Şimdi Ara

Araplara haksızlık edilmiyor mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: uA_emir07

quote:

Orijinalden alıntı: Javalon

quote:

quote:

Arkadaşlar durumunuz yoksa ve de Ankara'da oturuyorsanız size kitap getireyim. Ciddiyim! :))) Hala ciddiyim.

asıl memleket nere? hatay filan mı göçmenmisiniz?

Memleket Hatay olunca gocmen olunmuyor be ergen kardes :)

göçen araplar nerde oturucak orda oturucak tabi urfa da antep de filan bilemem gelipde Antalya da oturamaz sokmuyoruz arapları buraya

Alıntıları Göster

göçen araplar nerde oturucak orda oturucak tabi urfa da antep de filan bilemem gelipde Antalya da oturamaz sokmuyoruz arapları buraya

Bu yazından sonra aslında cevap vermek istemiyordum ama... yazıklar olsun diyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar durumunuz yoksa ve de Ankara'da oturuyorsanız size kitap getireyim. Ciddiyim! :))) Hala ciddiyim.

asıl memleket nere? hatay filan mı göçmenmisiniz?

Memleket Hatay olunca gocmen olunmuyor be ergen kardes :)

Alanya, Kaş civarında parsel parsel arsası olan, yasa çıktığında otelleri dikecek bir sürü arap kökenli insanlar tanıyorum, siz mi karşı çıkacaksınız dozerlerin önüne geçip yaptırmayıııız diye?

• Evet Araplara haksızlık ediliyor.
    Futbol dünyasında pek çok milyarderin kulüp satın aldığı şu dönemde Arapların kulüp satın alması kadar doğal birşey yok.
    Arap milyarderler veya Arap şirketlerinin satın aldığı kulüplere para aktarması insanları rahatsız ediyor.

Rus Milyader Abramovich çocuk oyuncağı gibi Chelsea ile oynayıp kara para aklamak için ekonomik destek verirken Amerikalı iş adamlarının İngiliz futboluna girerek Dünyanın en büyük kulüplerinden Arsenal,Man Utd,Liverpool gibi kulüpleri ne hale getirdiği ortadayken neden bunlar hiç sorgulanmıyor?

Ki bu yapılanlar çok daha kötü kulüp hisse senetleri ele geçiriyorlar kulübe ekonomik destek olmuyorlar.Özellikle Man Utd da Glazer ailesinin yaptıkları.
    Liverpool u satın alan ve kulübün daha da kötüye gitmesine zemin hazırlayan saçma sapan bir transfer politikası ile takımın içine eden,yıllardır Liverpool'un yeni stad hayalini gerçekleştirecek gücü olan ancak bunu bir türlü kullanmayan stadı modernizasyon etme fikrinde birleşen Fenway Sports Grubuna ne denmeli?

Yönetim kurulunda Arsenal'e yeterince destek verilmediğini defalarca dile getiren ve bunu eleştiren Rus milyarder Usmanov a karşı Wenger ve kulüpteki nüfuzunu kullanan Amerikalı milyader Stan Kroenke'ye ne denmeli.Kulüp hisselerinin çoğunluğunu ele geçirmesine karşın hala kulübe yeterli desteği sağlamıyor ve en kötüsü Emirates Stadın yapılmasına,İngiltere de ki en ekonomik açıdan en parlak durumda olan Arsenal in transferde harcadığı paraların sattıklarından daha az olması? 7 senedir kupa kazanamaması? Wenger gibi genç yetiştirme futbolda kapitalizme karşı koyma fikrini benimseyip 2004 yıllarında Dünyanın en güçlü takımlarından birisi olan Arsenal e bakarmısınız? Wenger bu savaşı kaybetmesine karşın hale yıldız futbolcuları satmaya devam ediyor.(Kolo Toure,Emmanuel Adebayor,Samir Nasri,Cesc Fabregas,Robin Van Persie...) Wenger ve Kroenke bu transfer politikasını benimsemeye devam ederse Arsenal uzun yıllar daha kupa kazanamaz.

Görüldüğü gibi Araplar hakkında yorum yaparken Amerikalı,Rusların ve diğer milyarderlerin neler yaptığınıda araştırın.
    Bunun dışında olayı siyasi boyuta taşımanın anlamadı yok. Kulübü bir Arap veya Rus satın aldığında kulüp Arap yada Rus takımı olmuyor.Kulübün kazandığı başarılar,ülke puanı olarak Birleşik Arap Emirlikleri,Rusya ya değil,İngiltere ye gidiyor.Kulüp sahipleri hisse senetlerine sahip olmanın verdiği büyük nüfuz gücü ile kulübü yönetir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ONERİNG67

Evet Araplara haksızlık ediliyor.
    Futbol dünyasında pek çok milyarderin kulüp satın aldığı şu dönemde Arapların kulüp satın alması kadar doğal birşey yok.
    Arap milyarderler veya Arap şirketlerinin satın aldığı kulüplere para aktarması insanları rahatsız ediyor.

Rus Milyader Abramovich çocuk oyuncağı gibi Chelsea ile oynayıp kara para aklamak için ekonomik destek verirken Amerikalı iş adamlarının İngiliz futboluna girerek Dünyanın en büyük kulüplerinden Arsenal,Man Utd,Liverpool gibi kulüpleri ne hale getirdiği ortadayken neden bunlar hiç sorgulanmıyor?

Ki bu yapılanlar çok daha kötü kulüp hisse senetleri ele geçiriyorlar kulübe ekonomik destek olmuyorlar.Özellikle Man Utd da Glazer ailesinin yaptıkları.
    Liverpool u satın alan ve kulübün daha da kötüye gitmesine zemin hazırlayan saçma sapan bir transfer politikası ile takımın içine eden,yıllardır Liverpool'un yeni stad hayalini gerçekleştirecek gücü olan ancak bunu bir türlü kullanmayan stadı modernizasyon etme fikrinde birleşen Fenway Sports Grubuna ne denmeli?

Yönetim kurulunda Arsenal'e yeterince destek verilmediğini defalarca dile getiren ve bunu eleştiren Rus milyarder Usmanov a karşı Wenger ve kulüpteki nüfuzunu kullanan Amerikalı milyader Stan Kroenke'ye ne denmeli.Kulüp hisselerinin çoğunluğunu ele geçirmesine karşın hala kulübe yeterli desteği sağlamıyor ve en kötüsü Emirates Stadın yapılmasına,İngiltere de ki en ekonomik açıdan en parlak durumda olan Arsenal in transferde harcadığı paraların sattıklarından daha az olması? 7 senedir kupa kazanamaması? Wenger gibi genç yetiştirme futbolda kapitalizme karşı koyma fikrini benimseyip 2004 yıllarında Dünyanın en güçlü takımlarından birisi olan Arsenal e bakarmısınız? Wenger bu savaşı kaybetmesine karşın hale yıldız futbolcuları satmaya devam ediyor.(Kolo Toure,Emmanuel Adebayor,Samir Nasri,Cesc Fabregas,Robin Van Persie...) Wenger ve Kroenke bu transfer politikasını benimsemeye devam ederse Arsenal uzun yıllar daha kupa kazanamaz.

Görüldüğü gibi Araplar hakkında yorum yaparken Amerikalı,Rusların ve diğer milyarderlerin neler yaptığınıda araştırın.
    Bunun dışında olayı siyasi boyuta taşımanın anlamadı yok. Kulübü bir Arap veya Rus satın aldığında kulüp Arap yada Rus takımı olmuyor.Kulübün kazandığı başarılar,ülke puanı olarak Birleşik Arap Emirlikleri,Rusya ya değil,İngiltere ye gidiyor.Kulüp sahipleri hisse senetlerine sahip olmanın verdiği büyük nüfuz gücü ile kulübü yönetir.

Daha önce de sordum şimdi de sorayım.
    Glazer ailesi yüzünden Manchester taraftarı olmuş kaç kişi tanıyorsun? Kroenke yüzünden kaç kişi Arsenalli oldu? Ya da hiç bu adamları savunan biri gördün mü?

Araplar futbolda FM oynayarak futbolun içine etmiş, senin gibilerin de gözünü kör etmiş durumda. İçine don giymeyi bilmeyen adamların önüne gelene onlarca milyon euro saçmasını savunanlar var yahu, nasıl bir dünyada yaşıyoruz anlamadım ki. Gruptan bile çıkamıyorlar iki senedir, iyi oluyor. Gebersinler.

• Bir TÜRK olarak arapları hıç sevmem.ingilizlerden yunanlilardan ermenilerden tiksinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vaudeville

quote:

Evet Araplara haksızlık ediliyor.

Daha önce de sordum şimdi de sorayım.
    Glazer ailesi yüzünden Manchester taraftarı olmuş kaç kişi tanıyorsun? Kroenke yüzünden kaç kişi Arsenalli oldu? Ya da hiç bu adamları savunan biri gördün mü?

Araplar futbolda FM oynayarak futbolun içine etmiş, senin gibilerin de gözünü kör etmiş durumda. İçine don giymeyi bilmeyen adamların önüne gelene onlarca milyon euro saçmasını savunanlar var yahu, nasıl bir dünyada yaşıyoruz anlamadım ki. Gruptan bile çıkamıyorlar iki senedir, iyi oluyor.

Ben burada kimsenin taraftarlığı hakkında yorum yapmıyorum.Demek istediğim Araplara antipati duyan insanların bu kişilerin yaptıkları hakkında neden birşeyler söylemeyip görmezden geliyor? Arap sermayesi tarafından yönetilip yüklü miktarda para harcadığı için Manchester City den nefret ediyorsun anladıkta her defasında Araplara laf etmenede anlam veremiyorum.Nedir bu Arap nefreti? Adamlara etmediğin laf kalmadı

Real Madrid,Chelsea,Barcelona parayı basıp yıldızları toplayınca birşey söylemiyorsunuz?
    Ama City parayı basınca City i Arab Money yapıyorsunuz?

Manchester City büyümek istiyorsa yüklü miktarda para harcamak zorundaydı öyle de oldu zaten.
    City parayı basmasa Clichy,Nasri,Yaya Toure,Aguero gibi isimler gelirmiydi? City sonuçta Dünya çapında büyük bir kulüp değildi.Araplar tarafından satın aldıktan sonra büyük harcamalar yapılmaya başlandı.Her transfer döneminde böyle büyük paralar harcanmayacak Mancini ye rağmen zamanla City daha da iyiye gidecek.Alt yapıya Ciddi harcamalar yapılıyor.Eski barcelonalı Txiki Begiristain ile çalışıyor.Sene sonunda büyük ihtimal Mancini kovulacak 2 senedir gruplardan çıkamaması talihsizlik 2 senedir zor gruplara düşüyor City (Geçen sene Bayern,Napoli-Bu sene Dortmund-Real).
    Seneye City şu anki halinden çok daha iyi durumda olucak.

Bunun dışında gözünü kör etmiş derken ne demek istediğini de anlayamadım.City i tutmam da yanlış olan ne var? İlla Arap bir iş adamının satın almadığı takım mı tutmak zorundayım?

• Kim bir şey söylemiyor Chelsea'ye arkadaşım onu bunu alıyor diye? Real ve Barça'ya niye söyleyeyim adamlar 100'den fazla senedir başarılarıyla kazandı o parayı. Donsuz petrolünden gelmedi o paralar. Tek yaptığın ''ben yaptım ama onlar da yaptı'' tezinde kendini haklı çıkarmaya çalışmak.
    3-5 sene öncesi kendin dahil kimsenin adını bilmediği bir takımın çok köklü, azılı bir taraftarıymış rolü kesmek çocukluktur, gözün kör olmasıdır. Bunun başka mantıklı bir açıklaması olmaz.

Arapları sevmiyorum. Faşist dersin dar görüşlü dersin şu dersin bu dersin fark etmez. Öylesine pis bir yaşama sahip başka pek millet görülmemiştir dünyada. Bi de o paralarıyla kalkar futbolun içine ederler. Niye seveyim bunları şimdi ben?
  • arapmış, rusmuş hiç umrumda değil ama şu aşırı para harcayıp futbolu katledenlerden nefret ediyorum. hele şu madridle barçayla karşılaştırılmaları kadar gereksiz, anlamsız birşey yok. bir tarafta başarılarıyla bugünkü yerlerine gelmiş kulüpler diğer tarafta son 3-4 yılda sadece kulüp sahipleri parasıyla beslenen kulüpler. bugün madrid veya barça 500 milyon da verse tek futbolcuya kimse ağzını açamaz çünkü o kulüpler sağdan soldan gelen parayla almıyor o futbolcuları. ama en basidinden city deli gibi para harcıyor. hangi parayı harcıyor kulübün parasını mı? hayır. bunların üstüne bir de yeni yeni taraftarlar türüyor. yok city liymiş yok psg liymiş. 5 sene önce kaç kişi city i takip ediyordu. bunun adı taraftarlık değil kimse kimseyi kandırmasın. ben küçüklüğümden beri ingilterede arsenal i tutarım. şimdi geliyor sözde taraftar city li arsenale laf ediyor bana laf ediyor. sözde kendisi taraftar. city nin neyini seviyorsun desen, paradan başka verecek cevabı yok. chelsea de bu kulüplerin içine katılabilir ama onlar hiç değilse adam gibi bir teknik direktör alıp, transfer politikasını düzellti sonradan. bırakın artık bu boş taraftar ayaklarını. adam geliyor city i madrid le bir tutuyor ya resmen şaka gibi. sadece city odaklı konuştum çünkü en göze batan örnek o şu anda. ama aynı sözleri bütün dışarıdan sermayeli kulüpler için söyleyebilirim. bu arada bu takımları önceden tutanlar lütfen üzerlerine alınmasınlar. benim lafım "sonradan taraftarlara".

• @Vaudeville
    Real Madrid ve Barcelona ya da zamanında yatırımlar yapıldı.
    Manchester City nin diğerlerinden tek farkı kulübe yapılan yatırımlar daha kısa süre içersinde gerçekleştirildi.

Futbol dünyasında uzun yıllardır kulüp satın alma sistemi var.Zengin bir iş adamı herhangi bir kulübün şirket hisselerini satın alıp kulübü yönetiyor.
    Arap milletinin neler yaptığı da beni ilgilendirmiyor açıkcası umrumda değil.Ben burada Arap birisinin de kulüp satın alıp yatırım yapmasında yanlış birşey olmadığını söylemeye çalışıyorum.
    Ama sen Arap bir milyarder City i yönetiyor diye sürekli City e saldırman ben dahil pek çok City taraftarını rahatsız ediyordur.

Ayrıca benim Manchester City taraftarlığım hakkında bilip bilmeden yorum yapma neymiş 3-5 sene önce kimse kulübün kadrosunu ismini bilmiyormuş falan filan.
    Gören kendisi 30 yıllık Real taraftarı.Real milyonları harcayıp Ronaldo ları transfer edince hiçbirşey olmuyor City harcayınca para petrolden geliyor.
    Şimdi yazarsın Real Ronaldo nun transfer parasını forma satışından çıkarıyor,ben Reali senin gibi para için değil tarihi için tutuyorum falan dersin.

Sen dahil hiç kimse benim taraftarlığım hakkında yorum yapma hakkına sahip değil.İstediğim takımı tutarım.Bu kimseyi ilgilendirmez

@Heisenberg61
    Önce noktalama işaratlerinden sonra kelimelerin büyük harfle başlaması gerektiği öğren sonra gel benle muhatap ol

• quote:

@Vaudeville
    Manchester City nin diğerlerinden tek farkı kulübe yapılan yatırımlar daha kısa süre içersinde gerçekleştirildi.

Futbol dünyasında uzun yıllardır kulüp satın alma sistemi var.Zengin bir iş adamı herhangi bir kulübün şirket hisselerini satın alıp kulübü yönetiyor.
    Arap milletinin neler yaptığı da beni ilgilendirmiyor açıkcası umrumda değil.Ben burada Arap birisinin de kulüp satın alıp yatırım yapmasında yanlış birşey olmadığını söylemeye çalışıyorum.
    Ama sen Arap bir milyarder City i yönetiyor diye sürekli City e saldırman ben dahil pek çok City taraftarını rahatsız ediyordur.

Ayrıca benim Manchester City taraftarlığım hakkında bilip bilmeden yorum yapma neymiş 3-5 sene önce kimse kulübün kadrosunu ismini bilmiyormuş falan filan.
    Gören kendisi 30 yıllık Real taraftarı.Real milyonları harcayıp Ronaldo ları transfer edince hiçbirşey olmuyor City harcayınca para petrolden geliyor.
    Şimdi yazarsın Real Ronaldo nun transfer parasını forma satışından çıkarıyor,ben Reali senin gibi para için değil tarihi için tutuyorum falan dersin.

Sen dahil hiç kimse benim taraftarlığım hakkında yorum yapma hakkına sahip değil.İstediğim takımı tutarım.Bu kimseyi ilgilendirmez

@Heisenberg61
    Önce noktalama işaratlerinden sonra kelimelerin büyük harfle başlaması gerektiği öğren sonra gel benle muhatap ol

Güldürdünüz. Zahmet olmazsa şimdi söyleyebilir misiniz kaç yıllık City taraftarı olduğunuzu? Acaba Araplar tarafından satın alınmadan City'nin varlığından haberdar mıydınız diye mi sormalıydım? Bu arada resmi bir kuruma dilekçe yazdığımı unutmuşum kusura bakmayın.

• Yukarda yazmayı unutmuşum. Eğer mesele noktalama işaretlerine dikkat etmekse; nokta koyduktan sonra bir boşluk bırakmanız gerekir. Ayrıca kesme işaretini şu ana kadar duymadığınızı farz ediyorum ve de paragraf başlangıçlarınız oldukça yanlış. Son olarak da biraz virgül koymayı deneyebilirsiniz.

Düzeltme: Belli ki dil bilgisi öğrenme aşkınız da taraftarlığınızla aynı zamanda başlamış. İnanıyorum ki gün geçtikçe ilerleyebilirsiniz. Umarım bundan sonra başkalarını eleştirmeden önce kendi hatalarınıza dikkat edersiniz. Bir de muhtemelen şimdi gelip, "benim taraftarlığıma laf edemezsin" diyeceksiniz. O yüzden ben şimdiden cevap vereyim. Benim sözlerim sonradan taraftarlaraydı. Üstünüze alındığınız için sizin de onlardan biri olduğunuzu farz ettim, ona göre bir cevap verdim. Zaten bahsettiğim gruba girmiyorsanız, en başta gereksiz bir gönderme yaparak hata yapan taraf sizsiniz. Yani siz direk gereksiz laf atma çabasına girişerek, kendinizi yorumumda bahsettiğim sonradan taraftar statüsünde gördüğünüzü gösterdiniz. Yoksa beni ilgilendirmez ne yaptığınız. İster sonradan taraftar olun, ister elli yıllık taraftar. Ben sadece "sonradan taraftarlar" hakkında aklımdan geçenleri belirtmek amaçlı, foruma bir yorum attım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenberg61 -- 5 Aralık 2012; 23:30:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Heisenberg61

quote:

@Vaudeville

@Heisenberg61

Güldürdünüz. Zahmet olmazsa şimdi söyleyebilir misiniz kaç yıllık City taraftarı olduğunuzu? Acaba Araplar tarafından satın alınmadan City'nin varlığından haberdar mıydınız diye mi sormalıydım? Bu arada resmi bir kuruma dilekçe yazdığımı unutmuşum kusura bakmayın.

Normalde bu şekil cevap yazmayacaktım ama o mesaj bana atıldığından sinirlendim..Ama şimdi farkettimde üslubum biraz ağır olmuş kusura bakmayın.

Manchester City e gelince yıllardır takip ediyorum.
    David James,Shaun Wright-Philips,Anelka gibi isimler takımda oynarken sempati duymaya başlamıştım.Zamanla taraftarlığa dönüştü.
    Ama forumdaki bazı arkadaşlar inanmıyor herkesin kulübü Araplar satın aldıktan sonra tutmaya başladığını,City i para için tuttuğumuzu düşünüyorlar.

İtalyadada Juventus taraftarıyım.Şike olaylarına,Seria B ye düşmesine rağmen Juventusu desteklemeye devam ettim.

• arkadan vurdukları ne zaman yalan çıktı? baransu mu yalanlıyor :)
  • City and PSG Arabic Styla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.