ve ekim savaşında türkiyenin politikası neydi o dönemde emerika ve NATO eksenli politikamız olduğunu biliyorum fakat türkiyenin bu sürece müdahale girişimi oldu mu? Sonuçta israil Şama kadar girse bir bakıma Türkiyenin sinir komşusu olacaktı.

• aybaham kullanıcısına yanıt
    Israil sama degil hataya kadar istese gelebilirdi.Fakat her 2 savasta da israil kendisini duydugu guvenden fazlasini basardigi ivin ayni zamanda gelecek tepkileri de fazlasiyla buyuttugu icin toprqklari geri vermekte fazla diretmezdi.

Sina ve golan mevzusuna bakarsak cidfi muhalefete dazla direnemdigini gorebiliriz.

Nedeni askeri zayiflik degil politik iradesizlik ve ongorusuzluk.

Turkiye nin tepki gostermesi el altindan olurdu zira israil kurulusu ust akillarca kararlastirilmis ve hic bir guce aldiris edilmeden icra edilen politik operasyonlarca bagimsizlik aciklanmistir.

Laik kesimlerin daha yumusak oldugu dusunulse de kanimca en buyuk destekleri siyasal islamci hukumetlerden gormustur.

Zaten israil kurulduktan sonra bolgede basa gelen hukumetlere bakarsak teoride yarin israili isgal eden ama pratikte en fazla ticari ve politik anlasmalar yapan iktidarlar oldugu gorulmekte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki bu süreçte İran nasıl bir politika yürüttü? Bu konuda bilginiz var mı? Irak ile sıcak ilişkileri olmadığını biliyorum fakat İran söz konusu İsrail olduğunda her zaman karşısında yer alıyor l.

çok derin ve eski konular olduğundan affımı şimdiden diliyorum.

her 2 savaşında kışkırtıcılığını yapan asıl güçlerden biridir ki desteğide el altıyla sınırlı kalmamış ülkedir.

israil üzerinden abd ile vekalet savaşı gözüyle hareket etmiş her seferinde destek verdiği diğer ülke ordularında askeri ve hizbullahla aktif yer almış ama sürekli yenilgiye nail olmuş ülkedir.

her 2 savaşı onlardan dinlersen irana göre israil salya sümük savaşı bitirmiştir

enver mısırda esad şamda uçakları bir bir indirilirken galibiyet naraları atarken bir kaç mt ötede savaşın gidişiatından gerçekten haberi olanlar proteste gösterileri düzneler günümüz malum kesimi gibi üstünde kefen ellerinde keleş maketleri ile savaş naraları atardı.

orta doğuda israil türkiye den ziyade

iran türkiye
    israil iran

maçlarına odaklanılmalı.

israil türkiye israil suudi vs hikayelik metaforlar..

nerden açtın konuyu yahu..

çokça hoşlaştığım konudur arap israil savaşları..

cahili olduğum konuyu açtın..

• Estağfurullah çok teşekkür ederim bilgiler için, Tarih okumayı çok severim yavaş yavaş yakın tarihe doğru geldim :D Bu konuda çok fazla kaynak bulamadım, kurcaladikca ilgimi çekti :D
    Sizin meslek nedir hocam hobi olarak tarihle ilgilenen birisine benzemiyorsunuz :)

tarih her daim ilgimi çekmiştir.

ama amatörlük dışına taşırmadığım konudur.

bu konuyu 10yıl evvel kapatmıştım ki şimdiki araştıranlar neler bulur neler.

ilginc belge-kaynaklar vs denk gelirse mutlaka haber bekliyorum..

ülke de resmi ve sivil çokça yahudi var.

denk gelirsen daha samimi bilgiler edinirsin.

genelde ortadoğu toplumları gibi kendilerini yüceltmezler.

eski ateşe ile tanışmıştım ki bu konularda yazdığı birde kitap vardı.

şimdiye emekli olup keyfine bakıyordur.

oğlanda psy dj di.

tabi günlük hayatta yahudi olduklarını anlamazdın.(başarılarının sırlarından biri)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.